Jump to content

8800GTX?

JOHNX2

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από mariosalice

Όταν αυξήσεις το ρεύμα που πάει στο PCIe ή το υπερχρονίσεις να ξέρεις οτι αυξάνει το ρεύμα και υπερχρονίζονται σκληροί δίσκοι, PCI slots, τα πάντα.

Προσοχή αυτά είναι πολύ ευαίσθητα και θα τα κάψεις.

Εϊναι αυτό που πάντα προσέχουμε στον υπερχρονισμό.

Ποτέ δεν υπερχρονίζουμε αν δεν είναι ανεξάρτητος ο υπερχρονισμός της CPU από το PCI.

Ώπα για κάντο αυτό πιο κατανοητό αν μπορείς βέβαια, φαίνεται σημαντικό!Τι σχέση έχουνε τα hdd's?

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Όποιο οδηγό υπερχρονισμού διαβάσεις θα δεις οτι η ρύθμιση της συχνότητας του FSB στο BIOS πρέπει να είναι ανεξάρτητη από το PCI bus.

Το PCI πρέπει να μείνει στα 33.33 ή να ανέβει ελάχιστα διαφορετικά θα κάψεις σκληρούς δίσκους και όλες τις PCI κάρτες.

Ε, η συχνότητα του PCI ανεβαίνει όταν ανεβάζουμε τη συχνότητα του PCIe.

Λοιπον παιδια πολυ ωραια καταλαβα ακριβως τι γινεται να στε καλα..

δηλαδη θα κουμπωσω την 7950GX2 στο πανω PCΙ-XPR και θα της δωσω τις 16 γραμμες (16Χ δηλαδη) και απλα δεν πειραζω καν τα ρευματα

και ολα οκ παιδες?σωστα?

Μια χαρά για τις 16 γραμμές. :T:

Όπως έγραψα πριν, στη δική μου περίπτωση πρέπει να βάλω την Χ2 κάρτα γραφικών στο κάτω PCIeΧ16 slot.

Δοκίμασε ή ρώτα για τη δική σου.

Αργότερα για υπερχρονισμό παίζεις και με ρεύματα.

οκ σας ευχαριστω να στε καλα για τις πολυτιμες συμβουλες σας φιλοι μου!!!!!!!!!

καλα φιλε μου mariosalice εισαι ο καλυτερος να σε καλα και 10000000000000 ευχαριστω!!!!:banging: :banging:

Παντως φιλε JohnX2 για τον Conroe εχεις λαθος. Κοιτα τι αποτελεσματα εβγαλα εγω με μια 7900GX2 που ειχα πριν 1,5 μηνα με τον Conroe E6600 στα 3,6GHz που ειναι πολυ χαλαρο overclock για αυτον τον επεξεργαστη και με ψυξη αερα με 33 βαθμους στο δωματιο. Τωρα πες μου αν μπορει καποιος Athlon64 ή Opteron να βγαλει τετοιο σκορ οσο και αν κλοκαριστει.

το link http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=28930&perpage=20&pagenumber=2

φιλτατε Μαριε δεν ασχολουμε με benchmarkin και για αυτο το λογο δεν εχω λογαρισμο στο ORB. Τα bench τα τρεχω για να δω σταθεροτητα και να συγκρινω την αποδοση του συστηματος μου οχι για κοντρα με κανενα αλλα για να δω αν εχω καποιο προβλημα στο συστημα και χρειαζετε καποια ρυθμιση ή κατι αλλο. Ετσι και αλλιως σιγουρα στο ORB θα υπαρχουν καλυτερα αποτελεσματα απο τα δικα μου και αυτα με Conroe θα φιγουραρουν στις πρωτες θεσεις. Το θεμα μας ειναι οτι η 7950GX2 ειναι μια καρτα που θελει επεξεργαστικη ισχυ απο την CPU για να αποδωσει τα μεγιστα και αυτο δεν το λεω εγω αλλα ειναι γνωστο απο τοτε που βγηκε στην αγορα η καρτα και το ειπαν οσοι την εχουν δοκιμασει. Εγω ετυχε και την ειχα για 1,5 μηνα το καλοκαιρι αλλα εκεινη την εποχη δεν λειτουργουσα πολυ το συστημα για τι αλλαζα μητρικες καθε μερα προσπαθοντας να βρω αυτη θα με αφηνε να ανεβασω τον επεξεργαστη ποιο ψηλα. Τα αποτελεσματα του λινκ που εδωσα ειναι απο την πρωτη μητρικη που πηρα ASUS P5W DH deluxe και σε συχνοτητα 400χ9 (3,6Ghz). Αν πιστευεις οτι ειναι πλαστα (αν και δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο πιστευω) δικαιωμα σου.

