cypherth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 σίγουρα συμφέρει υδρόψυξη όταν έχεις αρκετό θόρυβο στο πι-σι και σου σπάει τα νεύρα.... τι γίνεται όμως όταν δε σε ενοχλεί και τόσο ο θόρυβος, όταν δεν θέλεις να δώσεις και τόσα χρήματα, όταν κοιτάς τις θερμοκρασίες σου και λόγω του ότι το κουτί σου η ψύχτρα του και γενικά άλλα πράγματα τυγχάνει να επιτυγχάνουν χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν ισάξιες μιας μικρής υδρόψυξης του εμπορίου. θα ήθελα από τους ειδικούς αν μπορεί να γίνει μια εκτίμηση-σχεδιάγραμμα πότε συμφέρει (πέραν της μείωσης του θορύβου, που και μόνο από αυτό μια υδρόψυξη μπαίνει πρώτη στη βαθμίδα) η αλλαγή από αερόψυξη σε υδρόψυξη ή και η καθόλου αλλαγή της πχ όταν οι θερμοκρασίες είναι σε λογικά πλαίσια. ενδεικτικά αναφέρω το δικό μου παράδειγμα για να είναι κάτι σαν οδηγός. το μηχάνημα δουλεύει default: 4400 χ2, msi platinum, 7800gt, ocz 400άρες 2χ512 dual channel, 6hdd, ένας raptor με το λειτουργικό, 580w tagan. αυτά αρκούν. σε θερμοκρασία δωματίου 27 βαθμών οι θερμοκρασίες είναι: case: 26 mobo: 30 cpu:33 gpu:42 και ο δίσκος με το λειτουργικό: 32 κουτί έχω το πρώτο στακερ, με έναν ανεμιστήρα 12άρι μπροστά από το κουτί των δίσκων, το accelero στην κάρτα γραφικών, η μαμίσια ψύχτρα του επεξεργαστή και έναν 12άρη να βγάζει και 2 8άρηδες έναν επάνω και έναν πίσω κάτω στις γρίλιες να βγάζουν. θερμοκρασίες με everest και speedfan και aerocool 2. το σχεδιάγραμμα θα ήταν καλύτερο πιστεύω να γίνει κάπως έτσι: πχ. 100ευρώ υδρόψυξης από κατάστημα (ρίξιμο θερμοκρασίας χ βαθμών)< την υπάρχουσα αερόψυξη με τις συγκεκριμένες θερμοκρασίες < 120 ευρώ υδρόψυξης από κατάστημα (ρίξιμο θερμοκρασίας ψ βαθμών)< με αλλαγή ψύχτρας στον επεξεργαστή (50 ευρώ) και νέες θερμοκρασίες <150 ευρώ custom υδρόψυξη (ρίξιμο θερμοκρασίας Ζ βαθμών < 300 ευρώ υδρόψυξη αγορασμένη από κατάστημα ........... και ούτωκαθεξής...... πιστεύω ένα τέτοιο διάγραμμα με χοντρικά πόσο μια υδρόψυξη ή πόσο μια αλλαγή σε κάτι στο μηχάνημα ρίχνει τη θερμοκρασία πιστεύω θα βόλευε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 1, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2006 Δεν νομιζω να κανει καποιος σχεδιαγραμμα για αυτα που θες..!Μακαρι βεβαια για σενα...Εχουν συζητηθει καμποσες φορες ...αν ψαξεις θα βρεις.Το θεμα υδροψυξη και ποσο θα τον βοηθησει εγκειται στην υποκειμενικοτητα του καθενος καθως το θεμα "θορυβος" και "θερμοκρασιες" αγγιζει διαφορετικα τον καθενα!Στην δικη σου περιπτωση παντως δεν αξιζει να βαλεις νερο μιας και εχεις καλες θερμοκρασιες και δουλευεις default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panigrc Σεπτέμβριος 22, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Αν έχεις λεφτά να δώσεις σίγουρα η υδρόψυξη είναι μία καλή λύση. Αλλά σκέψου πως το θέλω σου στην ουσία δεν είναι και τόσο σημαντικό. Πρώτον έχεις καλές θερμοκρασίες, Δεύτερον δεν ζορίζεις τον επεξεργαστή ή γενικά το μηχάνημα, τρίτον (απ'ότι κατάλαβα) παίζεις με χαμηλό προϋπολογισμό. Μέχρι τώρα τα γεγονότα δείχνουν στο να μη βάλεις. Αν ωστόσο θες να βάλεις για να είσαι μεσα στη μόδα ή να σαι "μαγκας" τότε πάω πάσο βάλε και βάλε και καλό μαλιστά. Χρέωσε την πιστωτική σου με κανα 300άρι και θα σαι ο πιο μουράτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Σεπτέμβριος 22, 2006 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από panigrc Αν έχεις λεφτά να δώσεις σίγουρα η υδρόψυξη είναι μία καλή λύση. Αλλά σκέψου πως το θέλω σου στην ουσία δεν είναι και τόσο σημαντικό. Πρώτον έχεις καλές θερμοκρασίες, Δεύτερον δεν ζορίζεις τον επεξεργαστή ή γενικά το μηχάνημα, τρίτον (απ'ότι κατάλαβα) παίζεις με χαμηλό