Jump to content

8800GTX?

JOHNX2

Recommended Posts

Πόσο έβγαλαν CPU score ?

Κατά τη γνώμη μου τα συστήματα με 4400 και με τον 6400 κοντράρονται.

Ας λένε οι Conroe funs.

Έχω παρόμοιο σύστημα με το δικό σου και δεν σου χρειάζεται ουσιαστικά αυτή η αναβάθμιση που λες.

Θα σου χρειαστεί όταν κυκλοφορήσουν τα Windows Vista στην τελική τους έκδοση και όταν θα εμφανιστούν σοβαρά παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται το DirectX10.

Πρόσεξε όμως γιατί οι πρώτες 8800gtx στα 90nμ άκουσα οτι θα καταναλώνουν μέχρι και 300W ρεύμα. Μάλλον δεν θα ήθελες κάτι τέτοιο στον υπολογιστή σου.

Αναμονή λοιπόν.

Ξόδεψε τα λεφτά σου αλλού.

Ας πούμε πάρε καλύτερη οθόνη ή σκληρό δίσκο.

Αν όμως έχεις μεγάλη οθόνη βάλε δεύτερη ίδια κάρτα με αυτή που έχεις σε SLΙ.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Δεν τα εχω φιλε μου mariosalice τωρα μπροστα μου παντως στα sm3.0 & sm2.0 ηταν 100 ποντους κατω εκαστος ο Ε6400!!! οπωτε το σκορ της cpu ειναι 1550 περηπου δηλαδη.

η δικη μου cpu χτυπησε 1656

SM3.0-->2901

SM2.0-->2456

συνολο 6450

Μπα για αυτο το PC δεν με βλεπω φιλε Kom.....

Πρεπει να πουλησω ολοκληρη την εταιρια μου για να το παρω.....

Αρχική απάντηση από JOHNX2

Τελικα πηρα ASUS 7950GX2 1GBDDR3 KAI ΒΛΕΠΟΥΜΕ......

Καλοδούλευτη μεν αλλά νομίζω αν έβαζες 2η 7900gtx το σύστημά σου θα πήγαινε καλύτερα......Η μια 7950 είναι πιο αργή από 2 7900gtx sli....

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 14:26]

Καλοδούλευτη μεν αλλά νομίζω αν έβαζες 2η 7900gtx το σύστημά σου θα πήγαινε καλύτερα......Η μια 7950 είναι πιο αργή από 2 7900gtx sli....

Χαλαρα....:rolleyes:

Μπα δεν θα ελεγα κατι τετοιο...

Αλωστε ολα τα παιχνηδια δεν υποστηριζουν την τεχνολογια SLI για να εκμεταλευομαι τις 2 X 7900GTX αν χρειαστω εξτρα δυναμη τους προσεχους μηνες για τα πολυ απαιτητικα παιχνηδια που αναμενονται θα στραφω αρχικα σε 2 Χ 7950GX2 ASUS που ειναι και πολυ πιο ισχυρες απο τις 2 Χ 7900GΤΧ και βλεπουμε....

Μπα δεν θα ελεγα κατι τετοιο αλωστε ολα τα παιχνηδια δεν υποστηριζουν την τεχνολογια SLI για να εκμεταλευομαι τις 2 7900GTX αν χρειαστω εξτρα δυναμη τους προσεχουσ μηνες για τα πολυ απααιτητηκα παιχνηδια που αναμενονται θα στραφω αρχικα σε 2 Χ 7950gx2 ASUS που ειναι και πολυ πιο ισχυρες απο τις 7900ΤΧ και βλεπουμε....

Mάλιστα όσο πάει και μαθαίνουμε.....Όσα παιχνίδια δεν υποστηρίζουνε SLI είναι εποχής quake2 που προφανώς φτάνει και η μια κάρτα...Όλα τα τελευταία παιχνίδια υποστηρίζουνε sli γιατί χρειάζονται την ισχύ σε μεγάλες αναλύσεις...Θα πρέπει επίσης να αλλάξεις το μόμπο σου για να τρέξεις 2*7950(quad sli).....Αν θες να ξέρεις η κάρτα που πήρες τώρα είναι ουσιαστικά sli.....

και με την μητρικη που εχω τωρα ειμαι σε θεση να τρεξω νομιζω 2χ7950GX2 απλα θα λειτουργουν οι pci-xpres στσ 8χ και οχι στα 16χ. Παντως που ειχα δοκιμαει απο περιεργια να τρεξω την 7900gtx με ταχυτητα διαυλου 8χ οι επιδοσεις της στο 3dmarks06 ιταν ιδιες..

