GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2009 Καλησπέρα μορτεεεες!! Λοιπόν μπαίνω αμέσως στο θέμα για να μην σας κουράζω. Επιτελούς (μετα απο 2 χρονια ψησίματος) έψησα τον father να πάρουμε μια σωστή τηλεόραση για το σαλόνι μιας και εκεί δεν υπάρχει τηλεόραση τα τελευταία 10+ χρόνια (Κάθε δωμάτιο εκτός του μπάνιου είναι εξοπλισμένο με 14αρες lol). Η κατοψη του σαλονιού ειναι αυτη: [ATTACH]6570[/ATTACH] Οποτε με αυτες τις αποστασεις παμε minimum για 42 ίσως και 46 (έβγαλε σπυριά μόλις άκουσε για 46). Εχουμε και λεμε: 1) Ο Dad δεν "νιώθει" απο Plasma/LED/100Ηz/Λοιπές τεχνολογίες (Επιχειρήματα όπως ΟOYYAA g@maei είναι LED κτλ δεν πιάνουν). 2)Την TV θα την συνοδεύσει 100% ενα HTPC.(Οποτε πρεπει να εχει HDMI). 3)Χρειαζόμαστε και κατι πολυ φτηνο απο 5.1 ηχεια (και αυτα με τα 60 e τα 5.1/7.1 που χρησιμοποιουμε στα PC δεν νομιζω να με χαλανε....δεν ξερω αν κανουν για τον χωρο ομως)(Tip ουτε τερμα TV ακουμε ουτε εχουμε ιδεα απο ηχο) 4)Ο Dad ειναι θα ειναι ευτυχισμένος στην περιπτωση που δωσει τα λιγοτερα ..o gv ειναι ευχαριστημένος μονο αν στα $$ που θα δωσει ο χορηγος ..παρουμε το καλυτερο..οποτε πρεπει να συνδιασουμε αυτα τα 2. Το οριο χρηματον ειναι με τα χιλια ζορια 1Κ για ολα αυτα^. Θα ηθελα να ξεκινισουμε μια συζητηση περι Plasma/LED/100Hz/Διαφορες ktl..να αξιολογισουμε τηλεορασεις χαμηλου (500-700 range) αλλα και ποιο καινουργιου/ποιοτηκου range(700-1000). Βαλαντη/vdeseri/jax/kfrei και οποιος αλλος ξερει απο ΤV..παρακαλώ καθοδηγηστεμε γιατι δεν εχω ιδεα σε αυτα. GV Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 6, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 Γιώργο αν μπορέσεις να βρεις αυτή είναι πολύ καλή περίπτωση. Την πήρε συγγενής μου όταν την είχε το eshop. Η εικόνα της είναι εφάμιλλη με μεταγενέστερα μοντέλα.Οι fans των plasma μπορούν να προτείνουν και αυτοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Δεκέμβριος 6, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 εγω προσωπικα αν ειχα τα λεφτα θα επαιρνα αυτην εδωhttp://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-PS50B550-Plasma-TV-50-inch.htmστο σκρουτζ την εχει και κατω απο 1000 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Δεκέμβριος 6, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 1) Καταρχην νομιζω οτι 40" θα σε καλυψουν. Φιλος πηρε πριν απο 1-2 μηνες την Samsung B650 και ειναι πολυ ικανοποιημενος. Την ειδα κι εγω απο κοντα και μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις. 2) Παρε ενα media player καλυτερα. Το egreat εχει hdmi 1.3 και υποστηριζει τα νεα φορμα dts. Εχει και ethernet και 2 usb για δισκο ή/και κεραια για να το συνδεσεις ασυρματα με το router. 3)Τα ηχεια του pc δεν κανουν Μεινε με τα ηχεια της tv σε πρωτη φαση (η αν υπαρχει hi-fi στο σαλωνι συνδεσε το) και αργοτερα οταν θα υπαρχει το budget και θα εχει ηρεμησει και ο father παιρνεις κατι αξιολογο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 6, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.@Xrist Πολύ καλή η τιμή έχει αντίστοιχη και σε 42?