Jump to content

New PC..Need Help!

iRMo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν..Πρόσφατα αγόρασα ένα πισι με τα εξής χαρακτηριστικά :

Μοβο : ASUS P5W DH DELUXE

CPU : INTEL CORE 2 DUO 6600

PSU : ENERMAX LIBERTY 620W

VGA : PCI-EXP ATI X1800XL-VIVO 256 GECUBE

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι ο υπολογιστής δεν ανάβει..Η mobo και το Mouse όμως δείχνουν οτι έχουν ρεύμα(το led ths mobo)..η Motherboard λέει στο manual οτι είναι συμβατή με core 2 duo...Σας παρακαλώ βοηθείστε με :jump::(:help: :giveup:

Οταν πατας το power ακους τον μικρο συντομο ηχο; Τι αλλα εχεις συνδεμενα στη μητρικη σου;

Δεν ακούγεται τπτ βασικά..Πάνω στη μητρική έχω τα απολύτως απαραίτητα...επεξεργαστή,vga,1 μνήμη και ένα σκληρό..Η μόνη αλλαγή που βλέπεις έιναι τα φωτάκια τησ μητρικής και του ποντικιου...Διάβασα στο http://event.asus.com/2006/mb/P5W_DH_DELUXE_faq.htm οτι μάλλον είναι outdated τα bios μου..Αλλιώς τι άλλο να φταίει?:woot::tomato: :giveup:

ARVAS, μπορεί να μην έχει buzzerάκι πάνω η μητρική και να μην ακούγεται για αυτό το λόγο...

Η γνώμη μου είναι: Τσέκαρε βύσματα τροφοδοσίας σε οτιδήποτε υπάρχει μέσα, και αν έχεις τη δυνατότητα, δοκίμασε μια άλλη κάρτα γραφικών και μια άλλη μνήμη...

Aς μας πει καποιος που εχει την μητρικη αν ακουγεται τιποτα κανονικα..Συνηθως οταν γινονται αυτα ειναι η τροφοδοσια η κατι καμενο απο τη μανα του..Το πρωτο δεν παιζει με αυτο το psu (αν και δοκιμασε το σε καμια αλλα μπριζα του σπιτιου σου + τα βυσματα του τροφοδοτικου σου αν ακανουν καλη επαφη..). Το δευτερο ειναι σχετικα δυσκολο να το τσεκαρεις εκτος αν εχεις 2-3 pc σπιτι σου..

δοκιμασε να τα στησεις εκτος κουτιου και προσεχε πολυ τις συνδεσμολογιες.

Οι καινούργιες μητρικές, νμζ, εκτός από το κλασσικό 20/24-πινο θέλουν κ ένα 4-πινο. Μια φορά το είχα ξεχάσει κ μου πέταξε τα παραπάνω συμπτώματα!

Αποτι ξέρω το 701 παίζει κανονικά με Core duo

Επειδή έχω την ίδια μητρική και το ίδιο τροφοδοτικό με σένα (και Gecube για vga) , το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω είναι πως δεν υπάρχει ζήτημα ασυμβατότητας των παραπάνω υλικών

Οι μνήμες σου τι μάρκα είναι;

Ο σκληρός είναι ΑΤΑ ή Sata , και που τον έχεις συνδεδεμένο;

Σε περίπτωση που είναι ΑΤΑ , δοκίμασε να τον αφαιρέσεις και δες τι γίνεται

Έχω βάλει 2 sata πανω (για raid 0)...λέτε να φταίει που δεν έχω floppy? :p

Οι μνήμες μου είναι OCZ PC2-8000 EL DDR2 2048(2X1048MB) GOLD

Ok,

Βγάλτα τώρα από το κουτί , και σύνδεσε όλο σου το setup εκτός κουτιού

Υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται βραχυκύκλωμα

Αν και έξω από το κουτί αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα , τότε πας σε clear CMOS

Αφαιρείς το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό , βγάζεις την μπαταρία του Bios από την μητρική και αλλάζεις θέση το jumperάκι ώστε να κάνει clear το bios . Περιμένεις κάνα λεπτο~5λεπτο , ξαναβάζεις το jumper πίσω στην αρχική του θέση , ξανά την μπαταρία , ρεύμα , και βλέπεις αν μπουτάρει .

Το Jumper για το παραπάνω μπορείς να το βρεις ακριβώς πάνω από τις πορτοκαλί θύρες για τους Sata σκληρούς - Φαίνεται στην φωτογραφία που σου έδειξα παραπάνω αν δεν κάνω λάθος - CL RTC

Περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω μπορείς να βρεις στο manual της μητρικής , το περιγράφει λεπτομερώς

Τους σκληρούς σε ποιες θύρες τους έχεις βάλει , στις κόκκινη / μαύρες ή στις πορτοκαλί;

αν δεν βραχυκυκλώνει κάτι τότε είναι σίγουρα οι μνήμες...

μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις νεκρώνει το pc και δεν ακούγονται beep...

αν ο επεξεργαστής σου είναι stepping 6 revision b2 αν θυμάμαι καλά θέλει το bios 0801 το λιγότερο για να τον δει σωστά. έχεις ένα άλλο cpu να δικιμάσεις ; έχω το ίδιο σύστημα και δεν αντιμετοπίζω κανένα πρόβλημα.

Παιδια το pc λειτουργειειειειειειε :) :) :) :)

Επιτέλους!Τελικά,κάτι βραχυκύκλωνε,και κλασσικά ήταν μεγάααααλη βλακεία και πολύ μικρό πράγμα και ας προκαλούσε τέτοιο υπερογκώδες πρόβλημα..Ενα καλωδιο τροφοδοσίας σκληρών είχε μπεί όχι μόνο ανάποδα,αλλα και το μισό!Ελεός?

Ευτυχώς όλα τ'αλλα ήταν οκ και όλα λειτουργούν απλά τέλεια,

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που σπαταλήσατε για μένα και για το support[ψυχολογικό και τεχνικό) :blink::tomato: :tomato: :flower: :banging:

Αρχική απάντηση από iRMo

Ενα καλωδιο τροφοδοσίας σκληρών είχε μπεί όχι μόνο ανάποδα,αλλα και το μισό!Ελεός?

lol

Ο σκληρός επέζησε; (ατελείωτη η λίστα bugs του Conroe λέμε!...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.