Jump to content

Τι γνωμη εχετε για αυτη την ειδικοτητα (ΙΕΚ)?

Sakis_LF

Recommended Posts

Ευχαρσιτω και τον φιλο Chroma για την απαντηση... οσο περναει ο καιρος (και ληγει η προθεσμια υποβολης αιτησεων) ψιλο-αγχωνομαι. Την Δευτερα τελειωνει η προθεσμια, οποτε και η προθεσμια μου να αλλαξω. Φιλε Chroma οταν λες κανονικα δουλευει ο ξαδερφος σου, εννοειες φανταζομαι με μισθο και ενσυμα ε? Μαλλον ναι... Αλλα και παλι, τι κι αν ενα παιδι δουλευει ετσι? Υπαρχουν πολλα που δουλευουν αμισθι...Με τα πουρμπουαρ μονο ή αντε και κανενα κατοσταρικο το μηνα.

Anyway...Εγω, ειπαμε...θα το δοκιμασω αυτο ενα εξαμηνο, τουλαχιστον...

Δυο πραγματα ηθελα να ρωτησω ακομα... Αν ξερετε...

1)Μηπως ξερετε ρε παιδια ποσα χρηματα χρειαζονται για να ανοιξεις ενα αξιοπρεπες κομμωτηριο? Τι ρωταω τωρα ε? λεω μηπως...Ενα ωραιο χωρο αλλα οχι τιποτα τρελλα..

2)Επειδη σε ολα πρεπει να εχουμε μια ενναλλακτικη λυση, ενα μονοπατι διαφυγης ακουστε το δικο μου και πες τε τη γνωμη σας= εστω (εστω λεμε) οτι δεν μου βγαινει αυτο με τον κομμωτη. Εστω οτι κατι δεν παει καλα. Παραταω λοιπον το ΙΕΚ και σε κανενα χρονο απο τωρα ανοιγω net cafe...Αν εμφανιστει και καμμια ειδικοτητα οπως Τεχνικος Η/Υ ή κατι παρομοιο στο ΙΕΚ παω και την κανω. Πως σας φαινεται αυτο σαν εναλλακτικη? Για τα νετ καφε τι γνωμη εχετε? Ή τωρα που φτηναινει το νετ στην Ελλαδα δεν θα ξαναβγει κανεις απο το σπιτι?

Επισης, εχω σκεφτει το εξης: Επειδη οταν τελειωσεις κομμωτης απο το ΙΕΚ, θελεις 2 χρονια (νομιζω) βεβαιωμενη προυπηρεσια για να παρεις αδεια, αυτο θα σημαινε για μενα 4 χρονια μεχρι να πιασω λεφτα (τουλαχιστον). Ετσι σκεφτηκα μηπως να ανοιγα κομμωτηριο και να εχω σαν υπαλληλο μια επαγγελματια κομμωτρια. Κατα τη διαρκεια του ΙΕΚ λεω ή και μολις τελειωσω. Ξερω μια που το εχει κανει χωρις να εχει καμμια σχεση με την κομμωτικη. Απλα εχει 2 αψογες υπαλληλους-επαγγελματιες μεσα.

Μεταξυ των 2 (νετ-καφε, κομμωτηριο) ποιο σας φαινεται πιο προσοδοφορο? Ποιο ειναι φτηνοτερο σαν επενδυση?

Δεν πεταω στα συννεφα ουτε σε ψευδαισθησεις ζω. Οσο ρωταω ειναι η φυσιολογικη πορεια των πραγματων...

Thaks guys! :)

Τα gaming net cafe δε πρόκειται να πεθάνουν ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν παιδάκια που θα έρχονται με χαρά να σου αφήνουν το χαρτζιλίκι του μπαμπά.

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 15:47]

Τα gaming net cafe δε πρόκειται να πεθάνουν ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν παιδάκια που θα έρχονται με χαρά να σου αφήνουν το χαρτζιλίκι του μπαμπά.

σιγουρο ειναι.. τουλαχιστον για πολλα χρονια ακομα.. :p

Το θεμα ειναι πως το ενα ειναι διαφορετικο απο τ'αλλο...

Γι'αυτο σκεψου καλυτερα τι θες να κανεις...

Απο τι μια κομμωτης ειναι σιγουρη δουλεια και καλη,απο την αλλη μπορεις να σπουδασεις και pc ωστε αν ανοιξεις internet cafe να ξειρεις 5-10 πραγματα.

