Jump to content

Περιεργη συμπεριφορα με καποια παιχνιδια σε Overclocked Conroe

geoal

Recommended Posts

Παιδια γεια σας και παλι, επειδη την τελευταια εβδομαδα παιδευομαι πολυ με ενα θεμα τελειως τρελο με τα παιχνιδια C&C Generals,Zero Hour και Battle for middle earth 2 στον clockαρισμενο στα 4230MHz E6600 μου ειπα να το ποσταρω ωστε αν το αντιμετωπισει και καποιος αλλος να μην ταλαιπωρηθει οπως εγω . Το προβλημα ειναι οτι ενω το συστημα στην συχνοτητα αυτη ειναι σταθερο σαν βραχος (τεσταρισμενο περιπου 3-4 μερες πριν αρχιζω να βαζω παιχνιδια) οταν εγκαθιστω τα παραπανω παιχνιδια και παω να τα τρεξω αυτα κανουν crash και το battle for middle earth 2 βγαζει ενα Visual Basic error. Προσπαθωντας να βρω την αιτια του κακου εχω κανει 7-8 format μεχρι χθες αλλα τελικα ανακαλυψα οτι το προβλημα ηταν η πολυ μεγαλη συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη που μαλλον (αυτο καταλαβα απο την συμπεριφορα που θα περιγραψω πιο κατω) δημιουργει καποιο λαθος κατα την πρωτη εκκινηση του εκαστοτε παιχνιδιου. Εφοσον λοιπον εκανα τα format και διαφορες αλλες δοκιμες και ηρθα σε αδιεξοδο ειπα να δοκιμασω να τρεξω τα παιχνιδια και σε default συχνοτητα επεξεργαστη. Ως δια μαγιας και προς μεγαλη μου εκπληξη και τα 3 παιχνιδια ετρεξαν κανονικα. Δεν μπορει λεω να φταιει το overclock γιατι ολα τα υπολοιπα παιχνιδια που δοκιμασα COD2,Prince of Persia the 2 thrones,Outrun 2006 επαιξαν καυτευθειαν και αδιαμαρτηρητα. Το επομενο πραγμα που δοκιμασα και που πραγματικα ηταν και το τρελο ηταν η δοκιμη και των 3 προβληματικων παιχνιδιων σε overclocked κατασταση ξανα και εφοσον ειχαν τρεξει τουλαχιστον μια φορα σε default. Το αποτελεσμα ηταν και τα 3 προβληματικα παιχνιδια παιζουν πλεον και overclocked και μαλιστα χωρις να πουν κιχ. Απολυτα σταθερα και πολυ μα πολυ γρηγορα. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας για ολα αυτα.

Εμένα η γνώμη μου είναι να Clockάρεις το pc πάλι και να τρέξεις Memtest να δεις τις μνήμες σου. Επίσης, να δεις μήπως τυχόν σου έχει ξεφύγει κανένα Mhz παραπάνω στην PCI Express.

Αλλιώς, πέτα τον Conroe και πάρε AMD :p

μερικά παιχνίδια έχουν την κακή συνήθεια να παίρνουν πληροφορίες απο το σύστημα για το τι επεξεργαστή έχεις και το δηλώνουν σε ένα αρχειάκι τύπου config.... πιθανότατα overclocked δεν μπορουσαν να αναγνωρίσουν σωστα τον επεξεργαστη...

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

αν δεν βαριεσαι κανε και μια δοκιμη με το MS Hotfix

(υπαρχει ενα αντιστοιχο ενδιαφερον thread εδω)

Θα του ριξω μια ματια αν και δεν βλεπω να ειναι και πολυ σχετικο. Ευχαριστω παντως

Αρχική απάντηση από jpavly

Εμένα η γνώμη μου είναι να Clockάρεις το pc πάλι και να τρέξεις Memtest να δεις τις μνήμες σου. Επίσης, να δεις μήπως τυχόν σου έχει ξεφύγει κανένα Mhz παραπάνω στην PCI Express.

Αλλιώς, πέτα τον Conroe και πάρε AMD :p

Μαλλον δεν καταλαβες οτι πλεον τα παινχιδια παιζουν και overclocked. Το μονο που χρειαζοταν ηταν να παιξουν την πρωτη φορα σε default απο εκει και περα παιζουν και στην συχνοτητα που στην αρχη δεν επαιζαν και αυτο ειναι το περιεργο. Αν επαιζαν default και καθολου ή με προβληματα overclocked θα ηταν ευκολο να καταλαβω οτι εχω προβλημα ασταθειας.

Αρχική απάντηση από JaguarOne

μερικά παιχνίδια έχουν την κακή συνήθεια να παίρνουν πληροφορίες απο το σύστημα για το τι επεξεργαστή έχεις και το δηλώνουν σε ένα αρχειάκι τύπου config.... πιθανότατα overclocked δεν μπορουσαν να αναγνωρίσουν σωστα τον επεξεργαστη...

Ειναι και αυτο μια πολυ καλη αποψη αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι μονο αυτο. Ευχαριστω παντως.

Αρχική απάντηση από xkandreas

μια άλλη ιδέα είναι να βάλεις τα τελευταία patch αν δεν το έχεις κάνει ήδη μπάς και είναι αυτό.

Ναι οπως εχεις καταλαβει ειναι το πρωτο πραμα που εκανα. Κατεβασα ολα τα patch αλλα τιποτα η λυση ηρθε τρεχοντας τα την πρωτη φορα χωρις overclock οπως εγραψα και ποιο πανω.

Ευχαριστω πολυ παιδια παντως απο drivers δοκιμασα τους 91.31,91.33 και 91.36 ολοι απετυχαν σε overclocked να ξεκινησουν τα παιχνιδια αλλα σε default επεξεργαστη κανενας δεν ειχε προβλημα να το ξεκινησει. Ξαναλεω οτι απο την στιγμη που τα παιχνιδια ξεκινησαν και επαιξαν μια φορα τωρα παιζουν χωρις το παραμικρο προβλημα και με το συστημα overclocked στα 4230ΜΗΖ και συνεπως δεν εχω κανενα προβλημα. Απλα το ανεφερα μηπως το συνατησει καποιος απο εδω και σπαζοκεφαλιασει αδικα. Η λυση ειναι ανοδυνη (εφοσον μπορω και παιζω τα παιχνιδια στην συχνοτητα που ειμαι σταθερος ετσι και αλλιως) και μακαρι ολα τα bugs να ειχαν τοσο ανοδυνες λυσεις.

Αρχική απάντηση από geoal

Μαλλον δεν καταλαβες οτι πλεον τα παινχιδια παιζουν και overclocked. Το μονο που χρειαζοταν ηταν να παιξουν την πρωτη φορα σε default απο εκει και περα παιζουν και στην συχνοτητα που στην αρχη δεν επαιζαν και αυτο ειναι το περιεργο. Αν επαιζαν default και καθολου ή με προβληματα overclocked θα ηταν ευκολο να καταλαβω οτι εχω προβλημα ασταθειας.

Δεν είδα την τελευταία πρόταση :p

Σε αυτή την περίπτωση, το μυαλό πάει σε αυτό που λέει ο JaguarOne.

Αρχική απάντηση από jpavly

Δεν είδα την τελευταία πρόταση :p

Σε αυτή την περίπτωση, το μυαλό πάει σε αυτό που λέει ο JaguarOne.

ουδης ασφαλτος (!!!) που ελεγε και η Δημητριου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.