Jump to content

Αγορά νέας τηλεόρασης 42/46".

GeorgeVasil

Recommended Posts

Η TV δινει 100Hz η ιδια. Μετατρεπει μαλλον την εισοδο που "παιρνει" απο εξωτερικη πηγη, απο 60 στα 100Ηz παρεμβαλοντας 1 ακομα frame σε καθε frame που παρνει για εισοδο.

Αν εχει ικανο επεξεργαστη εικονας αυτο γινεται ομαλα.

Αν οχι, θα εχεις τα προβληματα που ειχα κι εγω με την LG LH6000 scarlet η οποια εκανε σπασιματα στην κινηση οταν εβλεπες Full HD στα 100Ηz.

Τηλεοπτικο σημα δεν γνωριζω αν μπορει να δειξει στα 100Hz μιας και δεν βλεπω τηλεοραση.

οχι από τα 60 στα 100 ρε Ζάχο, από τα 50 στα 100 γι'αυτο και έχουν προβλημα αν τους βάλεις 60 Hz σήμα για να μην έχεις σπασήματα στο HD σήμα πρέπει η τηλεόραση να είναι 120Hz,αλλά και πάλι όλοι το βγάζουν αυτό το feature γιατί ''χαλάει'' την εικόνα και γιατί τώρα οι ταινίες βγαίνουν στα 24p

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

πρόσφατα αγόρασα την samsung b650 και πιστεύω οτι είναι μια τίμια αγορά με good value for money. Απο απόδοση είναι καλύτερη απο hitachi plasma 4-5ετιας που έxω στο πατρικό των 3.500 euro και απο την 42αρα philips του γαμπρου μου - δεν θυμάμαι το μοντέλο . Το wireless adaptor που είπε ο Ζαχούλης το έχω αγοράσει αλλά δεν το έχω δουλέψει ακόμα (κοινώς "γ@μ@ει φατσικά).

Μετα απο τη συμβιοση 3 τηλεωρασεων εχω καταληξει στα εξης συμπερασματα:

Απο τη στιγμη που ειμαστε καταδικασμενοι να βλεπουμε ΚΑΙ αναλογικα καναλια τοτε η πλασμα ειναι μονοδρομος λογο του καταπληκτικου upscale που κανει στα αναλογικα και οχι μονο. Ενδικτηκα αναφερω πως ειτε ενα καλο ριπ σε DIVx δεις ειτε αν πιανει ΚΑΛΑ το ΣΚΑI ας πουμε στο ματι ειναι περιπου το ιδιο...Παιζει πολυ ρολο αυτο που λεω, ξερω πως τα καινουρια μοντελα TFT aka Samsung 650B ειναι καλυτερα σε σχεση με το παρελθον αλλα πιστεψτε με αυτο που ειδα στη δικια μου πλασμα S10 46' δε το εχω δει πουθενα.

Απο καταναλοση εγω προσωπικα ΔΕΝ εχω δει κατι διαφορετικο στους λογαριασμους μου, βεβαια δε παιζει ολη μερα η τηλεωραση αλλα και να επεζε σιγα τα αυγα... Η πρωτη μου TFT ηταν μια 40αρα SONY ειχε μεν φανταχτερα χρωματα αλλα μεχρι εκει, εβαζα ΕΤ3 να δω τσιρκο και η εικονα ηταν for the festivals.. Σκηνες φρικης....

Παντος κατεληξα στην S10 για δυο μεγαλους λογους:

Προτων γιατι οτι και να παιζει το δειχνει γλυκα με σωστα χρωματα και δευτερον γιατι απο τα 3 μετρα που καθομαι οι 46' ειναι κομπλε.

Εχω συνδεσει εδω και λιγους μηνες και ενα E-Great M34A και η εικονα ειναι ακομα καλυτερη... Και σε ενα απλο Div-x και σε ενα 1080P.

Επισης η συγκεκριμενη πλασμα δεν εχει ανεμηστηρακια απο πισο οποτε δεν ακουγετε και τπτ. Α και το τελευταιο, στιυς 4 περιπου μηνες που την εχω δειχνει ολο και καλυτερα, αυτο που λενε περι στρωσηματος ειναι θεμα χρονου, στην αρχη την ειχα με μειομενη φωτηνοτητα τωρα οσο περναει ο καιρος ζωντανευει ολο και περισσοτερο.