Δεν είπα οτι είναι πλαστά.

Δεν ασχολούμαι να συγκρίνω ότι δεν είναι δημοσιευμένο.

Τα αποτελέσματα που έβγαλες είναι υπερβολικά πάνω από το μέσο όρο των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων για Conroe.

Δημοσίευσε τα λοιπόν.

Η δημοσίευση είναι δωρεάν.

Δυστυχώς η συχνότητα της συγκεκριμένης κάρτας δεν αναγράφεται στο orb, οπότε δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου του υπερχρονισμού προς το παρόν.

Σύγκρινε:

3DMark05: 15702

CPU: Intel Core 2 2940 MHz

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2178840

και

3DMark05: 15179

CPU: AMD Athlon 64 X2 2937 MHz

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2151212

Εϊναι η 13η και η 14η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη με κάρτα 7950GX2.

Τα δικά σου αποτελέσματα είναι από τα καλύτερα παγκόσμια.

3DMark05: 15676 χωρίς υπερχρονισμό και 17642 όταν ανέβασες λίγο την κάρτα όπως είπες

Καιρος ειναι να ανεβασουμε και λιγο την καρτα. Παμε λοιπον 575Mhz GPU - 725 Mhz Ram

Και λες οτι δεν υπερχρονίζεις?

Που να υπερχρόνιζες δηλαδή.

Το συγκεκριμένο σκορ είναι στη 10 θέση παγκόσμια για τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών.

’ντε και στην πρώτη μια και δεν "υπερχρονίζουμε ιδιαίτερα"

Μου αρέσει που πιάνουμε πρωτιές χαλαρά.

Βάλε το καλύτερο σκορ και όχι όλα τα σκορ από κάθε άτομο.

Επίσης βάλε κάρτα γραφικών 7950GX2.

Τα υπόλοιπα πρέπει να τα αφήσουμε default.

Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε σωστά ποιά είναι η κατάταξη στο ORB.

Δυστυχώς στο 3dMark05 δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε αν χρησιμοποιούνται μία ή δύο κάρτες γραφικών σε SLI.

Αντίθετα στο 3DMark06 υπάρχει επιλογή για 1 ή πολλές κάρτες.

Ειδικά την 7950gx2 επειδή είναι διπύρηνη με SLI τη βλέπει το ORB σωστά ως δύο GPU σε SLI και αν έχουμε quad βλέπει 4 GPU.

Έτσι το σκορ 17863 κατέχει την 11η θέση αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα αν κάποιος είχε μια ή δύο κάρτες γραφικών σε QUAD SLI.

Tο σκορ 17188 έχει τη 13η θέση και αυτός που το έκανε έχει Conroe και αναφέρει:

With Serious OC on 7950

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2180173

Tο σκορ 15179 έχει τη 14η θέση

Όλα όλα τα σκορ που υπάρχουν είναι 16 με athlon 64X2 και 25 με Conroe. Υπάρχουν και 7 με άλλους επεξεργαστές.

Με Ahtlon64X2 τα σκορ παίζουν στα 12500 με min 11217 - max 15179

Με Core 2 τα σκορ παίζουν στα 14500 με min 12060 - max 22485 (υπάρχει min 7334 αλλά δεν το βάζω γιατί φαίνεται σαφώς οτι είναι έξω από κάθε λογική).

