Jump to content

πάγωμα συστήματος -γνώμες

akal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παίδες καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα κουλό πρόβλημα αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος εδώ μέσα θα έχει κάποια λύση. να το πάρουμε απο την αρχή.

πριν κανα δίχρονο είχα φτιάξει ένα pc ενός φίλου μου που αποτελούταν απο μεταχειρισμένα parts τα οποία ήταν

α)barton 2500+(δεν παίζει οc σε κανένα part του συστήματος)

b)abit nfs v2

c)το παλιό καλό chieftec 350w

d)g-force 4 mx 440(παθητική ψύξη) δεν μας ενδιέφεραν παιχνίδια.

e)2*256 corsair platinum με ψύχτρες cas2 νομίζω.

μετά από καιρό μου είπε το φιλαράκι μου ότι το pc ξαφνικά κρεμάει. εκεί που το δουλευεις παγώνει η οθόνη και ο και ο κέρσορας. θέλει restart για να ξανανοίξει.

από θερμοκρασία είναι μια χαρά,οι τάσεις του είναι μια χαρά ,ιούς δεν έχει (μαλλον).

όταν τον δουλεύεις καμιά φορά ανοιγοκλείνει η οθόνη και που και που πριν κολλήσει αφήνουν τα γράμματα είδωλα στην οθόνη. οπότε λέω θα είναι η κάρτα και της έβαλα ανεμηστηράκι αλλά πάλι τα ίδια. οι μνήμες είναι οκ και έτρεξα memtest και δεν έβγαλε σφάλματα. το περίεργο είναι το εξής: δοκίμασα να βάλω μια 9600pro kai μια 9700προ διαφορετικής εταιρείας και το σύστημα δεν ποστάρει(ενώ με την mx440 κανονικά). δεν γουστάρει τις ati? έχεις δει κανείς κανα τέτοιο σκηνικό με τις abit?το μόνο που μου έμεινε είναι ενα βιος update αλλα δεν διάβασα να διορθωνει κανένα πρόβλημα ασυμβατότητα με vga.

ρε παιδιά έχει κανείς καμιά ιδέα. για ποιο λόγο δεν ποσταρει με τις άλλες κάρτες.

ευχαριστώ πολύ.

Αυτή τη μητρική την έχω 3+ χρόνια τώρα και έχουν περάσει από πάνω της από gforce2ti , 9500 9700προ, ως και 6800ultra δεν είχα ασυμβατότητα με κάρτες ούτε είχα ακούσει κάποιον να έχει.

Έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τις τάσεις του τροφοδοτικού ή να δοκιμάσεις κάποιο άλλο? Ίσως να μην είναι τυχαίο το ότι όταν δοκιμάζεις να βάλεις κάποια ισχυρότερη και πιο ενεργοβόρα κάρτα για δοκιμή πάνω δε κάνει τίποτε

Κανονικά το τροφοδοτικό αυτό τα σηκώνει ανετότατα αυτά, αλλά μπορεί να έχει πάψει να λειτουργεί κανονικά..

Αυτό το πάγωμα είναι κατά πάσα πιθανότητα έλειψη ρεύματος σε cpu. Μάλλον πας για τροφοδοτικό και μην το καθυστερείς καθόλου μην πάθεις χειρότερη ζημιά.

λέτε παίδες θα το δοκιμάσω σήμερα αλλά οι τάσεις όταν ανοίγω το pc είναι μια χαρά . το τροφοδοτικό για τα κυβικά(του pc) του καλό μου φαίνεται.μήπως θέλει και κανένα bios update?

Και εγώ την NF7-s έχω όλα κομπλέ και με το chiftech 360 μία χαρα το σύστημα της υπογραφής.:)

Το τροφοδοτικό φταίει μάλλον, όχι γιατί δεν επαρκεί αλλα γιατί μάλλον είναι στα τελευταία του. Sorry but....:(

παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. έβαλα το τροφοδοτικό που έχω στο δικό μου pc antec 550 true control αλλά και πάλι δεν πόσταρε με την 9700pro ενώ με την mx 440 κανονικά. απλά αν αφήσω την mx κάποια στιγμή το pc χωρίς λόγο κοκκαλώνει. συνήθως όταν βάζω να δω ψηφιακές φωτογραφίες παγώνει πιο γρήγορα.θα δοκιμάσω και bios update αλλά δεν νομίζω να λύσει το πρόβλημα. φοβάμαι μήπως τα έχει παίξει το agp της μητρικής.τώρα μητρική να κάνει διακρίσεις στις κάρτες δεν έχω ξαναδεί.

