Jump to content

Klipsch ή Logitech;

CaptainMilo

Recommended Posts

Τελευταία φορά που καταφεύγω σε ηχεία Creative :TD:

Ένα volume knob στα παλιά μου 2.1 έδινε ρέστα στα παράσιτα , μετά φιλαράκι αγοράζει τα 5.1 megaworks και τον αφήνουν χρόνους , και τέλος το knob των 7.1 μου θεωρεί πως είναι αστείο να ανεβοκατεβάζει την ένταση από μόνο του...

Οπότε είμαι προς αναζήτηση νέων - ποιοτικών - ηχείων , 5.1 (τα 7.1 δεν μου προσέφεραν και τόσα ώστε να δικαιολογούν τα έξτρα μέτρα καλωδίου στον χώρο)

Αφού λοιπόν διάβασα αρκετά reviews , κατέληξα στα παρακάτω

> Logitech Z-5500

> Κlipsch Promedia Ultra 5.1

> Logitech Z-5400 (η φθηνή λύση)

Δυστυχώς review για τα 5400 δεν βρήκα όσο και αν έψαξα , εκτός από ορισμένες αναφορές ότι αποτελούν το μικρότερο αδερφάκι των 5500 , χωρίς προβλήματα βουιτών , αλλά με εμφανές πιο αδύναμο μπάσο

- Έχει ακούσει κανείς τα συγκεκριμένα ηχεία να παίζουν , και αν ναι , μπορεί να συγκρίνει την ποιότητά τους με τα 5500;

Τα 5500 φαίνεται πως διαπρέπουν σε όλους τους τομείς , αλλά έχουν αναφερθεί προβλήματα βουιτών από το μπάσο , καθώς και στιγμιαία παράσιτα από διακόπτες φωτών κτλ. Επίσης πολλοί θεωρούν οτι το μπάσο υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες συχνότητες

- Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους των 5500 τι γνώμη έχουν για τα παραπάνω προβλήματα

Τέλος , τα Κlipsch φαντάζουν ως τα πιο ποιοτικά , και δεν έχω δει να αναφέρεται κάποιο πρόβλημα όσων αφορά την ποιότητα του ήχου που αποδίδουν

Η τιμή τους φαίνεται πως είναι παραπλήσσια των 5500 , αλλά μετά από μια αναζήτηση στο φόρουμ , βλέπω πως στην αντιπροσωπεία (Αθήνα) κοστίζουν κοντά 470 ευρώ

- Υπάρχει κάποιο κατάστημα (ελληνικό / ευρωπαικό) που να τα εμπορεύεται και να έχει ΛΟΓΙΚΕΣ τιμές; (πρώτα οι Dell , τώρα τα Klipsch....) .

Τα ηχεία θα χρησιμοποιηθούνε πάνω σε μια Creative X-Fi κυρίως για μουσική / ταινίες / games , με αυτή τη σειρά

Ο χώρος έχει διαστάσεις περίπου 4 χ 3 , αν και τα παραπάνω watt καλό είναι να υπάρχουν καθώς προγραμματίζεται μετακόμιση στο μέλλον

To budget φτάνει τα 350 ευρώ

Creative ΔΕΝ πρόκειται να ξαναπάρω , οπότε αυτομάτως αποκλείονται όλα τα μοντέλα gigaworks

Ευχαριστώ παίδες :)

Έχω τα 5500 και το πρόβλημα με το ανοιγοκλείσιμο των φώτων υπάρχει λόγω του ότι μένω σε παλιά οικοδομή χωρίς αντιπαρασιτικά καλές γειώσεις κ.λ.π. Κατά τα άλλα τα ηχεία σε συνδιασμό με μια xfi xtreme music απλά γ@μάνε

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις Γιώργο

Και η εν λόγω οικοδομή τα έχει τα χρονάκια της (30ετίας) , αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα με τα προηγούμενα ηχεία που έχουν περάσει από τα χέρια μου .

Ελπίζω και τα Logi να συμπεριφερθούν παρομοίως

Ξέχασα επίσης να ρωτήσω , οι κάτοχοι των 5500 , πως τα έχετε συνδεδεμένα;

Με την COAX/optical είσοδο ή με την κλασσική 6πλή αναλογική;

Διαβάζω στα forums της logi ότι σε περίπτωση που συνδέσεις τα ηχεία με Creative κάρτα ψηφιακά , χάνεις το 5.1 και περιορίζεσαι σε stereo ήχο . Απενεργοποιώντας τα on-board DD/DTS decoders της κάρτας καταφέρνει θεωρητικά να βγάλει ψηφιακό σήμα , αλλά μετά δεν έχεις το 5.1 στα παιχνίδια

Κατά πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί κάτι τέτοιο;

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=14191

Κοστίζει κοντά 50~60 ευρώ , και στην ουσία κωδικοποιεί το ήδη αποκωδικοποιημένο σήμα από την X-Fi ώστε να αποκωδικοποιηθεί αυτή τη φορά από τα ηχεία , και να έχεις και την ψηφιακή σύνδεση μεταξύ τους

Όποιος έχει δοκιμάσει τόσο την αναλογική , όσο και την ψηφιακή σύνδεση , ας μας παραθέσει τις εντυπώσεις του

Και εγω ημου ακριβως στο ιδιο διλλημα πριν λιγο καιρο. Εχοντας ηχεια klipsch στο οικιακο ηχοσυστημα ηξερα οτι εινα εγγυηση. Αλλα μεινεκτουσαν σε 2 σημεια απεναντι στα logi: Τιμη, απουσια ψηφιακης εισοδου.