προϋπολογισμό. Μέχρι τώρα τα γεγονότα δείχνουν στο να μη βάλεις. Αν ωστόσο θες να βάλεις για να είσαι μεσα στη μόδα ή να σαι "μαγκας" τότε πάω πάσο βάλε και βάλε και καλό μαλιστά. Χρέωσε την πιστωτική σου με κανα 300άρι και θα σαι ο πιο μουράτος. δηλαδη οποιος εχει ενα hobby το παιζει μαγκας και μουρατος? Δηλαδη κακο ειναι να μαθει 2-3 πραγματα περα απο τα κοινα? Cool boy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 το ξέρω ότι έχω καλές θερμοκρασίες γιαυτό άνοιξα αυτό το νήμα για να δω πότε αξίζει και σε πόσα χρήματα να γίνει μια μετάβαση από αερόψυξη σε υδρόψυξη και ας είναι υποκειμενικό. γνώμες θέλω. δεν καταλαβαίνω γιατί να ζορίσω τον επεξεργαστή, δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό.δεν παίζω σε χαμηλό προυπολογισμό,που φαίνεται κάτι τέτοιο? παίζω σε προυπολογισμό λογικών ορίων για κάτι τέτοιο, εξάλλου ο σκοπός του νήματος ήταν για αξιολόγηση των απαντήσεων και για γνώμες.όπως είπα είναι υποκειμενικό τι είναι για τον έναν θόρυβος και τι όχι, τι χρειάζεται το πισι και πολλοί άλλοι παράγοντες που θα τον βάλουν σε σκέψη πριν προβεί σε αγορά.+1 unseen Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Σεπτέμβριος 22, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από panigrc [Σήμερα, στις 03:14] Αν έχεις λεφτά να δώσεις σίγουρα η υδρόψυξη είναι μία καλή λύση. Αλλά σκέψου πως το θέλω σου στην ουσία δεν είναι και τόσο σημαντικό. Πρώτον έχεις καλές θερμοκρασίες, Δεύτερον δεν ζορίζεις τον επεξεργαστή ή γενικά το μηχάνημα, τρίτον (απ'ότι κατάλαβα) παίζεις με χαμηλό προϋπολογισμό. Μέχρι τώρα τα γεγονότα δείχνουν στο να μη βάλεις. Αν ωστόσο θες να βάλεις για να είσαι μεσα στη μόδα ή να σαι "μαγκας" τότε πάω πάσο βάλε και βάλε και καλό μαλιστά. Χρέωσε την πιστωτική σου με κανα 300άρι και θα σαι ο πιο μουράτος. Προτον τα 300 ευρω που λες ειναι υπερβολικα... Δευτερον το παιδι μηπος δεν θελει να εχει το "καλυτερο" του αρκει το "καλο" και με 150-200 ευρω νομιζω παιρνει ενα custom απο τον unseen:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 ακριβώς . δε θέλω το καλύτερο, θέλω κάτι που να ξέρω ότι αξίζει τα λεφτά του και θα έχει καλύτερη απόδοση από τις θερμοκρασίες που έχω γιατί ο θόρυβος είναι σίγουρο ότι θα μειωθεί .(και σίγουρα κάτι καστομ αξίζει τα λεφτά του) θα ήθελα να ξέρω μέχρι πόσα λεφτά να κοιτάξω για κάτι κάστομ και τι κομμάτια θα μου φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που ήδη έχω (για 2 περιπτώσεις με ψύξη κάρτας γραφικών και με ψύξη μόνο του επεξεργαστή αλλά με μελλοντική αναβάθμιση για ψύξη και της κάρτας γραφικών) Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Σεπτέμβριος 22, 2006 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Για μπλοκ σιγουρα του 11 και τα πιο πολλα πραγματα θα βρεις εδω http://www.xtremeshop.com.gr/catalog/index.php ι μπορεις να στειλεις ΠΜ στον χρηστη UNSEEN.... Οπος ειπα και πιο πανω νομιζω οτι στα 150-200 ευρω θα εχεις αρκετα εως πολυ καλο νερακι Και για τα μπλοκ κοιτα εδω http://eleven.orion.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 κοιτάζω καιρό το σαιτ αυτό είχα στείλει και εμαιλ αλλά δεν πήρα απάντηση ποτέ...μπορώ να φτιάξω μια σύνθεση δεν ξέρω όμως αν θα έχει αποτέλεσμα και θα είναι καλύτερα από αυτό που πετυχαίνω τώρα με αερόψυξη με τις θερμοκρασίες που γράφω στο πρώτο ποστ. εκεί θα στηριζόμουν σε σας που έχετε υδρόψυξη. και με το που θα βρω χρόνο θα περάσω και από το μαγαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 22, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Δεν ειμαι κατα της υδροψυξης...(σ.σ με υδροψυξη ειμαι)αλλα νομιζω θα σου ταιριαζε απλα μια αλλη καλη ψυκτρα στο cpu!