Αυτα, οτι αλλο θελετε ρωτηστε, επισης οποιος θελει ερχεται απο μενα και τη βλεπουμε με καφεδακι.

Οτιδηποτε σε σειρα S της Panasonic θα σε καλυψει πληρως. Υποψην λογω εορτων οι tv πηραν τα πανω τους.

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για TV και ένα φιλαράκι, για δώσε λεπτομέρειες Vaggoura.

Δηλαδή μια TV που τώρα κάνει 1000€, μετά τις γιορτές πόσο φτηνότερη θα είναι; 50€; 100€;

Αν μιλάμε για μεγάλη διαφορά τότε να περιμένω, αλλιώς βουρ στο ψητό!

Μετα απο τη συμβιοση 3 τηλεωρασεων εχω καταληξει στα εξης συμπερασματα:

Απο τη στιγμη που ειμαστε καταδικασμενοι να βλεπουμε ΚΑΙ αναλογικα καναλια τοτε η πλασμα ειναι μονοδρομος λογο του καταπληκτικου upscale που κανει στα αναλογικα και οχι μονο. Ενδικτηκα αναφερω πως ειτε ενα καλο ριπ σε DIVx δεις ειτε αν πιανει ΚΑΛΑ το ΣΚΑI ας πουμε στο ματι ειναι περιπου το ιδιο...Παιζει πολυ ρολο αυτο που λεω, ξερω πως τα καινουρια μοντελα TFT aka Samsung 650B ειναι καλυτερα σε σχεση με το παρελθον αλλα πιστεψτε με αυτο που ειδα στη δικια μου πλασμα S10 46' δε το εχω δει πουθενα.

Απο καταναλοση εγω προσωπικα ΔΕΝ εχω δει κατι διαφορετικο στους λογαριασμους μου, βεβαια δε παιζει ολη μερα η τηλεωραση αλλα και να επεζε σιγα τα αυγα... Η πρωτη μου TFT ηταν μια 40αρα SONY ειχε μεν φανταχτερα χρωματα αλλα μεχρι εκει, εβαζα ΕΤ3 να δω τσιρκο και η εικονα ηταν for the festivals.. Σκηνες φρικης....

Παντος κατεληξα στην S10 για δυο μεγαλους λογους:

Προτων γιατι οτι και να παιζει το δειχνει γλυκα με σωστα χρωματα και δευτερον γιατι απο τα 3 μετρα που καθομαι οι 46' ειναι κομπλε.

Εχω συνδεσει εδω και λιγους μηνες και ενα E-Great M34A και η εικονα ειναι ακομα καλυτερη... Και σε ενα απλο Div-x και σε ενα 1080P.

Επισης η συγκεκριμενη πλασμα δεν εχει ανεμηστηρακια απο πισο οποτε δεν ακουγετε και τπτ. Α και το τελευταιο, στιυς 4 περιπου μηνες που την εχω δειχνει ολο και καλυτερα, αυτο που λενε περι στρωσηματος ειναι θεμα χρονου, στην αρχη την ειχα με μειομενη φωτηνοτητα τωρα οσο περναει ο καιρος ζωντανευει ολο και περισσοτερο.

Αυτα, οτι αλλο θελετε ρωτηστε, επισης οποιος θελει ερχεται απο μενα και τη βλεπουμε με καφεδακι.

Βαλάντη αυτό που λες για την αναλογική TV και το upscale όντως μετράει πολύ ;)

Γενικά τις Plasma μπορούμε να της εμπιστευτούμε πλέον; Τα φαινόμενα "αποτύπωσης" αν παίζει σταθερή εικόνα έχουν εξαλειφθεί;

Και προσωπικά το θέμα κατανάλωσης με απασχολεί όσον αφορά τη ζέστη που θα βγάζει το καλοκαίρι :)

Συμφωνω κι εγω με τον sisman.

Η διαφορα μας ειναι οτι ειμαστε τελειως διαφορετικοι καταναλωτες. Ζηταμε δηλαδη διαφορετικα πραγματα.

