Jump to content

Mp3 player 20-30GB

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Νομίζω πως είμαι σε θέση πλέον να μεταβώ απο το παλαίμαχο mp3 discman σε ένα HDD mp3 player. Επειδή είμαι περίεργος, θέλω όσο το δυνατόν να έχω μέσα ολόκληρη τη συλλογή μου απο mp3 η οποία την παρούσα στιγμή αγγίζει τα 15GB και συνεχώς αυξάνεται. Έτσι σκέφτομαι σε κάτι με δίσκο 20-30GB και απο τιμή γύρω στα 300 (θα προτιμούσα να μην τα ξεπεράσω πολύ αν και θα έδινα μέχρι 350 για κάτι που αξίζει τα παραπάνω). Απο το μέχρι στιγμής ψάξιμο με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα:

Creative Zen Vision:M 30GB

http://www.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=214&product=14331

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=2_20&manufacturers_id=&products_id=2905

iAudio X5 20GB (το 30GB ξεφεύγει πολύ...)

http://www.cowonglobal.com/product/product_X5_feature.php

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=2_20&manufacturers_id=&products_id=1326

το iRiver H10 20GB δεν το σκέφτομαι καθώς πιστεύω πως στα ίδια λεφτά με το Creative μάλλον θα προτιμούσα το Creative καθώς το iRiver φαίνεται πιο φτωχό.

το iPod παρόλο που το σέβομαι ως ποιοτικό θα ήθελα να το αποφύγω καθώς σε πολλές λεπτομέριες δεν συμφωνούμε καθόλου...

Δεκτές και άλλες προτάσεις.

Περισσότερο ενδιαφέρομαι για αναπαραγωγή μουσικής ενώ ευπρόσδεκτη είναι η αναπαραγωγή εικόνων και βίντεο αλλά όχι απαραίτητα. Η ηχογράφηση (ειδικά απο εξωτερική πηγή μέσω line in) με ενδιαφέρει αρκετά αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητη.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τι γίνεται με τη μεταφορά αρχείων απο PC στο player. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάτι που να επιτρέπει τη μεταφορά drag n drop απο οποιοδήποτε PC καθώς επίσης και κάτι που να μεταφέρει τα mp3 χωρίς να τα μετατρέπει/κλειδώνει.

Ακούω απόψεις. :)

εγω εχω ενα παλαιμαχο iriver ih-120.Ειναι αξιοπιστο,δουλευει αψογα 2 χρονια τωρα.υποστηριζει την drag and drop μεταφορα αρχειων και folder-file browsing,

κατι που δεν υποστηριζει το creative ουτε το ipod,τα οποια βασιζονται στο tagging των mp3,και δεν ξερω αν υποστηριζει το h10.το h10 υπαρχει σε καλη τιμη (215ευρω)

στην pixmania.

1. To iTunes, τη μετατροπή και το κλείδωμα των αρχείων

2. Το ότι είναι κάπως φτωχό σε σχέση με τα άλλα. Ούτε καν ράδιο δεν έχει ενώ για να γράψεις απο άλλη συσκευή πρέπει να πάρεις ανταπτοράκι

3. Τη μη αφαιρούμενη μπαταρία και γενικότερα τη βαβούρα του service. Δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τη Rainbow...

4. Την ευαισθησία του σε γρατζουνιές και τον άθλιο καθρέφτη που έχει απο πίσω.

Κατά τα άλλα αρκετά ποιοτικό και με αρκετά καλή ποιότητα ήχου. Μέχρι εκεί όμως...

Τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω Players;

Αρχική απάντηση από sret

εγω εχω ενα παλαιμαχο iriver ih-120.Ειναι αξιοπιστο,δουλευει αψογα 2 χρονια τωρα.υποστηριζει την drag and drop μεταφορα αρχειων και folder-file browsing,

κατι που δεν υποστηριζει το creative ουτε το ipod,τα οποια βασιζονται στο tagging των mp3,και δεν ξερω αν υποστηριζει το h10.το h10 υπαρχει σε καλη τιμη (215ευρω)

στην pixmania.

Το συγκεκριμένο (αν θυμάμαι καλά ποιό είναι) το γλυκοκοίταζα κάποτε αλλά πλέον λέω να πάω σε κάτι καινούριο. Έτσι θα μπορούσα να πάρω και το iAudio M5 για 290 αλλά προτιμώ να πάω σε κάτι καινούριο. :)

Btw, έχουν καμιά σχέση τα iRiver με τα iAudio; Ρωτάω γιατί τελευταία βλέπω όλο και λιγότερα πράγματα απο iRiver ενώ τελευταία ακούγονται τα iAudio και παρατηρώ αρκετές ομοιότητες εκ πρώτης όψεως...

Μακη τα iaudio δεν νομιζω να εχουν καποια σχεση με τα iriver.Nα ρωτησω,επειδη σκοπευω να αλλαξω το Η120 με καποιο μεγαλυτερη χωρητικοτηρας σε μερικους μηνες,τα iaudio εχουν μπαταρια που αλλαζει ευκολα χωρις ανοιγμα της συσκευης?

