Jump to content

Πρόβλημα με το σύστημά μου

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

To συστημα είναι της υπογραφής μου και οι σκληροί είναι οι Μaxtor 6L200M0 και Mαxtor 6V300F0 αντίστοιχα. To σύστημα αργεί υπερβολικά. Χαρακτηριστικό είναι όταν φορτώνει, τότε πριν το startup, στο Logo των ΧΡ με τον μαύρο φόντο οι Μπλε Μπίλιες κάνουν ΤΡΕΛΛΗ ώρα! Μετά το startup και γενικά όταν εκτελώ εφαρμογές αργεί.

Ιούς, Spyware δεν έχω, έχω τρέξει τα ZoneAlarm Suite και NoAdaware SE Personal

Τρέχω CCleaner και TuneUp Utilities + Defragment

Aπεγκατέστησα πολλα άχρηστα προγράμματα, ξεφόρτωσα πολά από το Startup

Οι θερμοκρασίες είναι σε εντάξη. Για παράδειγμα τρέχει το WMP και το DVD Shrink Encodaρει μια ταινία και Temp1: 39C + Temp2: 42C +Τemp3:18 + HD0:41+ HD1:40 + Temp1: 22

Με βάση το SMART του SpeedFan παλι οι σκληροί είναι ντάξη. Έτρεξα το SuperPi και ο 3500+ είναι νταξη.

Driver έχω εγκαταστήσει τους εξής: 9.1.3.3 για την 7800GTX το 1.3.2.0 για τον 3500+ το nForce4 6.86 και Realtek AC97 Audio Drivers v5.10.00.6080 (κάρτα ήχου έχω την ενσωματωμένη). Driver για τους Σκληρούς πώς θα βάλω? Πήγα maxtor.com αλλά δεν έβγαλα άκρη με τα MaxBlast PowerMax. ’κουσα πως κατά την εγκατάσταση των ΧΡ πρέπει να βάλω δισκέττα τότε που βγάζει μήνυμα για Raid κτλ την οποία την φτιάχνω χάρη στο CD της Mobo.

Tί πρέπει να κάνω με τους σκληρούς? Είναι και Σατα 2 και πρέπει να κάνω κάτι με τους jumper αλλά τι? Από driver κατα τα άλλα είμαι καλυμμένος?

Oι σκληροί ΔΕΝ είναι σε PIO Mode. Υπάρχει τίποτε άλλο που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα ή να επιβαρύνει το σύστημα?

Προτείνεται να τρέξω κανένα τεστ πχ SuperPi, Everest να σας δείξω τα αποτελέσματα?

πρωτα απο ολα μην αγχωνεσαι!θα την βρουμε την ακρη.

το εκανε αυτο κ πριν??ή τωρα σου παρουσιαστηκε?

αν σου παρουσιαστηκε τωρα..πρωτο πραγμα που θα επρεπε να χες κανει ειναι chkdsk

το γνωστο των windows που ψαχνει κ για κατεστραμμενους τομεις.

ειμαι σιγουρος οτι θα σου το διορθωσει το προβλημα αμεσως.

αλλιως κτ τρεχει απο πισω.ή κατι γινεται με την συνδεση των σκληρων..τεσπα πες μου τι εγινε με το chkdsk κ βλεπουμε..

Πάτησα δεξί κλικ στον C, Properties, Tools Error Checking. Είναι το ίδιο πράγμα?? Γιατι κάποιο λάθος κάνω με την σύνταξη του chkdsk. Γράφω (χωρίς τα εισαγωγικά) "chkdsk [c\] [f]"

το ιδιο ειναι..κ δεν εφυγε το προβλημα ε??

για πες λιγο την συνδεση που χεις κανει.

drivers μητρικης???περασμενα??

Hi kreach :)

Χωρίς να μπορώ να σου απαντήσω σε πολλά θα ήθελα να σε ρωτίσω κάτι......

Μήπως έβαλες tpt drivers πρόσφατα ?

