Jump to content

Πρόβλημα με μπλε οθόνη στα XP!!

Kostas_Asoee

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρά σε όλους!

Για να μπω στο ψητό κατευθείαν, τις τελευταίες δύο μέρες, έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ο υπολογιστής.. Εκεί που λειτουργεί κανονικά, ξαφνικά κολλάει τελείως, βγάζει μπλε οθόνη, από την οποία δεν προλαβαίνω να συγκρατήσω τίποτα και κατευθείαν κάνει restart..

Να σημειώσω ότι πριν 10+ μέρες, άλλαξα motherboard και κάρτα γραφικών, και ακόμα δεν έχω κάνει format στον δίσκο, απλά άλλαξα τους drivers..

Έχετε καμία ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει?? Η μητρική μου είναι η DFI Lanparty UT NF-4 Ultra-D..

Please help!! :cry:

Υποθετω πως εχει να κανει μ αυτο

Αρχική απάντηση από Kostas_Asoee

Να σημειώσω ότι πριν 10+ μέρες, άλλαξα motherboard και κάρτα γραφικών, και ακόμα δεν έχω κάνει format στον δίσκο, απλά άλλαξα τους drivers..

Ριξε μια ματια εδωγια το συγκεκριμενο θεμα.

Απο τι μητρικη πηγες στην DFI?

Είχα μία MSI K8N Neo-2 FX με NF-3 τσιπάκι ήταν και AGP υποδοχή.. Ο λόγος που αγόρασα την DFI ήταν γιατί ήθελα να περάσω se PCI-Express άμεσα για να εκμεταλευτώ την ευκαιρία της 7800 GTX..

Για να προλάβεις να δεις τι λέει μπορείς να κάνεις τα εξής:

δεξί κλικ στο εικονίδιο My Computer\Properties\Advaned\Start Up and Recovery\

και unclick το Automatic Restart. Όταν σου βγάλει μπλε οθόνη δεν θα επανεκκινήσει. Επίσης μπορείς να δεις και το event log μετά την επανεκκίνηση (δεξί κλικ στο εικονίδιο My Computer\Manage\Event Viewer). Πάντως και εγώ πιστεύω πως χρειάζεσαι νέα εγκατάσταση λειτουργικού...

Το έκανε άλλες δύο φορές από τότε που δημιούργησα το topic!

Σημείωσα επακριβώς τί μου λέει όταν βγάζει την μπλε οθόνη:

"A problem has been detected and Windows has been shutdown to prevent damage to your computer.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen this stop error message restart your xomputer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows Updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Same Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical Information:

***STOP: Ox000000D1 (0x0000202D, 0x00000002, 0x00000000, 0xF3FB9D14)

***NVTcp.sys - Address F3FB9D14 base at F3FB3000, DateStamp 41a5388a

Beginning dump of physical memory

Dump of physical memory complete.

Contact your system administrator or technical support group for further assistance."

Καμιά ιδέα ρε παιδιά???

Ξαναπέρνα τους drivers της nVidia ή άλλαξε τους με νεότερους/παλαιότερους.

Μου έχει τύχει το συγκεκριμένο ουκ ολίγες φορές με nVidia κάρτες.

έιναι πρόβλημα με τις μνήμες.Πές μας τι cpu έχεις,τι μνήμες έχεις,ποιο bios έχεις και εαν σου βγάζει λάθη το memtest στο test 5 και στο test 8.

για το μεμτεστ c-1-3-5 για το τεστ 5 και c-1-3-8 για το 8 αν και καλό θα ήταν να το αφήσεις μια φορά να τρέξει ολόκληρο.

Έψαξα στο ίντερνετ για να βρω τί μπορεί να σημαίνει το συγκεκριμένο σφάλμα και οι εκδοχές που βρήκα ήταν δύο: Πρόβλημα με τις μνήμες, ή πρόβλημα με drivers..

Αν ήταν πρόβλημα με μνήμες θα αφορούσε την physical memory, ή την virtual memory.

Αν ήταν πρόβλημα με τους drivers, είχε σχέση με το αρχείο που αναφέρεται στο μήνυμα του σφάλματος, NVTcp.sys, το οποίο απ'ότι βρήκα είναι αρχείο που έχει σχέση με το Nvidia NAM (Network Access Manager). Οπότε απεγκαθιστώ το NAM, βάζω τους κανούργιους drivers του chipset και το πρόβλημα φτιάχνει..

Ελπίζω να ήταν όντως αυτό το πρόβλημα.

drivers πρέπει να είναι είχα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα χωρίς να έχω αλλάξει τπτ! απλά το παρουσίασε, έκανα update αρχικά το bios, μετά όλα defult και chipset driver update! πάντως κ το bios σε κάτι μου έφτεγε....

οκ αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι το dfi σου παίζει σωστά τις μνήμες σου με όλα στα default.αφού έφυγε το πρόβλημα οκ,αλλά άμα επιστρέψει εδώ θα είμαστε.

Ο Network Access Manager μου τις έχωνε και εμένα τις μπλε, μέχρι τους 6.39 μετά απλά σταμάτησα να το εγκαθιστώ. Στη πορεία έτρεχα memtest με τις μέρες να βρω τι φταίει και μου βγήκε το όνομα.