Εγω δουλευω την τηλεοραση 16-20 ωρες την ημερα οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να μην ασχοληθω με την καταναλωση.

Οπως επισης το upscale στα αναλογικα καναλια δεν με απασχολησε ποτε γιατι πολυ απλα δεν βλεπω τηλεοραση. Αυτη που εχω τωρα, αγορασμενη απο τον Ιουλιο, πρεπει να εχει δουλεψει σαν TV μεχρι τωρα, περιπου 3-4 ωρες.

Αρα ολα ειναι θεμα ΚΑΘΑΡΑ προτεραιοτητων και τι του ζητας απο το προϊον.

Αν ειχα τις ιδιες αναγκες με τον sisman κι εγω για πλασμα θα πηγαινα.

Συμφωνω κι εγω με τον sisman.

Η διαφορα μας ειναι οτι ειμαστε τελειως διαφορετικοι καταναλωτες. Ζηταμε δηλαδη διαφορετικα πραγματα.

Εγω δουλευω την τηλεοραση 16-20 ωρες την ημερα οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να μην ασχοληθω με την καταναλωση.

Οπως επισης το upscale στα αναλογικα καναλια δεν με απασχολησε ποτε γιατι πολυ απλα δεν βλεπω τηλεοραση. Αυτη που εχω τωρα, αγορασμενη απο τον Ιουλιο, πρεπει να εχει δουλεψει σαν TV μεχρι τωρα, περιπου 3-4 ωρες.

Αρα ολα ειναι θεμα ΚΑΘΑΡΑ προτεραιοτητων και τι του ζητας απο το προϊον.

Αν ειχα τις ιδιες αναγκες με τον sisman κι εγω για πλασμα θα πηγαινα.

Και αφου δεν βλεπεις τηλεοραση ρε Ζαχο,τι στο καλο κανει η τηλεοραση 20 ωρες τη μερα ανοιχτη? :D

Και αφου δεν βλεπεις τηλεοραση ρε Ζαχο,τι στο καλο κανει η τηλεοραση 20 ωρες τη μερα ανοιχτη? :D

Α, ναι το ξεχασα αυτο. Συνδεμενη με τον υπολογιστη ειναι, αντι για μονιτορ.

Αυτα που ξερατε για τις πλασμα ξεχαστε τα. Τα πανελ εχουν βελτιοθει ΠΑΡΑ πολυ, πρωσοπικα τη δικια μου πλασμα τη χρεισημοποιω οπως νανε, ζεστη απο πισο ΔΕ βγαζει μιας και την εχω απο καλοκαιρι την εχω δει και στις ζεστες μερες. Οσο για Burn In που μπορει να γινει η πανασονικ εχει τη τεχνολογια να μη σου τυχει ποτε. Εγω δε την εχω δει να μου κανει χαζα, και μια φορα ξεχαστηκε ολο το βραδυ παγωμενη στο e-great και δεν ειχα προβλημα. Παντος επιδη "κομπιουτεραδες" ειμαστε αν χρησιμοποιουσα τηλεωραση και σαν μονιτορ μονο και μονο για να εχω το κεφαλι μου υσηχο θα επερνα κατι σε TFT γνωριζοντας ομως πως εινια κατι σε μονιτορ παρα τηλεωραση...

Από ότι κατάλαβα το Upscale στην ουσία γίνεται με έναν video scaler ο οποίος μετατρέπει το χαμηλής ανάλυσης σήμα..σε ένα μεγαλύτερης ανάλυσης.

Για μένα ανάλυση σημαίνει μέγεθος και όχι ποιότητα (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος).

Άρα παίρνει ένα video πχ 640*480 και το κάνει πχ 1920*1080 right??

Depending on the quality of the scaling that is done within the upscaling/upconverting DVD player, the resultant output quality of the video displayed may or may not be improved.

Και ερωτώ σκεπτόμενος:

Από την στιγμή που σε μια εικόνα δεν γίνεται να γεννηθούν νέα Pixels (-->άρα να αυξηθεί και η ποιότητα της) και το σήμα είναι αυτό κάθε αυτό σε μεγαλύτερο μέγεθος (μεγαλύτερη ανάλυση)... ποια είναι η διαφοροποίηση στις LCD-Plasma στον τομέα του Upscaling??