Μου είχε συμβεί και εμένα κάτι παρόμοιο και την προηγούμενη στιγμή είχα βάλει κάτι drivers για την κάρτα γραφικών

Δεν ξέρω, αλλά μπορεί να οφείλετε σε κάτι τέλειος διαφορετικό από αυτό:...: , αλλά αν είναι κάτι παρόμοιο κάνε υποαναχώρηση των drivers ;)

Για αρχή το Error Checking είναι το ίδιο, αλλά για το record, η σωστή εντολή είναι "chkdsk c: /f"

Είναι ξαφνικό αυτό ή έγινε σιγά σιγά και τώρα έφτασε στο αμήν?

Για αρχή, πόσο καιρό έχεις τα Windows αυτά?

Τρέξε το regedit, κάνε export την όλη registry και πες πόσα ΜΒ είναι. Ενδεικτικά η δικιά μου είναι 42,6ΜΒ.

Aπό την ημέρα που πήρα τον υπολογιστή, οι μλε μπίλες αργούσαν να φορτώσουν. Παρόλαυτά το %cpu ΠΟΤΕ δεν περνούσε το 90%. Πήγαινε σφαίρα. Μετά οι μπλε μπίλιες αργούσαν όλο κ περισσότερο μέχρι που τα έπαιξε τελείως. Τον έστειλα για επισκευή, δεν βρήκαν τίποτα, έβαλα έναν 300άρη κι ένα στικάκι 1Γίγα. Τα ΧΡ τρέχουν στον 300άρη τώρα. Αλλά πάλι το pc αργούσε και όσο περνά ο καιρός τοσο χειρότερο γίνεται. Κυρίως τότε που φορτώνουν οι Μπλε Μπίλιες, δεν λένε να φορτώσουν!

Σήμερα μόλις μου συνέβη και κάτι κουφό: Το Run(Εκτέλεση) από το Start Eξαφανίστηκε! Και όταν πατώ CTRL + ALT + DEL μου λέει πως ο Admin το έχει απενεργοποιήσει, μα ... ΕΓΩ είμαι ο Αδμιν ! Μπήκα ως Αδμιν !

EDIT:

@amgamer

Ευχαριστώ ! Αν και πάλι είναι κάπως αργός, είναι αρκετά καλύτερα το σύστημα! Λέγοντας για driver μητρικής εννοείς το bios update?

Αρχική απάντηση από kreach

Λέγοντας για driver μητρικής εννοείς το bios update?

Όχι ρα! Drivers μητρικής είναι οι drivers για το chipset!

Αρχική απάντηση από kreach

Driver έχω εγκαταστήσει τους εξής: (....) το nForce4 6.86 βλ εδώ

Αυτό δεν λες?

Αρχική απάντηση από amgamer

εγω πιστευω οτι θελεις οδηγους μητρικης κ ολα θα ναι ΟΚ!.

Κι εγώ είμαι κατά 99% σίγουρος ότι φταίει αυτό...

ΙΔΙΟ πρόβλημα στο pc μου διορθώθηκε κατεβάζοντας τους τελευταίους drivers από την Intel...

αν ολα ειναι ΟΚ με οδηγους κτλ κτλ..ισως φταιει κ οτι τα χεις μπαχαλο...

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΠΑΝΤΑ,η λυση ειναι ΜΙΑ!FORMAT C: :(

ανοιξε σε παρακαλω με ctrl alt + del να δεις τι καταναλωση cpu και cache εχεις..(βγαλε μας screen)

τι ραμ εχεις???

σας start up τι τρεχουν απο πισω???μηπως καταναλωνουν cpu??

μηπως scanarei απο πισω κανα antivirus???πολλες φορες το χω παθει...(απενεργοποιησε το αυτοματο σκαν !!!!! )

Δυστυχώς φίλε amgamer το φορμάτ για μένα δεν είναι η λύση. Το έχω δοκιμάσει άλλωστε και δεν είδα σπουδαία διαφορά.