Με αυτό τον τρόπο διαπιστώνουμε οτι ίσως οι Conroe να δίνουν καλύτερα αποτελέσματα από τους Athlon64X2 συνολικά.

Η διαφορά είναι από 12500 στα 14500.

Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγούν με αυτό τον τρόπο όμως.

Οι αναφορές είναι λίγες και δεν διαχωρίζονται τα αποτελέσματα αν έγινα με μια ή με δύο κάρτες γραφικών.

Ειδικά στην 7950GX2 το ORB δεν βλέπει τις συχνότητες GPU και μνήμης και έτσι δεν μπορούμε να δούμε τον υπερχρονισμό της..

Έτσι θα ήταν πιο σωστό να κάνουμε τις συγκρίσεις με άλλλη κάρτα γραφικών και να δούμε αποτελέσματα από το 3DMark06 και όχι από το 3DMark05.

Το 3DMark06 περιλαμβάνει στον υπολογισμό του σκορ την ταχύτητα του επεξεργαστή και διαχωρίζει τα σκορ αν έγιναν με μια ή δύο κάρτες γραφικών.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Βάλε το καλύτερο σκορ και όχι όλα τα σκορ από κάθε άτομο.

Επίσης βάλε κάρτα γραφικών 7950GX2.

Τα υπόλοιπα πρέπει να τα αφήσουμε default.

Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε σωστά ποιά είναι η κατάταξη στο ORB.

Δυστυχώς στο 3dMark05 δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε αν χρησιμοποιούνται μία ή δύο κάρτες γραφικών σε SLI.

Αντίθετα στο 3DMark06 υπάρχει επιλογή για 1 ή πολλές κάρτες.

Ειδικά την 7950gx2 επειδή είναι διπύρηνη με SLI τη βλέπει το ORB σωστά ως δύο GPU σε SLI και αν έχουμε quad βλέπει 4 GPU.

Έτσι το σκορ 17863 κατέχει την 11η θέση αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα αν κάποιος είχε μια ή δύο κάρτες γραφικών σε QUAD SLI.

Tο σκορ 17188 έχει τη 13η θέση και αυτός που το έκανε έχει Conroe και αναφέρει:

With Serious OC on 7950

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2180173

Tο σκορ 15179 έχει τη 14η θέση

Όλα όλα τα σκορ που υπάρχουν είναι 16 με athlon 64X2 και 25 με Conroe. Υπάρχουν και 7 με άλλους επεξεργαστές.

Με Ahtlon64X2 τα σκορ παίζουν στα 12500 με min 11217 - max 15179

Με Core 2 τα σκορ παίζουν στα 14500 με min 12060 - max 22485 (υπάρχει min 7334 αλλά δεν το βάζω γιατί φαίνεται σαφώς οτι είναι έξω από κάθε λογική).

Με αυτό τον τρόπο διαπιστώνουμε οτι ίσως οι Conroe να δίνουν καλύτερα αποτελέσματα από τους Athlon64X2 συνολικά.

Η διαφορά είναι από 12500 στα 14500.

Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγούν με αυτό τον τρόπο όμως.

Οι αναφορές είναι λίγες και δεν διαχωρίζονται τα αποτελέσματα αν έγινα με μια ή με δύο κάρτες γραφικών.

Ειδικά στην 7950GX2 το ORB δεν βλέπει τις συχνότητες GPU και μνήμης και έτσι δεν μπορούμε να δούμε τον υπερχρονισμό της..

Έτσι θα ήταν πιο σωστό να κάνουμε τις συγκρίσεις με άλλλη κάρτα γραφικών και να δούμε αποτελέσματα από το 3DMark06 και όχι από το 3DMark05.