@Captain Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει πάνω από 1Κ.@ChrisΚαταρχάς το PC υπάρχει ήδη..(CPU λείπει μόνο).Απο την αλλη ειδα κατι αλλες καινουργιες που εχουν Build in ethernet/δικα τους Players ktl. για τα ηχεια ακομα το ψαχνω.Εχω μερικες ερωτησεις:1)Ειναι αληθεια οτι οι Plasma δεν πρεπει να παιζουν στατικες εικονες/η οτι χαλανε ξεθωριάζουν με τον καιρο??2)Βλεπω τηλεοράσεις με υποστηριξη 100Hz.Ποιο ΜΕΣΟ βγαζει 100Hz??..γιατι απο οτι εμαθα το τηλεοπτικό σήμα δεν παίζει εκει + οτι μια VGA παλι δεν παιζει εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Δεκέμβριος 6, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 1) Ναι ισχυει αλλα οχι σε τοσο τραγικο βαθμο που ισως φανταζεσαι.2) Δεν εχει να κανει με το μεσο αλλα με την επεξεργασια της εικονας απο την tv. Η vga σου μπορει να μην πηγαινει πανω απο 60hz αλλα η tv θα ανανεωνει την εικονα με πιο γρηγορο ρυθμο. Θα εμφανισει δλδ την ιδια εικονα σε 2 frames. Κυριως εχει νοημα για τα αναλογικα σηματα.Edit: http://www.skroutz.gr/s/79732/Samsung-LE40B530-40%27%27.htmlΜε την 530 που προτεινε ο xrist σε 40" χωρανε στο budget και ηχεια τυπου z5500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 6, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 Οι lcd της samsung βγαίνουν 40 και μετά 46''40αρα έχω και γω και θα έλεγα ότι αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα 46αρα...και ειμα στα 3 μετρα απο την θεση tvΓια τις plasma ξέρω ότι πρέπει να πετύχεις καλό μοντέλο πχ ο sisman λέει οτι είναι ευχαριστημένος απο τη δικη του plasmaΕπίσης ξέρω ότι καίνε τα άντερα τους. Ας μας πει ο Βαλαντης αν ισχύει για τη δική του.Γενικά δεν είμαι Fan των plasma.(Στα ακριβά μοντέλα είναι καλές)Οσο για τα 100Hz... δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν έχει.Ηχεία.. http://www.plaisio.gr/Peripherals/Multimedia/Speakers/Logitech-X-530-5-1-970114-1914.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Δεκέμβριος 6, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 Για τα 100ΗΖ θα συμφωνησω και γω δεν εινια κάτι τόσο σημαντικό Δες μηπως βρείς καμιά προσφορά τύπου τελευταίου κοματιού πχ. Οσο για τα ηχεία που ανάφερε ο Χρήστος πιο πάνω θα πρότεινα να τα πάρεις απο ΝΕΤ μιλάμε για τρελή έκπτωση απο την τιμή καταστήματος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 7, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Για τα 100Ηz δεν θα συμφωνησω με τους απο πανω.Αν πας σε ενα καταστημα και δεις 2 TV διπλα-διπλα, θα δεις ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στα 60 και τα 100Hz. Ετυχε να δω 2 Philips διπλα-διπλα σε καταστημα, μια 100αρα, η αλλη 60αρα. Η γυναικα μου βεβαια που την ειχα μαζι δεν καταλαβε καμια διαφορα, καποιος ομως που ασχολειται οπως εσυ, διαφορα στην κινηση θα δεις.Για την Samsung B650 που προταθηκε παραπανω συμφωνω οτι ειναι καλη TV all around.Παιζει AVI,MKV,MPG και λοιπα με ελληνικους υποτιτλους κιολας.Εννοειτε οτι εκτος απο USB stick, μπορεις να συνδεσεις και εξωτερικο δισκο.