Vagouridis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Asus p5b Deluxe , Intel c2d6600 , 2*1GB D9DQW Μια μικρή παρουσίαση μιας και παιδεύομαι εδώ και κανά 20ημερο με δαυτα. Σημεία που χρήζουν προσοχή με την μητρικη.Το ήδη υπάρχον παθητικό σύστημα ψύξης για το πάνω γεφύρι κρίνεται ανεπαρκής σε καταστάσεις oc.Μια εύκολη πατέντα αφού αφαιρέσουμε το αλουμινένιο αυτοκόλλητο της ψήκτρας είναι η παρακάτω όπως δείχνει η foto. Ακόμα ένα σημείο που χρήζει σημασίας είναι τα mosfet και ένα ολοκληρωμένο που ψήνονται κυριολεκτικά σε full load και χρειάζονται το κατάλληλο ψυκτρωμα όπως δείχνουν και οι παρακάτω foto. Το στήσιμο του raid με 4 raptor και ένα ακόμα sata δίσκο για backup αποδείχτηκε ολίγων τι ιδιότροπο όσο αναφορά το σωστό tuning. Το πρόβλημα είναι ότι κανένα από τα υπάρχοντα προγράμματα δεν φτάνει να αλλάξει το cluster size. Το δε κουλό είναι ότι η αίσθηση στα XP ήταν απλά ελεεινή σε σύγκριση με αυτήν του nf4.Η λύση δόθηκε βάζοντας 2003 Server.Κατά την διαίσθηση μου αυτό που έφταιγε μάλλον ήταν η έκδοση των driver ανά λειτουργικό. Στο θέμα μας τώρα , η μητρική μπορεί να φτάσει άνετα μεγάλο fsb αρκεί να ξέρουμε κάποιες παραξενιές που εχει με μνημες. Οι MT D9GMH παίζουν άνετα χωρίς να έχουν την παραμικρή τρύπα . Αντίθετα τα fatbody-ειδη βρίσκουν ένα φράγμα κοντά στα 300-320 ανάλογα με τα timing και μέχρι και τα 400.Μετα τα 400 παίζουν νορμάλ. Ενδεχόμενος να υπάρξει και μια άλλη τρύπα στα 460-500 όπου βάζοντας κατευθείαν 501 ξεπερνιέται επίσης εύκολα. Παρακάτω και οι foto από το bios και τις ρυθμίσεις σε μια προσπάθεια να σφίξουν λίγο παραπάνω οι fatbody. Και ένα spi32mb καθαρά για διαγνωστικούς λόγους για να δούμε πόσο αντέχουν με τα σφικτά οι μνήμες.
SLN Αύγουστος 28, 2006 #2 Αύγουστος 28, 2006 Αουργκ!... πηρε κι αυτος core 2???Απο toi & moi το αγορασες ρε γυφτουλα??Ρε συ, αμα βαζεις το φουρφουρι ακριβως πανω στο 965, δεν "χαλας" την αρχή λειτουργίας του heatpipe? Δεν θα ηταν καλυτερο να βαλεις ενα καλυτερο φουρφουρι πανω στην καταληξη του heatpipe?Παντως καλη πατεντα οπως και αυτη με τα mosfet. Εγω απλα εχω κοτσαρει ενα δωδεκαρι να τα φυσαει ολα, και "οσα πανε κι οσα ερθουν.
