Jump to content

Υδρόψυξη +++

musicbox

Recommended Posts

Τι μου λες ναι ε? wow αυτό ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό..

Εγώ πριν μίλησα μονό για το σύστημα κομπρεσορας rocet για να δικαιολογήσω αυτό που είπα περί A/C

Μα γιατί πρέπει να απολογούμαι?

Δε μπορεις να πεις «kaynd λες βλακείες μονό για να τν πεις» να τελειώνουμε?

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 14:35]

θα μπρουσε να κατεβάσει την θερμοκρασία δωματίου [μιλαμε για 1 δωματιο οχι για ολο το σπίτι] οχι 1 αλλά και 10 βαθμούς ,

(αυτό το αφήνω ασχολίαστο...)

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

παιδια καταλαβαινω τη λετε και δεχομαι κριτικη αλλα εγω ειμαι ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα. το μονο που μενει για μενα τωρα ειναι να τοι βαλω ολο πανω σε plexiglass και θα ειναι κομπλε.

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 14:41]

Τι μου λες ναι ε? wow αυτό ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό..

Εγώ πριν μίλησα μονό για το σύστημα κομπρεσορας rocet για να δικαιολογήσω αυτό που είπα περί A/C

Μα γιατί πρέπει να απολογούμαι?

Δε μπορεις να πεις «kaynd λες βλακείες μονό για να τν πεις» να τελειώνουμε?

(αυτό το αφήνω ασχολίαστο...)

Εχεις δίκιο .

klein...μεγεια σου και χαρά σου, όπως γουστάρεις εσύ κούκλε μου!

αφού αρέσκεσαι περισσότερο στα χάδια των αυτιών σου, δεν υπάρχει λόγως να γίνομαι ο κακός της υπόθεσης. :) :)

Μια λυση που θα μπορουσε να συνδιασει και αποδοση και εμφανιση θα ηταν να εβαζες τον πυργο σε ενα αεροστεγες πλεξυ κουτακι στο οποιο θα ειχατε αφαιρεσει τον αερα απο μεσα(πχ με την αντλια κενου του φιλου σου) + να ριχνατε σιλικα.

Υγ.Κουρουτα γ@μαει by the way :D

Αρχική απάντηση από unseen

Μια λυση που θα μπορουσε να συνδιασει και αποδοση και εμφανιση θα ηταν να εβαζες τον πυργο σε ενα αεροστεγες πλεξυ κουτακι στο οποιο θα ειχατε αφαιρεσει τον αερα απο μεσα(πχ με την αντλια κενου του φιλου σου) + να ριχνατε σιλικα.

Υγ.Κουρουτα γ@μαει by the way :D

+ να ριχνατε σιλικα τι εννοεις???? καλη η ιδεα σου .......... που ξερεις ρε θυριο απο κουρουτα εσυ ?????:clap:

σκεφτηκα εχθες να κοψω τον πυργο της thermaltake λιγο πιο κατο απο τι μεση ωστε να γινει μικροτερο και να μπει ολο πανο σε πλεξι τι λετε ειναι καλη ιδεα ??? θα χρειαζετε βεβαια να χρησιμοποιο πιο πολυ το chiller αλλα σαν κατασκευη θα ειναι πιο μαζεμενη. περιμενω γνωμες

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 19:29]

αμα ειναι να διαλυσεις το πυργο πουλα το και φτιαξε ενα κανονικο chiller,τουλαχιστον να μην χανεις σε επιδωσεις και μην καταστρεψεις το πυργο.

και να φαινεται ωραιο αφου αυτο ζητας;) ;)

ΜΑ γιατί είστε "άπληστοι" ;;

13 βαθμούς έχει το παιδί και λέτε ότι χάνει σε επιδόσεις! Μια χαρά είναι. δλδ αν πάει κάτω από το μηδέν τι θα γίνει; Θα κοιμάται πιο ήσυχος το βράδυ;

Αρχική απάντηση από musicbox [Σήμερα, στις 17:33]

σκεφτηκα εχθες να κοψω τον πυργο της thermaltake λιγο πιο κατο απο τι μεση ωστε να γινει μικροτερο και να μπει ολο πανο σε πλεξι τι λετε ειναι καλη ιδεα ??? θα χρειαζετε βεβαια να χρησιμοποιο πιο πολυ το chiller αλλα σαν κατασκευη θα ειναι πιο μαζεμενη. περιμενω γνωμες

Είναι πολύ όμορφο έτσι όπως είναι.

Νομίζω οτι οι απώλειες δεν είναι και τόσο τραγικές.

Ίσα ίσα που μάλλον είναι επιθυμητές.

Έχεις το πλεονέκλτημα με αυτό τον τρόπο να αποδίδει το σύστημα και χωρίς το chiller.

Επι πλέον σκέψου οτι αν μειώσεις το ύψος παίζει και πρόβλημα υγροποίησης στους πλαστικούς σωλήνες που μπαίνουν στον υπολογιστή, όπότε θα πρέπει να τους μονώσεις.

Νομίζω οτι το νερό συνεχίζει να κυκλοφοράει τόσο γύρω από το σωλήνα του chiller όσο και μέσα στο αλουμινένιο rocket.

Aκόμα και αν παγώνει το εξωτερικό του πύργου από την υγροποίηση, θα ψύχει το νερό που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του πύργου. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:59]

Aκόμα και αν παγώνει το εξωτερικό του πύργου από την υγροποίηση, θα ψύχει το νερό που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του πύργου. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο?

το ζητουμενο ειναι να παγωνει το εσωτερικο του πυργου, και οχι το εξωτερικο.

