Jump to content

Υδρόψυξη +++

musicbox

Recommended Posts

Καλησπερα και απο εμενα μιας και ειχα μια πολυ καλη ιδεα και τελικα την πραγματοποιησα ειπα να την μοιραστω μαζι σας. Απο μικρος ειχα φαγωθει να φτιάξω υδρόψυκτο το μηχανημα μου και ετσι πριν ενα χρονο αγορασα την υδροψυξη της Thermaltake ( http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0011/cl-w0011.asp ) που ειναι καθαρά παθητικη ψυξη (δηλ χωρις ανεμηστηρες). Το χειμωνα δουλευε καλα με θερμοκρασιες απο 25-35 το καλοκαιρι ομως ειχα μεγαλο προβλημα γιατι σηκωνε εως και 60 βαθμους. Ετσι και εγω επρπε να κανω κατι ωστε να δουλευει παντα καλα. Σκεφτηκα να περασω μεσα στο τανκ που μαζευετε το παραφλου σολινες με φρεο οστε να κρυονει το παραφλου και να πηγαινει με πολυ χαμηλη θερμοκρασια στο cpu block. Ολα αυτα ηταν εφικτα λογω του φιλου μου απο την πολυκατοικια που ειναι ψυκτικος. Για να μην σας τα πολυλογο δειτε αποτελεσματα σε φωτογραφιες και πειτε μου την γνωμη σας. Μερικα στοιχεια ακόμα ειναι οτι απο θορυβο δεν ξεπερναμε τα 10db.

post-5053-1416072770,9609_thumb.jpg

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Aδερφε καλως ηρθες :)

Λοιπον ολα ωραια και καλα ΑΛΛΑ χανεις παρα παρα πολυ απο την αποδοση γιατι δεν εχεις μονωσει το πυργο της zalman και ετσι φευγει η ψυξη στο περιβαλλον. Επισης δεν βλεπω να εχεις μονωσει σωληνες και μπλοκ. Η υγροποιηση θα σου χτυπησει την πορτα συντομα...

Επισης το condeser μακρια απο το καλοριφερ!

Μια χαρά σε βρίσκω ... Αν και δεν το πολυκατάλαβα το

"Σκεφτηκα να περασω μεσα στο τανκ που μαζευετε το παραφλου σολινες με φρεο οστε να κρυονει το παραφλου και να πηγαινει με πολυ χαμηλη θερμοκρασια στο cpu block"

Κάντο λίγο πιο λιανά και βασικό πώς πέρασες τους σωλήνες μέσα στο τανκ (δεν το έχω δει live το σύστημα της Thermal)

Βάλε καμία φοτο παραπάνω

Το θέμα είναι να μπεις στη διαδικασία του modding από εκεί και πέρα ....

Αρχική απάντηση από unseen

Aδερφε καλως ηρθες :)

Λοιπον ολα ωραια και καλα ΑΛΛΑ χανεις παρα παρα πολυ απο την αποδοση γιατι δεν εχεις μονωσει το πυργο της zalman και ετσι φευγει η ψυξη στο περιβαλλον. Επισης δεν βλεπω να εχεις μονωσει σωληνες και μπλοκ. Η υγροποιηση θα σου χτυπησει την πορτα συντομα...

ξεχασα να πω οτι εχουμε βάλει θερμοστατη που τον εχω ρυθμισει να κλεινει σε καποιο σημειο. Η ρυθμισει εχει γινει υστερα απο πειραματα που εκανα ετσι ωστε να μην υπαρχει υγροποιηση οπως ειπες παραπανω. η μια φωτο που εχει πιασει παγο ειναι απο τα πειραματα που εκανα!!!

Αρχική απάντηση από bekris

Αυτό τι ακριβώς είναι .... ????

