Jump to content

γιατι σε tft 17" σε 1280χ1024 η εικονα "θολωνει" σε σχεση με οταν σε 1024χ768?

tolis861416003225

Recommended Posts

το εχεται παρατηρισει? καπως σα να υπαρχουν δυο στρωματα της ιδιας εικονας και το ενα παει πιο διπλα απο το αλλο...συμβαινει και στις 19αρες αυτο? το εχω παρατηρισει σε αρκετες tft.....

Γιατί η native ανάλυση της 17'' είναι 1024χ768 και οι tft έχουν σταθερό αριθμό κρυστάλλων...οπότε κάθε κρύσταλλος χωρίζεται σε περισσότερα από το κανονικό κομμάτια!

Στα 1280 η εικόνα είναι πάντα πιο ''καθαρή'' από τα 1024 καθώς αυτή είναι η native ανάλυση.

Που σημαίνει ή ότι το μάτι σου δεν έχει συνηθίσει την υψηλότερη ευκρίνεια και συγχέεται με το γεγονός ότι όλα είναι μικρότερα ή απλώς μιλάς για αναλογική σύνδεση όπου ναι η εικόνα είναι λίγο πιο θολή σε σχέση με τα 1024 ή με τα 1280 με DVI (εξαρτάται βέβαια και από τα αναλογικά τμήματα της κάρτας και της οθόνης).

Αρχική απάντηση από kunoobidi

Γιατί η native ανάλυση της 17'' είναι 1024χ768 και οι tft έχουν σταθερό αριθμό κρυστάλλων...οπότε κάθε κρύσταλλος χωρίζεται σε περισσότερα από το κανονικό κομμάτια!

Λίγη προσοχή σε αυτά που γράφουμε.

Η native ανάλυση στις 17αρες είναι προφανώς 1280*1024 και όχι 1024*768.

Για τα περί ''χωρισμού κρυστάλλων'' ουδέν σχόλιο....:p

Κρυστάλλινη εικόνα by COSTA BODA.....:D

Λες να βγάζει και οθόνες και να μη το γνωρίζω ?????:tomato:

Νative ανάλυση = 1280Χ1024 σε 17".....

Είσαι σε DVI ή αναλογική είσοδο ?

Αν είσαι σε αναλογική πρέπει η οθόνη σου να έχει ένα πλήκτρο auto ..... για πάτα να δείς μπας και σου φτιάξει το Focus και την γραμμικότητα ..... :T:

βασικα εγω θα σου πω να κανεις ενα auto adjust απο τις ρυθμισεις της οθονης...

στη δικια μου μου το κανει παντα οταν αλλαζω αναλυση απλα οταν αλλαζω απο 1024 σε 1280 ειναι πολυ πιο εμφανες....

αν φταει κατι αλλο δεν μπορω να βοηθησω...

δεν εχω ακομα tft αλλα το πολυ σε ενα μηνα θα την εχω παρει...και συγκεκρημενα σκεφτομαι για την Philips 190X6FB ειναι παρα πολυ ομορφη και εχει και πολυ καλη εικονα...τουλαχιστον η 17αρα που την εβαλα σε μια συνθεση για μια γνωστη μου... μηπως ομως εχεται καμια αλλη να μου προτεινετε? οχι πανω απο 350 ομως ευραιους....(μεχρι 330 μπορω αλλα εστω αμα ειναι κατι πολυ καλο για 20 ευρω δε χαλασε και ο κοσμος)

Αρχική απάντηση από tolis86 [Σήμερα, στις 22:08]

δεν εχω ακομα tft αλλα το πολυ σε ενα μηνα θα την εχω παρει...και συγκεκρημενα σκεφτομαι για την Philips 190X6FB ειναι παρα πολυ ομορφη και εχει και πολυ καλη εικονα...τουλαχιστον η 17αρα που την εβαλα σε μια συνθεση για μια γνωστη μου... μηπως ομως εχεται καμια αλλη να μου προτεινετε? οχι πανω απο 350 ομως ευραιους....(μεχρι 330 μπορω αλλα εστω αμα ειναι κατι πολυ καλο για 20 ευρω δε χαλασε και ο κοσμος)

Χαλαρά... :D

’λλαξε την ανάλυση και πάτα το Autoset κουμπί της οθόνης σου. Μπορεί να μην λέγεται έτσι, αλλά θα υπάρχει.

tolis86, vdeseris και FrOsT είστε ελαφρώς ΟΤ στα 3 τελευταία:p

Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 22:44]

WoW!!!!!!!!!!

Ποιο χαλαρα δεν γινεται!!!!!

πο πο!! μου τρεχουνε τα σαλια!!! απιστευτο!!ολα αυτα με 340 ευρω? αλλα δε βλεπω κατι για την γνωστη καλη εγγυηση! παραληψη πλαισιου να θελω να πιστεψω?

α και κατι ακομα.... εχω δει καποιες acer και μου αρεσε παρα πολυ η εικονα τους..ειχανε κατι που δεν εχω σε αλλες..η εικονα εμοιαζε πιο ζωντανη...πιο κρυσταλικη... αυτο ειναι το crystal bright? ποιες αλλες εταιριες εχουν κατι τετοιο σε οθονες τους?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.