εγώ παντως ακόμα αδυνατώ να κατανοήσω τον ρόλο του memtest... και πές οτι βρήσκεις false... τι κατάλαβες?

Βρίσκεις λάθη εκτός win, που σημαίνει οτι δεν παίρνεις το λειτουργικό στο χέρι από τις δοκιμές. Καις μνήμες και αν κάψεις αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα βλέπεις αν χτυπάνε οι μνήμες κάπου ή ο imc.

Αρχική απάντηση από Kostas_Asoee

Το έκανε άλλες δύο φορές από τότε που δημιούργησα το topic!

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen this stop error message restart your xomputer. If this screen appears again, follow these steps:.........

Αυτο εχει να κανει με την καρτα γραφικων. Μου το ειχε βγαλει και εμενα μερικες φορες στο παρελθον αλλα οταν ειχα υπερχρονισει αρκετα το συστημα μου. Οταν το κατεβασα στα φυσιολογικα επιπεδα το προβλημα διορθωθηκε αυτοματα.

Στην περιπτωση που εχεις υπερχρονισει το συστημα σου κατεβασε στα νορμαλ επιπεδα για να δεις αν θα φτιαξει

Φίλε hayabusa αυτό που λες δεν είναι σωστο.Το σωστό σε περίπτωση που το εκγενικεύσουμε το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην ram ή στην διαχείρησή της.Στην περίπτωση του κώστα χτυπάει το NVTcp.sys οπότε το πιό πιθανό είναι να έχει να κάνει με το nvlan.Ωστόσο το να στήνουμε ένα καραstable σύστημα προυποθέτει χειροκίνητο στήσιμο τον μνημών.ειδικά στην dfi θέλουν φτιάξιμο τα drive srength για 100% σταθερότητα.Επειδή στον Α64 ο memory controller είναι ενσωματωμένος και κάθε Α64 έχει ας πούμε την δικιά του ιδιαιτερότητα η μητρική απο μόνη της λίγες φορές παίζει σωστά με τα defaults.Βέβαια λέγοντας σωστά εννοώ χωρίς λάθη μιας και τα defaults για να είναι fail-proof είναι τόσο χαλαρά που ουσιαστικά οι μνήμες είναι σφαγμένες.Δεν είναι ανάγκη να ανεβάσεις Mhz ντε και καλά,αλλά είναι αλήθεια ότι στα ίδια mhz μπορείς να δείς μεγάλη διαφορά στο pc.

Επιπλέον το σαπιάδι το nf4 όταν το έχεις φορτώσει με sata,lan και ψηλά htt χρειάζεται 1.6 ρεύμα ή ακόμα και 1.7 για να παίζει σωστά.Με 1.5 που είναι το default μπορεί να σου freezαρει το σύστημα η ακόμα και να τρώς μπλέ οθόνες.Εμένα πχ απο boot σε boot μου έχανε το raid μέσα στα win και με 1.7 έστρωσε :)

Αρχική απάντηση από laserscout

εγώ παντως ακόμα αδυνατώ να κατανοήσω τον ρόλο του memtest... και πές οτι βρήσκεις false... τι κατάλαβες?

κατάλαβες τι ρυθμίσεις να αλλάξεις για να παίζει σωστά,αν έχει αρπάξει ο imc ή το chipset ανάλογα ή αν οι μνήμες σου είναι ασύμβατες ή για πέταμα....

Σχετικά με τις μνήμες και τις ρυθμίσεις τους σε DFI, πώς θα μπορέσω να τους αλλάξω τις ρυθμίσεις ώστε να λειτουργούν καλύτερα?

Δεν έχω πειράξει κάτι οπότε όλα είναι σε default, ούτε έχω υπερχρονίσει τίποτα στο σύστημα.. Ο επεξεργαστής μου είναι Athlon 64 3500+ Venice core...

• 4 weeks later...

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα και εγώ με Μ/Β ASUS A8N SLI DELUXE και τελικά έφταιγε το firewall της nvidia, όσο ανέβαζα το επίπεδο ασφάλειας τοσο συχνότερες οι μπλε οθόνες. Στο επίπεδο antihacking only εμφανίζονταν σπανιότερα 1-2 τη μέρα!!! Όταν το απενεργοποιησα τελείως, εξαφανίστηκαν. Η ASUS ισχυρίζεται πως για να δουλεύω τον διπύρηνο (Α64 4400+) χρειάζομαι bios 1010 ή νεότερο, για αυτό το bios όμως θέλω drivers για το chipset 6.65 ή νεότερους οπότε σκέφτηκα πως το μόνο που μπορω να κάνω είναι να επανεγκαταστήσω μόνο τους ethernet drivers από το αρχικό cd. ΛΑΘΟΣ. πάλι bsod από το boot κιόλας. Έχω βρει αναφορές χρηστών οι οποίοι είχαν πρόβλημα με συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. azureus, emule, online games) και με ορισμό νέων rules in & offloadable το έλυσαν. Γενικά φαίνεται πως υπάρχει κουσούρι στα ενσωματωμένα hardware firewalls της nvidia, σε εμένα δούλευε άψογα για 2 σχεδόν χράνια και του βγήκε πριν κανά μήνα. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός στα pc αλλά το αρχείο NVTcp.sys είμαι σίγουρος πως αφορά στο firewall. Αν θές, δοκίμασε μόνο να το απενεργοποιήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.