mariosalice Σεπτέμβριος 4, 2006 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 05:13] Φίλε έχεις άδικο,μη κοιτάς τα benches μόνο. Και πάλι η ATI σα καρτα γραφικών είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχει βγει,δίνει άλλη αίσθηση!Η 7900gtx απλά παίζει καλύτερα σε αρκετά benches και τίποτε άλλο.Είχα 7900gt και τώρα x1900xt . Εγώ αντιθέτως θα έλεγα ο χειρότερος λόγος να μη πάρεις ΑΤΙ είναι επειδή είναι μεγάλη και ζεστένεται πολύ.’λλο λόγο δε βρίσκω,συνήθως τέτοιοι λόγοι δε σε αποτρέπουνε από αγορά. Που έχει άδικο δηλαδή?Διάβασες τι γράφει και τι απαντάς? Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα. Πώς μπορεί να έχει άδικο κάποιος που λέει αγόρασε εσύ αυτό που σου αρέσει και θα αγοράσω εγώ το δικό μου. Μας γράφεις ένα λόγο για να μην την προτιμήσουμε, οτι είναι μεγάλη και ζεσταίνεται πολύ. Δεν μας δίνεις βρε αδελφέ και κάποιο στοιχείο που να στηρίζει οτι η ATI είναι καλύτερη κάρτα γραφικών? Γράφεις αόριστα για ολοκληρωμένη αίσθηση λες και μιλάς για το αίσθημα σου σε πολύ προσωπικές στιγμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 4, 2006 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice 1. "Οταν κοιτουσες τα σκορ προσεχες αμα ειχε sli ο αλλος??"Δεν χρειάζεται. Έχει αυτόματη επιλογή το ORB.Το έγραψα αλλά δεν το πρόσεξες."Επιλέγω μονή κάρτα (single card και όχι cooperative), ... "2. "Αν ανοιξεις το προγραμμα (bench) στα default και μετα κανεις το o/c στο orb θα φαινεται η default ταχυτητα"Στο PCMark06 δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ότι τρυκ και να κάνεις θα πιάσει τη συχνότητα του επεξεργαστή και θα την καταγράψει.3. Το LOD παίζει ρόλο, δεν ανιχνεύεται και δίνει καλύτερα σκορ.Στατιστικά όμως πόσοι νομίζεις οτι θα βάλουν LOD όταν δεν υπερχρονίζουν τον επεξεργαστή τους? Το σκεπτικό αυτό το έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου. Δεν το πρόεξες μάλλον.4. "τρεξαν το bench χωρις να εχουν πειραξει τα quality settings "Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι όλοι αυτοί που δεν υπερχρονίσαν τον 4400+ πείραξαν τα quality settings? Γιατί όλοι έβγαλαν καλύτερο σκορ με τον υποδεέστερο επεξεργαστή.Έγραψα τη διαδικασία που ακολούθησα ώστε να μπορεί ο καθένας να την επαναλάβει και να αποκτήσει προσωπική εμπειρία.Δυστυχώς τα μέλη του thelab δημοσιεύουν κατά κανόνα υπερχρονισμένα αποτελέσματα, οπότε δεν είναι δυνατό να συγκριθούν οι κάρτες αλλά οι δεξιότητες κάθε μέλους. 1)εχεις καποιες επιλογες στο orb που δεν εχουν πολλοι!(pro-orb)Ελπιζω οντως να δινει σωστα αποτελεσματα και να μην μπερδευονται τα single με τα sli/crossfire.Στο απλο orb (αυτο που βλεπουν σχεδον το 99% των χρηστων) δεν μπορεις.Τα σκορ ειναι μπερδεμενα μεταξυ τους και παιζει να δεις 10-12Κ στο 3d2006 λεγοντας απλα amd X2 3800+GTX.Kαι καλα εκει που το νουμερο μοιαζει (και ειναι) τεραστιο!Αλλα αν ετρεχε sli στα default ολα με χαλια μνημες οπως ενας "μικρος μεσος" wannabe gamer που του πηρε ο μπαμπας καλο pc και προσφατως εμαθε το futurmark.....τι κανεις??Γιατι εκει δεν θα δεις 10Κ αλλα κοντα στα 6Κ.2)Λες για το pcmark ή για το 3δμαρκ??Το απογευμα θα επιστρεψω με λεπτομερεις οταν θα ειμαι σιγουρος για κατι.(υπεθεσα οτι ηθελες να πεις 3δ)3)Στατιστικα δεν μπορουμε ναπουμε και οι δυο τιποτα!Ενα τυχαιο νουμερο θα πεις εσυ....ενα τυχαιο νουμερο θα πω και εγω!4)Στο review απο legitreviews αναφερει στο "test system"Please note that for all tests, excluding 3D Mark 2006, Nvidia image quality settings were set from "Quality" to "High Quality." ATI image quality settings were left at "High Quality" with "High Quality Anisotropic Filtering" enabled in Catalyst Control Panel.