koulis13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2006 Καλησπέρα.Πρόκειτε να προβώ άμεσα σε αγορά υπολογιστή παλάμης και θέλω τη βοήθειά σας στο τί πρέπει να προσέξω αλλά και να λυθούν κάποιες απορίες που έχω.Καταρχήν βλέπω στο διαδίκτυο οτι κάποια τα αναφέρει ώς palmtop και άλλα ώς handheld όπως επίσης pocket pc. Έχουν διαφορά ή είναι τα ίδια;Επίσης βλέπω οτι τα περισσότερα έχουν ώς λειτουργικό Microsoft Windows Mobile αλλά και Microsoft Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Αύγουστος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Όλα ονομάζονται PDA ή HandheldΥπάρχουν PPC (Pocket PC) τα οποία έχουν λειτουργικό της Microsoft (windows mobile) και υπάρχουν και τα Palm τα οποία έχουν λειτουργικό... PalmOSPPC βγάζουν οι εταιρίες Dell, HP, ACER, Casio, FJS, Toshiba κτλενώ PDA με PalmOS βγάζουν (η καλύτερα έβγαζαν) η Palm και η Sony.Ο κόσμος εκ παραδρομής αναφέρει και τα PPC ως PalmΟυσιαστικά λειτουργικό PalmOS για να πάρεις σήμερα πρέπει να είσαι αρκετά hardcore user καθώς μέχρι και η ίδια η Palm (εταιρία κατασκευής) βάζει πλέον λειτουργικό της Microsoft Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Αύγουστος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Για τα destinator ειπαρχουν διαφορες εκδοσεις 3,6,ΡΝ,SP με καποιες μικροδιαφορες.Βασικα αν ψαχνεις απλα για gps δεν χρειαζεσαι PDA. Αυτη τη στιγμη υπαρχουν λογισμικα και για οποιδηποτε κινητο smartphone η οχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Αύγουστος 30, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 θελεις να χρησιμοποιησεις το PDA σου και σαν κινητο?θελεις να εχει ενσωματωμενο gps receiver ?η διαφορα νομιζω ειναι οτι το ΡΝ ειναι πιο καινουριο αο το 3σε ολα τα windows mobile 2005 ερχεται ενα πακετακι office με word excell κλπκαι φυσικα media playerαλλα ειναι τοσες πολλες οι εφαρμογες που υπαρχουν στο νετ οπου σιγουρα θα μπορεις να παραμετροποιησεις τη συσκευη σου οπως θελειςεγω για κινητο και PDA επελεξα πριν απο αρκετο καιρο(πριν το φερει το πλαισιο) το ETEN M600και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος, γιαυτα που ζητουσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntemian Αύγουστος 30, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Sorry για το οφτοπικ αλλά για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θέλω να ρωτήσω αν αξίζει η αγορά ενός HP IPAQ H4150.Το έχω βρεί μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Αύγουστος 30, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 ^^^^^^^Εάν η μπαταρία του είναι σε καλή κατάσταση, σε καμία περίπτωση μην δώσεις πάνω από 180 ευρώ....Γενικά 180+ πολλάαπό 150 έως 180 καλά αλλά ψάξε και για άλλοκάτω από 150 είναι καλά και πάρτοκαι κάτω από 130 τον κλέβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
koulis13 Σεπτέμβριος 2, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2006 Καλημέρα. Νομίζω οτι οι απορίες μου λύθηκαν, thnx . Το Pda δέ με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιώ ώς κινητό. Θέλω να έχει gps receiver μιάς και πιστεύω οτι θα με βοηθήσει, χρησιμοποιώvτας το destinator, για την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Η βασική του χρήση όμως θα είναι ώς βοήθημα στη δουλειά, περισσότερο ώς εργαλείο αποθήκευσης memo, παρατηρήσεωκ κτλ, γιατί το laptop είναι αρκετά μεγάλο για εργοτάξιο. Έχω βρεί κάποια στο διαδίκτυο. Αλήθεια, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στα pda η ισχύς του επεξεργαστή και το μέγεθός της μνήμης; Τί πρέπει να προσέξω για τη χρήση που το θέλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Σεπτέμβριος 2, 2006 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από koulis13Έχω βρεί κάποια στο διαδίκτυο. Αλήθεια, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στα pda η ισχύς του επεξεργαστή και το μέγεθός της μνήμης; Τί πρέπει να προσέξω για τη χρήση που το θέλω; Γενικά η ισχύς του επεξεργαστή δεν παίζει συμαντικό ρόλο... Έτσι και αλλιώς εάν νοιάζεσαι για αυτονομία θα το έχεις πάντα στο low... Από την άλλη εάν είναι γρήγορο π.