Επισης τελη σεπτεμβρη ανακοινωνονται τα καινουργια ipod και microsoft zune τα οποια 8α κυκλοφορησουν πριν τα χριστουγεννα.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Zen Vision και γενικότερα δεν ενδιαφέρομαι για gadget που να είναι βασικά video player. Πάντως ευχαριστώ για την άποψή σου. :) To Zen Vision:M το βρίσκω κάτι λιγότερο απο 300 στο play247. Το είχα βρει και στο e-shop πριν κανα μήνα στα 250 αλλά δεν το βλέπω πλέον. Πάντως σε ένα review του ξένου pc magazine το βαθμολογεί ιδιαίτερα καλά.

Πάντως βλέπω οτι όλα πάνε να μοιάσουν στο iPod σε μερικά στοιχεία, όπως στην απαίτηση εξωτερικής επέκτασης για line in κτλ.

Μεταξύ Creative και iAudio, το δεύτερο μου φαίνεται πιο ποιοτικό και πιο "επαγγελματικό" κρίνοντας απο τα χαρακτηριστικά του αλλά δεν είναι και μικρή η διαφορά 50 πάνω και 10GB κάτω... Δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολο να τα βρω για δοκιμή στο Ηράκλειο...

@sret: Απο φωτογραφία της οπίσθιας όψης του X5 είδα οτι δεν υπάρχει καπάκι για τη μπαταρία αλλά τουλάχιστον το πίσω μέρος ξεβιδώνει με απλές σταυρόβιδες. Σίγουρα καλύτερα απο το iPod... Το θέμα είναι βέβαια να βρεις και μπαταρία...

@sret: Το X5 (και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα της εταιρίας) δεν χρησιμοποιεί ID3 για την ταξινόμηση των αρχείων οπότε θα σε ενδιαφέρει. Προσωπικά θα προτιμούσα να υποστηρίζει και τα δύο αλλά τέλος πάντων... Κάτι ακούγεται οτι το δουλεύουν στην Cowon αλλά δεν το βλέπω. Η μπαταρία επίσης δεν είναι user-changeable αλλά μικρό το κακό. Πάντως βγαίνει και σε έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία (και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις) αλλά δεν ξέρω αν έρχεται Ελλάδα και σε τι τιμή το βρίσκουμε. Πάντως έχουν μεγάλη διαφορά στη διάρκεια αναπαραγωγής (και φόρτισης φυσικά). Το Χ5 κρατάει 14 ώρες με 3 ώρες φόρτιση ενώ το Χ5L κρατάει 35 ώρες με 6 ώρες φόρτιση.

Απο μια έρευνα που έκανα στα sites των εταιριών και σε reviews έβγαλα το παρακάτω συμπέρασμα:

Creative Zen Vision:M: Ένα "μοδάτο" iPod-like media player καθημερινής χρήσης με στόχο την φιλικότητα προς το χρήστη αλλά χωρίς εξειδικευμένες λειτουργίες παραπέρα.

Cowon iAudio X5: Ένα "σοβαρό" και "δυνατό" audio player με πολλές δυνατότητες στην ηχητική αναπαραγωγή με επιπλέον κάποιες δυνατότητες αναπαραγωγής εικόνων και βίντεο. Προορίζεται για κάποιον που θέλει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο audio player αλλά δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αναπαραγωγή εικόνας και βίντεο. ’κρως θετικά η ποιότητα αναπαραγωγής ήχου (ενσωματώνει τεχνολογίες BBE), η εγγραφή απο line in και η ποιότητα αναπαραγωγής.

Σημείωση: Το Creative δεν υποστηρίζει Universal Mass Storage

Είναι! :D Τώρα το έχω να φορτίζει (τελείωσε βασικά αλλά λέω να το αφήσω μερικές ώρες ακόμα να καταλάβει πρώτη φόρτιση) οπότε προς το παρόν δεν το έχω ψάξει και πολύ. Πάντως άκουσα ένα demo που έχει μέσα και έπαθα πλάκα! Η κλίμακα του volume φτάνει μέχρι το 40 αλλά παραπάνω απο 30 δυσκολεύτηκα να το πάω. Λέτε να τους καθίσω καμιά μύνηση; :p Απο 35 και πάνω (με τα ακουστικά που δίνει πάντα) είχε αρκετά αισθητό distortion. Τώρα αν έφταιγαν τα ακουστικά, η συσκευή ή τα...αυτιά μου δεν ξέρω ακόμα. Αρκετά γεμάτος ήχος πάντως.

Απο βιντεάκια που είδα επίσης τα demo που είχε μέσα δεν έλεγε τπτ ιδιαίτερο. Θα το δούμε στο review πώς θα πάει.

Πάντως μου έκανε εντύπωση πως στη συσκευασία είχε μέχρι και δυο προστατευτικές ζελατίνες για την οθόνη! Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αυτό... Τα ακουστικά και το καλώδιο που δίνει για το line in βέβαια περιττό να πω οτι είναι με επιχρυσωμένα βύσματα...

Πάντως για όποιον είναι έτοιμος να πάρει κάποιο αυτής της κατηγορίας θα του πρότεινα να το ψάξει και αυτό και να περιμένει να δει και το review μου καθώς πιστεύω πως είναι μια πολλά υποσχόμενη συσκευή. Πάντως διάβασα κάπου για ένα συγκρητικό που έβγαζε πρώτο ένα Sony, δεύτερο αυτό, μετά Toshiba, iRiver, Creative (δεν θυμάμαι σειρά) και τελευταίο το iPod σε ποιότητα ήχου. Μήπως το iPod τελικά δεν είναι τπτ άλλο απο μια καλοστημένη διαφημιστική καμπάνια; Θα δείξει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.