Jump to content

Προβλημα εκκινησης σε DFI nf4 Ultra-D

SlotKiller

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ για το λινκ, αλλα εκτος του οτι το εχω δοκιμασει χωρις να κλεισω το ρευμα να βαλω το 2ο στικ, η περιπτωση δεν ταιριαζει με την δικια μου

οι δικιες μου θελουν λιγα βολτ (2.5) και μπουταρουν μονες τους και οι δυο!

Ευχαριστω ομως!

Λοιπον, το σημερινο τεστινγ με Tagan 580 και 2x1gb OCZ (μαλλον UCCC) εδειξε οτι:

- Το τροφοδοτικο μου ευθυνεται για την μη εγκυρη εκινηση του υπολογιστη (που δλδ αναβει οποτε θελει)

- Το τροφοδοτικο μου και οι μνημες μου ΔΕΝ ευθυνονται για το dual channel issue. Δεν καταφερα με τπτ να εκκινησω σε dual channel, παλι ειχα 3 λεντς. Βεβαια ομως συνδεσα μονο το 24πιν και το 4 πιν του dfi, δεν συνδεσα τα 2 εξτα μολεξ τροφοδοσιας γιατι το psu ηταν σε case και ηταν πολυ μπαχαλο να τα ξεπμλεκαμε... Anyway δε νομιζω οτι μπορει να φταιει αυτο...

Δυστυχως η dfi παει για rma... και να δουμε τι θα γινει που δεν υπαρχει αλλη για αντικατασταση :(

Να παω για την CF3200 πληρωνοντας διαφορα?

• 2 weeks later...

Η dfi επαιξε κανονικα με εναν 3200+ και twinmos.

Το μονο που δεν εχω δοκιμασει ακομα σε αλλο pc ειναι ο cpu.

Εχει ακουσει κανενας προβληματικο Α64 που να μην παιζει dual channel?

Εντελως κουλο?

Πρεπει να ειναι πολυ προβληματικο για να μην παιζει dual.

Δεν τραβας καμμια φωτογραφια το βιος να δουμε με τι ρυθμισεις στις μνημες προσπαθεις να bootareis -dual παντα.

Τα εχεις ολα auto?

Δεν νομιζω να εχει προβλημα η μητρικη παντως ωστε να παει για RMA....τα κανει αυτα η DFI και μενα μου εσπασε τα νευρα μεχρι να τα στησω σωστα. Κατι γινεται στον συνδιασμο μνημες, bios, ρυθμισεις του bios, dimm και κ.λ.π.

Τα περισσοτερα ειναι στο auto στις ρυθμισεις των μνημων.

Αλλωστε και απο clear cmos δε μπουταρει!

Τωρα αυτο που υποπτευομαι ειναι μηπως φταιει το οτι ειναι διπυρινος.

Τα errata 94 & 123 σας προβληματισαν ποτε?

Σκεφτηκα μηπως ειναι αυτα, και ιδιως το 2ο που ειναι bug των διπυρινων, αλλα τελικα δε καταφερα τπτ.

Επομενη σκεψη ειναι να περασω το 623-3 μηπως αλλαξει κατι!

Δυστυχως λογο δουλειας δεν εχω χρονο αυτη τη στιγμη να δοκιμασω τον cpu σε αλλο μηχανημα

Απο την αλλη βδομαδα αυτο!

EDIT: μπαα τιποτα και με το 623-3

To οτι ειναι τα περισσοτερα auto δεν ειναι καλο!!

Aκουγεται οτι η dfi εχει την ταση να σφιγγει απο μονη της (νομιζω οτι το 623 εχει μια κλιση προς BH μερια) οποτε αν σφιγγει uccc μπορει να σου δημιουργει προβλημα!

Για τα errata δεν θυμαμαι να σου πω ...κατι ειχα ακουσει αλλα επειδη με μονοπυρηνο που ειμαι δεν μου δημιουργησε προβλημα τα αφησα ετσι οπως τα βρηκα!

Θα προσπαθησω να σου βρω timmings για uccc ωστε να τα βαλεις manually εσυ ο ιδιος!

Οχι οτι βρηκαμε για ποιο λογο δεν παιζει το dual αλλα πρεπει να αποκλειουμε σιγα σιγα καποια πραματα!

Η αληθεια ειναι οτι μολις δοκιμασα τα timings που ημουνα με 256 περιπου stable στον venice, σε 200 με ενα ντιμακι και δεν ανοιγει! λολ

tweekerstable.jpg

θα δοκιμασω τα timings που ποσταρε προσφατα ο dagalidis

Moυ φαινονται πολυ σφιχτα για uccc...(αν και δουλεψαν σε μερικους ..vag+dag).

Δοκιμασε με τα χαλαρα απο κατω και δοκιμασε και καποιους συνδιασμους απο errata!

To μονο που μενει μετα ειναι να βρεις δανεικο cpu να παιξει στο μηχανημα σου!

drive strength δοκιμασε 7 ,2 αν και το auto καμμια φορα βοηθαει!

post-699-1416072784,7293_thumb.jpg

Με το 623-3 και τα παραπανω timings δεν επαιξε ουτε με ενα στικακι στα 200.

κατι παιζει με τα 9ns και τα 7ns νομιζω. ειναι λιγο ιδιοτροπα εκει...

Βαζω το 406 παλι και ξαναδοκιμαζω

Ξερει κανενας ποια Drive Strength θεωρουντε weak και ποια normal?

To 7-2 που εβαλα μου το εμφανιζει weak παντως!

Τελικα με το 406 δουλεψαν οι χρονοι για 1 στικακι.. αλλα για 2 τα ιδια :(

Δοκιμασα και με 313, χ8 και χ9, 166... δλδ 250 και 256 αντιστοιχα αλλα ματαια... μονο με το ενα επαιζε

Δοκιμασε (για δοκιμη λεμε μονο) με αλλες μνημες και αλλο cpu ...(στο μηχανημα σου) παντα...και να αλλαξεις το φτηνοτερο!

Απο το 7-2 το 2 ειναι το weak.....πιο weak einai το 3...!

Και το 7 για να χαλαρωσει πρεπει να μικρυνει..

Ο cpus ειναι καινουργιος??

O cpu ειναι καινουργιος και ειναι ακριβος ιδιος με του dagalidi, για να καταλαβεις γιατι τα εχω παρει!

Απο βδομαδα θα αρχισω τις δοκιμες, μιας και δεν υπαρχει τωρα χρονος.

Δυστυχως οι περισσοτεροι εχουν uccc μνημες... και ψαχνω να βρω κατι αλλο.. καλυτερα 2χ512.

Τον cpu μου μαλλον θα τον δοκιμασω στο μηχανημα του φραγμα που εχει παρομοιο setup.

Απο βδομαδα θα εχω προσβαση και σε εναν 146 μαλλον

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Ξερει κανενας ποια Drive Strength θεωρουντε weak και ποια normal?

If you leave the option at Auto this will set a weak drive strength, this is good for TCCD based modules but bad for anything else. From testing and debugging the board I have concluded the following. Options 1 3 5 7 are all weak, as is Auto, setting. 1 is actually the weakest option with 7 being as close to the normal weak setting DFI will allow us. Options 2 4 6 8 are the Normal settings, with 8 being the highest strength setting. If you are using TCCD you may want to try 3 5 or 7 as the drive settings as they usually seem to allow the modules to clock well. If you are using VX, or the new BH Gold, or any other modules from the OCZ range you may want to try 8 or 6.

source:http://www.dfi-street.com/forum/showpost.php?p=203179&postcount=4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.