κρυωνει το εξωτερικο, εξαιτιας των απωλειων που εχει. αν μονωθει ο πυργος, μειωνονται οι απωλειες, το νερο ζεσταινεται πιο αργα, το κομπρεσορας δουλευει πιο λιγο.

βεβαια ο πυργος ασχημαινει ετσι (ασε που δε μπορεις να τον χρησιμοποιεις για να κρυωνεις τις μπυρες)..

Το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας και μεταφέρει το ψύχος του νερού που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του πύργου, στην εξωτερική επιφάνεια.

Αν το σπείραμα του chiller ακουμπάει στο αλουμινένιο περίβλημα τότε δεν παγώνει το νερό αλλά το αλουμίνιο, οπότε έχουμε απώλειες μεγάλες, γίνεται υγροποίηση και σχηματίζεται πάγος.

Αν όμως δεν ακουμπάει στο αλουμίνιο και απέχει αρκετά από τα τοιχώματα, θα έρχεται σε επαφή με το νερό της υδρόψυξης.

Με αυτό τον τρόπο δεν έχει λόγο να παγώσει το εξωτερικό.

Το νερό μόνο θα κρυώνει και πολύ λιγότερο το αλουμίνιο.

Εδώ λοιπόν θεωρητικά έχω αντίρρηση στην ύπαρξη σπειράματος στο εσωτερικό.

Κατά τη γνώμη μου έχει αρκετό ύψος ο πύργος, ώστε ένας ευθύς σωλήνας θα ήταν προτιμότερος.

Ε, αν και χωρίς σπείραμα φτάνει να κρυώνει τόσο πολύ το νερό της υδρόψυξης, ώστε να μεταφέρεται το κρύο και στο αλουμίνιο εξωτερικά, τότε δεν απαιτείται τόσο ισχυρός κομπρέσορας ούτε τόσο πολύ ψυκτικό υγρό ή ας λειτουργεί με χρονοδιακόπτη.

Το πτητικό αέριο σε υγρή μορφή φτάνει στο σωλήνα του chiller μέσα στον νερό που υπάρχει στον αλουμινένιο πύργο, ζεσταίνεται, γίνεται αέριο και αυτή η διαστολή ρίχνει τη θερμοκρασία του αερίου, οπότε ψύχεται το νερό.

Ο κομπρέσορας θα αναλάβει να υγροποιήσει ξανά το αέριο.

Μια καλή κατασκευή θα πρέπει να δουλεύει σταθερά σε συγκεκριμένες πιέσεις και να είναι μελετημένη για συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

Τι να το κάνω να έχω ένα θηρίο κομπρεσορα που θα υπερθερμαίνεται και θα βγάζει θόρυβο?

Καλύτερα δεν θα ήταν για καθημερινή χρήση, ένας μικρός, με μικρές διατομές σωλήνων και μικρή ποσότητα αερίου?

Ακόμα καλύτερα δεν θα ήταν ο πύργος να βρίσκεται πάνω στο κουτί του chiller, ώστε να μειωθεί το μήκος του σωλήνα?

EDIT

Ούτε ψυκτικός είμαι ούτε και ξέρω από chiller.

Έχω πολλά κενά στο θέμα, οπότε παίζει να μην είναι σωστά αυτά που έγραψα.

Για παράδειγμα ... Με ποιό τρόπο το ψυκτικό προωθείται και δεν γυρίζει πίσω, ιδίως όταν μετατραπεί σε αέριο?

Πάντως ένας ψύκτης νερού δεν ακούγεται ιδιαίτερα και κάνει μια χαρά τη δουλειά του παρά το ότι έχουμε απώλεια του κρύου νερού.

Νομίζω οτι σε ένα κλειστό κύκλωμα όπου το νερό δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα, θα αρκούσε ένα κλάσμα των δυνατοτήτων του ψύκτη νερού.

Το νερό μόνο θα κρυώνει και πολύ λιγότερο το αλουμίνιο.
ομως...
Το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας και μεταφέρει το ψύχος του νερού που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του πύργου, στην εξωτερική επιφάνεια.

αν το μονωσεις, δε θα υπαρχει μεταφορα θερμοτητας απο τον αερα του δωματιου στο αλουμινιο (η θερμοτητα παει απο ζεστο στο κρυο και οχι αναποδα).

το σπειρωμα δινει μεταλυτερη επιφανεια επαφης της κρυας σωληνας με το νερο. εκτος απο το γεγονος οτι στα ψυκτικα, αν δε βαλεις βαλβιδα, εισαι υποχρεωμενος να παιξεις με συγκεκριμενα μηκη σωληνωσεων, για να γινει η εξατμιση στο σημειο που πρεπει.

γίνεται αέριο και αυτή η διαστολή ρίχνει τη θερμοκρασία του αερίου
η διαστολη προκαλει πτωση πιεσης, μαζι της πεφτει και η θερμοκρασια του ρευστου. αφου υπαρχουν διαφορες πιεσης στο κυκλωμα, το αεριο δε μπορει να γυρισει πισω.

μεσα στο κυκλωμα, εχεις δυο φασεις (υγρη - αερια) και δυο πιεσεις (υψηλη - χαμηλη).

Ο κομπρέσορας θα αναλάβει να υγροποιήσει ξανά το αέριο.
ο κομπρεσορας αναλαμβανει να ανεβασει την πιεση του αεριου. η υγροποιηση γινειται στο συμπυκνωτη (condenser).

παιδια ευχαριστω για της γνωμες σας και της προτασεις σας αν υπαρχει καποια αλλη ιδεα θα ηθελα να την πειτε. συντομα θα ποσταρουμε και του φιλου μου το watercooling να ακουσουμε αποψεις :clap:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.