Vagouridis Αύγουστος 28, 2006 Author #3 Αύγουστος 28, 2006 Επισης να τονισω παλι οτι , τα fatbody παιζουν μια χαρα ,ουτε ασυμβατοτητα υπαρχει με το ecc ουτε τιποτα απλα η μητρικη αναλογα με το spd των μημων τραβαει κατι κουλα και σου δημιουργει τρυπες στο fsb.Οι μνημες που σιγουρα δεν τις δημιουργουν τετοια κολληματα ειναι σιγουρα οι 800αρες οι crucial και πανω , και οι αντιστοιχες gskill.Επισης προβλημα που συναντησαν καποιοι μεταξυ αυτων και εγω ειναι οτι με το 502 bios πανω απο το spd των μνημων ενω ειχες καρφωτα τα timings στο bios η μητρικη απλα σου εχωνε 4-7-7-25 ή 5-7-7-25 , που το 7αρι δεν υπαρχει καν σαν επιλογη στο βιος.Βεβαια καποιοι ειπαν οτι ειναι ασυμβατοτητα του cpuz αλλα το winrar αλλα εδειξε.....Αρχική απάντηση από SLN Αουργκ!... πηρε κι αυτος core 2???Απο toi & moi το αγορασες ρε γυφτουλα??Ρε συ, αμα βαζεις το φουρφουρι ακριβως πανω στο 965, δεν "χαλας" την αρχή λειτουργίας του heatpipe? Δεν θα ηταν καλυτερο να βαλεις ενα καλυτερο φουρφουρι πανω στην καταληξη του heatpipe?Παντως καλη πατεντα οπως και αυτη με τα mosfet. Εγω απλα εχω κοτσαρει ενα δωδεκαρι να τα φυσαει ολα, και "οσα πανε κι οσα ερθουν. Προσωπικα ειδα χαμηλοτερες θερμοκρασιες στο sensor που μετρα το asus prove και φυσικα η μεθοδος του χεριου εδειξε οτι μπορω πια να πιασω το πανω γιοφυρι.Ανιθετα το επανω μερος του heat pipe μια ζωη παγωμενο ηταν.ναι ρε φιλε απο τοϊ μοϊ και οχι απο τουα μουα μην χεσω εχεις κανα προβλημα?
Georgesod Αύγουστος 28, 2006 #4 Αύγουστος 28, 2006 Πάρη σου άλλαξε ο Μιχάλης το plexy λόγω πυκνωτών κοντά στο socket ε; Και to raid0 με 4 raptoria; Γ@μ@ει
def Αύγουστος 28, 2006 #5 Αύγουστος 28, 2006 αντε Παρη προχωρα,καλα σε σκληρους δεν παιζεσαι, χθες εστησα ενα σερβερ για την νομαρχια του Κιλκις σε raid5 4x150raptor:D
Vagouridis Αύγουστος 28, 2006 Author #6 Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Georgesod Πάρη σου άλλαξε ο Μιχάλης το plexy λόγω πυκνωτών κοντά στο socket ε; Και to raid0 με 4 raptoria; Γ@μ@ει Ετσι και αλλιως το plexi απο τον Α64 ηθελε αλλαγμα , ειχε προνοησει και ο μιχαλης και το ειχε κανει και conore ready απο πολυ παλια και απλα μου εδωσε αλλο plexi. ( το raid στον nf4 πηγαινε με τις μπαντες με τον κωλο ich8r ειναι απλα σε καλα επιπεδα )
sotiris Αύγουστος 28, 2006 #7 Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από SLNΡε συ, αμα βαζεις το φουρφουρι ακριβως πανω στο 965, δεν "χαλας" την αρχή λειτουργίας του heatpipe? Δεν θα ηταν καλυτερο να βαλεις ενα καλυτερο φουρφουρι πανω στην καταληξη του heatpipe? Γιατί, αν κρυώνει από το άλλο άκρο θα σου χαλάσει? Κάνοντας αυτό που λες εισάγεις έναν buffer time που δεν χρειάζεσαι. (για να στο πω με χημικούς όρους, σαν να θες να αυξήσεις το ph και να βάζεις ρυθμιστικό (buffer) διάλυμα)
soki Αύγουστος 28, 2006 #8 Αύγουστος 28, 2006 Aρχοντας vag.... O cpu prime stable small ffts εχεις δοκιμασει να δεις που παει?
Vagouridis Αύγουστος 28, 2006 Author #9 Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από soki Aρχοντας vag.... O cpu prime stable small ffts εχεις δοκιμασει να δεις που παει? Καπου στα 3600 και κατι με 1.52 απλα με το παιδεμα με τις μνημες τον ειχα παραμελησει λιγο και τωρα σιγα τα κανω ενα burn in ωστε να βρω και το sweet spot.