To νετ cafe ειναι καλη φαση γιατι μπορει να εχεις εκτος απο pc τηλεορασεις και τετοια οποτε μαζευεται και αλλος κοσμος γενικα και μπαρ οποτε εχεις περισσοτερες επιλογες!

Αρχική απάντηση από Sakis_LF [Χθες, στις 15:06]

Μεταξυ των 2 (νετ-καφε, κομμωτηριο) ποιο σας φαινεται πιο προσοδοφορο? Ποιο ειναι φτηνοτερο σαν επενδυση?

Δεν πεταω στα συννεφα ουτε σε ψευδαισθησεις ζω. Οσο ρωταω ειναι η φυσιολογικη πορεια των πραγματων...

πηγαινε στην κομμωτικη, ανοιξε το μαγαζι, ξεχρεωσε το, ανοιξε το net-cafe και βαλε 2 πιτσιρικαδες να το δουλευουν.

ουτως ή αλλως δε χρειαζεται να ξερεις τιποτα. θα πας σε ενα μαγαζι, θα σου δωσει τα μηχανακια, θα στησει το δικτυο, κι αυτο ειναι ολο.

υγ: ψαξε δημοσιο ΙΕΚ με τραυματιοφορεις. με τα λεωφορεια τους διοριζουν στα νοσοκομεια.

βρε 38-45 μηπως πρεπει να ασχοληθεις ως "συμβουλος επαγγελματικoυ προσανατολισμου"??

Και που (σ)κατα ησουν πριν πολλα χρονια?:p

Αν εχεις τα λεφτα δεν χρειαζεται να σπουδασεις κατι για να ανοιξεις "κατι" στο αντικειμενο των σπουδων σου!

Οπως ειπες και πιο πανω σε κομμωτηριο μπορεις να βαλεις "επαγγελματιες κομμωτριες" και σε νετ καφε αλλος θα στη κανει τη δουλεια!

Απλα βρες κατι που θα γουσταρεις να κανεις!

Σωστόοοοςςς. Την ώρα που περιμένει η άλλη να της κάνουν ντεκαπάζ μπαίνει μια στο site του Λοιπόν και βλέπει και τα τελευταία νέα των ελλήνων σ'ταρ...

Nα πω την άποψή μου όσον αφορά τα Logistics. Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός με κατεύθυνση στη Βιομηχανική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πτυχίο έκανα μεταπτυχιακό MSc in Logistics and Supply Chain Management στο Cranfield School of Management το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και ίσως το καλύτερο στην Ευρώπη πάνω σε αυτή την ειδικότητα.

Όταν τελείωσα με τον στρατό εξέτασα τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Βρήκα μία εκ πρώτης όψεως ενδιαφέρουσα δουλειά σε μια μεγάλη αλυσίδα supermarket που ζητούσε μηχανικό για βοηθό προϊσταμένου ενός τμήματος Logistics. Τα χρήματα που μου έδιναν ήταν με το ζόρι 1000 καθαρά και δεδομένου ότι δεν είμαι από Αθήνα και τα έξοδα που θα ήθελα το μήνα για ενοίκιο, κοινόχρηστα βενζίνες κλπ θα ήταν σίγουρα πάνω από 600 ευρώ (η βάση της δουλειάς ήταν κάπου 40 χλμ έξω από την Αθήνα) απέρριψα αυτή την πρόταση και αποφάσισα να αυτοαπασχοληθώ ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη μου το ’ργος - όπου τουλάχιστον δεν θα είχα σε πρώτη φάση έξοδα σπιτιού κλπ.

Πριν από 2 εβδομάδες είδα ότι στο ΙΕΚ Αργολίδας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τμήμα Logistics και φυσικά σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να απασχοληθώ και εκεί ως ωρομίσθιος μιας και το αντικείμενο όσον αφορά το θεωρητικό του επίπεδο το κατέχω σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βρήκα τον οδηγό σπουδών και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι το πρόγραμμα μαθημάτων δεν διέφερε σχεδόν σε τίποτα από το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού μου (το οποίο είχε 10.000 ευρώ δίδακτρα).

ΑΛΛΑ

Μπορώ να πω ότι έχω πάρα πολλές αμφιβολίες όσον αφορά το αν υπάρχουν σε κάθε ΙΕΚ τα κατάλληλα άτομα να διδάξουν την επιστήμη των Logistics. Όπως επίσης εάν υπάρχουν και οι θέσεις εργασίας για να απορροφήσουν απόφοιτους ΙΕΚ Logistics.

