SlotKiller Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2006 Εδω και παρα πολυ καιρο το pc μου αργουσε να εκκινησει...δλδ, πατουσα το κουμπακι και μεχρι να δωσει ρευμα περνουσε ενας χρονος απο 0 εως και 10 λεπτα!Σημερα αγορασα εναν opteron 165 για να αντικαταστησω τον venice που ειχα.Οταν τον εβαλα, το pc δεν ανοιγε σχεδον ποτε.Οταν εβγαζα και τις 2 μνημες ομως, ανοιγε με την μια συνηθως!Το μονο που καταφερα να κανω ειναι να τον ανοιξω με την μια μνημη και να κανω ενα μεμτεστ. Τον εκλεισα να βαλω και το δευτερο ντιμ, αλλα δεν ξανανοιξε ποτε!Το τροφοδοτικο μου ειναι δυστυχως ενα Antec True Power 380W 20pin, αλλα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο, αν εξαιρεσουμε αυτο το περιστατικο, που δεν ειναι και σιγουρο οτι φταιει αυτο!Εχει παρει το ματι κανενος κατι παρομοιο? Τι μπορει να φταιει?Αν θυμαμαι καλα, και με αλλες μνημες στο παρελθον ειχα τετοιες καθυστερησεις...Setup:DFI nf4 ultra DAntec TP 380W ver.12x1gb GSkill pc4000 HZGigabyte 6600GT
DuKe Σεπτέμβριος 9, 2006 #2 Σεπτέμβριος 9, 2006 ίσως να μην βαστάει και το τροφοδοτικό σου...ο opteron 110watt θέλει by default...βέβαια το πιο σωστό είναι να τα δοκιμάσεις ένα ένα μέχρι να βρεί την αιτία. αν δεν βρεθεί είναι η μητρική σου. βρες να δανιστείς κανένα πιο δυνατό psu αρχικά
Dr. Gonzo Σεπτέμβριος 9, 2006 #3 Σεπτέμβριος 9, 2006 είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι θέμα τροφοδοτικού.η DFI λέει υποχρεωτικά 24pin τροφοδοτικό κι αναφέρει κι απαιτήσεις σε Α στα rails του.αν ρίξεις μια ματιά εδώ θα κατατοπιστείς και θα δεις ότι λύθηκαν πολλά προβλήματα με αλλαγή psu.
ΝTG Σεπτέμβριος 9, 2006 #4 Σεπτέμβριος 9, 2006 Ποσα Αμπ βγαζει η 12αρα??Νομιζω στο manual αναφερει οτι πρεπει να ειναι πανω απο 18!(αν θυμαμαι σωστα το νουμερο).Δοκιμασε να αποσυνδεσεις τα dvd/cd και σκληρους εκτος απο εναν.Επισης αποσυνδεσε και οτι ανεμηστηρια εχεις...Βρες και ενα τροφοδοτικο να δοκιμασεις μετα ,να το σιγουρεψεις..
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 9, 2006 Παιδια λιγο πολυ ολα αυτα τα εχω κανει!το μομπο το δοκιμαζα μονο με cpu πανω και σταδιακα προσθετα μνημη(ες) και γραφικα.Αφου το αφησα περιπου 6 ωρες στο ρευμα (κοιμομουνα), ανοιξε με την μια!Απο το μηχανημα ποσταρω τωρα!Βεβαια εχω μονο το ενα ντιμ πανω.Το psu εχει 18Α 12αρα.Ισως δανειστω ενα psu σημερα για να δω τι γινεται.... Εγω παντως φοβαμαι πολυ την dfiΤο σκηνικο να μην περνει ευκολα αν του κλεισω το ρευμα εντελως, το ειχα παρατηρησει και στο παρελθον!
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #6 Σεπτέμβριος 9, 2006 Τελικα το προβλημα ξεπεραστηκε... με αγνωστο τροπο!αλλα οταν χρησιμοποιω το 2ο καναλι μνημης του dfi, εχω 3 led (μνημη)2ο καναλι εννοω τα dimm 3-4 Που ειναι κοντα στον cpu.ακομα και με 1-2 αν παιξω, παιζει κουτσα στραβα... αλλα αν βαλω μνημη στο 3 ή 4, με τιποτα...Βιος εχω το 406 του απριλιου...Εχει κανεις καμια ιδεα?