Αρκετές φορές η κατανάλωση cpu όταν κολλάει είναι ΚΑΤΩ από 20% !!! Έχω 2Χ 1GB RAM και συνήθως χρησιμοποιείται Κάτω από 500ΜΒ (εκτός βέβαια όταν παίζω παιχνίδια κτλ). Ιούς, spyware ΔΕΝ έχω. Tρέχω utilites πχ CCleaner, TuneUp Utilites, Defrag, chkdsk (αυτό βοήθησε αρκετά). Έχω τρέξει προγράμματα πχ Super Pi (1MB @40"), Εverest Home Editon, με το SpeedFan ελέγχω θερμοκρασίες και σκληρούς (με το SMART). Driver έχω εγκαταστήσει.

Τί στο καλό μπορεί να φταίει? Bios Update? Το γεγονός ότι οι σκληροί είναι Sata II ενώ η mobo Σατα Ι - που και πάλι οφείλουν να τρέχουν ως Σατα Ι.

Όταν τον αγόρασα αργούσε τότε με τις μπλε μπίλιες στον μαύρο φόντο, πριν το welcome screen. Με τον καιρό αργούσαν οι μπίλιες να φορτώσουν και άρχισε το σύστημα να κολλάει. Μετά από καιρό οι Μπλε μπίλιες αργούσαν τρελλή ώρα και σταματούσαν και πάγωνε το σύστημα. Τελικά ούτε Safe Mode δεν έμπαινε και το πήγα για επισκευή. Πάλι κολλούσε με τις μπλε μπίλιες των ΧΡ. Tώρα πάλι αργεί, κολλάει κτλ.

Η φωτό είναι η οθόνη με τις Μπλέ μπίλιες που λέω ... ΕΔΩ είναι που αργεί σαν τρελλό !

post-2310-1416072760,5553_thumb.gif

Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 01:41]

το φορμάτ για μένα δεν είναι η λύση. Το έχω δοκιμάσει άλλωστε και δεν είδα σπουδαία διαφορά.

HmmΕίναι πολύ παράξενο:blink:Αφού έχεις κάνει και format και δεν είδες ουσιαστική αλλαγή αρχίζω να πιστεύω πως κάτι δεν πάει καλά με τον εξοπλισμό σου, dld κάτι δυσλειτουργεί, δεν έχει συνδεθεί καλά.....ίσως κάτι είναι ελαττωματικό ή κάτι τέτοιο:getlost:

Checkare τον «δαχείρηστη συσκευών» και άνοιξε το κουτί να ελένξεις τις συνδέσεις του εξοπλισμού σου.....

δεν πιστευω ακομα πως ειναι θεμα εξοπλισμου.

Τι antivirus τρεχει απο πισω κ τι firewall?????

οχι το Format δεν ειναι λυση αν συνεχιζει κ στο κανει.

εχεις κανει o/c??

Τρέχει από πίσω Zone Alarm Suite (όσο αφορά προστασία). Έχω εγκατεστημένο κ το NoAdaware αλλά δεν το αφήνω να τρέχει από πίσω. Overclock δεν έχω κάνει. Φίλε $pIdy_mc εννοείς το Device Manager? Όλα μια χαρά εκεί, αν εξαιρέσουμε 2 "?Other Devices": Multimedia Controler + Multimedia Video Controler. Kανένα Device δεν παρουσιάζει πρόβλημμα.

Ευχαριστώ κ πάλι για το ενδιαφέρον guyz !

δοκιμασε τους σκληρους σε ενα αλλο συστημα σε παρακαλω..

τελευταια bios τα χεις περασει??

Βios update όπως είπα δεν έχω κάνει - ’κουσα πως μπορεί κ να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο σύστημα αν δεν ξέρεις. ’λλο υπολογιστή έχω, το "κατεβαστήρι", αλλά είναι αρχαίο κ δεν λέει να δοκιμάσω ΣΑΤΑ ΙΙ σκληρούς. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να τσεκάρει το Hardware? Την συμβατότητα Hardware μεταξύ τους?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.