Τελικα πηρα τα logi και δεν το μετανοιωσα καθολου. Παιζω με μια audigy 2zs και τα ηχεια βαρανε απιστευτα. Οσο για το μπασο, γι αυτο ειναι ρυθμιζομενο, προσαρμοζεται στο αυτι κ στις απαιτησεις του καθενος. Απλα να σου πω οτι ειναι εκει, και αν θες να το χρησιμοποιησεις ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατο.

Παντα η επιλογη της καρτας ειναι στο dd/dts passthrough. Στις ταινιες κλπ δηλαδη χρησιμοποιει τον decoder των ηχειων. Τωρα γενικα τα 5500 εχουν 4 effects. Stereo, stereo X2 (clone και στα πισω ηχεια), DD ProLogic II Movie & DD ProLogic II Music. Τα 2 πρωτα ειναι προφανη. Τα 2 τελευταια μετατρεπουν το δικαναλο σημα σε DD ProLogic II 5.1. Ετσι εχεις παντου 5.1, αλλα δεν νομιζω οτι εκμεταλλευεται το ΕΑΧ ετσι... Θα δοκιμασω και με την αναλογικη κ θα σου πω.

Εχω τα 5500 εδω κ κανενα χρονο τωρα,ικανοποιημενος θα ελεγα.

Δε τα εχω δοκιμασει σε καμια σπεσιαλ καρτα,μονο στις onboard.

Εχω την εντυπωση παντως οτι σε αναλογικη συνδεση επαιζαν ποιο γλυκα απ οτι σε coaxial(optical παιζουν χειροτερα αλλα ενδεχομενος να φταιει το καλωδιο της πλακας που εχω).

Το μονο που με χαλασε λιγο ειναι το χαλαρο μπασο τους(το βουιτο που λες) κ μαλλον φταιει η μετρια ποιοτητα του sub.

Και εγω τα ειχα μεχρι προσφαρα σε onboard, και αλλαξα σε audigy 2zs. Τα ηχεια χαραμιζονται με την onboard λεμε, τρελη διαφορα. Ειδικα σε μουσικη. Με την onboard οσο δυναμωνεις ειχε τρελη παραμορφωση, με την audigy δεν παιζει και τετοιο.

Ως κατοχος των 5500 εδω και κανα μηνα μονο τα καλυτερα εχω να πω.

Τα εχω συνδεδεμενα με μια Audigy 4 σε αναλογικη συνδεση και ο ηχος τους ειναι παρα πολυ καλος.Παραμορφωση μηδεν ακομα και σχεδον τερμα ενταση:T:

Αρχική απάντηση από spresv [Σήμερα, στις 09:13]

Και εγω τα ειχα μεχρι προσφαρα σε onboard, και αλλαξα σε audigy 2zs. Τα ηχεια χαραμιζονται με την onboard λεμε, τρελη διαφορα. Ειδικα σε μουσικη. Με την onboard οσο δυναμωνεις ειχε τρελη παραμορφωση, με την audigy δεν παιζει και τετοιο.

... ακριβως!!! ..τα εχω και εγω απο το καλοκαιρι πανω σε μια audigy2 ZS με coaxial συνδεση και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος..:)

Κι εγώ έχω τα Logitech Z-5500 από τον Ιανουάριο συνδεδεμένα με Optical σε μια Audiotrak Maya 7.1, τα ηχεία "σκοτώνουν γείτονες" στην κυριολεξία :)

Το μόνο που με χάλασε από την αρχή που διάβαζα reviews και συνεχίζει να με χαλάει, είναι το απόλυτα φτηνιάρικο τηλεχειριστήριο! Αυτό βέβαια ξεπερνιέται, το συνηθίζεις..

και εγω ειχα προβλημα με το ροοσταση της εντασης αλλα το πηγα σε 1 ηλεκτρονιο με πιθανοτητα 50-50 να διορθωθη και τελικα το παλικαρι τα καταφερε και τωρα ειναι μια χαρα !!

Αρχική απάντηση από thanos21

και εγω ειχα προβλημα με το ροοσταση της εντασης αλλα το πηγα σε 1 ηλεκτρονιο με πιθανοτητα 50-50 να διορθωθη και τελικα το παλικαρι τα καταφερε και τωρα ειναι μια χαρα !!

Εγγυηση δεν ειχαν?

τα ειχα αρκετο καιρο και η εγγυηση ειχε ληξη. παντως εδω και 5 μηνες απο την επισκευη δεν ειχα καποιο προβλημα.

επειδη εψαξα αρκετα τετοια εξαρτηματακι ουτε το βρισκουν πουθενα ουτε το παραγγελνει κανεις ως ανταλακτικο!!!!

Tα ηχεια που εχω ειναι τα Creative Inspire 5.1 T5400

Αρχική απάντηση από thanos21

Το άνοιξα μία και εγώ , το καθάρισα με αέρα και καθαρή βενζίνη , αλλά απότι φαίνεται πάλι τα ίδια κάνει

Ευτυχώς καλύπτεται από εγγύηση , οπότε μόλις βρω ευκαιρία το στέλνω στην Creative προς αλλαγή

Ευχαριστώ παιδιά για τις εντυπώσεις σας

Τελικά θα χτυπήσω τα 5500 , και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα

Φίλε Angel , το τηλεχειριστήριο δεν με πειράζει να είναι ελαφρώς φτηνιάρικο , το θέμα είναι το panel τους να είναι ποιοτικό , μην αντιμετωπίσω πάλι τα ίδια και με αυτόν τον ροοστάτη :)

Το panel έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και θα αποκτούσε ακόμα περισσότερο κύρος άν είχε και λίγο μέταλο αντί για πλαστικό. Μόνο να το πιάσεις στα χέρια σου και να νιώσεις το βάρος, θα καταλάβεις ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.