Ετσι αν δεν σε ενοχλουν οι υπολοιποι ανεμηστηρες απο πλευρας θορυβου τοτε θα εχεις ηδη καλυφθει για αυτα που θες!(θερμοκρασιες-θορυβος)Εφοσον δουλευεις default τοτε 130-140 παιρνεις υδροψυξη(με 2 μπλοκ για cpu/gpu) και κανεις παλι την δουλεια σου με ακομα πιο χαμηλες θερμοκρασιες!Αλλα να βαλω υδροψυξη για να πεσω απο το 33 (σε τι αντιστοιχει αυτη η θερμοκρασια?idle/load) στο 27 (πχ) δεν θα το εκανα.Kατεβασε αυτο και πες μας τι θερμοκρασια βλεπεις!Καλο θα ηταν να μας ελεγες και σε idle και σε load .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Σεπτέμβριος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth [01-09-2006 08:55] σε θερμοκρασία δωματίου 27 βαθμών οι θερμοκρασίες είναι: case: 26 mobo: 30 cpu:33 gpu:42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Σεπτέμβριος 22, 2006 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 προβλημα με τον mail server που λυθηκε πριν 5 μερες. αλλα ασχετο. Εγω θελω να ψαχνει ο κοσμος και να περνει οτι θελει. Γιαυτο μην δινετε παντου λινκ το xtremeshop. Χτυπαει ασχημα για τα αλλα μαγαζια.Cypherth αν εντελει θελησεις κατι απο το μαγαζι επικοινωνησε μαζι μου ή στειλε mail απο την φορμα μιας που δουλευει τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 tassoss οτι δεν καταλαβαίνεις ρώτα καλύτερα από το να αφήνεις υποννοούμεναόπως τι κουτί έχω, σε τι θέση βρίσκεται το θερμόμετρο του σπιτιού και σε τι θέση το κουτί και το κατά πόσο άδειο είναι το κουτί.θα σου έστελνα φώτο επειδή είσαι δύσπιστος αλλά δυστυχώς κάηκε η κάρτα γραφικών μου και το πισι δε δουλεύει http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=441808μπορείς όμως αν είσαι θεσσαλονίκη να έρθεις να το δεις όποτε θέλεις και να σου φύγει κάθε απορία που σου δημιουργήθηκε.ntg θα το κάνω με το που θα επιστρέψω από αθήνα για αντικατάσταση της κάρτας γραφικών μου. ευχαριστώ πολύ πάντως.απόθόρυβο πάντως επειδή το στάκερ το 1 είναι η έννοια του τρύπιου, έχω: 2 12ρηδες μπροστά για τους δίσκους ([πρόσθεσα άλλον έναν) δουλεύουν σύμφωνα με την εταιρεία στα 16,4db, έναν πίσω πάλι στα ίδια, έναν 8ρη πάνω στα 22, έναν πίσω και κάτω μόλις στις 900στροφές, του τροφοδοτικού του τάγκαν, και έναν στα 22db να χτυπάει μνήμες και από πλάγια τη cpu. την προηγούμενη εβδομάδα πριν καεί η κάρτα μου πρόσθεσα και το crossflow για το στακερ και στο λοου μου έριξε κιαλλο τη θερμοκρασία, δεν έχω όμως αξιόπιστα αποτελέσματα γιατί δεν πρόλαβα να το χαρώ...από βδομάδα μάλλον...unseen thnks, κατά 99% όταν επιστρέψω θα περάσω από το μαγαζί για να πάρω μια πιο σφαιρική άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Σεπτέμβριος 22, 2006 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 ηρεμησε παλλικαρι μου, δεν υπονοω τιποτα απλως συμφωνα με το τι γραφεις οι θερμοκρασιες σου δεν ειναι λογικες.δεν μπορω εγω να ξερω αν το ενα θερμομετρο ειναι στην ανατολη και το αλλο στην δυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
panigrc Σεπτέμβριος 24, 2006 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2006 Συγνώμη αν δεν εξέφρασα σωστά την άποψή μου. Φυσικά και να πάρει κάποιος υδρόψυξη αν για κάποιο λόγο τη χρειάζεται. Πχ όπως αναφέρθηκε λόγω θορύβου. Αν όμως όλα πάνε οκ τότε είναι μόνο για χόμπυ έτσι δεν είναι ; Αλλά και σα χόμπυ εγώ δεν έχω τίποτα εναντίον. Τώρα για τα 300 ευρώ ξέρω πως ήμουν λίγο υπερβολικός και συγχωρέστε με για αυτό αλλά δείτε την καλή πλευρά της υπόθεσης, η απάντησή μου άναψε φωτιές και έδωσε αφορμή για περισσότερη συζήτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trackman Σεπτέμβριος 25, 2006 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2006 καλή ερώτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.