Το 3DMark06 περιλαμβάνει στον υπολογισμό του σκορ την ταχύτητα του επεξεργαστή και διαχωρίζει τα σκορ αν έγιναν με μια ή δύο κάρτες γραφικών.

Δυστυχως (αν δεν το καταλαβες) την 7950GX2 δεν την εχω πια (την ανταλλαξα με την 7800GTX 512+χρηματικη διαφορα). Αν θελεις παντως και αφου σου φαινονται τοσο εξωπραγματικα τα νουμερα ελα μια μερα στο σπιτι μου με την 7950GX2 που εχεις να την βαλουμε πανω στο συστημα που πλεον παιζει στα 4,23GHz και θα βγαλουμε και καλυτερα αποτελεσματα απο αυτα που εχω ποσταρει. Μετα μπορεις να μου δειξεις και πως γινετε η εγγραφη στο ΟRΒ γιατι πιο παλια που προσπαθησα δεν τα ειχα καταφερει (δεν εχω και το χρονο να το ψαξω πολυ και δεν το θεωρω και αναγκαιο). Οσο για το χαλαρο overclock που ειχα γραψει ειναι επειδη ειχα δει ενα review της Club3d 7950GX2 και ελεγε οτι η καρτα πιανει 610/800 ευκολα και βασει αυτου εκανα μια δοκιμη στα 575/725 και εβγαλα το σκορ που ειδες. Ποιο πανω δεν προλαβα να δοκιμασω γιατι την μητρικη την εδωσα και μετα αλλαζα μητρικες σχεδον σε καθημερινη βαση για 1,5 μηνα. Παντως και εγω θα ηθελα να κανω μια δοκιμη με 7950GX2 με αυτη την μητρικη/μνημες που εχω τωρα και σε αυτη τη συχνοτητα οποτε θα ηταν ενδιαφερον να μπορουσες να ερθεις καποια στιγμη να το κανουμε. Τελος να ζητησω συγγνωμη απο το παιδι που ανοιξε το θεμα για τα off topic και οτι δεν ειχα σκοπο να κανω κοντρα με κανενα απλα βρε παιδια γιατι ειναι τοσο δυσκολο να παραδεχτητε οτι οι Core2Duo ειναι ποιο γρηγοροι επεξεργαστες τουλαχιστον σε 32bit εφαρμογες και σαν αποτελεσμα αυτης της ταχυτητας βγαζουν καλυτερα σκορ στα benches. Επισης να πω οτι και εγω Athlon64 ειχα πριν τον E6600...

Βάζω όλα τα σκορ γιατί δεν μας ενδιαφέρει η σύγκριση μεταξύ των χρηστών αλλά η σύγκριση ανάμεσα στα cpu.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι όχι μόνο ότι βγάζουν καλήτερα score οι coroe αλλά παίρνουν και πολύ περισσότερο oc, οπότε ακόμα και την ίδια απόδοση clock per clock να είχαν με τους A64 (που δεν έχουν) πάλι ο A64 χάνει από το μεγαλύτερο oc του conroe.

Το ίδιο ισχύει και στα games και όχι μόνο σε bench καταστάσεις, όπου ο conroe βγάζει αρκετά fsp παραπάνω.

ps πάνε στο 3dmark 06 και δες τι score βγάζει ο A6X2@3Ghz(που δεν πάνε εκεί με αέρα για κάθε μέρα) και στο score βγάζει ο conroe@3.4Ghz(που πάει με αέρα). Δες και στα διάφορα review που έχουν τα μετρήσεις με τα πάντα stock και oc/ed...

Υπάρχει πάντα και το AMD FX60 Vs INTEL X6800 Conroe

Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 10:36]

Βάζω όλα τα σκορ γιατί δεν μας ενδιαφέρει η σύγκριση μεταξύ των χρηστών αλλά η σύγκριση ανάμεσα στα cpu.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι όχι μόνο ότι βγάζουν καλήτερα score οι coroe αλλά παίρνουν και πολύ περισσότερο oc, οπότε ακόμα και την ίδια απόδοση clock per clock να είχαν με τους A64 (που δεν έχουν) πάλι ο A64 χάνει από το μεγαλύτερο oc του conroe.