Οποτε μια χαρα νουμερακια τα βρσκω...εφοσον τα πειραξαν μεν ....αλλα προς το quality!Απο αρχαιοτατων χρονων οι nvidia (καρτες) ειχαν μια προτιμηση στα benches!Αρκετοι επισημαινουν την ανωτερη ποιοτητα στα γραφικα των ΑΤΙ Σε οτι review εχω δει οι καρτες συμπεριφερονται το ιδιο.Με μια μικρη διαφορα 1-10(max)% υπερ της μιας ή της αλλης καρτας αναλογα με το αν εχει φιλτρα ή οχι ,αν ειναι opengl και αναλογα με την αναλυση!Το γεγονος ομως οτι η Χ1900ΧΤ εχει 300 σε κανει να θες να πηδηξεις την μεσαια κατηγορια των 180-250 και να πας κατευθειαν για αυτην!Eνω η GTX εχει 400.Παραμενει μια καλη καρτα αλλα παραμενει και αρκετα ψηλα σε .εδιτκαι ας ξεπερασουμε το "εμποδιο" του οτι δεν προσεχω και δεν ξερω να διαβαζω/γραφω.Μονο τονους δεν βαζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 4, 2006 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 10:49] 1)εχεις καποιες επιλογες στο orb που δεν εχουν πολλοι!(pro-orb) Ελπιζω οντως να δινει σωστα αποτελεσματα και να μην μπερδευονται τα single με τα sli/crossfire. Στο απλο orb (αυτο που βλεπουν σχεδον το 99% των χρηστων) δεν μπορεις.Τα σκορ ειναι μπερδεμενα μεταξυ τους και παιζει να δεις 10-12Κ στο 3d2006 λεγοντας απλα amd X2 3800+GTX.Kαι καλα εκει που το νουμερο μοιαζει (και ειναι) τεραστιο! Αλλα αν ετρεχε sli στα default ολα με χαλια μνημες οπως ενας "μικρος μεσος" wannabe gamer που του πηρε ο μπαμπας καλο pc και προσφατως εμαθε το futurmark.....τι κανεις??Γιατι εκει δεν θα δεις 10Κ αλλα κοντα στα 6Κ. 2)Λες για το pcmark ή για το 3δμαρκ??Το απογευμα θα επιστρεψω με λεπτομερεις οταν θα ειμαι σιγουρος για κατι.(υπεθεσα οτι ηθελες να πεις 3δ) 3)Στατιστικα δεν μπορουμε ναπουμε και οι δυο τιποτα!Ενα τυχαιο νουμερο θα πεις εσυ....ενα τυχαιο νουμερο θα πω και εγω! 4)Στο review απο legitreviews αναφερει στο "test system" Please note that for all tests, excluding 3D Mark 2006, Nvidia image quality settings were set from "Quality" to "High Quality." ATI image quality settings were left at "High Quality" with "High Quality Anisotropic Filtering" enabled in Catalyst Control Panel. Οποτε μια χαρα νουμερακια τα βρσκω...εφοσον τα πειραξαν μεν ....αλλα προς το quality! Απο αρχαιοτατων χρονων οι nvidia (καρτες) ειχαν μια προτιμηση στα benches! Αρκετοι επισημαινουν την ανωτερη ποιοτητα στα γραφικα των ΑΤΙ Σε οτι review εχω δει οι καρτες συμπεριφερονται το ιδιο.Με μια μικρη διαφορα 1-10(max)% υπερ της μιας ή της αλλης καρτας αναλογα με το αν εχει φιλτρα ή οχι ,αν ειναι opengl και αναλογα με την αναλυση! Το γεγονος ομως οτι η Χ1900ΧΤ εχει 300 σε κανει να θες να πηδηξεις την μεσαια κατηγορια των 180-250 και να πας κατευθειαν για αυτην!Eνω η GTX εχει 400. Παραμενει μια καλη καρτα αλλα παραμενει και αρκετα ψηλα σε . Μετάφραση του Αγγλικού κειμένου. 1. Κάρτες γραφικών Nvidia. Παρακαλώ να λάβετε υπ' όψη σας οτι όλα τα test, με εξαίρεση το 3DMark06, έγιναν με αλλαγή της επιλογής ποιότητας της Nvidia, από "Quality" σε "High Quality." 