Jump to content

Chieftec CFT-560A-12C. Toσο θορυβώδες?

nickthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πηγα σημερα απο πλαισιο και πηρα το Chieftec CFT-560A-12C http://www.chieftec.de/?page=products_big&id=256&k_id=4&language=de Ηρθα σπιτι το συνδεσα όλα οκ αλλα ρε παιδιά νομίζω ότι κανει πολύ θόρυβο. Το pc έχει παθητική υδροψυξη σε vga kai cpu. και 2 12άρηδες στα 7V. Πριν είχα ένα chieftec 350w που δεν το άκουγα καθόλου...Το καινουριο όμως χωρίς να ζορίζεται το pc κανει έναν θόρυβο συνεχομενο που προσωπικά με ενοχλέι..

Λετε να φταει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό και να χρειαστεί να το παω πισω? Είναι δυνατον τόσο μεγάλη διαφορά στον θορυβο απο το προηγουμενο που είχα?

edit Πριν είχα αυτό :http://www.chieftec.de/?page=products_big&id=235&k_id=4&language=de Απο ότι λεει στο site και οι 2 ανεμιστήρες είναι στα 27dB. Στην πραγματικότητα όμως κατι άλλο συμβαινει...

ο 12αρης του είναι λίγο σφυρίχτρα. Σε γνωστό αλλάχτηκε από το μαμίσιο και έβγαλε το σκασμό

Απο το μαμίσιο? Δεν το έπιασα αυτό. Παντως ο ανεμιστήρας γυριζει γυρω στις 1200 στροφές.

Καλά, είπαμε, καλά και χρυσά και όλα τα άλλα τα Chieftec αλλά πας και παίρνεις Chieftec σε αυτή την κατηγορία ενώ βρίσκεις άλλα διαμάντια με μικρή διαφορά τιμής;

Τέσπα. Αν όντως κάνει θόρυβο και είναι normal για το μοντέλο, το μαγαζί δεν μπορεί να κάνει τπτ. Θα μπορούσες όμως να τον αλλάξεις με έναν silenX. Αυτοί οι ανεμιστήρες πρέπει πραγματικά να έχουν διαφορά...

Δες εδώ: http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp

Τσούζουνε βέβαια αρκετά αλλά πρέπει να αξίζουν...

Nα ρωτήσω. Μπορώ να το παω αυριο πισω με την αποδειξη και το κουτι του και να μου δώσουν τα λεφτα μου πισω ή να παρω κάτι άλλο με τα ίδια χρήματα? Εχω αυτο το δικαίωμα?

πόσες μέρες το έχεις; νομίζω ότι υπαρχει το δικαίωμα της υπαναχώρησης, εντός 10 ημερών επιστροφή του προΙόντος και επιστροφή χρημάτων

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Δες εδώ: http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp

Τσούζουνε βέβαια αρκετά αλλά πρέπει να αξίζουν...

30 ευρώπουλα για ανεμιστήρα?Μπα....Περίμενε καλύτερα να περάσει το καλοκαίρι και πάρε έναν με 5 ευρώ.

Δεν θα το 'λεγα τόσο εύκολα το μπα... Είδες χαρακτηριστικά; 11dBA και 46CFM; 14dBA και 72CFM; 14dBA και 60CFM; 18dBA και 90CFM; Ακόμα και πλαστά να είναι τα στοιχεία, πόσο λάθος μπορεί να είναι; Πιστεύω οτι τα 30 τα αξίζουν οι συγκεκριμένοι...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Δεν θα το 'λεγα τόσο εύκολα το μπα... Είδες χαρακτηριστικά; 11dBA και 46CFM; 14dBA και 72CFM; 14dBA και 60CFM; 18dBA και 90CFM; Ακόμα και πλαστά να είναι τα στοιχεία, πόσο λάθος μπορεί να είναι; Πιστεύω οτι τα 30 τα αξίζουν οι συγκεκριμένοι...

Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την απόδοσή τους σε σύγκριση με άλλους ανεμιστήρες.Οκ θα είναι καλύτεροι ,αλλά όχι αρκετά καλύτεροι που να δικαιολογούνε τη τιμή τους.Kανα 15άρι θα ήτανε οκ αλλά οχι και 30 ευρώ!Θα πρέπει βέβαια για να μιλώ με σιγουριά να τους δω από κοντά.Επίσης ο καθένας κατασκευαστής μου φαίνεται μετρά τη φασαρία του ανεμιστήρα από διαφορετική απόσταση,έτσι τουλάχιστον κατάλαβα μεταξύ thermaltake και coolermaster.

Οι silenX είναι μετρημένοι σε 1m σε απόλυτα ήσυχο δωμάτιο. Το λέει στο site. Οι περισσότεροι "αθόρυβοι" που κυκλοφορούν είναι σαφέστατα υποδεέστεροι σε απόδοση. Δε νομίζω να λένε τόσο ψέματα. Πάντως η σχεδίαση του ανεμιστήρα (τα πτερύγια ξεκινούν απο το κέντρο, το μοτέρ είναι μικρότερο απο τα συνηθισμένα κτλ) πιστεύω δικαιολογεί τη διαφορά στην απόδοση.

Παρατήρησε τα νούμερα... Αν είναι σωστά λένε πολύ. Και εντάξει, δεν θα τους βάλει ούτε ο γιος της κυρΑγλαίας αλλά και αυτός που θα τους βάλει θα βάλει 2-3.

αν ειναι να αλλαξει τον 12αρη τοτε με αυτον εδω δεν θα εχει κανενα προβλημα!

Εχω εναν τετοιον και ο μονος τροπος για να δεις οτι δουλευει ειναι ή να βαλεις δαχτυλο ή να σκυψεις!!!!!(<-κανενα σεξουαλικο υπονοουμενο....απλα μονο ετσι γινεται)

Πραγματικα το τελευταιο πραμα που ακουγεται στο pc μου!

(αν και με μια μικρη γυρα βρηκα κατι ωραια πραματακια .....στα 13-16€ με τιποτα δεν φτανει τα 6.55€ του παραπανω link)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.