GoriLLakoS Αύγουστος 28, 2006 #10 Αύγουστος 28, 2006 Μεγειες μεγειες... :clap: Μπορεις να δωσεις ενα max screenshot για το fsb??? Με το 507 εχεις δοκιμασει τιποτα???
Vagouridis Αύγουστος 28, 2006 Author #11 Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS Μεγειες μεγειες... :clap: Μπορεις να δωσεις ενα max screenshot για το fsb??? Με το 507 εχεις δοκιμασει τιποτα??? Εχω δοκιμασει 405 , 502 ,507 και 605 .To 605 απλα μου φαινεται ιδιο με το 507. Για απλο scrrenshot και πανω απο 500 πρεπει να βαλω το 502 bios και να βαλει τα 7αρια του στις μνημες , με την πρωτη ευκαιρια γιατι οχι.....Απλα με τα συγκεκριμενα fatbody σε ζευγαρι πανω απο 501fsb δεν ειναι σταθερο ......μονο για bench. Και ενα λινκ για το clockgen απο το xs ( το 605 το κατεβασαν) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113209
sisman Αύγουστος 28, 2006 #13 Αύγουστος 28, 2006 Ομορφο συστηματακη Παρη, για πες για θερμοκρασιες σε default καταστασεις, idle και load και overclocked. Να δούμε τι κανει το watercooling στους conroe
Chosen Αύγουστος 28, 2006 #14 Αύγουστος 28, 2006 Μεγειές Πάρη! Δώσε και σώσε!Αρχική απάντηση από def αντε Παρη προχωρα,καλα σε σκληρους δεν παιζεσαι, χθες εστησα ενα σερβερ για την νομαρχια του Κιλκις σε raid5 4x150raptor:D Raptor σε server; Σε τι controller; Τι server;
Vagouridis Αύγουστος 28, 2006 Author #15 Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Sisman Ομορφο συστηματακη Παρη, για πες για θερμοκρασιες σε default καταστασεις, idle και load και overclocked. Να δούμε τι κανει το watercooling στους conroe Val με τις θερμοκρασιες ιδεα δεν εχω τι παιζει , παντως το wc για default ρευμα και μονο για cpu δεν μου εδειξε οτι αξιζει...Αντιθετα με την 7800 επανω και το cpu σε oc εκει υπαρχει μεγαλη δαιφορα...η καρτα επεσε απο τα κλασσικα 80αρια σε 38-40 και ο δε επεξεργαστης εκει που δεν ακουγε σταθερα πανω απο 1.4 τωρα ακουσε αλλα το probe δειχνει τις ιδες temp.
soki Αύγουστος 29, 2006 #16 Αύγουστος 29, 2006 Vag αν αφησεις το vcore auto δινει 1,5V οσο και στο chipset(vmch)?
Vagouridis Αύγουστος 30, 2006 Author #17 Αύγουστος 30, 2006 Αρχική απάντηση από soki Vag αν αφησεις το vcore auto δινει 1,5V οσο και στο chipset(vmch)? Οχι δινει οτι θελει αναλογα με το fsb και τα mhz
hipro5 Αύγουστος 30, 2006 #18 Αύγουστος 30, 2006 Γειά σου βρε Vag...... Για δοκίμασε να πάς το PCI-E στους 125 - 132MHz (ΟΧΙ από bios) και το PCI Latency στα 128......
Vagouridis Αύγουστος 30, 2006 Author #19 Αύγουστος 30, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 Γειά σου βρε Vag...... Για δοκίμασε να πάς το PCI-E στους 125 - 132MHz (ΟΧΙ από bios) και το PCI Latency στα 128...... για το pci -e απο βιος το πηγα και 110 , το αλλο το εχω χαμηλωσει στα 32Κ..ας τα δοκιμασουμε και αυτα λοιπον
hipro5 Αύγουστος 30, 2006 #20 Αύγουστος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 11:14] για το pci -e απο βιος το πηγα και 110 , το αλλο το εχω χαμηλωσει στα 32Κ..ας τα δοκιμασουμε και αυτα λοιπον 115 PCI-E θα πρέπει να το έχεις "by default".......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.