Jump to content

Μνήμες 800άρες για ASUS P5W DH Deluxe

gokor

Recommended Posts

και εγω που εχω τις SuperTalent 2X1Gb 6400 C5 μια χαρα παιζουν στην ASUS P5Β DELUXE WIFI EDITION και μαλιστα ανεβαινουν πολυ καλυτερα απο οτι σε ASUS P5W DH Deluxe,BadAxe,Gigabyte Dq6 που εχω δοκιμασει. Φυσικα αυτο δεν αποκλειει καποια στικακια με διαφορετικα τσιπ να εχουν προβλημα σε καποιες μητρικες αλλα αυτα που πηρα εγω πανε πολυ καλα.

Μπορεί οι Supertalent να είναι εντάξει.

Δεν το ξέρω.

Ρώτησε αυτόν που το έγραψε.

Εγώ απλά είδα το post και σου έδωσα το link.

Η γνώμη μου πάντως είναι να ακολουθήσεις πιστά αυτό που σου λέει η ASUS και να μην ψάχνεις για τη super duper γρήγορη μνήμη.

Ψάξε για ποιοτική επώνυμη μνήμη από κατάστημα της Ελλάδας που να έχει σωστό RMA.

Μην κάνεις οικονομία στις μνήμες.

Δεν έχω εμπειρία από DDR2, αλλά από unbuffered DDR χωρίς Error Correction.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσω μητρική θα ψάξω να υποστηρίζει παπάδες όσον αφορά τη μνήμη.

Έχω καεί, γι' αυτό ίσως και να ακούγομαι λίγο υπερβολικός.

Ότι κουλά έχω αντιμετωπίσει (και δεν ήταν λίγα) αιτία ήταν πάντοτε η μνήμη.

Τελικά επειδή σάλταρα με τον εαυτό μου να αλλάζω γνώμη κάθε λίγο διαβάζοντας

και κάτι διαφορετικό το απόγευμα τις παρηγγειλα

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333747&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Δε @@ται εξ άλλου δεν θα τις παντρευτώ (εχω φάει ηδη αυτό το πακέτο μια φορά)

Απλώς ήθελα να σας πω οτι δεν είμαι κανάς τρελλαμένος overclocker

ούτε με ενδιαφέρει να πάρω χρόνους στο super pi 1 η 2 sec λιγότερα (εν αντιθέσει αυτά

τα θεωρά ανούσια καθ οτι ο χρήστης στις καθημερινές του εφαρμογές δεν πρόκειται να

δει καμμία διαφορά) και είναι τελείως ακαδημαικά

Το μόνο που με ενδιαφέρει μια και σπαταλάω αρκετά χρήματα είναι να εχω ενα σύστημα

γρήγορο και σταθερό που να δουλεύει 24/7 και να μπορώ αν μη τι άλλο να εκμεταλλέυομαι

αυτά που υπόσχονται οι κατασκευαστές των διάφορων parts

ΤΕΣΠΑ συγχωρέστε με με έπιασε ο οιστρος μου και γράφω διάφορα

Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις

Σε καμμιά δεκαριά μέρες(λόγω δουλειών) πιστεύω να εχω στήσει το pc και αν δεν

κάνουν οι μνήμες και δεν μπορέσω να τις κάνω RMA τότε μπορεί και να τις κάνω

υπόθετα

υπόσχομαι να σας ενημερώσω εν καιρό

Πρόσφατα αγόρασα από Ελληνικό κατάστημα τις μνήμες OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum Edition 2GB rev.2

Δυστυχώς το ένα από τα δύο dimm παρουσιάζει σφάλματα στο Mem test (σε spd timing settings 5-6-6-18 στα 800MHz) καθώς και στο prime 95 (torture test-Blend).

Έχει κανείς εμπειρία από το RMA της εν λόγω εταιρείας;Φοβάμαι πως θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να μου την αντικαταστήσουν με καινούργια.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι στα 2.0V σε μητρική Asus P5WDH Deluxe οι μνήμες ήταν αρκετά ζεστές και ίσως ήταν η αιτία που τέθηκε "νοκ άουτ" το πρώτο dimm.

Μήπως τίθεται θέμα αξιοπιστίας της ddr2 μνήμης;

Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα αξιοπιστιας στις DDR2 μνημες μην ξεχνας οτι ζεστες μνημες υπαρχουν και σε DDR1 πχ BH5/6, TCCD. Το πιο πιθανο ειναι να επεσες σε ελλατωματικο dimmaki γιατι αν ηταν θεμα αξιοπιστιας θα ειχαν χαλασει και τα 2. Αυτα συμβαινουν και ειναι μεσα στο παιχνιδι. Παντως η OCZ ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες για RMA μνημων που εχω συναντησει τωρα για το ποσο καλα θα σε εξυπηρετησει το μαγαζι που τις πηρες δεν παιρνω ορκο η ιδια η OCZ παντως ειναι κορυφη για RMA εμενα μου εχουν αλλαξει 9 φορες διαφορα σετ μνημων απο μια και μονο αγορα και οταν πηγα απο 2χ256 σε 4χ256 επειδη ηθελα 1 γιγα τοτε και με τα 4 dimm δεν μπορουσα να κλοκαρω οπως με τα 2 τους εστειλα τα 4 256αρια και μου εδωσαν 2χ512 και μαλιστα με TCCD τσιπακια που τοτε ηταν πανακριβα και μαλιστα ο τεχνικος της OCZ με ρωτησε σε τι μητρικη θα τα βαλω και τι συχνοτητα και timmings ηθελα να πιασω!!! Περιττο να πω οτι τα 2χ512 που μου εστειλε ηταν ισως απο τα καλυτερα TCCD που ειχα δει.

