Jump to content

Τρελο προβλημα...

carlitofj

Recommended Posts

Εχθες εγινα κατοχος αυτου του δισκου: wd 250gb sata2 16mb cache

Στο pc μου πανω εχω και εναν παλιο wd 80gb pata.Εχθες λοιπον βαζω τον καινουριο δισκο και τον κανω διαμορφωση μεσα απο τα windows(δν εκανα επανεκκινηση).Σημερα λοιπον ανοιγω το pc και παει να bootαρει τον 250gb.Βρισκω και εγω την ευκαιρια να κανω install τα windows αφου τον παλιο ηθελα να τον βαλω σε αλλο pc.Ολα καλα κανω install τα windows φορτωνω τα προγραμματα που ηθελα βαζω drivers και γενικα ημουν ετοιμος να βγαλω τον παλιο μου 80αρη.Κλεινω το pc,βγαζω τον 80αρη ide και ανοιγω και παλι τον υπολογιστη.Δν bootαρει ομως τον καινουριο σκληρο.Ξανακλεινω το pc ξαναβαζω τον παλιο και bootαρει κανονικα τον 250αρη.Το προβλημα λοιπον ειναι το γεγονος οτι δν μπορω να βγαλω τον παλιο μου δισκο γιατι δν bootαρει τον καινουριο.Τι μπορω να κανω για να λυσω το προβλημα?

Ωχ μου έχει τύχει και μένα αυτό... Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος ξέρει πώς θα ξεμπερδέψεις, εγώ πάντως έκανα πάλι φορμάτ χωρίς τον παράλληλο γιατί δεν έβρισκα τι έφταιγε...

Αρχική απάντηση από ssjin5

δοκιμασε το jumper στον 80αρι βαλτο σε slave... μπορει να κανει δουλεια αλλιως απο το bios κατι παιζει :)

Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο το jumperάκι αφού ο 250άρης είναι σε δικό του κανάλι (SATA)...

Εκτός, ναι, αν από το BIOS έχει γίνει καμιά στραβή και σου τα κάνει αυτά...

Θυμάμαι η μητρική μου έχει μια ρύθμιση για SATA Compatibility Mode, που το χρησιμοποιείς όταν βάζεις λειτουργικό παλιότερο από ΧΡ, και κάνει τις SATA να λειτουργούν σαν IDE... Τσέκαρε αν έχει κάποια παρεμφερή επιλογή στο BIOS σου και, αν ναι, όρισέ την σε SATA Mode, δλδ να λειτουργούν κανονικά... (αφού παίζεις με ΧΡ, τα οποία έχουν υποστήριξη)

Εμενα οταν μου ειχε τυχει κατι αναλογο ειχα κανει το εξης. Απενεργοποιουσα το δισκο απο το bios (στην περιπτωση σου τον 80αρη) και φορτωνε απο τον αλλο δισκο που ειχα πανω και μεσα στα windows εννοειται εβλεπα ακομα κι αυτον που τον ειχα απενεργοποιησει απο το bios.

δεν φταίει ούτε το bios ούτε και τα jumperakia

απλώς τα αρχεία boot.ini και το mbr βρίσκονται στον παλιό σου δίσκο

βγάλε τον παλιό σου κανονικά και άφησε μόν οτον καινούργιο

bootare απο cd windows αλλά μη μπεις στο setup πάτα σε μια φάση R για να μπεις στο repair console(ίσως να λέγεται και recovery,δεν θυμάμαι καλά)

εκει μόλις μπείς χτύπα εντολή help

θα σου βγάλει μια σειρά απο διαθέσημες εντολές

θα χρησιμοποιήσεις αρχικά το fixmbr , και μετά το fixboot (ίσως να γίνει η δουλειά και μόνο με την fixboot...κάνε μια δοκιμή δεν θα πάθει τπτ)

για παιρετέρω βοήθεια χρήσης για κάθε μια απο τις εντολές χτύπα π.χ. fixmbr help

κάνεις αυτά ρεσταρτ και είσαι ready to go....