chroma Σεπτέμβριος 9, 2006 #7 Σεπτέμβριος 9, 2006 Αυτό είναι normal, στο 1-2 κάνει post.Έχεις πάνω στη μητρική όλες τις τροφοδοσίες; (το μικρό και μεγάλο molex)
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #8 Σεπτέμβριος 9, 2006 Οχι βρε!το δικο μου μετραει 1->4 απο πανω προς τα κατω!τωρα ειμαι single channeldual με τπτ δε παιζει!οχι τροφοδοσιες εχτρα δεν εβαλα ποτε πανω...θα το δοκιμασω και ετσιχθες παντως δεν μπουταρε με εξτρα τροφοδοσιες
chroma Σεπτέμβριος 9, 2006 #9 Σεπτέμβριος 9, 2006 Εννοώ οτι σε single 2 ή 1 παίζει μόνο, στα 3 και 4 δε κάνει post. it's not a bug it's a feature edit Πάρε κατά νου και το παράγοντα γήρανσης ενός τροφοδοτικού, μπορεί κάποτε να ήταν καλό αλλά να έχει πέσει η απόδοση του πλέον. Το είδα στη περίπτωση μου με ένα tagan 480 U1, έπεφτε το overclock σταδιακά και δεν ήξερα τι φταίει μέχρι που μια μέρα τα τίναξε.
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #10 Σεπτέμβριος 9, 2006 σορρυ τωρα το επιασα!παντως αν σου δειξω scrnshot απο cpuz που παιζει τα 2gb single θα τρελαθεις!333/2T/ 3-3-3-7-7
chroma Σεπτέμβριος 9, 2006 #11 Σεπτέμβριος 9, 2006 Δες και τα jumper που καθορίζουν τη τροφοδοσία των ps/2 και usb. Αν είναι γυρισμένα στα 5VSB και δε φτάνουν τα Α του τροφοδοτικού σε αυτή τη γραμμή δε θα ανοίγει.
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #12 Σεπτέμβριος 9, 2006 Τα ιδια....Το κατω καναλι δε παιζει με τιποτα.....Τι μπορει να φταιει ρε γαμωτο????Εχεις κανενα bios στο μυαλο σου να δοκιμασω?
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #13 Σεπτέμβριος 9, 2006 Ειναι στο 5VΔοκιμασα και PS2 σε 5VSB, αλλα δεν εγινε τπτusb δε παιζει κατιτο τροφοδοτικο σηκωνει 2Α στην 5VSB
chroma Σεπτέμβριος 9, 2006 #14 Σεπτέμβριος 9, 2006 Κάπου εδώ τελειώνουν οι ιδέες και αρχίζει το βουντού...Δε γυρίζεις το jumper των μνημών στα 4v (χωρίς να δώσεις παραπάνω τάση) να δεις αν ανάβει; Αν ανάψει, μη το λιώσεις στο memtest γιατί θα πυρακτώσει το μοσφετ.
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #15 Σεπτέμβριος 9, 2006 OK!παντως το προβλημα πλεον ειναι τα 3λεντ, οχι οτι δεν αναβει!το ελεγχω τωρα.....για bios λες να μην αλλαξω ε?nope.... 3leds again....
chroma Σεπτέμβριος 9, 2006 #16 Σεπτέμβριος 9, 2006 3 leds "τυπικά" είναι κάρτα γραφικών πάντως. Στο δίπλα slot ανάβει; Έχεις καμια πρόχειρη pci να δοκιμάσεις;BIOS δε βρίσκω γιατί να αλλάξεις, αν έχεις φλασάρει με το μονολιθικό τρόπο του DOS και των switches aka AWDFLASH NF4LD406.BIN /cks/sn/py/cc/cd/cp/wb/ld/qiδεν έχει λόγο να σου προκαλεί πρόβλημα.
SlotKiller Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #17 Σεπτέμβριος 9, 2006 Οχι μεσα απο win ειναι περασμενο αλλα εδω και 3 μηνες.Βασικα εγω για μνημη εχω διαβασει οτι ειναι.. και τεριαζει και ο ηχος που ειναι long beeps.Το ξερω το κολπο με την pci, αλλα δυστυχως δεν εχω...δοκιμασα την καρτα και στην κατω pcix αλλα τπτ
chroma Σεπτέμβριος 9, 2006 #18 Σεπτέμβριος 9, 2006 Ρίξε ένα voodooflash λοιπόν από DOS, κλείσιμο psu, clear cmos, όταν μπεις πρώτη φορά στο bios κάνεις load optimized defaults, save n exit και μετά ξαναμπαίνεις κανονικά και κάνεις τις ρυθμίσεις σου.
SlotKiller Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #19 Σεπτέμβριος 10, 2006 Τιποτα Βασιλη...Του εκανα flash με την εντολη που εδωσες πιο πανω, τα εσβησε και τα εγραψε ολα, αλλα σε dual channel με τιποτα δε περναει το boot checkΘα δοκιμασω αλλο τροφοδοτικο και μνημες και θα σου πω!
YiorgosX Σεπτέμβριος 10, 2006 #20 Σεπτέμβριος 10, 2006 Ρίξε μια ματιά εδώ Σε μένα δούλεψε (UTT RAM) ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.