H 9700 pro θέλει extra τροφοδοσία.

Είναι από τις πρώτες κάρτες που βγήκαν με αυτή την απαίτηση και δεν είναι ότι καλύτερο.

Κάνει πολλά κουλά.

Πολύ καλή αποδείχτηκε η 9600XT που δεν ήθελε extra τροφοδοσία.

Μπερδεύεσαι με δυο καταστάσεις.

Η μια είναι το πάγωμα με την mx440 και η δεύτερη το τροφοδοτικό.

Λοιπόν δεν μας είπες η mx440 με το δικό σου τροφοδοτικό παίζει ή παγώνει και πάλι?

Όταν λες δεν ποστάρει τι εννοείς?

Μπαίνεις DOS ή Windows και σε τι mode?

Αφαιρείς τους οδηγούς της Nvidia για να πας σε ATI?

Η γνώμη μου πάντα είναι οτι όταν αρχίζουν κουλά βγάζω όλες τις συσκευές και τις PCI κάρτες και ξεκινάω τον έλεγχο από τα καλώδια. Μετά βγάζω το ένα από τα δύο dimm και ελέγχω ξανά και μετά το άλλο.

Δεν ξεκινάω ποτέ κατ ευθείαν από την κάρτα γραφικών.

έχεις δίκιο δεν ήμουν αναλυτικός.όταν εννοώ δεν ποστάρει εννοώ ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα, αναβοσβήνει το κουμπί της οθόνης και μένει εκεί. είτε βάλω διαφορετικό τροφοδοτικό είτε βάλω μία εκ των 9700 προ και 9600 pro. το ίδιο ακριβώς. με την mx 440 ανοίγει μπαίνω win και κάποια στιγμή παγώνει. το πότε θα παγώσει δεν είναι στάνταρ μπορεί με το που πάω να μπω internet μπορεί και μετά από 20 λεπτά σερφάρισμα. αν βάλω να δω φωτογραφίες και τις εναλλάσω γρήγορα παγώνει πιο γρήγορα. αν το ανοίξω και το αφήσω να κάθεται δεν κολλάει όση ώρα και να περάσει. με διαφορετικές μνήμες κολλάει-έτρεξα memtest ολα καλά και του έβαλα prime to torture test την μία κόλλησε την άλλη φορά που το έβαλα για κανα μισάωρο δεν κόλλησε.τι να πω.

βρες μια μεταχειρισμένη motherboard nf2, πάνω απο 20-30 ευρώ δε νομίζω να δαπανήσεις, για να τελιώνει η ιστορία

το ξέρω αλλά δεν μπορώ να βρω έχουν εξαφανιστεί μόνο από κανα fleamarket αλλά οι παλαβοί τις δίνουν κάτι 60 ευρα

Γιατί να πάει κατ' ευθείαν σε μητρική?

Δεν μπορεί να φταίει η μνήμη?

Δεν είναι εγγύηση το memtest.

Ας δοκιμάσει πρώτα ένα ένα τα στικάκια.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο να μην μπουτάρει καθόλου με δυο κάρτες γραφικών και να μπουτάρει με την MX440.

Για να μην πω αδύνατο.

Αρκεί βέβαια να έχουν βγει όλα τα άλλα.

έχω δοκιμάσει τις hyperx kingstone ddr400 που έχω στον 4200*2 και πάλι κολλησε.

δεν έχω δοκιμάσει να δουλέψω το πc με το άλλο τροφοδοτικό και την mx440 να δω αν κολλάει πάλι. μακάρι να είναι κάτι εκτός από μητρική γιατί άντε να βρεις.

εχω μια υποψια οτι φταει το κομμαι agρ πανω στη μητρικη...!(νομιζω ξαναναφερθηκε)

Απλα οσο πιο "αδυναμη" ειναι η καρτα(απο πλευρας ενεργειας περισσοτερο) τοσο περισσοτερη ωρα εχεις μεχρι να κολλησει!

Αν ειχες μια pci καρτα θα το διαπιστωναμε...

• 2 weeks later...

παιδιά για την ιστορία άλλαξα μητρική με ακριβώς το ίδιο σύστημα με την 9700προ επάνω και δουλεύει ρολόι. λογικά τα έφτυσε το agp. ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.