Jump to content

Νεο pc για net cafe, για πειτε την γνωμη σας

aldon

Recommended Posts

πάντως για το 2πύρηνο ή όχι, εγώ είμαι υπέρ... παίρνεις pc που έστω 2 χρόνια το κρατάς... εδώ από Νοέμβρη θα κυκλοφορούν 4πύρηνα...

Αρχική απάντηση από RootX

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πας σε κάποια έτοιμη λύση, από Dell, HP, Ibm κλπ...

Από την στιγμή που χρησιμοποιείς τον εξοπλισμό για να σου φέρει χρήματα, δεν σε ενδιαφέρει η απώλεια χρημάτων από τυχόν downtime λόγω βλάβης/ασυμβατότητας κλπ κλπ?

Οι λύσεις αυτών των εταιριών είναι ανταγωνιστικές + το πακέτο του next bussiness day support, αν σου χαλάσει δλδ οτιδήποτε, ένα τηλ υπόθεση είναι ώστε την επόμενη μέρα να είναι διαθέσιμο πάλι το pc.

Εκτός και αν αναφέρεσαι σε ένα και μόνο pc, που για κάποιο λόγο θες να το στήσεις μόνος σου.

nuff said και πραγματικα τετοια θρεντς ρε παιδια με συφχωρειτε αλλα μου φαινονται μπακαλιστικα , οταν πας να ανοιξεις μια επιχειρηση η αρχη ειναι το ημιση του παντος και στην περιπτωση των νετκαφε τα πισια ειναι η αρχη

Αρχική απάντηση από aldon

βασικα θέλω να ρωτησω και κατι αλλο

οταν αγοράζεις ενα παιχνίδι μπορεις να το εγκαταστησεις σε ολα τα clients ή θα πρέπει για καθε pc να αγοράζεις και παιχνιδι??

ετσι για να μου φυγει η απορια...

"conroe support" τι ειναι αυτο??? :o

Ανα PC ....

Η επιλογή των έτοιμων συστημάτων όταν πρόκειται για net cafe έχει πολλά θετικά, η υποστήριξη στις περιπτώσεις αυτές είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς, τα υπολοιπα έπονται, τα προβλήματα δεν λείπουν ποτέ είτε απο αυτά πάρεις είτε απο τα άλλα, καλόν θα είναι να έχεις κάποιον να τρέξει για να είσαι καλυμένος όσο γίνεται περισσότερο.

Εχω αναλάβει 4 μαγαζία και μόνο στο πρώτο έστησα εγώ μηχανήματα και το μετάνοιωσα, όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί στα προβλήματα ήμουνα μόνος μου ενώ στα επόμενα έχω και άλλους να αγχώνονται :D

* θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους για το oc, δεν συνίσταται σε τέτοιες χρήσεις.

Δεν είπα να κάνει overclock, απλώς είπα ότι ο 6400 δεν έχει κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα απέναντι στο 6300(εκτός από το multiplier που δεν είναι σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Επίσης άμα πάει να πάρει ibm, εκτός του ότι δεν θα μπορεί να πάρει configuration της προκοπής, θα του κοστίσει και παραπάνω. Όσο για το support, τι support ρε παιδιά; Υπάρχει support στους υπολογιστές; Και ειδικότερα σε pc internet cafe; Αν κάποιο pc έχει πρόβλημα, του κάνεις format και του περνάς το image από το ghost. Υπόθεση 10 λεπτών είναι. Τι παραπάνω κάνει το support της ibm;

Τα ibm/hp/whatever είναι για άσχετους και για εταιρίες χωρίς it department(ή με it department που δεν θέλει να αναλάβει και αυτό το έξτρα πρόβλημα). Σιγά μην κάτσεις να σκάσεις άμα έχει πρόβλημα 1 pc σε internet cafe. Format απευθείας και πέρασμα image. Αν έχει hardware πρόβλημα, με μερικές δοκιμές διάφορων κομματιών hardware, μπορείς να βρεις ποιο είναι το πρόβλημα.

oc σε νετ καφε? ! οχι ρε παιδια! οταν τα pc θα δουλεύουν 20 ωρες την ημέρα δεν πιστευω να αξίζει....

παντως για το service που λέτε απο γνώσεις πιστευω έχουμε ολοι,και αν δουμε το pc κανει τα στραβα τοτε format εγκατάσταση του ghost απο τον server...

Αρχική απάντηση από NIB [Χθες, στις 19:40]

Επίσης άμα πάει να πάρει ibm, εκτός του ότι δεν θα μπορεί να πάρει configuration της προκοπής, θα του κοστίσει και παραπάνω. Όσο για το support, τι support ρε παιδιά; Υπάρχει support στους υπολογιστές; Και ειδικότερα σε pc internet cafe; Αν κάποιο pc έχει πρόβλημα, του κάνεις format και του περνάς το image από το ghost. Υπόθεση 10 λεπτών είναι. Τι παραπάνω κάνει το support της ibm;

Τα ibm/hp/whatever είναι για άσχετους και για εταιρίες χωρίς it department(ή με it department που δεν θέλει να αναλάβει και αυτό το έξτρα πρόβλημα). Σιγά μην κάτσεις να σκάσεις άμα έχει πρόβλημα 1 pc σε internet cafe. Format απευθείας και πέρασμα image. Αν έχει hardware πρόβλημα, με μερικές δοκιμές διάφορων κομματιών hardware, μπορείς να βρεις ποιο είναι το πρόβλημα.