Ακόμα το αν θα διδάξω Logistics είναι άγνωστο. Θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρχει αρκετός αριθμός σπουδαστών ώστε να λειτουργήσει το τμήμα. Πάντως αν γίνει σκοπεύω να τους κάνω σχεδόν όλα όσα έμαθα στο μεταπτυχιακό μου (τα 19.5 ευρώ / διαδικτική ώρα που θα με πληρώνουν πιστεύω πως είναι αρκετά καλά δεδομένου ότι θα διδάσκω κάτι που μου αρέσει)

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή σε μπέρδεψα παραπάνω, πάντως ότι απορία έχεις σχετικά με οποιοδήποτε μάθημα που διδάσκεται στο τμήμα Logistics θα χαρώ ιδιαίτερα να στην απαντήσω

Γεια χαρα σε ολους... Σημερα,Δευτερα 11 Σεπτεμβριου, ηταν η τελευταια μερα υποβολης αιτησεων στο ΙΕΚ... Η προθεσμια που ειχα αν ηθελα να αλλαξω κατι στην αιτηση μου, να αλλαξω την σειρα των ειδικοτητων που ειχα βαλει, εληξε... Για να μην τα πολυλογω λοιπον, κομμωτης θα παω,μιας και αυτο εβαλα πρωτο (και θα επιλεγω).

Φιλε grigas... Ευχαριστω για την πολυ εμπεριστατωμενη και διαφωτιστικη αποψη σου. Ειπες τις σπουδες σου και εδωσες και ενα παραδειγμα απο την αγορα εργασιας! ΠΟΛΥ καλο το μυνημα σου φιλε μου! Λυπαμαι πολυ ομως που δεν ειναι και λιγο πιο αισιοδοξο οσον αφορα τα logistics... Αλλα βεβαια σε αυτο δεν φταις εσυ. Μια πραγματικοτητα περιγραφεις, την Ελληνικη... Διοτι και εμενα μου αρεσε ΠΟΛΥ ο οδηγος σπουδων, και εμενα μου φανηκαν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ τα μαθηματα και ηθελα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να ακολουθησω αυτη την ειδικοτητα, μεχρι που το συζητησα με τον αδερφο μου (σπουδασε, ζει και εργαζεται στην Αγγλια απο το 1995) και μου ειπε (εν ολιγεις)= Που πας ρε Καραμητρο... Παραλιγο να πιαστουμε, μεχρι που αρχισα και ρωταγα τριγυρω... ΟΛΟΙ τα ιδια=υδραυλικος γινε, ηλεκτρολογος γινε, κομμωτης γινε...

Και τωρα το μυνημα σου... Αν ενας ανθρωπος με τις σπουδες τις δικες σου, το καλυτερο που μπορει να βρει σε αυτη τη χωρα ειναι 1000 ευρω σε Σουπερ Μαρκετ, ενταξει, say no more, I got the message!!

Βεβαια θα πει καποιος=Νταξ, μωρε, ακομα παρθενο εδαφος ειναι, εχει αναπτυξη μπροστα κλπ κλπ κλπ... Πολλα ομως εχουν ξεκινησει στραβα στην Ελλαδα, πολλα εχουν γινει για λιγους, τελος παντων τι να πω.. Σοβαροτητα δεν υπαρχει ρε παιδια μου φαινεται...

Λοιπον αυτα... Εγω ξεκινω πρωτα ο Θεος απο 2 Οκτωβρη και θα δουμε. Εγραψα και μια εναλλακτικη παραπανω αν στραβωσει το θεμα..

Ευχαριστω πολυ ολους που ασχοληθηκαν με το θεμα μου και να ειστε καλα! :clap: :):T:

Αρχική απάντηση από Sakis_LF

Ευχαριστω πολυ ολους που ασχοληθηκαν με το θεμα μου και να ειστε καλα! :clap: :):T:

Ti ευχαριστεις? ....θα το ξεπληρωσεις με δωρεαν κουρεμα ....

....μολις μαθεις!!:hehe:

Νταξ ρε συ NTG...

Εμενα παντως κρυφη μου επιθυμια ειναι να κουρεψω τον ea6...

...να τον λουσω...να τον φροντισω... να τον κανω Disco...

Τελος παντων... Θα δειξει...

Ciao...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.