ikonsgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 Σήμερα δοκίμασα το s&m σε short test (85% load) με 3800+ X2 στα 2830Μhz και 1.64volt τάση. Παρατήρησα ότι στο smartguardian η θερμοκρασία pwmic ανέβηκε μέχρι τους 70c!! Σε idle είναι γύρω στους 40... Μεχρι τι θερμοκρασία αντέχουν τα Power modules? Μήπως πρέπει να βάλω κανένα ανεμηστήρα να φυσάει πάνω στις 3 ψύκτρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Σεπτέμβριος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2006 φυσα το με ενα 12αρι. δε θα παιρναει ετσι τους 45. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Σεπτέμβριος 5, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2006 Κοιτα μη σε τρελενει η temp που ειδες αντεχουνε τα mos σε τετοιες temps. Αν βαλεις ενα φανακι εκει γυρω να κανει μια κυκλοφορια αερα οπως ειπε και το παλικαρι απο πανω σιγουρα οι θερμοκρασιες θα βελτιωθουν αισθητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 6, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2006 Ok,παιδιά θα το δοκιμάσω,να δω μόνο πως θα το στηριξώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Σεπτέμβριος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2006 Δεστο δε τπτ συρματακια. Αποκλειεται να μην μπορεις να το κρεμασεις . Ακομα και σε καλωδια να το δεσεις για να το στηριξεις δεν παιζει προβλημα μιας και ετσι τα στηριζουμε οι περισσοτεροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Σεπτέμβριος 6, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2006 για στηριξη,παρε μερικα μετρα τσερκι απο ενα χρωματοπωλειο ή μαγαζι με σιδηρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 6, 2006 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2006 Επίσης να προσθέσω πως το πάνω δεξιά Mosfet(λογικά τροφοδοτεί τις μνήμες,υπόθεση κάνω) πιάνει πολύ πιο μεγάλες θερμοκρασίες, με 3V τάση στις μνήμες πιάνει 85 βαθμούς μετρημένες με laser θερμόμετρο, τη στιγμή που τα άλλα πιάνουνε 50.’ρα προσοχή και εκεί λοιπόν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 7, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Eβαλα έναν 80mm στα 5volt από πάνω, και πλέον δεν ανεβάζει πάνω από 50c... Για το mosfet της μνήμης το παρατήρησα κι'εγώ ότι ζεσταίνεται πολύ,όπως και οι μνήμες (έχω 2Χ512MB ΚIngston Hyperx στα 2.9volt) λέτε να βάλω ένα να φυσάει και εκει? Ηθελα να'ξερα, τi την έβαλα την υδρόψυξη σε vga+cpu (και με ψύκτη κιόλας!), θα καταντήσω να έχω ποιο πολλά ανεμιστήρια στο κουτί απ'οτι όταν τα είχα με αέρα!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Σεπτέμβριος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Εγώ στα MOSFETS έβαλα ένα coolerάκι της ASUS και πλέων η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 48C ακόμη και με μεγάλο vcore.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 7, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Κάτι άλλο που θυμήθηκα. Η θερμοκρασία της cpu γιατί παίζει τόσο πολύ? Οταν τρέχει το snm μιλάμε ότι πηγαίνει από τους 10c στους 25c σε 1sec!!!Επειδή το έχω στο 85%load κάνει ψιλοδιακοπές στο cpu usage,το θέμα όμως είναι, μπορεί να αλλάζει ακαριαία τοσό απότομα?Τόσο τεράστια διαφορά έχει στην έκκληση θερμοτητας ο dualcore ανάμεσα σε idle και fullload? Μήπως έχει πρόβλημα το smartguardian? Να μετρήσω με κάποιο άλλο τασεις και temps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Σεπτέμβριος 7, 2006 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Eiναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που βλέπεις αφού διαβάζει θερμοκρασίες μέσα στον πυρήνα. Βάλε το Coretemp που διαβάζει θερμοκρασίες σε κάθε CPU ανεξάρτητα να δείς τι έχεις πραγματικά ανά CPU.... Eαν παρατηρήσεις ότι βάζοντας το S&M σε 99% FPU TEST και δείς διαφορά θερμοκρασίας πάνω από 4C ανά πυρήνα ... τότε να ξέρεις ότι το Block σου ίσως να μην πατάει το ίδιο καλά σε όλη την επιφάνεις της CPU.