Αρχική απάντηση από gokor

...και δεν μπορέσω να τις κάνω RMA τότε μπορεί και να τις κάνω

υπόθετα

Τελικά φαίνεται ότι δε σε βόλεψαν σαν υπόθετα και τις βόλεψες αλλού, αν κρίνω από την υπογραφή σου :D Καλορίζικες ;)

Όσο για τις OCZ θα συμφωνήσω με το GoriLLako, καλό θα είναι να τις πας στο κατάστημα που τις πήρες να στις αλλάξουν. Antec, Creative, Abit, OCZ και μερικές άλλες, έχουν support απεθυείας με τον πελάτη και είναι εξαιρετικοί στο θέμα εξυπηρέτησης, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι για να στείλεις κάτι, πληρώνεις τα μεταφορικά. Αν δεν βγάλεις άκρη εδώ, τότε ναι :)

Λοιπόν επανέρχομαι πριν δύο ωρες που έστησα το pc ολα δούλεψαν κανονικά.

Oπότε υπόθετα μάλλον δεν θα κάνω τις Supertalent.

Ολα δουλεύουν default μεχρι στιγμής.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής είναι η θερμοκρασία του Motherboard

Απο το utillity της Asus PC Probe II βλέπω θερμοκρασίες cpu 29-32*(Mαμίσιος ανεμιστήρας)

και ΜΒ 50-52

Ο μαμίσιος ανεμιστήρας είναι τελείως αθόρυβος.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό(για το ΜΒ)

Εχω PC CASE SHARK της THERMALTAKE με 2 12άρηδες ανεμιστήρες.

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Χθες, στις 18:33]

Αμα τα πηρες απο ελληνικο μαγαζι να απευθυνθεις σε αυτους για RMA και οχι στην OCZ..:D

Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 19:35]

Όσο για τις OCZ θα συμφωνήσω με το GoriLLako, καλό θα είναι να τις πας στο κατάστημα που τις πήρες να στις αλλάξουν. Antec, Creative, Abit, OCZ και μερικές άλλες, έχουν support απεθυείας με τον πελάτη και είναι εξαιρετικοί στο θέμα εξυπηρέτησης, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι για να στείλεις κάτι, πληρώνεις τα μεταφορικά. Αν δεν βγάλεις άκρη εδώ, τότε ναι :)

Από το κατάστημα μου είπαν πως η αντιπρόσωπος εταιρεία στην Ελλάδα για τα προϊόντα της Ocz, παρουσιάζει έλλειψη στη συγκεκριμένη μνήμη.Γι αυτό ρώτησα εάν είναι προτιμότερο να τις στείλω απευθείας στην OCZ.Όσον αφορά την Ocz μπορεί να έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά έχει και μεγάλο ποσοστό RMA.

Όσο για τις υψηλές θερμοκρασίες της μνήμης (στα default timings 4-4-4-15) ίσως να οφείλεται και στην ψήκτρα της μνήμης.Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τις ψήκτρες που "φοράνε" οι μνήμες της Mushkin.

Επίσης παρατηρώ ότι δεν υπάρχουν thermal pads μεταξύ μνήμης και ψήκτρας.

Αρχική απάντηση από gokor [Χθες, στις 20:47]

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής είναι η θερμοκρασία του Motherboard

Απο το utillity της Asus PC Probe II βλέπω θερμοκρασίες cpu 29-32*(Mαμίσιος ανεμιστήρας)

και ΜΒ 50-52

Ο μαμίσιος ανεμιστήρας είναι τελείως αθόρυβος.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό(για το ΜΒ)

Εχω PC CASE SHARK της THERMALTAKE με 2 12άρηδες ανεμιστήρες.

Τα ίδια και εδώ, 50°C - 52°C idle mode σε Lian Li case V1200(up side down), αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα, διότι στο προηγούμενο mobo Α8n32-sli το οποίο είχε παρόμοιο σύστημα ψύξης (heat pipes),οι θερμοκρασίες στο chipset δεν ξεπερνούσαν τους 41 βαθμούς °C.

Ελπίζω να έχεις βγάλει το προστατευτικό νάιλον από τα chipset της μητρικής(north bridge intel MCH 975X ,south bridge intel ICH7R και στο Sillicon image Sil4723).

Ελπίζω να έχεις βγάλει το προστατευτικό νάιλον από τα chipset της μητρικής(north bridge intel MCH 975X ,south bridge intel ICH7R και στο Sillicon image Sil4723).

Oχι δεν εχω βγάλει τίποτα. Είχα την εντύπωση οτι η απαγωγή της θερμοκρασίας δεν

επηρεάζεται απο αυτά.

Πρέπει να τα βγάλω;

Αρχική απάντηση από Geo_K

Τα ίδια και εδώ, 50°C - 52°C idle mode σε Lian Li case V1200(up side down), αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα, διότι στο προηγούμενο mobo Α8n32-sli το οποίο είχε παρόμοιο σύστημα ψύξης (heat pipes),οι θερμοκρασίες στο chipset δεν ξεπερνούσαν τους 41 βαθμούς °C.

Αλλη η θερμοκρασια του ΝΦ4 και αλλη του 975 ομως...να το εχετε και αυτον υποψιν σας...:)

ριξε αν 8ελεις μια ματια http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110193.υπαρχουν αναφορες για ολα (σχεδον) τα bugs και τα προβληματα που εχουν εμφανιστει ως τωρα στη συγκεκριμενη μητρικη.αλλα να εχεις υποψην σου οτι το πσοτ ειναι λιγο χαοτικο και πως η πλειοψηφια των προβληματων λυνεται με το 1101 bios.επισης και ενας ωραιος οδηγος για να ετοιμασεται την p5w dh deluxe σας :devil:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106563

κα8ως επισης και μερικες μοντιτσες εδω

edit : το διορ8ωσα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.