2. Κάρτες γραφικών ATI. Η ρύθμιση ποιότητας του Catalyst Control Panel της ΑΤΙ αφέθηκε στη θέση "High Quality" και η επιλογή "High Quality Anisotropic Filtering" παρέμεινε ενεργοποιημένη. Τώρα με ποιό τρόπο αυτό το κείμενο δικαιολογεί τα κάκιστο αποτέλεσμα που έβγαλαν στο 3DMark06 με την κάρτα της Nvidia? Για μένα είναι ένα review με πολλά ερωτηματικά. Για τα υπόλοιπα. Η χρήση SLI - Crossfire δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει από το ORB. Αν κάποιος είχε SLI, LOD ή υπερχρονισμένη κάρτα, θα ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο διάγραμμα. Επίσης, η χρήση LOD ή άλλων optimizations θα αλλοίωνε στατιστικά, τόσο το αποτέλεσμα της ΑΤΙ, όσο και της Nvidia, το ίδιο. Εκτός και αν έπεσα σε παρέα οπαδών της Nvidia που αποφάσισαν να τρέξουν όλοι στα default τον επεξεργαστή και να υπερχρόνισαν όλα τα άλλα το ίδιο μια και όλοι βγάζουν παρόμοια αποτελέσματα. Λες να ...? :...: Μπορεί να μην συμφωνείς με τη μεθοδολογία ή τα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα έχασα κάποιο χρόνο να συγκεντρώσω τα στοιχεία, να τα επεξεργαστώ και να τα μεταφέρω εδώ να τα δείτε. Γιατί δεν κάνεις το ίδιο ώστε να τεκμηριώσεις τη δική σου άποψη για υπεροχή της ΑΤΙ? Μην προσπαθώ να εξηγώ τα αυτονόητα. και ας ξεπερασουμε το "εμποδιο" του οτι δεν προσεχω και δεν ξερω να διαβαζω/γραφω.Μονο τονους δεν βαζω.Χμ θα κοπείς στις εξετάσεις κατανόησης των post Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 4, 2006 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Που έχει άδικο δηλαδή? Διάβασες τι γράφει και τι απαντάς? Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα. Πώς μπορεί να έχει άδικο κάποιος που λέει αγόρασε εσύ αυτό που σου αρέσει και θα αγοράσω εγώ το δικό μου. Μας γράφεις ένα λόγο για να μην την προτιμήσουμε, οτι είναι μεγάλη και ζεσταίνεται πολύ. Δεν μας δίνεις βρε αδελφέ και κάποιο στοιχείο που να στηρίζει οτι η ATI είναι καλύτερη κάρτα γραφικών? Γράφεις αόριστα για ολοκληρωμένη αίσθηση λες και μιλάς για το αίσθημα σου σε πολύ προσωπικές στιγμές. Ok λάθος μήνυμα έκανα quote, εσύ αμέσως να ειρονευτείς και να προσβάλεις.Δε ντρέπεσαι λίγο?Αμεσως να προσβάλουμε για να πουλήσουμε μούρη.Δε δικαιούμαι να πω κάτι και ας έχω άδικο?Φόρουμ είναι συζητάμε δε είναι όλα ότι λέμε σωστά. Και ότι λέω προφανώς είναι προσωπική εκτίμηση επειδή είχα 2 κορυφαία μοντέλα σε ευθεία σύγκριση, 7900gt και x1900xt.Υποθέτω προφανώς ότι ποιοτικά είναι ίδιες 7900gt & 7900gtx. Η ΑΤΙ μου φάνηκε ότι έδινε πιο ωραία χρώματα και γραφικά στις ίδιες ρυθμίσεις, πες στραβό αν θες, μπορεί να το πεις.Επίσης μου άρεσε και το γεγονός ότι έχει προσέξει παραπάνω κάποια πράγματα η ΑΤΙ πέραν τις επιδόσεις στα παιχνίδια, όπως την επεξεργασία video, που δε το έχω ψάξει ωστόσο ακόμα πολύ.Επίσης το λίγο καλύτερη που είναι η 7900gtx δε δικαιολογεί τη διαφορά τιμής ανάμεσα στις 2 κάρτες στη τωρινή φάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 4, 2006 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Έκανες ένα λάθος (όλοι κάνουμε), το επισήμανα, πήρα και το θάρρος να κάνω και ένα λεκτικό αστείο μια και ήσουν επιθετικός λέγοντας "έχεις άδικο" αλλά να ντραπώ γιατί?Καλά κάνεις και γράφεις τη γνώμη σου.Χρήσιμη είναι για μας που τη διαβάζουμε, αλλά ασαφής.Θα ήταν προτιμότερο να έλεγες ποια κάρτα είναι λίγο χειρότερη από την 7900gtx αλλά πολύ φτηνότερη, ώστε να μην προσπαθώ να μαντέψω ή να διαβάζω προηγούμενα post.Αν μάλιστα συνοδευόταν η άποψη σου και από Skroutz-o-link να δούμε τη διαφορά τιμής ή κάποιες φωτο που να δείχνουν τη διαφορά ποιότητας, ή κάποιο δικό σου bench ή έστω μια παρατήρηση για το παιχνίδι που προτιμάς (πχ πριν έσπαγε), με τη μια και την άλλη κάρτα, θα έλεγα ο τύπος είναι ωραίος.Τώρα τι να πω δηλαδή που μου λες αόριστα οτι νομίζεις πως τα χρώματα είναι καλύτερα?Υπάρχει και το "πείτε ότι θέλετε" για πολύ χαλαρή κουβέντα.Αν είχες δυο ίδιους υπολογιστές με ίδιες οθόνες δίπλα δίπλα θα έβλεπες αν υπάρχει διαφορά και θα έβγαζες και μια φωτο να το δούμε κι εμείς.Τι συγκρίνεις?