Το θεμα που εχει ειναι:δεν παιζει DTS ηχο. Πρεπει να μετατρεψεις τον DTS ηχο σε AC3 για να βγαλει ηχο.Αν η TV παιζει πανω απο 6-8 ωρες την ημερα τοτε σε καμια περιπτωση δεν θα πηγαινα σε Plasma. Οι αντιστοιχες καινουριες LCD εχουν κατω απο την μιση καταναλωση.Η δικη μου Samsung B750 εχει καταναλωση 170Watt. Η αντιστοιχη πλασμα του Βαλαντη εχει νομιζω γυρω στα 350+.Επισης η πλασμα θελει "στρωσιμο" πριν αρχισεις να την δουλευεις κανονικα, γιατι τα φαινομενα static images υπαρχουν ακομα.Απο εκει και περα οι Plasma εχουν ΚΟΡΥΦΑΙΟ τηλεοπτικο upscaling και φυσικα μαυρο.Απο plasma δεν ξερω να σου προτεινω μιας και δεν ηταν επιλογη μου ουτε για πλακα (εχω ανοιχτη την TV περιπου 16-20 ωρες την ημερα) οποτε απο LCD προτεινω:http://www.skroutz.gr/s/74444/LG-42LH5000.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40%22.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/83907/Samsung-LE46B530.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/72566/LG-47LH4000-47%22.htmlΕνημερωτικα.Η αποσταση που εχεις για θεαση Full HD υλικου προυποθετει 46+ σιγουρα.Υ.Γ. Για τις Samsung υπαρχει και ανταπτορας που τις μετατρεπει σε Wireless, αλλα υπολογισε ενα εξτρα κοστος των 55+€.Υ.Γ.2.Να ξερεις οτι στα λεφτα που δινεις, αγοραζεις οτι πιο value for money υπαρχει και οχι τα κορυφαια της κατηγοριας. Οποτε οι προτασεις παραπανω ειναι οι καλυτερες επιλογες στα λεφτα τους. Κατι που νομιζω η LG κερδιζει κατα κρατος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 7, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Για τα 100Ηz δεν θα συμφωνησω με τους απο πανω.Αν πας σε ενα καταστημα και δεις 2 TV διπλα-διπλα, θα δεις ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στα 60 και τα 100Hz. Ετυχε να δω 2 Philips διπλα-διπλα σε καταστημα, μια 100αρα, η αλλη 60αρα. Η γυναικα μου βεβαια που την ειχα μαζι δεν καταλαβε καμια διαφορα, καποιος ομως που ασχολειται οπως εσυ, διαφορα στην κινηση θα δεις. Οποτε απο τα λεγομενα σου και τα λεγομενα του Chris δινει στο analog κομματι εε?? Το θεμα που εχει ειναι: δεν παιζει DTS ηχο. Πρεπει να μετατρεψεις τον DTS ηχο σε AC3 για να βγαλει ηχο. Για καντο λιγο ποιο λιανα αυτο..γιατι ο GV απο ηχο εχει μαυρα μεσανυχτα. Επειδη η τηλεοραση θα παιζει mkv με PC οπως ειπα και παραπανω..αν υποθεσουμε οτι δεν εχω ηχεια extra και εχω μονο της TV..αν βαλλω ενα mkv με DTS..θα παρω τα γνωστα?? Αν ομως υπαρχουν ηχεια πανω στο PC?? Ενημερωτικα.Η αποσταση που εχεις για θεαση Full HD υλικου προυποθετει 46+ σιγουρα. Ι know..αλλα γκρινιαζουν εδω..:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 7, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Η TV δινει 100Hz η ιδια. Μετατρεπει μαλλον την εισοδο που "παιρνει" απο εξωτερικη πηγη, απο 60 στα 100Ηz παρεμβαλοντας 1 ακομα frame σε καθε frame που παρνει για εισοδο.Αν εχει ικανο επεξεργαστη εικονας αυτο γινεται ομαλα.Αν οχι, θα εχεις τα προβληματα που ειχα κι εγω με την LG LH6000 scarlet η οποια εκανε σπασιματα στην κινηση οταν εβλεπες Full HD στα 100Ηz.Τηλεοπτικο σημα δεν γνωριζω αν μπορει να δειξει στα 100Hz μιας και δεν βλεπω τηλεοραση.