Jump to content

Μνήμες για Conroe 6600 μέχρι 300 Ευρώ??

Mach

Recommended Posts

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

οπως φαινεται απο τα αποτελεσματα ολα τα τεστ (διορθωσα το αρχικο ποστ επειδη δεν ειχα προσεξει καλα λογω κουρασης) δινουν προβαδισμα στη μεγαλυτερη συχνοτητα ακομα και με χειροτερους χρονισμους. Κριμα που δεν παιζει ο 4:5 διαιρετης για να βλεπαμε τι θα γινοταν με τις μνημες στα 500 (DDR 1000) και 4-4-4-4. Ελπιζω παντως εστω και ετσι να βγαλεις τα συμπερασματα σου.

δεν είναι απόλυτα σωστή η σύγκριση γιατί η η διαφορά στο FSB μπορεί να έχει δώσει αυτές τις μικρές διαφορές και όχι απαραίτητα η διαφορά στη συχνότητα-timings της μνήμης... θα κάνω και εγώ μερικές το ΣΚ για να δούμε.. καλή δουλειά πάντως! :)

Αρχική απάντηση από dimcar

δεν είναι απόλυτα σωστή η σύγκριση γιατί η η διαφορά στο FSB μπορεί να έχει δώσει αυτές τις μικρές διαφορές και όχι απαραίτητα η διαφορά στη συχνότητα-timings της μνήμης... θα κάνω και εγώ μερικές το ΣΚ για να δούμε.. καλή δουλειά πάντως! :)

Παιζει και αυτο που λες αλλα ηταν το μονο που μπορουσα να σκεφτω εκεινη την ωρα μια και ελευθερος χρονος δεν παιζει αρκετος για περισσοτερα. Αν μπορεις δοκιμασε και τον διαιρετη στην δικη σου μητρικη να δουμε αν δουλευει καλυτερα.

ευχαριστω για το χρονο σου..

Αν και μαλλον θα συμφωνησω με το dimcar...

Πιο πολυ ηθελα να δω το συγχρονο και σφιχτο με το ασυγχρονο και χαλαρο!(αν γινεται στην ιδια συχνοτητα...μονο με αλλαγη διαιρετη).Βεβαια σε σενα δεν δουλευε οποτε...αναμενουμε απο dimcar..

Οταν το κανει θα τα μαζεψω σε ενα πινακακι να φιανεται συγκεντρωτικα η δουλεια σας!

Χωρις να ειμαι σιγουρος ....μαλλον το σφιχτο και συγχρονο "λεει" αφου με το ασυγχρονο παιζει να χαθει η οποια διαφορα...

Ολες τις εικονες core2duo τις ονομασες??

Σιγουρα θα εκανες λαθη στο ποσταρισμα...:p

(ξεχασες ενα aquamark ,εχεις βαλει 2 φορες το 2κ1 με σκορ 48902 (8χ450) το οποιο οπως λες πιο κατω θα επρεπε να ειναι μικροτερο απο το 9χ400...(48580).....)

Εμείς που έχουμε DDR2-5300 μπορούμε να βρούμε μητρική με διαιρέτη FSB/RAM μικρότερο του 2; Στα 667 θεωρητικά τερματίζουν οπότε δεν υπάρχει τρόπος να δεις που θα φτάσει ο CPU!

Αρχική απάντηση από ΝTG

ευχαριστω για το χρονο σου..

Αν και μαλλον θα συμφωνησω με το dimcar...

Πιο πολυ ηθελα να δω το συγχρονο και σφιχτο με το ασυγχρονο και χαλαρο!(αν γινεται στην ιδια συχνοτητα...μονο με αλλαγη διαιρετη).Βεβαια σε σενα δεν δουλευε οποτε...αναμενουμε απο dimcar..

Οταν το κανει θα τα μαζεψω σε ενα πινακακι να φιανεται συγκεντρωτικα η δουλεια σας!

Χωρις να ειμαι σιγουρος ....μαλλον το σφιχτο και συγχρονο "λεει" αφου με το ασυγχρονο παιζει να χαθει η οποια διαφορα...

Ολες τις εικονες core2duo τις ονομασες??

Σιγουρα θα εκανες λαθη στο ποσταρισμα...:p

(ξεχασες ενα aquamark ,εχεις βαλει 2 φορες το 2κ1 με σκορ 48902 (8χ450) το οποιο οπως λες πιο κατω θα επρεπε να ειναι μικροτερο απο το 9χ400...(48580).....)