τωρα τι θα γινει αν τρεχουν 2 καρτες 7950GX2 ΣΕ ΔΙΑΥΛΟ 8Χ AYTO θα το μαθουμε μονο στην πραξη.. αν δηλαδη επιρεαζει το SLI αν ειαι η PCI-XPR στο 8Χ η στο 16Χ

ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΤΑΙ 8Χ ΕΙΤΑΙ 16Χ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΤΑΙ 8Χ ΕΙΤΑΙ 16Χ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Καλα οκ μη φωνάζεις το ξέρουμε...Όταν έχεις όμως 2 κάρτες σε ένα 8x lane?

εκει φιλε μου δεν ξερω τι γινεται δεν ειχα πωτε μου SLI... οπωτε θα ρισκαρουμε αν δουμε τα frame απειλητικα να πλησιαζουν τα 40 fps....

εκει φιλε μου δεν ξερω τι γινεται δεν ειχα πωτε μου SLI... οπωτε θα ρισκαρουμε αν δουμε τα frame απειλητικα να πλησιαζουν τα 40 fps....

Κοιτα αφού έχεις τα λεφτά, πούλα την dfi και πάρε την asus A8N32 sli από το πλαίσιο 140 ευρά έχει, έτσι θα μπορέσεις να τις εκμεταλλευτείς....Ίσως βέβαια να μη χρειάζεται να είναι περιττή αλλαγή εν τέλει. Αλλά και πάλι πιστεύω πως ο επεξεργαστής σου για quad sli είναι λίγος....

Εδώ ο fx-60 στο Pc από τα multirama που έτρεχε στα 3ghz (και με κάρτες χειρότερες 2x geforce7900gx2) ήτανε λίγος για την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζονται οι κάρτες γραφικών προκειμένου να αποδώσουν αυτό που μπορούνε.....

αυτο που πρεπει να εμπεδωσεις παντως ειναι οτι αυτη τη στιγμη στην ουσια εχεις SLI....και ας βλεπεις 1 καρτα σε 1 θυρα PCI-E (που και αυτο δηλαδη δε το βλεπεις ακριβως σα 1 καρτα αφου ειναι προφανη τα 2 διαφορετικα PCB κολλημενα μεταξυ τους στην 7950).

Με 2 7900gtx πραγματι θα ειχες καλυτερες επιδοσεις, αφου αν το παιχνιδι δεν εκμεταλευεται αρκετα το SLI , τοτε και η 7950 στην ουσια θα παιζει στη μιση της δυναμη...

Το μονο πλεονεκτημα της 7950 ειναι η δυνατοτητα να βαλεις αι μια δευτερη για quad-sli, και η τιμη της βεβαια σε σχεση με τις 2 7900gtx....αλλα επειδη ειχες ηδη την 1 7900 ισως συνεφερε απλα να προσθεσεις μια δευτερη.

Η μητρική σου δεν υποστηρίζει quad SLI.

Επομένως δεν μπορείς να βάλεις άλλη κάρτα.

Η κάρτα που αγόρασες είναι ουσιαστικά δύο κάρτες σε SLI όπως είπαν και οι προηγούμενοι.

Θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα αν κρατούσες αυτή που είχες, την 7900GTX και έβαζες άλλη μια ίδια κάρτα σε SLI στη δεύτερη υποδοχή.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Η μητρική σου δεν υποστηρίζει quad SLI.

Επομένως δεν μπορείς να βάλεις άλλη κάρτα.

Η κάρτα που αγόρασες είναι ουσιαστικά δύο κάρτες σε SLI όπως είπαν και οι προηγούμενοι.

Θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα αν κρατούσες αυτή που είχες, την 7900GTX και έβαζες άλλη μια ίδια κάρτα σε SLI στη δεύτερη υποδοχή.

Αν βάλει έστω και τη μία κάρτα στο 8χ κανάλι, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα?Θα τραβάει λίγο η κάρτα γραφικών ε?Μήπως θα έπρεπε να απενεργοποιήσει το sli για να έχει 16x κανάλι?Γίνεται μέσω bios αυτό έτσι?

παιδια τωρα μου που λετε οτι θα εχω υποτηθεμενο sli μηπως πρεπει να ρηξω σε 8χ την pci-xpr που κουμπωνω την 7950GX2?

μηπως πρεπει να ανεβασω και λιγο+++ το ρευμα της pci-xpr?

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 19:41]

Αν βάλει έστω και τη μία κάρτα στο 8χ κανάλι, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα?Θα τραβάει λίγο η κάρτα γραφικών ε?Μήπως θα έπρεπε να απενεργοποιήσει το sli για να έχει 16x κανάλι?Γίνεται μέσω bios αυτό έτσι?