Το ίδιο ισχύει και στα games και όχι μόνο σε bench καταστάσεις, όπου ο conroe βγάζει αρκετά fsp παραπάνω.

ps πάνε στο 3dmark 06 και δες τι score βγάζει ο A6X2@3Ghz(που δεν πάνε εκεί με αέρα για κάθε μέρα) και στο score βγάζει ο conroe@3.4Ghz(που πάει με αέρα). Δες και στα διάφορα review που έχουν τα μετρήσεις με τα πάντα stock και oc/ed...

Υπάρχει πάντα και το AMD FX60 Vs INTEL X6800 Conroe

Τα ίδια περίπου έγραψα κι εγώ με αυτά που γράφεις και με στοιχεία.

Διαφωνώ οτι πρέπει να υπολογίζουμε όλα τα σκορ από ένα χρήστη στην κατάταξη.

Εξ άλλου οι επαγγελματίες του είδους που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις, έχουν κάνει συμφωνία και δημοσιεύουν μόνο ένα σκορ. Ποτέ δύο.

Είπα λοιπόν οτι ο μέσος όρος είναι 12500 για Athlon64X2 και 14500 για Core2Duo.

Αλλά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα με την 7950GX2 και εξήγησα τους λόγους.

Το ζητούμενο είναι αν θα παίζουμε τα παιχνίδια με περισσότερα FPS, αλλάζοντας τον Athlon64X2 με Conroe, με την ίδια κάρτα γραφικών.

Ποιό bench θα πρέπει να ξεψαχνίσουμε?

Τo 3DMark05 μετράει καθαρά την ταχύτητα της κάρτας γραφικών και δεν μπλέκει την ταχύτητα του επεξεργαστή. Δεν έχει όμως επιλογή για διαχωρισμό των SLI.

Αντίθετα το 3DMark06 διαχωρίζει το SLI, αλλά μπλέκει στη μέση και μετρήσεις του επεξεργαστή στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι λάθος κατά τη γνώμη μου.

Τι δουλειά έχει η ταχύτητα του επεξεργαστή όταν τρέχουμε ένα benchmark που έχει σκοπό να μας δείξει πόσο περισσότερα FPS θα πάρουμε από το μέσο όρο των σύγκρονων παιχνιδιών?

Θεωρώ λοιπόν οτι από αυτή την άποψη το 3DMark05 υπερτερεί.

Το 3DMark06 βασίζεται σε πιο σύγχρονα παιχνίδια και οι επιλογές αναζήτησης είναι ανώτερες.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι οτι πρέπει να στηριχθούμε στο 3DMark06 και να αγνοήσουμε τις μετρήσεις CPU.

Αυτό θα γίνει βάζοντας στο ORB Score type: HDR SM3 (που υποστηρίζουν τα νέα παιχνίδια και ζορίζουν την κάρτα γραφικών).

Αν από την άλλη θέλουμε να παρουμε μια ιδέα χοντρικά πόσο καλά τα καταφέρνουν οι επεξεργαστές στα γραφικά, μπορούμε να δούμε το ORB Score type: CPU.

Για μένα αυτό μου είναι άχρηστο.

Μένει να επιλέξουμε κάποιες σύγχρονες κάρτες γραφικών.

Ποιές?

Θέλουμε να δούμε ποιά πλατφόρμα τα καταφέρνει καλύτερα στα παιχνίδια?

Θα πάρουμε ότι καλύτερο στη μια και στην άλλη περίπτωση.

Θέλουμε να δούμε στο ίδιο κόστος για κάρτα γραφικών τι να προτιμήσουμε?

Θα επιλέξουμε την κάρτα που μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε.

Μετά συγκρίνουμε.

Στο παρόν thread μιλάμε για μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, την 7950GX2.

