Fonias A.E1416003211 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 Χαιρετω τους λαμπιτες...Μετα απο 9 χρονια χρησης crt οθονης (sony 200est 17'') και αλλαγης 4 υπολογιστων με αυτη την οθονη, αποφασισα και εγω να αγορασω tft-lcd (η 2πλη εξεταστικη μου εβγαλε τα ματια...!). Κοιταζοντας τις τιμες και τα χαρακτηριστικα αποφασισα να αγορασω 20'' wide με μεγιστο ποσο τα 450-500euro, καταληγοντας στις εξης 3 με σειρα προτεραιοτητας:1. Viewsonic VX2025wm -> 428E2. Phillips 200w6cs -> 396E3. LG L204WT-BF -> 330EΓια την 1 διαβασα στο behardware το συγκριτικο και ειδα πως εχει φοβερη αποδοση σε ολους τους τομεις ταινιες, παιχνιδια, χρωμα, λογω του p-mva panel. Για την phillips δεν βρηκα τι panel φοραει, οσο για την lg με ενθουσιασε το μεγαλο contrast 2000:1 και η χαμηλη τιμη (ας μας μεινουν κ τιποτα στην τσεπη για κανα hdd). Οποτε η αμεση συγκριση ειναι μεταξυ των 2 πρωτων και αν η 3η εχει μικρη διαφορα με τις αλλες 2 τοτε επιλογη της πιο φτηνης. Η οθονη θα χρησιμοποιειθει κυριως για κειμενα (κυριως word excel, ppoint), αρκετα για ταινιες και λιγοτερο για gaming (κανα war3,hl,cs ισως...). Η καρτα γραφικων μου ειναι Sapphire ATI 9800pro@xt. Δεν νομιζω να εχω καποιο προβλημα με το DVI οποιασδηποτε tft επιλεξω, ετσι?Χρησιμοποιω ηδη 2 οθονες (μια 17'' και μια 15'' για winamp bwmeter clock shortcuts bars motherboard monitor) και ειναι δυσκολο να δουλεψω χωρις 2η οθονη. Δουλευει οντως αυτη η μαγκια της phillips που χωριζει την οθονη στα 2?Σορρυ για το μεγαλο post αλλα οπως φαινεται ειμαι λιγο ασχετος με τις νεες οθονες μιας και δεν αλλαζω συχνα και θελω την συμβουλη εμπειρων στο θεμα.Ευχαριστω!
Vadergr Σεπτέμβριος 5, 2006 #2 Σεπτέμβριος 5, 2006 Tι εννοεις οτι χωριζει την οθονη στα 2?Tile vertically Σου δινει την επιλογη να ΜΗΝ στρετσαρεις την οθονη και να βλεπεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα πιξελ της αναλυσης που εχεις διαλεξει.Πολλες δεν το κανουν αυτο.Για ταινιες ειναι ιδανικη.Την lg δεν θα την επαιρνα.Μεταξυ των πρωτων 2 λοιπον η γνωμη μου. Η viewsonic ειναι πολυ καλη αλλα ακριβη + τα μεταφορικα.Το ιδιο και για την philips μαζι με τα μεταφορικα.Προσπαθησε να τις βρεις απο εδω.
Dagalidis Σεπτέμβριος 5, 2006 #4 Σεπτέμβριος 5, 2006 Aφού ΔΕΝ υπάρχει πλέον 200W6CS ούτε για δείγμα.... Σε λίγο ΜΟΝΟ 200WP7ES με το ίδιο PANEL (S-SIPS)....
Fonias A.E1416003211 Σεπτέμβριος 5, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 5, 2006 @vadergr: Απ' οτι ειδα το pixmania εχει ακριβα μεταφορικα αλλα εχει καλυτερες τιμες σε σχεση με αλλα καταστηματα (ας ειναι καλα το skroutz) και επιπλεον δεν εχω ακουσει κανενα παραπονο για ποιοτητα εξυπηρετησης και χρονους αποστολης. Επιπλεον εχει και αυτα. (οσο για το tile vertically εχεις δικιο.αυτο δειχνει στην φωτο. Τι μ@μ@κ@ς ειμαι...). @ dagalidis: η 200c6 υπαρχει στο αποθεμα στο pixmania. Δεν ξερω αν τσεκαρες το λινκ που εβαλα. οσο για την 200wp7es η μονη διαφορα με την πιο φτηνη 200wb7es ειναι το contrast (800:1 - 600:1)?Βεβαια μ αυτην ανεβαινει πολυ το κοστολογιο αλλα μαλλον τα αξιζει τα λεφτα της (εκανα μια συγκριση στο site της philips). Το θεμα πλεον ειναι viewsonic vx2025 vs philips 200c6. Η διαφορα στην τιμη ειναι αμελητεα...30Ε...αφου τα 400 θα τα δωσω που θα τα δωσω... Thnx για τις απαντησεις!
steve_m Σεπτέμβριος 5, 2006 #6 Σεπτέμβριος 5, 2006 http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55551582στα 454.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.