Σε μητρική με Nforce4 SLI chipset, αν ρυθμίσουμε κάθε PCIeX16 slot να έχει 8 κανάλια , τότε:

1. Οι διπλές κάρτες γραφικών όπως η 7950GX2 δεν παίζουν.

2. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά αν δουλεύουμε PCIeX16 ή PCIeX8 μια και οι 8 γραμμές επαρκούν για ένα συνηθισμένο bandwidth.

3. Το SLI δεν ενεργοποιείται από το BIOS αλλά από τους οδηγούς της κάρτας γραφικών στα Windows και μόνο αν έχουμε δύο κάρτες γραφικών.

4. Μπορούμε να βάλουμε μία ή δύο κάρτες γραφικών.

5. Αν βάλουμε δύο κάρτες γραφικών δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιήσουμε το SLI.

6. Αν δεν ενεργοποιήσουμε το SLI, με δύο κάρτες γραφικών θα μπορούμε να λειτουργήσουμε 4 οθόνες

7. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το SLI από τα Windows χωρίς restart.

8. Αν ενεργοποιήσουμε το SLI θα μπορούμε να συνδέσουμε μόνο μια οθόνη.

9. Οι οδηγοί των Windows θα δείξουν οτι έχουμε δύο κάρτες γραφικών, PCIeX8 η κάθε μία, αν δεν έχουμε ενεργοποιήσει το SLI.

10. Οι οδηγοί των Windows θα δείξουν οτι έχουμε μόνο μία κάρτα γραφικών PCIeX16 αν έχουμε ενεργοποιήσει το SLI.

Σε μητρική με Nforce4 SLI chipset, αν ρυθμίσουμε το ένα PCIeX16 slot να έχει 16 κανάλια , τότε:

1. Οι διπλές κάρτες γραφικών όπως η 7950GX2 παίζουν μεν, αλλά δεν συνδυάζονται δύο τέτοιες σε διάταξη quad SLI. Το δεύτερο PCIeX16 slot θα έχει μόνο 4 κανάλια, οπότε δεν δέχεται ούτε απλή δεύτερη κάρτα (ίσως κάποια ειδική).

2. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά αν δουλεύουμε PCIeX16 ή PCIeX8 μια και οι 8 γραμμές επαρκούν για ένα συνηθισμένο bandwidth.

3. Το SLI δεν ενεργοποιείται από το BIOS αλλά από τους οδηγούς της κάρτας γραφικών στα Windows και μόνο αν έχουμε μια διπλή κάρτα γραφικών.

4. Μπορούμε να βάλουμε μόνο μία απλή ή διπλή γραφικών.

5. Αν βάλουμε μια διπλή κάρτα γραφικών, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιήσουμε το SLI.

6. Αν δεν ενεργοποιήσουμε το SLI, με μια διπλή κάρτα γραφικών, θα μπορούμε να λειτουργήσουμε όσες υποδοχές για οθόνες υποστηρίζει η κάρτα.

7. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το SLI από τα Windows χωρίς restart (επανεκκίνηση).

8. Αν ενεργοποιήσουμε το SLI θα μπορούμε να συνδέσουμε μόνο μια οθόνη.

9. Οι οδηγοί των Windows θα δείξουν τη μια διπλή κάρτα γραφικών ως δύο ξεχωριστές κάρτες, PCIeX8 η κάθε μία, αν δεν έχουμε ενεργοποιήσει το SLI (προυπόθεση να έχει υποδοχή οθόνης για τη δεύτερη και να συνδεθεί πάνω της οθόνη για να το δούμε).

10. Οι οδηγοί των Windows θα δείξουν οτι έχουμε μόνο μία κάρτα γραφικών PCIeX16 αν έχουμε ενεργοποιήσει το SLI σε μια διπλή κάρτα.

Με 8 γραμμές μπορεί να παίξει μια κάρτα PCIe.

Με 4 γραμμές δεν λειτουργούν οι κάρτες γραφικών.

Κάπου άκουσα οτι υπάρχουν κάποιες κάρτες πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, που μπορούν να δουλέψουν με 4 γραμμές, αλλά είναι κατάλληλες μόνο για να μπει μια δεύτερη οθόνη και δεν μπορούν να υποστηρίξουν επιτάχυνση τρισδιάστατων γραφικών ούτε SLI φυσικά.

Είναι χρήσιμες μόνο όταν θέλουμε να έχουμε SLI με μια διπλή κάρτα όπως η 7950GX2 στο ένα PCI slot και να βάλουμε τη δεύτερη κάρτα σε ένα Χ4 PCIe slot (όπως το δεύτερο 16άρι του SLI) ώστε να συνδέσουμε πάνω της μια δεύτερη οθόνη.