Support στους υπολογιστές υπάρχει, αν δεν υπήρχε τότε δεν θα είχα δουλειά να κάνω που λέει ο λόγος, να μην μακρυγορήσουμε αναλύοντάς το αλλά με το καλημέρα όταν παίρνεις την ευθύνη να υποδείξεις σε κάποιον που δίνει τα λεφτά του για να κάνει την δουλειά του τι θα πάρει, πώς θα το στήσει και τι θα του αποδώσει τότε ήδη στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου ξεκινάει η έννοια της υποστήριξης αφού σε εμπιστεύθηκε και σου έδωσε τα χρήματά του, τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω και έτσι λειτουργώ.

Αν κάποιο pc έχει πρόβλημα του κάνεις format και του περνάς το image, είναι υπόθεση 10 λεπτών....., ποιό image? που πάρθηκε πότε? που περιέχει τί? σε τι κατάσταση ήταν το pc? εν ολίγοις στην πράξη δεν είναι η πλέον καλύτερη λύση.

θα συμφωνησω με τον ταραμας... το support ειναι μεγαλη υποθεση. αν πχ λεω εχεις προβλημα με το server ή το δικτυο τι θα κανεις? θα τρεχεις εσυ? οχι,φυσικα. εχεις τον τεχνικο-τεχνικους σου ενα τηλ. και εισαι οκ.

υ.γ γιατι δεν κοιτας για καμια αλυσιδα νετ καφε? δηλαδη που μπορεις να συνεργαστεις μαζι τους.(δεν ξερω αν συμφερει)

Αν κάποιο pc έχει πρόβλημα του κάνεις format και του περνάς το image, είναι υπόθεση 10 λεπτών....., ποιό image? που πάρθηκε πότε? που περιέχει τί? σε τι κατάσταση ήταν το pc? εν ολίγοις στην πράξη δεν είναι η πλέον καλύτερη λύση.
αν πχ λεω εχεις προβλημα με το server ή το δικτυο τι θα κανεις? θα τρεχεις εσυ? οχι,φυσικα. εχεις τον τεχνικο-τεχνικους σου ενα τηλ. και εισαι οκ.

Και δηλαδή εσύ τι θα κάνεις; Εντάξει ρε παιδιά, καταλάβαμε, θέλετε να βγάλετε και εσείς οι τεχνικοί λίγα λεφτά αλλά έλεος. Who cares; Internet cafe είναι. Ας ξεσκιστεί το pc εντελώς, μέσα σε 10 λεπτά έχεις βάλει το ghost και λειτουργεί και πάλι. Τι σε ενδιαφέρει πότε πάρθηκε το ghost; Δηλαδή τα pc των internet cafe θέλουν καθημερινά ghost images; Γιατί; Για να μην σβηστεί η τσόντα που κατέβασε κάποιος;

Τα βασικά υπάρχουν στο ghost image. Ότι updates, κλπ θέλεις, μπορείς να τα τραβήξεις από το server.

Τι support θέλεις; Υποτίθεται ότι οι περισσότεροι σε αυτό το forum είναι τουλάχιστον σχετικοί με το άθλημα και πολύ πιο σχετικοί σε σχέση με τους περισσότερους τεχνικούς. Το να συνεργαστείς με κάποια αλυσίδα internet cafe μπορώ να το δεχτώ ως 1 σημείο, γιατί σου προσφέρουν και το user interface στα pc, το σύστημα χρέωσης, διαφήμιση και γενικά το know how σχετικά με το πως να στήσεις το internet cafe σου.

Αλλά για imb/hp/whatever διαφωνώ εντελώς. Πόσες ώρες πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθει η τάδε εταιρία να πάρει το pc, να το φτιάξει και να στο φέρει πίσω; Μέσα σε 10 λεπτά το έχεις φτιάξει μόνος σου και το έχεις up and running. Και πιο φτηνά θα σου κοστίσει και μικρότερο down time θα έχει το pc.

Τώρα άμα είσαι άσχετος από pc ή δεν θέλει να τα φτιάχνεις εσύ, τι να πω. Γιατί δεν ανοίγεις κανένα μπακάλικο or something; Πιο μεγάλα είναι τα περιθώρια κέρδους εκεί απ' ότι στα internet cafe.

Δεν εχω λογο/συμφερον ή κατι τετοιο οπως αφηνεις να εννοειθει... :TD: τωρα τελειωσα το σχολειο.

Επισης δεν ειναι μονο το ghost updates κτλ... αν εχεις προβλημα harware τι θα κανεις? θα ανοιγεις thread heeeelp δεν δουλευει η καρτα ή κλεινει το συστημα? εδω ερχεται και κολλαει το support. σου παιρνουν και ολοκληρο πισι αν χρειαστει και σου φερνουν αλλο.

και πιστεψε με εχουν πολλοι ανοιξει νετ καφε χωρις να εχουν ιδεα... αλλα αν θες να κανεις δουλεια θα μαθεις.

Αν ήταν τα νετ καφέ να είχαν σωστή οργάνωση θα είχαν όλα PC από επώνυμες εταιρείες, με κορυφαίο service και ευκολίες. Όμως επειδή τους νοιάζει (όπως και όλους άλλωστε εντώ στο ελλάντα) το maximising του κέρδους, καλύτερα να αγοράσουν ένα BTO σύστημα από κάποια μικροεταιρεία που θα τους κόψει και στην τιμή, και στα windows, και στα....

μα δεν χρειαζεται να παρει πισι απο hp,ibm κτλ μπορει να παρει απο εταιρια που φτιαχνει συστηματα,αναλαμβανει να στησει νετ καφε ,εχει και support.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.