Jump to content

περίεργο πρόβλημα με DFI EXPERT

Dr. Gonzo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα παιδιά.

πρίν 2 μέρες πήρα από το πλαίσο μια DFI nF4 SLI-DR EXPERT για να αντικαταστήσω την Ultra-D μου.

ενώ τις πρώτες 2-3 φορές, post-αρε κανονικά, έμπαινε XP, επαιζε παιχνίδια τις τελευταίες ώρες (μέρες) κάνει το εξής

με το που πατάω το power-on, αρχίζει να εκκινεί (τα δίνουν οι ανεμιστήρες, ανέβουν τα 4 LED, ξεκινούν οι δίσκοι), μετά από 3 δευτερόλεπτα το μηχάνημα σβήνει.

ξανά πατάω Power-on εγώ, ξανά μετά από 3-4 δευτερόλεπτα σβήνει.

μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να το κάνει 12 φορές πριν ξεκινήσει κανονικά.

εβγαλα το Hardcano 13 μήπως τραβούσε extra ρεύμα.

έβγαλα όλα τα front panel connectors

εβγαλα όλους τους ανεμιστήρες (πλην CPU αλλα τον δοκίμασα και με 3Pin-to-molex)

δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. μια φορά έκλεισα από πίσω το τροφοδοτικο (απο το διακόπτη του) κι άνοιξε με τη μία

να φταίει το τροφοδοτικό? είναι το Tagan 580 Easy-Con

Να φταίει η μητρική? (με την ultra-d δεν είχα ποτέ τπτ τέτοιο

Αυτό το έχουν όλες οι Εxpert απ'ότι έχω ακούσει, το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα. Ανέμενε νέο bios, εκεί οφείλεται

Αρκετά παράξενο.. εμένα μου έκανε κάτι τέτοια κουλά, αλλα έφταιγαν από τη μια τα 4 dimmakia και από την άλλη το 20πινο τροφο, και πάλι οχι σε τέτοια έκταση.

Οι μνήμες σου είναι ΟΚ αφού τις ίδιες έχω κι εγώ χωρίς κανένα prob.

Δοκίμασε το τελευταίο bios. Πολύ πιθανόν να φταίει αυτό :)

Επίσης στο κάνει όταν εισαι oc ή πάντα?

Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Από τροφοδοσία τής έχω και το 24απινο και το 8πινο συνδεδεμένο. Το manual λέει πως θέλει 400 w minimum για να πάιζει οκ. Παρόλα αυτά πιστέυω πως το πρόβλημα σου είναι ασυμβατότητα με τις μνήμες σου. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το είχα με την Asus K8N. Δοκίμασε συνδιασμούς με τα Dim σου....

θα δοκιμάσω roll back σε κάποιο προηγούμενο bios, και θα μεταφέρω εντυπώσεις.

ειδάλλως αναμονή σε καινούριο bios.

συνδιασμούς με τα dimm εννοείς εναλλαγή θέσεων και slots, ε?

Αρχική απάντηση από Dr. Gonzo [Σήμερα, στις 12:38]

θα δοκιμάσω roll back σε κάποιο προηγούμενο bios, και θα μεταφέρω εντυπώσεις.

ειδάλλως αναμονή σε καινούριο bios.

συνδιασμούς με τα dimm εννοείς εναλλαγή θέσεων και slots, ε?

NAI

σίγουρα είναι θέμα μνήμης, αλλά μάλλον αφορά τα settings.

μετά απο clear το bios, ξανά-περασμά των ρυθμίσεων, το bios "συμπληρώνει" μόνο του

τα περισσότερα settings καθώς προχωράς και βάζεις 3-3-8-3 π.χ.

με αυτά τα settings 5 στις 5 φορές cold boot κανονικά κι απροβλημάτιστα (και τάχιστα)

πιθανότατα τα settings που είχα στην Ultra-D δεν έχουν καμία σχέση με τα settings στην expert.

είμαι σε stock ρυθμίσεις τώρα.

θα δοκιμάσω να clock-άρω και θα επανέλθω.

Nognir, δοκίμασέ το, λογικά έχουμε το ίδιο πρόβλημα.

ε ρε πόσα προβλήματα έχω ακούσει για μητρικές DFI , δεν λέγεται . Μια φταίει το τροφοδοτικό μία οι μνήμες μια το ένα μια το άλλο , αει στο διάολο DFI με τις μητρικές σου .

Αρχική απάντηση από nikos [Σήμερα, στις 12:33]

αει στο διάολο DFI με τις μητρικές σου .

Έχεις μεγάλο άδικο,άμα πέσεις σε καλό κομμάτι,ποιός σε πιάνει μετά.Τις επιδόσεις που προσφέρουν οι DFI σε overclock δεν τις προσφέρουν άλλες εταιρίες,ούτε το cmos reloaded.Και η δικία μου έκανε κάτι νούμερα,κανα δυο φορες άναψε το πισι μόνο του χωρίς να πειράξω τίποτα και μετά τέλος,κανένα άλλο πρόβλημα.Δεν έχω κάνει ούτε καν το bios update.

:D :D :D

η μητρική είχε έρθει με το 12/07/2005 bios

κλασσική μλκί@, δεν κοίταξα κάν πιο είχε μεσα...

μόλις έβαλα το Ε704-bta και τεστάρω...

Ρε παιδιά φλάσαρα το τελευταίο bios (04/06 νομίζω) αλλά στο post μου γράφει 07/05. Δεν έχει πιάσει το φλασάρισμα ή κάτι παραπάνω χρειάζεται;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.