Στη δική μου μητρική (2Χ16 πραγματικά) οι Χ2 κάρτες μπαίνουν στο δεύτερο PCIeX16 SLI slot αν θέλουμε να ενεργοποιηθεί το SLI.

Αρχική απάντηση από JOHNX2 [Χθες, στις 23:12]

παιδια τωρα μου που λετε οτι θα εχω υποτηθεμενο sli μηπως πρεπει να ρηξω σε 8χ την pci-xpr που κουμπωνω την 7950GX2?

μηπως πρεπει να ανεβασω και λιγο+++ το ρευμα της pci-xpr?

Δεν έχεις υποτιθέμενο αλλά κανονικό SLI με δύο κάρτες γραφικών.

Δεν έχει σημασία αν τις δύο κάρτες τις έχεις σε δυο slots ή σε ένα.

Τις ίδιες PCIe γραμμές χρησιμοποιούν στην περίπτωση σου.

Θέλεις να πάνε και οι 16 γραμμές σε ένα slot.

Δηλαδή σε αυτό που θα βάλεις τη διπλή κάρτα γραφικών.

Κάθε κατασκευαστής μητρικής έχει και διαφορετικό τρόπο που μοιράζει τις 20 γραμμές στα δύο X16 SLI slots.

Θέλει να πετύχει να πηγαίνουν 16 γραμμές στο ένα και 4 στο άλλο όταν βάζουμε μια μονή κάρτα.

Όταν βάζουμε δύο κάρτες, με ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο το SLI, θέλουμε να γεφυρώσουν κάποιες γραμμές από τις 20, ώστε να πάνε 8 στο ένα Χ16 slot και 8 στο άλλο.

Αν ενεργοποιηθεί το SLI από τους οδηγούς της κάρτας γραφικών, τότε οι δύο κάρτες γραφικών συνεργάζονται, αλλά δεν θα μπορούμε να δούμε μια δεύτερη οθόνη.

Μπορούμε όμως αν θέλουμε να δηλώσουμε στο BIOS ή με επέμβαση στο hardware, οτι θέλουμε να πηγαίνουν σε κάθε ένα από τα δύο PCIeΧ16 slots (τα λέμε Χ16 όχι γιατί πάνε 16 γραμμές αλλά επειδή δέχονται κάρτες Χ16) από 8 γραμμές (όπως όταν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το SLI με δύο κάρτες γραφικών) και να μην ενεργοποιήσουμε το SLI.

Είναι θέμα οδηγών της κάρτας γραφικών και όχι hardware.

Tο hardware (και επομένως το BIOS) της μητρικής ρυθμίζει πόσες γραμμές θα πάνε σε κάθε slot και τίποτα άλλο.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ Χ2 ΚΑΡΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΠΛΗ SLI ΟΠΩΣ Η 7950GX2) ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΛΟΤ ΝΑ ΠΑΝΕ 16 PCIe ΓΡΑΜΜΕΣ.

Διαφορετικά δεν πρόκειται να παίξει με τίποτα.

Μην μπερδεύεσαι σε αυτό το επίπεδο με SLI mode και άλλους τέτοιους ανόητους ορισμούς που χρησιμοποιούν καμμια φορά οι κατασκευαστές μητρικών.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Υπάρχουν μόνο PCIe γραμμές που θα ρυθμίσεις εσύ που θα πάνε.

Με την 7950GX2 θα ενεργοποιείς και θα απενεργοποιείς το SLI μέσα από τα Windows.

Και στις δύο περιπτώσεις κάθε μια από τις δύο κάρτες που έχει η 7950GX2 θα χρησιμοποιεί 8 PCIe γραμμές.

Αν εσύ βάλεις να πηγαίνουν στο Slot 8 γραμμές, κάθε μια από τις 2 κάρτες της 7950GX2 θα παίρνει 4 γραμμές.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ.

Κάψε το, βασάνισε το, δεν θα παίξει.

Όταν αυξήσεις το ρεύμα που πάει στο PCIe ή το υπερχρονίσεις να ξέρεις οτι αυξάνει το ρεύμα και υπερχρονίζονται σκληροί δίσκοι, PCI slots, τα πάντα.

Προσοχή αυτά είναι πολύ ευαίσθητα και θα τα κάψεις.

Εϊναι αυτό που πάντα προσέχουμε στον υπερχρονισμό.

Ποτέ δεν υπερχρονίζουμε αν δεν είναι ανεξάρτητος ο υπερχρονισμός της CPU από το PCI.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.