ναι εχεις δικιο εκανα λαθος και εδωσα 2 φορες το 2κ1 με σκορ 48902 (8χ450) και επισης το συμπερασμα ειναι ακυρο μια και στο 2Κ1 στα 8χ450 το σκορ ειναι ποιο μεγαλο απο το 9χ400. Απλα ηταν αργα και ημουν αρκετα κουρασμενος εκεινη τη στιγμη. Παντως το ονομα των φωτογραφιων ηταν καπως ετσι core2duo Aquamark_8Χ450_4-4-3-4.jpg και ηταν σε ξεχωριστο φακελο που εγραφε πχ benches 8X450 και ο αλλος benches 9Χ400 οποτε ειναι δυσκολο να ποσταρα αποτελεσματα του 8Χ450 στο 9X400 ή το αντιστροφο. Θα τσεκαρω ομως το βραδυ μηπως εγινε κατι τετοιο αλλα μου φαινετε δυσκολο ειπαμε κουρασμενος αλλα για τετοιο λαθος θα επρεπε να ημουν χωμα. Παντως θα εχει ενδιαφερον ενα τεστακι και απο τον dimcar αν μπορει φυσικα.

Επισης ριξτε μια ματια εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112143

και εδω http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr2-oc1ghz_9.html νομιζω οτι αυτο που λεει ειναι οτι στις DDR2 παιζει ρολο πιο πολυ η συχνοτητα λειτουργια παρα οι χρονισμοι της μνημης. Φυσικα υπαρχει μια αναλογια σε αυτο.

Λοιπον εκανα ενα τσεκ στις φωτογραφιες που εχω στο σκληρο και τελικα τα αποτελεσματα ειναι σωστα. Δηλαδη δεν εχω βαλει καποια φωτογραφια/αποτελεσμα που ηταν 9χ400 στα αποτελεσματα του 8χ450 ή το αντιστροφο. Το συμπερασμα ηταν λαθος που εβγαλα ριχνοντας μια γρηγορη ματια γιαυτο και το αφαιρεσα απο το αρχικο ποστ. Ελπιζω συντομα να δουμε και ενα τεστ με διαιρετη ωστε να εχουμε καλυτερη εικονα.

Καταρχάς χαιρετώ την ομήγυρη, καθώς είμαι νεο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα . Είμαι μηχανικός και μέσα στην εβδομάδα σκέφτομαι να φτιάξω μία σύνθεση σαν του geoal για αρχιτεκτονικό σχέδιο και 3D. Εκεί που κολλάω είναι οι μνήμες . Κοιτώντας τις συμβατές από την σελίδα της ASUS είχα καταλήξη σε corsair ή kingston. Eπειδή το σύστημα θα κλοκάρει αλλά παίζει ρόλο και η συνολική ποσότητα της μνήμης παίζει να μπούν 4 gb και για οικονομικούς λόγους από 533 έως 800 ΜΗΖ. Θέλω απόψεις για αυτές τις δύο εταιρείες μνημών, καθώς δεν έχω δει κανένα πόστ από κάποιον που τις δοκίμασε, και προτάσεις από την εμπειρία σας για την επιλογή μου.

Ευχαριστώ για τα φώτα σας.

Καλως ηρθες φιλε μου. Στα 4γιγα μνημη ειναι δυσκολο να σου προτεινω κατι γιατι απο μνημες 2 γιγα ανα στικακι δεν γνωριζω. Το θεμα με τις μεγαλες μνημες ειναι οτι συνηθως δεν ανεβαινουν τοσο καλα οσο οι ιδιες μνημες μικροτερης χωρητικοτητας. Τωρα αν θα πας σε 4Χ1 γιγα θα πρεπει να ξερεις οτι με 4 μνημες οι μητρικες συνηθως αποδιδουν ποιο αργα απο οτι με 2 μνημες και οτι κλοκαρουν χειροτερα. Παντως για μνημες καλυτερα να κοιτας τι τσιπακια φορανε παρα ποια φιρμα εχουν πανω στις ψυκτρες τους.

Ευχαριστώ για την απάντηση . Εννοούσα 4χ1 GB με φουλάρισμα όλων των θέσεων και όχι ζεύγη των 2 GB, που όπως σωστά είπες δεν κάθονται καλά. Τα προγράμματα που τρέχω έχουν ανάγκη από την μέγιστη δυνατή RAM που θα δουλεύει με μια ικανοποιητική ταχύτητα.

ΟΚ καλη ηταν η διευκρινιση αλλα οπως εγραψα και ποιο πανω τα 4Χ1GΒ configuration ζοριζουν τον MCH και χανουν σε επιδοσεις αλλα και κλοκαρουν χαμηλοτερα απο οτι οι ιδιες μνημες σε 2Χ1. Καλο θα ηταν να μας πεις και σε τι συχνοτητα θελεις να παιξεις (με Ε6600 απο οτι καταλαβα) ωστε να δουμε αν ειναι εφικτο και ποιος θα ειναι ο καλυτερος συνδιασμος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.