Jump to content

Προβλήματα με το pc

SSJ5

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μόλις έστησα το καινούριο σύστημα:

CPU : AMD 4600 X2 AM2

MOBO: ASUS M2NSLI Deluxe

RAM: OCZ 2GB KIT

GPU: ALBATRON 7900GT 512MB

1) Όταν ανοίγω το pc η θερμοκρασία του cpu είναι γύρω στο 34-35. Μετά από κάνα δεκάλεπτο ανεβαίνει στους 40-42 χωρίς να τρέχω τίποτα (εκτός από τα firewall και τα antiviruses) και συνεχίζει να ανεβαίνει σιγά σιγά στους 50-53. Η ψύκτρα είναι αυτή που είχε η συσκευασία του cpu δεν πήρα κάποια άλλη.

2)Όταν πάω να κάνω install ένα πρόγραμμα (οποιοδήποτε) μου βγάζει σφάλματα όπως access violation, corrupted data κλπ.

3) Ο επεξεργαστής μου είναι 64bit ενώ τα windows xp που έχω εγκατεστημένα είναι 32-bit. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

1) H θερμοκρασία του επεξεργαστή σου είναι μεγάλη. Μάλλον το κουτί σου δεν αερίζεται καλά. Εμένα ο 4600 είναι στους 33 βαθμούς idle

2) Δεν ξέρω τι πρόβλημα είναι αυτό... Δεν το έχω ξανασυναντήσει.

3) Δεν έχει σχέση αυτό. Η AMD64 πλατφόρμα τρέχει άνετα 32bit εφαρμογές.

Λαμβάνοντας υπόψιν οτι ειναι καλοκαιρι και οτι εχεις κλειστό το κουτί & δεν αερίζεται σωστά οι θερμοκρασίες μοιάζουν λογικές για στοκ ψύκτρα , αν εχεις ανοικτό κουτι και ac στο δωμάτιο ειναι όντως υψηλές .

Τα προβλήματα που αναφέρεις μου μοιάζουν σταθερότητας [ίσως των μνημών / ] .

Kατέβασε αυτο το πρόγραμμα http://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip τρέξε το 1μ το 8μ και το 16μ και πές μας αν το πέρασε η τι σφάλμα έβγαλε [π.χ not excact in round]

Έβγαλα τη μια μνήμη (1gb) και δεν μου παρουσιάστηκαν τπτ προβλήματα στον explorer. Ενώ πριν είχα συνέχεια crashαρίσματα.

Η θερμοκρασία του συστήματος μέχρι στιγμής δεν ανέβηκε πάνω από 49

Ωραία αποσυμπιεσε το αρχείο που δίνω σε floppy [βαλε και απο το bios να ξεκινά το floppy πρώτα] και ξεκίνα την διάγνωση ίσως αν εχεις τα timmings στο auto να σφιγγει κάτι στην ρύθμιση μνημών κλπ . Απλά πρέπει να ψάξεις απο δώ και πέρα μονος σου . Μέχρι να περνάει καθαρό χωρίς σφάλματα το memtest.

Στην χειρότερη απ όλες των περιπτώσεων ισως είναι απλά ασυμβατότητα μητρικής-rams. Ψάξε και βλέπουμε , λύση δεν είναι να δουλευεις με 1g λιγότερο πάντως :D

memtest86+-1.65.floppy.zip

Στην αρχή που έβαλα τις μνήνες δεν τις δεχόταν και μου είπαν ότι είναι ασυμβατότητα mobo-μνήμες. Έκανα ένας bios update και τις δέχτηκε. Μια ερώτηση: Οι μνήμες geil είναι καλές;

Λοιπόν... Έτρεξα το memtest έχοντας και τις δύο μνήμες και μου έβγαλε 16 errors στο test 5

Έβγαλα τη μία μνήμη και έκανα το test 5, κανένα πρόβλημα.

Μετά έβαλα την άλλη μνήμη έκανα το test 5 και έβγαλε 16 errors

Θα επικοινωνήσω αύριο με το hardshop για το RMA. Πάντως όταν είχα ρωτήσει για την ασυμβατότητα μου είπαν ότι αν θέλω μπορώ να τις δώσω πίσω και να πάρω τις GEIL που λέει ο Athens2004 αρκεί να δώσω +10 ευρώ.

Τι προτείνετε;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.