Η δική μου πρόταση ήταν να μπεί μια δεύτερη κάρτα 7900gtx.

Θα συγκεντρώσω τα αποτελέσματα στη μια και στην άλλη περίπτωση με conroe και με athlon64X2.

Δηλαδή

1. 3DMark06

CPU AMD Athlon64X2

Graphics chipset 7950GX2

Score type: HDR SM3 (εξήγησα το λόγο παραπάνω).

Cooperative adapters: Single (ώστε να μην έχουμε αποτελέσματα από Quad SLI).

Search filter: Only highest score / user (στατιστικά δεν αλλάζει τίποτα αν βάλουμε όλα τα αποτελέσματα οπότε δεν επιμένω. Μόνο για τη θέση κατάταξης είναι σημαντικό).

2. 3DMark06

CPU AMD Athlon64X2

Graphics chipset 7900GTX

Cooperative adapters: COoperative (ώστε να έχουμε αποτελέσματα από SLI αποκλειστικά).

Search filter: Only highest score / user (στατιστικά δεν αλλάζει τίποτα αν βάλουμε όλα τα αποτελέσματα οπότε δεν επιμένω. Μόνο για τη θέση κατάταξης είναι σημαντικό).

3. 3DMark06

CPU Intel Core 2

Graphics chipset 7950GX2

Cooperative adapters: Single (ώστε να μην έχουμε αποτελέσματα από Quad SLI).

Από τη σύγκριση των 1 και 3 θα δούμε αν ο Conroe δίνει πράγματι περισσότερα FPS στα παιχνίδια κατάμέσο όρο ανεξάρτητα από το αν είναι υπερχρονισμένος και πόσο.

Από τη σύγκριση 1 και 2 θα δούμε ποιά είναι ταχύτερη λύση ... μία 7950GX2 ή δύο 7900GTX σε SLI?

Από τη σύγκριση 2 και τρία θα δούμε αν συμφέρει για παιχνίδια να αγοράσουμε Conroe με μια 7950GX2 ή Athlon64X2 με δύο 7900GTX.

Τι λέτε?

Το προχωράμε?

Αρχική απάντηση από geoal [Σήμερα, στις 15:29]

Μαλλον θα πρεπει να μεταφερθει σε αλλο thread.

Μόνο ο τίτλος φάινεται άσχετος

Η ερώτηση ήταν και συνεχίστηκε στο τι να προτιμήσει αυτός που άνοιξε το thread.

Μια δεύτερη 7900GTX ώστε να υλοποιήσει το SLI ή να βγάλει την 7900GTX και να βάλει μια 7950GX2 στη θέση της, για πλατφόρμα Nforce4 SLI.

’σχετη ήταν η αναφορά σε Conroe κατά τη γνώμη μου και όχι τα δικά μου ποστ.

Αυτά πρέπει να μεταφερθούν.

Επειδή το προηγούμενο ποστ είναι μεγάλο λόγω αναφοράς σε μεθοδολογία, θα πω με λίγα λόγια τα εξής.

1. Ο Conroe ίσως δίνει προβάδισμα και περισσότερα FPS στα παιχνίδια όταν μιλάμε για μονές κάρτες γραφικών σε extreme υπερχρονισμό.

2. Δεν ξέρω τι κάνει o Athlon64Χ2 με δύο 7900GTX σε SLI vs Conroe με μια 7950GX2 (που νομίζω οτι είναι η ταχύτερη λύση αυτή τη στιγμή).

3. Όταν είπα να δημοσιευτεί το αποτέλεσμα του geoal το εννοούσα χωρίς καμμιά δόση ειρωνίας ή αμφισβήτηση. Έχω όμως επιφυλάξεις για τον χαλαρό υπερχρονισμό και για το αν ήταν στα default η κάρτα όταν έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά δεν το αποκλείω κι όλας.

Μου φάνηκαν όμως και είναι σπουδαία σκορ.

Κρίμα που δεν δημοσιεύτηκαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.