Αρχική απάντηση από DuKe [Χθες, στις 22:35]

δεν φταίει ούτε το bios ούτε και τα jumperakia

απλώς τα αρχεία boot.ini και το mbr βρίσκονται στον παλιό σου δίσκο

βγάλε τον παλιό σου κανονικά και άφησε μόν οτον καινούργιο

bootare απο cd windows αλλά μη μπεις στο setup πάτα σε μια φάση R για να μπεις στο repair console(ίσως να λέγεται και recovery,δεν θυμάμαι καλά)

εκει μόλις μπείς χτύπα εντολή help

θα σου βγάλει μια σειρά απο διαθέσημες εντολές

θα χρησιμοποιήσεις αρχικά το fixmbr , και μετά το fixboot (ίσως να γίνει η δουλειά και μόνο με την fixboot...κάνε μια δοκιμή δεν θα πάθει τπτ)

για παιρετέρω βοήθεια χρήσης για κάθε μια απο τις εντολές χτύπα π.χ. fixmbr help

κάνεις αυτά ρεσταρτ και είσαι ready to go....

Συμφωνώ.

thanx guys.Το προβλημα λυθηκε αν και δν εκανα τπτ απο αυτα που μου προτεινατε.Απλα εβγαλα ενα drive που μου εκανε τη ζημια.Δν μπορω να εχω πανω απο ενα drive και δν ξερω γιατι.Μπορειτε να προτεινετε καποια λυση γι'αυτο?Μου κανει τρομερη εντυπωση!

Μα είναι δυνατόν; Στο σύστημα σου μπορείς να έχεις πολλούς δίσκους, αρκεί μέσα από το BIOS να επιλέξεις αυτόν που πρέπει για να μπουτάρει το σύστημα.

Αρχική απάντηση από carlitofj

thanx guys.Το προβλημα λυθηκε αν και δν εκανα τπτ απο αυτα που μου προτεινατε.Απλα εβγαλα ενα drive που μου εκανε τη ζημια.Δν μπορω να εχω πανω απο ενα drive και δν ξερω γιατι.Μπορειτε να προτεινετε καποια λυση γι'αυτο?Μου κανει τρομερη εντυπωση!

Μα είναι δυνατόν; Στο σύστημα σου μπορείς να έχεις πολλούς δίσκους, αρκεί μέσα από το BIOS να επιλέξεις αυτόν που πρέπει, για να μπουτάρει το σύστημα.

Αρχική απάντηση από Oric [Σήμερα, στις 08:16]

Μα είναι δυνατόν; Στο σύστημα σου μπορείς να έχεις πολλούς δίσκους, αρκεί μέσα από το BIOS να επιλέξεις αυτόν που πρέπει για να μπουτάρει το σύστημα.

Μα είναι δυνατόν; Στο σύστημα σου μπορείς να έχεις πολλούς δίσκους, αρκεί μέσα από το BIOS να επιλέξεις αυτόν που πρέπει, για να μπουτάρει το σύστημα.

Χαιρω πολυ ρε φιλε...Νομιζω οτι το thead εχει τιτλο "τρελο προβλημα".Το ξερω οτι μπορω να επιλεξω μεσα απο το bios ποιος δισκος θελω να bootαρει.Εδω λεμε οτι τελικα το προβλημα ηταν ενα drive...Λες να μην αλλαξα τις ρυθμισεις μεσα απο το BIOS?

Καλημέρα και απο εδώ.

Να ανακεφαλαιώσουμε λίγο ?

τελικά τι ακριβώς θες να κάνεις με τον 80ρη και τι με τον 250ρη ?

θες να έχουν και οι δύο λειτουργικό?

θες τον έναν αποθήκη και τον άλλον με το λειτουργικό ??

στην πρώτη περίπτωση μέσα απο την εγκατάσταση του λειτουργικού πάς για dual boot αν και δεν στο προτείνω γιατί το ''ntldr missing'' παραμονεύει.

στην δευτερη περίπτωση τραβα ενα φορμάτ και στους 2, ξήλωσε απο πάνω τον pata κάνε την εγκατάστασή σου στον sata και μετα ξανακόλλα τον δευτερο πάνω και απο το manage δώσε του κάι ότι γράμμα θές. και εγώ με 2 δίσκους είμαι εναν sata και εναν pata και όλα πάνε ρολόι. Κανάνα τρελλό πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.