χ. θα σου βρίσκει γρηγορότερα την νέα διαδρομή για στο GPS (μιλάμε για 1-2 δευτερόλεπτα διαφορά και πολλά λέω)Τα PPC έχουν 2 εσωτερικές μνήμες. Μια RAM και μια ROM. H ram είναι συνήθως η μικρότερη και είναι εκεί που φορτώνονται προγράμματα κτλ (παρόμοια με την χρήση της RAM στο PC). Η Rom χρησιμεύει για αποθήκευση προγραμμάτων δεδομένων κτλ.Στα περισσότερα PDA μπορείς να αποθηκεύσης και στη RAM πράγμα όμως που δεν συμφέρει για ευνόητους λόγους. Το κλασικό μέγεθος RAM/ROM σήμερα είναι 64/128 (ΜΒ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Σεπτέμβριος 2, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από totally_wired Γενικά η ισχύς του επεξεργαστή δεν παίζει συμαντικό ρόλο... επετρεψε μου να διαφωνησω , φιλικα πανταενα καλο pda χωρις να ειναι κηνιτο και σχετικα φθηνο ειναι http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=42280161&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=340891&Merchant_Id=1&sts_cid=3αλλιως καλυτερα με κινητο μαζι http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=42280161&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=342107&Merchant_Id=1&sts_cid=3http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=42280161&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=340905&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Σεπτέμβριος 2, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2006 Μπορείς να μας πεις γιατι η ισχύς του επεξεργαστή παίζει σοβαρό ρόλο;Ή σε τι εφαρμογές έχεις δει σημαντικές διαφορές...Φιλικά τώρα... *μετά θα αγριέψω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Σεπτέμβριος 3, 2006 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2006 θα απαντησω αν και ειναι off topicοπως προειπες καταρχην παιζει ρολο στο gps και πιστεψε με οταν οδηγεις τα 2 δευτερολεπτα ειναι σημαντικα γιατι μπορει να εχεις χασει μια στροφη....επιπλεον ειναι γενικοτερα πιο ανετη η λειτουργεια του λειτουργικου για ολες τις εφαρμογες και μικρα ψιλοκολληματα ισως εξαληφθουν σε ενα συγκεκριμενο μοντελο με περισοτερη επεξεργαστικη ισχυας το ληξουμε καλυτερα εδω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koulis13 Σεπτέμβριος 3, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2006 Καλησπέρα και πάλι.Ψάχνοντας βρήκα αυτό το οποίο μου άρεσε αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.Γι' αυτό με παρότρεινε και ένας φίλος συνάδερφος που το κατέχει, δέν έχω τη δυνατότητα να το δώ απο κοντά όμως και να το δοκιμάσω. Το μόνο αρνητικό που μου είπε οτι έχει είναι οτι δέν υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες και είναι αναγκασμένος να γράφει με greeklish. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αλλαγή και να γράφω με Ελληνικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Σεπτέμβριος 6, 2006 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2006 εφοσον φοραει windows 2005 μπορεις να βαλεις πολλα και διαφορα προγραμματακια για να το διαμορφωσεις οπως εσυ θελεις συμπεριλαμβανομενων και των ελληνικων γραμματων αλλα και αλλων εφαρμογων που χρησιμοποιουν ελληνικα γραμματα, οπως πχ προγραμμα για τις επαφες κλπ κλπγια αυτα τα θεματα θα σο προτεινα να συμβουλευτεις ενα αλλο φορουμ www.myphone.grειναι το thelab των κινητων κατα καποιο τροπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trackman Σεπτέμβριος 17, 2006 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2006 dell axim v51 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 17, 2006 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2006 Fujitsu LOOX 560 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.