Green Dragon Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2006 Σύντροφοι καλημέρα,έχω ένα πρόβλημα στον υπολογιστή που έχω στο γραφείο και χρειάζομαι service.Ξέρω 1-2 μαγαζιά στην Αθήνα, αλλά σκέφτηκα άν κάποιο απο τα παιδιά που μπαίνουν στο forum έχει service ή δουλεύει σε τέτοιο μαγαζί ή αν ακόμη αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές, να τον προτιμήσω.Έχω πιο μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά του forum, από ότι να μπω τυχαία σε ένα μαγαζί.δεν ήξερα που να καταχωρίσω αυτό το topic και το έβαλα εδώ.
X-kyramas Σεπτέμβριος 6, 2006 #2 Σεπτέμβριος 6, 2006 Τι έχει ο υπολογιστής σου. Ισως μπορούμε να βοηθήσουμε από εδώ.
kom Σεπτέμβριος 6, 2006 #3 Σεπτέμβριος 6, 2006 σιγουρα θα βρεις λυση απο το φορουμ ειτε αυτη ειναι απο εδω που γραφουμε τωρα ειτε απο καποια μελη που κανουν αυτη την δουλεια πες μας το προβλημα σου για να ξερουμε τι περιπου συμβαινει
FLO Σεπτέμβριος 6, 2006 #4 Σεπτέμβριος 6, 2006 Πες μας το προβλημα σου.Ισως μπορουμε να κανουμε κατι απο εδω.
Green Dragon Σεπτέμβριος 6, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 6, 2006 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.είναι λίγο μπέρδεμα, γιαυτό έχασα τα αυγά και τα καλάθια.Πήρα τον επεξεργαστή από το μηχάνημα του γραφείου - που δούλευε τέλεια, για να τον δοκιμάσω στο μηχάνημα του σπιτιού. Εννοείται ίδιο socket 478 κ.λ.π.Τον έβαλα κανονικά, το μηχάνημα άναψε για 5 sec και έσβησε. Δοκίμασα τα πάντα, πάστα, ψύκτρα, bios, clear cmos, όλα. Το ίδιο φαινόμενο. Ανάβει και σβήνει αμέσως. Λέω ok, δεν πειράζει. Βάζω το δικό μου επεξεργαστή επάνω, το μηχάνημα του σπιτιού δουλεύει ρολόι. Δεν τρέχει τίποτα, 'ισως κάποια ασυμβατότητα. Δεν με ένοιαζε και πολύ.Γυρίζω τον επεξεργαστή στο γραφείο, τον βάζω πάνω - πάστα, ψύκτρα κανονικά και εκεί παθαίνω τη πλάκα μου.Το μηχάνημα ανάβει κανονικά, δεν ακούγεται μπίπ, δεν κάνει boot, η οθόνη μαύρη δεν δείχνει τίποτα, απλώς δίνει ρεύμα, γυρίζουν οι ανεμιστήρες αλλά από υπολογιστή τίποτα. Δοκιμάζω να το κλείσω απο το button, τίποτα, δεν κλείνει, μόνο άμα κλείσω το τροφοδοτικό.Ξανατσεκάρω τα πάντα, δεν φαίνεται κάτι. Ξανανοίγω το ρεύμα στο μηχάνημα, πάλι τα ίδια. το αφήνω λίγο ανοιχτό και αρχίζει να μυρίζει καμμένο. Το κλείνω, τραβώντας το καλώδιο - δεν κλείνει αλλιώς - και το παρατάω απογοητευμένος..........τι λέτε να έχει καεί;Γιαυτό λέω επειδή δε βρίσκω άκρη, λέω να το πάω σε ένα ειδικό.
Athens2004 Σεπτέμβριος 6, 2006 #6 Σεπτέμβριος 6, 2006 Aκουγεται σαν να εχεις κάψει το CpU , το οποίο CPU καιγεται για πλάκα και απο στατικό ηλεκτρισμό [αν βγάζοντας το φορουσες κατι μάλλινο ας πουμε και οταν το έπιασες to cpu δεν ακουμπούσες μεταλική επιφάνεια<--case , του έδωσες μερικά βολτάκια ] Aς το δοκιμάσεις και σε μια 3τη μητρική . btw Τι CPu ήταν ?
Green Dragon Σεπτέμβριος 6, 2006 Author #7 Σεπτέμβριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 19:01] Aκουγεται σαν να εχεις κάψει το CpU , το οποίο CPU καιγεται για πλάκα και απο στατικό ηλεκτρισμό [αν βγάζοντας το φορουσες κατι μάλλινο ας πουμε και οταν το έπιασες to cpu δεν ακουμπούσες μεταλική επιφάνεια<--case , του έδωσες μερικά βολτάκια ] Aς το δοκιμάσεις και σε μια 3τη μητρική . btw Τι CPu ήταν ? Είναι ένας Celeron D --- μικρό το κακό δηλαδή χεχεχε τεσπά.Αλλά ρε παιδιά, γιατι να μυρίσει καμμένο. Και μέσα στο πανικό μου δεν σκέφτηκα να δώ που ακριβώς εντοπίζεται αυτή η μυρωδιά
sotiris Σεπτέμβριος 6, 2006 #9 Σεπτέμβριος 6, 2006 Εξαρτάται από το τι εννοείς καμμένο.Καμμένος ηλεκτρολύτης, είναι κατά 90% το psu (τροφοδοτικό) και κατά 10% η μητρική.Κάποιος πυκνωτής δλδ. έσκασε.Βέβαια συνήθως οι πυκνωτές όταν σκάνε ακούγονται.
jpavly Σεπτέμβριος 6, 2006 #10 Σεπτέμβριος 6, 2006 1) Τροφοδοτικό 2) Επεξεργαστής Το καλό είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις αλλάζεις το ανταλακτικό και συνεχίζεις
disssconected Σεπτέμβριος 6, 2006 #11 Σεπτέμβριος 6, 2006 To τροφοδοτικο αν ειναι καποια μαρκα δεν νομιζω να εχει προβλημα...(αν ειναι να καει θα καει και δεν θα παρει τπτ μαζι του...). Αλλα αφου στο εκανε αυτο μετα την αλλαγη σιγουρα κατι θα παιζει με τον cpu. Που λες για την συμβατοτητα του cpu δεν πρέπει να κοιτας μονο το socket...την έχουν πατησει αρκετοι ετσι...πρεπει να μαθαινεις απο εγκυρες πηγες αν η ταδε mobo υποστηριζει αυτον το cpu (απο το site της ιδιας της mobo κυριως.) Δοκιμασε να το βαλεις σε αλλη mobo...αν παλι δεν κανει τιποτα...τοτε εγω προσωπικα θα εβαζα καποιον συμβατο cpu στην Mobo που ηταν ο προηγουμενος cpu....παντως δοκιμασε να βαλεις τον cpu σε αλλη Mobo Και να δεν γινει κατι βλεπουμε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.