την 7900gtx που έχει 512MB μνήμη και κάνει 430 με την 7900gt που έχει 256MB μνήμη και κάνει 272 ή με την x1900xt που έχει 512MB και κάνει 326?http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1240434http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1276001http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1229569 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 4, 2006 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:30] Αν είχες δυο ίδιους υπολογιστές με ίδιες οθόνες δίπλα δίπλα θα έβλεπες αν υπάρχει διαφορά και θα έβγαζες και μια φωτο να το δούμε κι εμείς.Τι συγκρίνεις?την 7900gtx που έχει 512MB μνήμη και κάνει 430 με την 7900gt που έχει 256MB μνήμη και κάνει 272 ή με την x1900xt που έχει 512MB και κάνει 326?http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1240434http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1276001http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1229569 Η σύγκριση είναι μεταξύ 7900gtx και x1900xt εδώ στο φόρουμ.Εγώ όμως είχα την 7900gt, που υποθέτω πως έχει παρόμοια ποιότητα απεικόνισης(υπό τις ίδιες συνθήκες προφανώς) μαζί με την 7900gtx. Όπως το λες και εσύ με τις τιμές, που η διαφορά είναι στα 100ευρώ(και 130+ με τις προσφορές του πλαισίου αλλά τελειώσανε) δεν αξίζει το κάτι παραπάνω η Nvidia τη στιγμή που η διαφορά επιδόσεων είναι μικρή,προσωπικά είδα ότι βλέπω καλύτερη ποιότητα από την ΑΤΙ,έχεις δίκιο αυτό έπρεπε να το επαληθεύσω με ss, είναι καλή ιδέα αλλά δε γίνεται πλέον, γιατί έχω μόνο την x1900xt τώρα.Επίσης, προσθέτω ότι το πακέτο σα κάρτα γραφικών με ΑΤΙ x1900xt φαίνεται πολύ καλύτερο τη στιγμή που έχει αναπτύξει και τις δυνατότητές της στο video ,ενώ η nvidia δεν έχει να επιδείξει κάτι αντίστοιχα καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 4, 2006 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Η ποιότητα απεικόνησης της 7800gtx που έχει 256MB μνήμη είναι πολύ καλή.Για τις άλλες δεν ξέρω.Πάντως τα 512 Mb μνήμης ΑΤΙ x1900xt κάνουν κατά τη γνώμη μου τη διαφορά με την 7900gt που έχει 256MB.H 7900gtx όμως έχει και αυτή 512 MB μνήμης και αρκετές άλλες διαφορές με την gt, οπότε η σύγκριση που κάνεις είναι μάλλον υποκειμενική.Η σύγκριση ταχύτητας που έκανα σε προηγούμενο ποστ ήταν ανάμεσα σε 7900gtx και σε ΑΤΙ 1900ΧΤΧ και όχι με την υποδεέστερη 1900ΧΤ.Για το video τι καλύτερο έχει η ATI?HDTV hardware acceleration και DirectX Video Acceleration έχει ακόμα και η δική μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Σεπτέμβριος 4, 2006 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2006 Οι διαφορές ανάμεσα σε 7900GT με GTX πέραν της διπλάσιας μνήμης είναι και η ταχύτητα πυρήνα μνήμης, καμμία άλλη νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Σεπτέμβριος 5, 2006 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από nobig Οι διαφορές ανάμεσα σε 7900GT με GTX πέραν της διπλάσιας μνήμης είναι και η ταχύτητα πυρήνα μνήμης, καμμία άλλη νομίζω Εκτός και αν μιλάμε για την 7900GT 512MB (Albatron & Gainward) η οποία εργοστασιακά έχει τα 1.2ns και ρολόγια 550/700 τα οποία πολύ χαλαρά φτάνουν στα ρολόγια της 7900GTX Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 5, 2006 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από nobig [Χθες, στις 19:47] Οι διαφορές ανάμεσα σε 7900GT με GTX πέραν της διπλάσιας μνήμης είναι και η ταχύτητα πυρήνα μνήμης, καμμία άλλη νομίζω Περίπου έτσι είναι χοντρικά.Αναλύτικά δείτε αυτά.http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=314&pgno=0http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=306 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.