Jump to content

Διπλοπύρηνος???

Jasim

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά απορία. Σήμερα έβαλα στο pc μου έναν διπλοπύρηνο Intel D 960(3,6, 4MB).

Πως θα ξέρω ότι το σύστημα "βλέπει" δύο πυρήνες;

Πάω στη "διαχείριση συσκευών" και εκεί που λέει "επεξεργαστές" φαίνονται όντως δύο επεξεργαστές Intel D 960 3,6GHz αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους Hyperthreading;

Πως σιγουρευόμαστε ότι είναι όντως διπλοπύρηνος o επεξεργαστής και δεν τον βλέπει το σύστημα ως μονοπύρηνο ή Hyperthreading;

Παιδιά το κολλημά μου είναι μόνο και μόνο επειδή το επίσημο site της Gigabyte λέει ότι τον συγκεκριμένο επεξεργαστή δεν τον υποστηρίζει και φοβάμαι ότι τον πλήρωσα και τελικά δεν θα δουλευει όπως πρέπει.

Το θέμα είναι ότι τον έχω πάνω και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά θα θελα να ξέρω όταν βάζεις έναν επεξεργαστή πάνω σε μια μητρική που "επίσημα" δεν τον υποστηρίζει, τι επιπτώσεις υπάρχουν; Δεν ανοίγει το pc; Κολάνε οι εφαρμογές;Δε φορτώνει το λειτουργικό;

Αρχική απάντηση από gregorisvas [06-09-2006 23:27]

Σωστα στα δειχνει..Οι D9XX οι απλοι εχω την εντυπωση οτι δεν εχουν enabled το HyperThreading.Μονο οι Extreme (955,965) :)

Φίλε gregorisvas, με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, φαίνεται ότι έχεις δίκιο.

Μάλιστα αυτοί που είναι και διπλοπύρηνοι και HT, το σύστημα τους "βλέπει" ως 4 επεξεργαστές!!!

Επίσης σε κάποιο post σου είδα τον επεξεργαστή σου(D 930) και ήθελα να σε συγχαρώ για το clocking :clap:

Και καλορίζικος ο FX-57.

Απλο, κατεβασε το winrar 3.6 και τρεξε το bench και αν δεις μεγαλη αυξηση σε επιδοσεις σε multithreaded εισαι οκ

Αρχική απάντηση από Jasim [Σήμερα, στις 22:42]

Παιδιά το κολλημά μου είναι μόνο και μόνο επειδή το επίσημο site της Gigabyte λέει ότι τον συγκεκριμένο επεξεργαστή δεν τον υποστηρίζει και φοβάμαι ότι τον πλήρωσα και τελικά δεν θα δουλευει όπως πρέπει.

Το θέμα είναι ότι τον έχω πάνω και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά θα θελα να ξέρω όταν βάζεις έναν επεξεργαστή πάνω σε μια μητρική που "επίσημα" δεν τον υποστηρίζει, τι επιπτώσεις υπάρχουν; Δεν ανοίγει το pc; Κολάνε οι εφαρμογές;Δε φορτώνει το λειτουργικό;

Φίλε gregorisvas, με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, φαίνεται ότι έχεις δίκιο.

Μάλιστα αυτοί που είναι και διπλοπύρηνοι και HT, το σύστημα τους "βλέπει" ως 4 επεξεργαστές!!!

Επίσης σε κάποιο post σου είδα τον επεξεργαστή σου(D 930) και ήθελα να σε συγχαρώ για το clocking :clap:

Και καλορίζικος ο FX-57.

Thanksss :daisy: :D

Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 21:31]

Τι μητρική εχεις?

Gigabyte GA-8N-SLI ROYAL

Και αν χρειάζεστε περισσότερα στοιχεία για το πως ξεκίνησε η ιστορία και πόσταρα αυτό το ερώτημα ρίχτε αν δε βαριέστε μια ματιά και εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=30322

Τώρα είδα πως σου βγάζει στη διαχειριση 2 cpu. 99,9% είσαι μια χαρά. Τρέξε ας πουμε ενα 2πλο pi και δες αν θα έχεις παρόμοια αποτελέσματα. HT μονο οι ΕΕ έχουν και κάποιος από τη σειρά 8...

Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 22:35]

Τώρα είδα πως σου βγάζει στη διαχειριση 2 cpu. 99,9% είσαι μια χαρά. Τρέξε ας πουμε ενα 2πλο pi και δες αν θα έχεις παρόμοια αποτελέσματα. HT μονο οι ΕΕ έχουν και κάποιος από τη σειρά 8...

Συγνώμη για την ασχετοσύνη αλλά τι είναι το 2πλο pi κα που το βρίσκω;

Θα πρότεινα να τρέξεις πρώτα μονο pi και μετά διπλό. Αν και τα 3 αποτελέσματα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, τότε είσαι OK.

Το κατέβασα αυτό το pi αλλά μια βοήθεια παιδιά σε τι Κ να το υπολογίσω και απ τ αποτελέσματα δώστε μου ένα μέτρο στάθμης να καταλάβω κάτι από αυτα που θα βγούν γιατί έτσι όπως το βλέπω δεν ξέρω από που ν αρχίσω.

Αρχική απάντηση από unstoppable [11-09-2006 21:34]

Απλο, κατεβασε το winrar 3.6 και τρεξε το bench και αν δεις μεγαλη αυξηση σε επιδοσεις σε multithreaded εισαι οκ

Unstoppable αυτό το bench γίνεται μέσα απο το commands του winrar αν δε κάνω λάθος, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο.Θα μπορούσες να βοηθήσεις;

Αρχική απάντηση από Jasim [Σήμερα, στις 22:47]

Unstoppable αυτό το bench γίνεται μέσα απο το commands του winrar αν δε κάνω λάθος, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο.Θα μπορούσες να βοηθήσεις;

Απλά ανοίγεις το winrar, tools --> benchmark... ;)

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 20:56]

Απλά ανοίγεις το winrar, tools --> benchmark... ;)

Ευχαριστώ :D

Και σένα επίσης NTG

Το έτρεξα και σε multithreading βγάζει 839 KB/sec και απενεργοποιημένο το multithreading βγάζει 563 KB/sec

Είμαι καλά;

Αρχική απάντηση από chroma [Χθες, στις 21:43]

Είναι διπύρηνος.

Σ ευχαριστώ Chroma για την σιγουριά σου!!!:D

Απλά ανησυχούσα γιατί,όπως έχω ποστάρει σε άλλο σημείο του φόρουμ, στο επίσημο site της Gigabyte φαίνεται ότι η μητρική μου δεν υποστηρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή,τον οποίο με διαβεβαιώσαν(το μαγαζί που πήρα το pc μου) ότι με αναβάθμιση του bios θα δουλέψει μια χαρά. Και αυτό προσπαθώ να εξακριβώσω ότι δεν έδωσα πεταμένα λεφτά για να βάλω έναν επεξεργαστή πάνω σε μια μητρική που που δε θα τον "έβλεπε" σωστά.

Το θέμα όμως είναι γιατί μια μεγάλη εταιρεία σαν τη Gigabyte να μην ενημερώνει μέσα απ το επίσημο site της ότι με μία απλή αναβάθμιση του bios μπορούν να χρησιμοποιηθούν επeξεργαστές σαν τον D960 πάνω σε μητρικές που ''φαίνεται" ότι δεν τους υποστηρίζουν;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.