Η TV δεν παιζει DTS ηχο με τους ενσωματομενους decoders που εχει.Οταν ειπα οτι παιζει AVI, MPG και MKV εννοουσα με τους ενσωματομενους decoders.Αρα οταν προσπαθησεις να δεις μια ταινια ή ενα AVI απο στικακι ή απο εξωτερικο δισκο με ηχο DTS δεν θα εχεις ηχο, απο την TV παντα.Οταν η πηγη ειναι εξωτερικη (π.χ. HTPC) και δινεις το σημα του DTS απο το HTPC τοτε η τηλεοραση απλα το μεταφερει στα ηχεια, δεν το αποκωδικοποιει. Στην ουσια χρησιμοποιεις τα ηχεια της TV σαν εξωτερικα ηχεια σε εκεινη την περιπτωση. Το ιδιο ισχυει ακομα και αν συνδεσεις την TV με HDMI. Ο ηχος θα μεταφερεθει κανονικα, γιατι η αποκωδικοποιηση γινεται στο HTPC και οχι μεσα στην τηλεοραση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Δεκέμβριος 7, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Οτιδηποτε σε σειρα S της Panasonic θα σε καλυψει πληρως. Υποψην λογω εορτων οι tv πηραν τα πανω τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Δεκέμβριος 7, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Η TV δινει 100Hz η ιδια. Μετατρεπει μαλλον την εισοδο που "παιρνει" απο εξωτερικη πηγη, απο 60 στα 100Ηz παρεμβαλοντας 1 ακομα frame σε καθε frame που παρνει για εισοδο.Αν εχει ικανο επεξεργαστη εικονας αυτο γινεται ομαλα. Αν οχι, θα εχεις τα προβληματα που ειχα κι εγω με την LG LH6000 scarlet η οποια εκανε σπασιματα στην κινηση οταν εβλεπες Full HD στα 100Ηz. Τηλεοπτικο σημα δεν γνωριζω αν μπορει να δειξει στα 100Hz μιας και δεν βλεπω τηλεοραση. Η TV δεν παιζει DTS ηχο με τους ενσωματομενους decoders που εχει. Οταν ειπα οτι παιζει AVI, MPG και MKV εννοουσα με τους ενσωματομενους decoders. Αρα οταν προσπαθησεις να δεις μια ταινια ή ενα AVI απο στικακι ή απο εξωτερικο δισκο με ηχο DTS δεν θα εχεις ηχο, απο την TV παντα. Οταν η πηγη ειναι εξωτερικη (π.χ. HTPC) και δινεις το σημα του DTS απο το HTPC τοτε η τηλεοραση απλα το μεταφερει στα ηχεια, δεν το αποκωδικοποιει. Στην ουσια χρησιμοποιεις τα ηχεια της TV σαν εξωτερικα ηχεια σε εκεινη την περιπτωση. Το ιδιο ισχυει ακομα και αν συνδεσεις την TV με HDMI. Ο ηχος θα μεταφερεθει κανονικα, γιατι η αποκωδικοποιηση γινεται στο HTPC και οχι μεσα στην τηλεοραση. Αφου συμφωνουμε σε ολα γιατι διαφωνουμε οτι δεν αξιζουν τα 100hz? Για την ακριβεια απλα να προσθεσω οτι στα 50hz κλειδωνει η vga και ή δεν θα κανει τιποτα η tv και το 2ο frame θα ειναι το ιδιο με το πρωτο ή θα κανει interpolate "μαντευοντας" ενα ενδιαμεσο frame για να κανει την κινηση πιο ομαλη. Στα φθηνα μοντελα οι επεξεργαστες εικονας δεν ειναι ικανοι και συνηθως εχεις αυτα τα σπασιματα λογω του οτι αδυνατουν να φτιαξουν ομαλα αυτο το ενδιαμεσο frame. Οποτε δεδομενου του budget μονο για τηλεοραση θα τα εχει (βλεποντας καμια μπαλιτσα δλδ θα τα χαρει και οχι βλεποντας Βεφα και μαλιστα για οσο ειναι ακομα αναλογικο το τηλεοπτικο σημα) και για ταινιες θα την κατεβαζει στα 50... Τουλαχιστον ετσι ηταν τα πραγματα το καλοκαιρι που τα εψαχνα. Δεν νομιζω να εχει γινει τετοιο αλμα και μετα απο 6 μηνες να παιζουν και οι φθηνες 100αρες ομαλα. Αν ειναι ετσι πασο, αλλα ειναι..? Δωρο αδωρο δεν ειναι λοιπον? @GV Οπως ειπε και o jax για τα format ηχου και εικονας απο τη στιγμη που θα παιζεις με το htpc δεν εχεις κανενα θεμα. Φορτωνεις κανονικα codecs και οπως τα ξερεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 7, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Ρε παιδιά μιλάμε για 46αρα με κάτω από 900€..