ανεμηστηρας που συντομα θα αλλαχτει απο ενα πολυ μεγαλυτερο και αθορυβο. δουλεια του να ψυχει το πισω ψυγειο οπου περναει το φρεο

Αρχική απάντηση από musicbox [Σήμερα, στις 17:00]

ανεμηστηρας που συντομα θα αλλαχτει απο ενα πολυ μεγαλυτερο και αθορυβο. δουλεια του να ψυχει το πισω ψυγειο οπου περναει το φρεο

Αστείο είναι λίγο.... το 80άρι

:p

Ασε που δε νομίζω να κάνει και δουλειά... και μου φαίνεται για Delta (500 db) ??

Βάλε 1 ή 2 12αρια και δεν θα ακούγεται τίποτα, και σαφώς καλύτερη απαγωγή...

Μια χαρά πάντος

Ψυχω τον p4 3.6 ghz και ακομα τιποτα αλλο. σκεφτομαι για κατι καλο που ειδα για τις μνημες αλλα δεν ξερω ακομα τι θα κανω ( http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0102/cl-w0102.asp )

post-5053-1416072771,0459_thumb.jpg

πιστεύω οτι με αυτη τη φωτο να σας βοηθησω λιγο να καταλαβετε πως λειτουργει το ολο συστημα. καποια στιγμη θα κατσω να σας γραψω ακριβως τι χρειαζετε για να γινει αυτη η πατεντα

post-5053-1416072771,139_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από musicbox

ξεχασα να πω οτι εχουμε βάλει θερμοστατη που τον εχω ρυθμισει να κλεινει σε καποιο σημειο. Η ρυθμισει εχει γινει υστερα απο πειραματα που εκανα ετσι ωστε να μην υπαρχει υγροποιηση οπως ειπες παραπανω. η μια φωτο που εχει πιασει παγο ειναι απο τα πειραματα που εκανα!!!

μωρε ενταξει συμφωνω αλλα αυτο που λεω περαν της υγροποιησης ειναι οτι χανεις αρκετη αποδοση λογω της αποβολης στο περιβαλλον αφου ο πυργος της thermaltake γιαυτο ειναι σχεδιασμενος. Συνεπεια ειναι να δουλευει περισσοτερο το μοτερ. Καλυτερα θα ηταν να εβαζες μια απλη σωληνα.

τι να πω εγω θελω και να κατεβαζει καλη θερμοκρασια και να ειναι ομορφο γι αυτο δεν εχω βαλει μονωση. μου το προτεινε ο ψυκτικος αλλα το προσπερασα λογο αισθητικης. συντομα θα μπει ολο πανω σε plexiglass για να γινει ακομα πιο ομορφο

ακριβως αυτο - αν το κανεις ετσι οπως λεει ο unseen θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα στις θερμοκρασιες σου

εσυ μιλας για περι αισθητικης αποτι καταλαβα πιο πολυ και οπως τρεχει το συστημα ενω ο unseen σου λεει πως θα ηταν πολυ πιο λειτουργικο και αποτελεσματικο με ακομα καλυτερες θερμοκρασιες

ξερω πολυ καλα τι επρεπε να κανω αλλα ετσι ειναι ικανοποιημενος και ο επεξεργαστης μου που κριωνει στους 13 βαθμους και εγω που το βλεπω και μου αρεσει λολ

Ο συνδυασμός υδρόψυξης με condenser μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα.

Πιστεύω οτι ένα μικρό σε μέγεθος και δύναμη condenser (με ψυγείο και δύο ανεμιστήρες) θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ψυγείο και το δοχείο νερού της υδρόψυξης ώστε να φτιαχτεί ακόμα καλύτερο σύστημα.

Ούτε χρειάζεται ο πύργος της thermaltake, ούτε είναι απαραίτητοι οι χοντροί σωλήνες με τη super δυνατή αντλία νερού.

Μια μικρή μονωμένη ιδιοκατασκευή όπου θα κυκλοφορούσε μέσα το νερό ώστε να ψύχεται θα ήταν προτιμότερη πιστεύω.

Η ομορφιά και ο θόρυβος είναι σημαντικοί παράγοντες για μένα.

Πάντως θάθελα να είχα κάτι τέτοιο.

Λέτε να δούμε τέτοια κατασκευή?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.