Jump to content

Ζημιά (Broken CPU pin)

gorg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα έσπασε ένα pin του Opteron μου (μη ρωτάτε πως) :cry:

Έχασα και το pin. Ο CPU δεν κάνει post. Το pin είναι από τα εξωτερικά (ευτυχώς), όπως φαίνεται στη photo.

Τι κανουμε τώρα ; :help:

post-567-1416072761,5204_thumb.jpg

Ηιpro5 για κόλλημα... :D:T:

Εναλλακτικά και με πολύ μεγάλη προσοχή βάζεις στο socket στην θέση που κουμπώνει το ΡΙΝ που σου λείπει ένα κομμάτι μονόκλονο καλώδιο ίδιας διατομής περίπου όσο είναι τα ΡΙΝ της CPU - το βυθίζεις μέσα μέχρι να βρεί τέρμα - υπολογίζεις το ύψος που προεξέχει από την τρύπα να είναι ελάχιστα ποιό ψηλό από την επιφάνεια του SOcket και το κόβεις σε αυτό το σημείο...

Η προσοχή χρειάζεται έτσι ώστε το ύψος που θα δώσεις να είναι τόσο όσο χρειάζεται να ακουμπήσει το καλώδιο απαλά στο σημείο που σου λείπει το ΡΙΝ και όχι παραπάνω για να μην στραβώσει και ακουμπήσει κανένα διπλανό ΡΙΝ και για να μη σου κάνει κάποια κοιλιά και δεν ακουμπάει καλά η υπόλοιπη CPU στο Socket και έχεις προβλήματα θερμοκρασίας.....

Το είχα κάνει και εγώ επί εποχής BARTON σε ένα φίλο μου που έσπασε ένα ΡΙΝ από λάθος και σε πληροφορώ ότι ακόμη δουλεύει ΑΨΟΓΑ....

Αυτά τα ολίγα ... Περισσότερα στον Hipro5.... :T:

Μπορεις να κολλησεις και ενα μικρο συρματακι, σε Ρ4 ειχε παιξει μια χαρα αυτο. Μαλλιστα το οτι ειναι εξωτερικα το κανει και αρκετα πιο ευκολο να κολλησει.

Νομίζω κάνει και μία καρφίτσα με το κεφάλι προς τα επάνω...:D

Απλά κόψε την κοντή ίσα να μπεί στο Socket με το κεφάλι επάνω και θα είσαι εντάξει .... ;)

Βεβαιώσου ομως πρώτα ότι δε θα βρεί γειτονικά PINs...:T:

Thanks guys :worship:

Το πρώτο που δοκίμασα ήταν να κόψω και να βάλω στην κενή τρύπα του socket ένα από τα pins ενός καμμένου Pentium3 που είχα. Το pin ήταν ελαφρώς μακρύτερο από αυτά του Opteron (μόλλις που προεξείχε από το socket) αλλά τζίφος. Μάλλον δεν έκανε επαφή. Θα ξαναπροσπαθήσω με καρφίτσα. :...:

Mόνοκλωνο utp καλώδιο θέλει το γυμνώνεις και πάρεις το ένα συρματάκι και το βάζεις στη μητρική. Δοκιμασμένο σε 754 cpu

μια φορα που το χα παθει κ γω..

το πηγα πισω απο κει που το πηρα...(δε λεω απο που γτ θα με αρχισετε παλι)

το ειδαν 2 τεχνικοι,αλλα κανενας δν μπορεσε να δει το πιν!!δλδ ελεος...

κ φυσικα??????rma!!!!!

νταξει,τα παιδια μπορει να μου κανανε χαρη..κ καλα να το παιξανε γκαβοι!

αλλα φανηκε πολυ αληθινο!!!!κοιτουσαν κοιτουσαν..κ μου λεει δεν μπορω να καταλαβω!:whistling :worship: :worship:

δεν το πολυ πεδεψα κ γω..τους λεω ΟΚ μην σας ταλαιπωρω.:innocent:

αν δεν πετυχουν τα σκληροπυρινικα που σου λενε τα παιδια με καρφιτσες κτλ κτλ...κανε αυτο.:devil:

Τελικά λειτούργησε :happy2: !!! Ακολούθησα την οδηγία του dellman και πετσόκοψα ένα ελαττωματικό ethernet καλώδιο που είχα. Έβαλα το σύρμα στην τρύπα του socket και άφησα κανα κατοστό να προεξέχει. Την προεξοχή την στράβωσα προς τα έξω ώστε να εφάπτεται σίγουρα το σπασμένο pin του cpu (προσέχοντας βέβαια να μην ακουμπάει άλλα pin). Το σύρμα ήταν αρκετά λεπτό και η CPU κάθησε αρκετά καλά στο socket έστω και με λίγη πίεση.

Thanks everyone !!!

:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.