μη τα θέλουμε όλα. Άλλο 40αρα άλλο 46αρα... μέρα με τη νύχτα.Αν παίζει η δεν παίζει DTS κλπ είναι άχρηστο αφού η πηγή θα είναι HTPC Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 8, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2009 To κακό έγινε..τώρα που κάθομαι και διαβάζω τι παίζει..δεν μπορώ να συμβιβαστώ με κάτι που θα κάνει χαρούμενο τον χορηγο απο αποψη τιμης.:D Έψαξα λίγο και βρήκα αυτές (με σειρά προτίμησης): Samsung LE40B750 Samsung LE46B650 LG 42LH9000 (Αυτή έχει τα πάντα όλα) Philips 42PFL7404H Πρεπει να παω να δω απο κοντα ρε γμτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Δεκέμβριος 8, 2009 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2009 Πρεπει να παω να δω απο κοντα ρε γμτ..Ναι! Οτι και να λενε τα τεστ και οι μετρησεις αν δε δεις απο κοντα την εικονα δε γινεται τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 8, 2009 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2009 To κακό έγινε..τώρα που κάθομαι και διαβάζω τι παίζει..δεν μπορώ να συμβιβαστώ με κάτι που θα κάνει χαρούμενο τον χορηγο απο αποψη τιμης.:DΈψαξα λίγο και βρήκα αυτές (με σειρά προτίμησης): Samsung LE40B750 Samsung LE46B650 LG 42LH9000 (Αυτή έχει τα πάντα όλα) Philips 42PFL7404H Πρεπει να παω να δω απο κοντα ρε γμτ.. Απο αυτες που εγραψες και ως κατοχος της 46Β750, θα σου προτεινω την LH9000. Την TV αν την δεις live, θα την βγαλεις και θα την χτυπας στο τραπεζι.... Την philips που εβαλες, ξεχνα την. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 8, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2009 Λοιπόν πήγα στο πλαίσιο και είδα τις SAMSUNG LE40650 και LE40750 δίπλα δίπλα.Έπαιζαν το Demo του Dirt 2 και η 750 είχε το 200Hz vs non 200Hz.Στα δικά μου μάτια η 750 είχε ελαφρώς ποιο ζωντανά χρώματα ..πολύ ελαφρώς ωμός..χωρίς να δικαιολογούνται τα επιπλέον 300€.Επίσης είδα και μια Samsung U"κάτι" LED. Είχε αισθητά ποιο ζωντανά χρώματα άλλα πάλι η τιμή τις δεν δικαιολογούνταν σε σχεση με την LE650.Επίσης μου φάνηκε καπως το μεγεθος της οποτε με βλεπω για LE46" 650.Θα παω και στο αλλο πλαισιο και θα ενημερωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Δεκέμβριος 8, 2009 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2009 46''... και πολύ καλά θα κάνεις.Στον κατάλογο του πλαισίου δεν την βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Δεκέμβριος 8, 2009 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2009 LG 42LH9000 (Αυτή έχει τα πάντα όλα)Συμφωνώ απόλυτα! Η τηλεόραση είναι κορυφαία! Μιλάμε για εικόνα απίστευτα ζωντανή. Θα την πάρει ένα φιλαράκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.