Jump to content

A disk read error occured - SOLVED

Spyrious

Recommended Posts

WinXP A disk read error occured

Πάνω σε raid 0 2x80gb sata 2 hitachi έχω 5 partitions

WinXP

Temporary

Games

Win x64

Linux

Έχω περασμενα μόνο τα XP.

Χτες πήγα να βάλω και τα x64 όλα καλά μέχρι να κάνει το πρώτο reboot για να μπει σε gui.

Μόλις φωρτώνει μου βγάζει το μύνημα

Α disk read error occured

press ALT + CTRL + DEL to restart

Και απο τοτε δεν φωρτώνει ούτε τα xp αφού δεν με αφήνει με F8 να επιλέξω.

Είχα έναν WD 20GB με εγκατεστημένα τα XP.Το βάζω πάνω και στο μενου επιλογων επιλεγω να φωρτώσω τα XP απο το raid.Kαι ναι φωρτωσαν κανονικά.Έκανα chkdsk defrag αλλά χωρις τον 20άρη δεν μπορω να φωρτώσω xp.

Υποψιαστηκα το MBR λόγω των x64 αλλα απο την αλλη δεν χάθηκε κάτι στο raid και λειτουργεί νορμαλ.

Για δώστε καμμια ιδεα.

Ευχαριστώ.

Λογικά MBR είναι. Τα x64 κάτι κάνανε στο boot loader και τώρα δεν έχεις boot loader. Θα πρότεινα να boot-άρεις σε Linux (ελπίζω να έχεις Live διανομή) και από κει να εγκαταστήσεις φρέσκο boot-loader που να βλέπει και τα τρία λειτουργικά.

το ειχα παθει και εγω προσφατα. Το καλυτερο ειναι να κανεις ξανα την εγκατασταση των windows ΧΩΡΙΣ να κανεις φορματ. Για να κανεις το back up σου και μετα ΦΟΡΜΑΤ:flower:

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 11:39]

Οπα..... Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι προτείνεις??? ΤΙ είναι αυτά? 3 λειτουργικά θα ξαναβάλει για ένα MBR? έλεος...

Επιδει το επαθα προσφατα η καλυτερη λυση ηταν αυτη. Εμενα δεν μ'αφηνε να κανω κατι διαφορετικο. Εξαλλου ειμαστε εδω για να λεμε την αποψη μας ετσι δεν ειναι???;)

Αρχική απάντηση από gdp77

Λογικά MBR είναι. Τα x64 κάτι κάνανε στο boot loader και τώρα δεν έχεις boot loader. Θα πρότεινα να boot-άρεις σε Linux (ελπίζω να έχεις Live διανομή) και από κει να εγκαταστήσεις φρέσκο boot-loader που να βλέπει και τα τρία λειτουργικά.

Θα το δοκιμάσω ευθέις αμέσως.Ευχαριστώ.

Διαβάζοντας ξανά την περιγραφή σου στο πρώτο post, βλέπω ότι εφ'όσον τα Win64 έχουν bootloader για αυτό και βγαίνει αυτό το μύνημα.

Το ίδιο είχα αντιμετωπίσει σε μία απόπειρα εγκατάστασης των WinXp σε nVidia Raid0. Όλα καλά κατά την εγκατάσταση, μετά το πρώτο boot δίσκος πουθενά. Τελικά τα πέρασα από άλλο controller και ησύχασα.

Κάποιος ενδεχομένως γνωρίζει τα κόλπα της NF4 UT καλύτερα, αν κάνεις και μία αναζήτηση εδώ έχει άπειρα threads.

Αρχική απάντηση από Spyrious

Oχι δεν εχουν τα win x64 αλλά τα xp σε άλλον δίσκο.

Το μήνυμα που λες στο πρώτο post, είναι μήνυμα των Windows, όχι BIOS ή κάτι άλλο. Δεν βλέπουν το Raid σου. Περίεργο θα μου πεις? Πως προχώρησε η εγκατάσταση? Λογικές απορίες, ακόμα τις έχω κι εγώ.

Οι drivers περάστηκαν με F6 ή slipstream? Είναι x64 drivers ή x86?

Δοκίμασε μήπως μπορείς να κάνεις Repair στα παλιά windows.

Είναι με F6 και για x64.To καταλαβαίνω ότι είναι απο τα xp.Ξαναδοκίμασα να βάλω τα x64 και πάλι τα ίδια.Πήγα να βάλω τα suse 10 x64 αλλά κάπου στην αρχή όταν πάει να μπει σε gui κολλάει με μαυρη οθόνη και τον κερσορα του ποντικιου.

Λοιπον στο boot.ini των xp απο το raid0 δεν είχαν την γραμμή για τα x64 οπότε την πέρασα και σε αυτα αλλά και στα xp του 20άρη δίσκου.Δοκιμάζω και στο μενου boot επιλέγω τα x64 και μου βγάζει το error ntoskrnl.exe missing or corrupt οπότε και το ανυικαθηστώ από το cd στα x64 αλλά για σιγουρια αντικαθιστώ και στα xp απο το sp2 το ntoskrnl.exe.Δοκιμαζω να να μπουτάρω απο το raid τα ΧΡ αλλά μου βγάζει πάλι το ίδιο σφάλμα A disk read error occured.

Το partition των ΧΡ στο raid είναι active.

Εχοντας φτάσει σε απελπιστικό σημείο είπα να ξεκινήσω από την αρχή.Έκανα delete το array το ξαναεφτιαξα και έκανα σεταπ τα ΧΡ 32bit.Μετά πήγα να βάλω τα 64άμπιτα και αρχίσαν πάλι τα προβλήματα και μου χάλασε και τα άλλα ΧΡ.Οπότε είπα να βάλω πρώτα τα 64 έτσι και έκανα.Εντάξη και εδώ ,με την διαφορά ότι όταν επέλεξα να γίνουν Install στο 4ο partition μου φόρμαρε πρώτα το 1ο και μετά το 4ο,οπότε μάλλον έγραψε κάτι αρχεία στο πρώτο.Όλα ΟΚ και μετά πήγα να βάλω τα 32.Ολα καλά και εδώ μόλις τελείωσα πήγα να μπω στα 64 άλλα μου έβγαλε το error ntoskrnl corrupt or missing.Πέταξα από το cd το παραπάνω αρχείο στο δίσκο αλλά δεν λένε να φτιάξουν.Repair τα 64 δεν μπορώ να τα κάνω διότι θα μου χαλάσουν τα 32.Κάτι δεν πάει καλά με τα 64.

Eδώ έχω μια υποψία ότι μπορεί να φταίει και το sp2 των 32.

Λοιπον μετά από πολύ ψάξιμο και δοκιμές σε άλλον δίσκο κατάφερα να τα βάλλω παρέα.

Η σειρά που ακολούθησα ήταν η εξής

1.Εγκατάσταση των ΧΡ με default 4kb cluster

2.Εγκατάσταση των ΧΡ x64 με default 4kb cluster

3.Εγκατάσταση τoυ SP2 για τα ΧΡ

4.Αλλαγή των cluster και στα δυο windows μέσω του acronis boot cd στα 16kb.

Ελπίζω να βοηθήσει μερικούς με παρόμοια προβλήματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.