Δλδ τι μπορει να κανει μια Plasma που δεν μπορει να κανει μια LCD στο θεμα του upscale?

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για TV και ένα φιλαράκι, για δώσε λεπτομέρειες Vaggoura.

Δηλαδή μια TV που τώρα κάνει 1000€, μετά τις γιορτές πόσο φτηνότερη θα είναι; 50€; 100€;

Αν μιλάμε για μεγάλη διαφορά τότε να περιμένω, αλλιώς βουρ στο ψητό!

οι samsung θα ειναι κανα 150 αρι κατω ( οι καλες οχι του κιλου) , οι pany 50-100

Από ότι κατάλαβα το Upscale στην ουσία γίνεται με έναν video scaler ο οποίος μετατρέπει το χαμηλής ανάλυσης σήμα..σε ένα μεγαλύτερης ανάλυσης.

Για μένα ανάλυση σημαίνει μέγεθος και όχι ποιότητα (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος).

Άρα παίρνει ένα video πχ 640*480 και το κάνει πχ 1920*1080 right??

Και ερωτώ σκεπτόμενος:

Από την στιγμή που σε μια εικόνα δεν γίνεται να γεννηθούν νέα Pixels (-->άρα να αυξηθεί και η ποιότητα της) και το σήμα είναι αυτό κάθε αυτό σε μεγαλύτερο μέγεθος (μεγαλύτερη ανάλυση)... ποια είναι η διαφοροποίηση στις LCD-Plasma στον τομέα του Upscaling??

Δλδ τι μπορει να κανει μια Plasma που δεν μπορει να κανει μια LCD στο θεμα του upscale?

Upscaling = διπλασιαστες 4 πλασιαστες σηματος , η ιστορια κραταει απο την παλε κραταια FAROUDJA .( http://www.meridian-audio.com/faroudja/ , http://en.wikipedia.org/wiki/Faroudja )

. Εν μερει αναφερεται στο γεγονος οτι η καθε τηλεοραση , προτζεκτορας -πανι , μπορει και παρουσιαζει καλυτερα την μεγαλυτερη χωρικη πληροφορια που του δινεται στην εισοδο. θεωρητικα ειναι η ιδια διαφορα βινυλιο-cd

παρη γραψε ρε μαν ποια εχεις εσυ , 42ρα δεν ειναι?

Ναι 42S10 panasonic. Αλλα ειναι πλασμα , και ως γνωστο οι πλασμα καιγονται , εχουν διαολια μεσα , θελουν εξορκισμους και ολα τα συναφη.....

Εδώ μερικά λινκ όσον αφορά το θέμα Plasma vs LCD

http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/plasma-vs-lcd.html

Ρε λες να τσιμπήσουμε καμιά Plasma που είναι και πιο φτηνή; :p

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-lifespan.html

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-burnin.html

Παρη εχεις δει image retention ποτε?

Οχι , δεν ετυχε .. και να σου πω την αληθεια ουτε με μεγεθυνση παιζω για να κρυβω τα logo απο τα καναλια ουτε κανενα σοβαρο burn-in την εκανα. Απο την αλλη η τελεοραση ειναι ανοικτη απο τις 4-5 το μεσημερι μεχρι τισ 12 το βραδυ , τις αλλες ωρες ειμαι μαγαζι εγω και η στελλα δουλεια. Δεν την εχω αφησει δλδ 48ωρα στο Χ καναλι για να δω εαν θα μεινουν ειδωλα και ολα τα υπολοιπα.

Απο την αλλη μπορει να ημουν και τυχερος γιατι εκανα αγιασμο πρωτου την παρω και κατα την διαρκεια της εγκαταστασης.Επισης αυτο που παρατηρησα , ειναι οτι σε καποια φαση εγινε πολυ φωτεινη και εχασε τα χρωματα , και ακουγονταν ενα φισσσσ πισω απο την οθονη αλλα ευτυχως ειχα μαζι τον φορητο πυρηνικο συγκολητη πλασματος και την προλαβα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.