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 7, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Ευχαριστώ dag,κατέβασα την 0.9.091 'εκδοση. Μόλις πάω σπίτι θα το δοκιμάσω.Να βάλω 100%cpu load αλλά να τρέξω μόνο το fpu test? (είναι το ποιο βαρύ απ'όλα τα τεστ ή μου φαίνεται...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Σεπτέμβριος 7, 2006 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Nαι το FPU Test ξεσκίζει την CPU και οι θερμοκρασίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τα άλλα TEST... Θα καταλάβεις πολλά για την ψύξη σου και την ευστάθειά σου κάνοντας αυτή την δοκιμή... και όπως είπα θα δεις αν τα ΔΥΟ CPU έχουν ίδιες θερμοκρασίες στα ζόρια ή ξεφεύγουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 7, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Το νερό με αντιψυκτικό στο κύκλωμα παίζει απο -4c μέχρι +2c, οπώτε και το μπλοκ της cpu θα ειναι πρακτικά στα ίδια(εχω βάλει και arctic silver πάστα). Μέχρι ποια θερμοκρασία πυρήνων θεωρείς ότι είσαι ασφαλής,όσον αφορά τη διάρκεια ζωής και την "υγεία" της cpu?max 50c καλά είναι? Το vcore πάντως δεν θέλω να το ανεβάσω πάνω από τα 1.65 ακόμα και αν οι temps της cpu μου το επιτρέπουν,από εκει και πάνω νομίζω ότι κερδίζεις ελάχιστα σε ταχύτητα και @αμας τελείως τον επεξεργαστή σου... Πάντως για realtime χρήση και ειδικά για διπυρηνο επεξεργαστή νομίζω ότι ακόμα και το 75% load είναι υπερβολικό. Σπάνια η cpu θα ξεπερνάει το 50%-60% (μεσος ορος Load και στους 2 πυρήνες) για παρατεταμένο χρόνο έτσι δεν είναι? Εκτός και αν έχεις "βίτσιο" να κάνεις συνέχεια video encoding και να παίζεις ταυτοχρονα 3dgames... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Σεπτέμβριος 7, 2006 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 ikonsgr, φαντάζομαι ότι ο ψύκτης που αναφέρεις στην υδρόψυξη θα είναι υπεύθυνος για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες του υγρού... Από θερμοκρασίες όμως σε full load και με τόσο ρεύμα που δίνεις(1,64) πόσο έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 7, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Nαι ο ψύκτης φταίει! Mε 1.47volt volt στα 2720Μhz και 100% fpu test στο snm, μου δίνει μέγιστη θερμοκρασία πυρήνων 31-32c(μέσω coretemp). Η διαφορά θερμ. ανάμεσα στους 2 πυρήνες είναι από 1c-4c με μέσο ορο γύρω στους 2c. Οπώτε από πάτημα μπλοκ μάλλον είμαστε καλά Ακόμα δεν εχω δοκιμάσει 100% fpu test με 1.64. Θα δώ μέχρι που πάει με τα 1.47,και μετά βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Σεπτέμβριος 7, 2006 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Mια ερώτηση, τις θερμοκρασίες στα Mosfet πώς τις μετράτε;Με σενσορες ή έχει η μητρική ενσωματωμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Σεπτέμβριος 7, 2006 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Εχει η μητρικη δικο της σενσορακι και στο smartguardian η θερμοκρασια PWM που εμφανιζεται ειναι των mosfet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Σεπτέμβριος 7, 2006 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2006 Aυτή η δυνατότητα υπάρχει μόνο στην DFI;Η ΑSUS A8N SLI ξέρει κανείς μήπως δείχνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikonsgr Σεπτέμβριος 8, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2006 Mετά από 15Min snm 100% fpu test, με 1.6v vcore@2800Mhz,πιάνει 41c-42c max coretemps. Tα Mosfet ανεβαίνουν στους 65c. Τα +12volt πέφτουν στα 11.5-11.55. Και ο ψύκτης ζορίζεται πολύ να κατεβάσει θερμοκρασία... Με δεδομένο ότι το κομπρεσσερ είναι 1/4(ικανότητα ψύξης 185watt) και σε 100% fpu test μου "τρώει" όλη τη ψύξη, αν αφαιρέσουμε καμμιά 30-35 watt για την ψύξη της κ.γραφικών, η cpu θα πρέπει να "χτυπάει" γύρω στα 150watt... Τελικά ότι και να κάνουν για εξοικονόμηση ενεργειας σε 100%load ,διπλοί πυρήνες = διπλή κατανάλωση... Θα δοκιμάσω να κατεβάσω την τάση γύρω στα 1.5-1.55 από τα 1.6 πιστευω να πιάσει τα 2.8ghz stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.