Jump to content

Αγορά gaming laptop.

Shaman

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου post στο SLN Fan Club forum. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα...

Θα φύγω στα ξένα (βλ. Αγγλία) για κανένα χρόνο οπότε επείγομαι να αγοράσω ένα desktop replacement laptop-ι. Επειδή το μεταπτυχιακό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό (:whistling) θα ήθελα ένα gaming laptop με κάρτα είτε nVidia 7900 είτε ATi X1800.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Είχα βάλει στο μάτι αρχικά τον Toshiba Satellite P100-143 αλλά επειδή είναι "ακριβούτσικος" και έλεγα να μείνει κάνα φράγκο να έχουμε να τρώμε στην Αγγλία, κοίταζα για κάτι ποιο οικονομικό. Κατέληξα στον FSC Amilo Xi1546R, όμως τώρα που τον χρειάζομαι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα πουθενά, ούτε καν σε e-shop του εξωτερικού που κοίταξα. Δυστυχώς οι επιλογές σε laptop με τις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών είναι περιορισμένες...

Οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι οι εξής - σε περίπτωση που δεν βρω τον FSC διαθέσιμο μέσα στη βδομάδα:

1) Παίρνω το μικρότερο μοντέλο του FSC,τον 1546L και του προσθέτω μνήμη κ άλλο ένα δίσκο.

2) Πουλάω το κορμί μου και παίρνω τον Toshiba (700 έουρα ακριβότερος απο τον Fujitsu ο άτιμος)

3) Νυστεύω μία βδομάδα, ανάβω λαμπάδα, κάνω τάμα, κλείνω τα μάτια etc. και αγοράζω Acer 9513WSMi.

Οποιαδήποτε γνώμη/ιδέα ευπρόσδεκτη. :)

P.S.: Τα καλύτερα post θα κερδίσουν link στο imageshack με φωτογραφία της ωραίας κοιμωμένης του forum,βλέπε SLN, να τον παίρνει (τσκ, τσκ, τον υπνάκο..) στο καράβι. You know you want it.

Υπάρχουν και αρκετά με SLI αν θέλεις καλύτερη απόδοση σε παιχνίδια. Αν περιοριστείς σε μονοπύρηνο επεξεργαστή η τιμή τους είναι κοντά στα όρια που έχεις βάλει (κάτω από 2000Ε αν κατάλαβα καλά)

Αρχική απάντηση από tristeno

Υπάρχουν και αρκετά με SLI αν θέλεις καλύτερη απόδοση σε παιχνίδια. Αν περιοριστείς σε μονοπύρηνο επεξεργαστή η τιμή τους είναι κοντά στα όρια που έχεις βάλει (κάτω από 2000Ε αν κατάλαβα καλά)

Κάτι έχει πάρει το μάτι μου αλλά δε θα με ενδιέφερε μια τόσο "hardcore" λύση. Δεν είμαι κολλημένος με 3d Mark κλπ και δεν υπάρχει κάποιο νέο παιχνίδι που να με έχει κρατήσει πάνω απο μερικές ώρες (WoW addict βλέπεις..). 6800 non-pro έχω στο σύστημά μου τώρα και με υπερ-καλύπτει. Προτιμώ να τα δώσω στο διπύρηνο να έχω καλύτερη απόκριση στο alt-tab μεταξύ WoW, Ventrilo, Winamp, Limewire, Firefox(με καμια 10αρια tabs) και τα ρέστα που έχω συνήθως ανοιχτά.

Τότε κοιτάς σε 7600 ή 1600 που έχουν τις ίδιες και καλύτερες επιδόσεις από την 6800 που σου είναι υπεραρκετή και έχεις πολλές επιλογές για να φορτώσεις το σύστημα με 4GB Μνήμης και μεγάλο δίσκο.

Αρχική απάντηση από tristeno

Τότε κοιτάς σε 7600 ή 1600 που έχουν τις ίδιες και καλύτερες επιδόσεις από την 6800 που σου είναι υπεραρκετή και έχεις πολλές επιλογές για να φορτώσεις το σύστημα με 4GB Μνήμης και μεγάλο δίσκο.

Τώρα με καλύπτει η 7600, σε κανένα χρόνο όμως δεν ξέρω. Μπορεί το πρόγραμμα Ιθάκη να κάνει δουλειά και να σταματήσω το WoW και να θέλω να δω κανένα νέο παιχνιδάκι. Δεν ξέρω ακόμα αν θα πουλήσω το φορητό γυρνώντας Ελλάδα αλλά θα ήθελα σε κάθε περίπτωση να είμαι καλυμένος. Δίνεις και ένα σεβαστό ποσό και θέλεις να πάρεις κάτι καλύτερο απο αυτό που έχεις (με δεδομένο οτι χάνεις σε απόδοση δίσκου - και κερδίζεις σε "φορητότητα" - λόγω πλατφόρμας).

Να μην ήταν ετοιμοπαράδοτος ο Fujitsu να ξεμπερδεύαμε; Γυρίσανε όλες τις γραμμές παραγωγής στα κλιματιστικά και δεν έχουμε φορητό να πάρουμε τωρα.. :hehe:

Και ο Acer τούμπανος απο χαρακτηριστικά αλλά τον είχανε στο Πλαίσιο δίπλα δίπλα με τον Toshiba P100 και καταλάβαινες με το μάτι τη διαφορά στην ποιότητα κατασκευής...

Πιάνω δουλειά στην Fujitsu services στην Αγγλία, αν θές μπορώ να ρωτήσω για διαθεσιμότητα.

Οσο για την φορητότητα, εχεις δεί ποτε 17άρη laptop? Γιατί μόνο φορητός δεν είναι. Παρε καλύτερα ενα barebone και μια οθονούλα αν θές ντε και καλα τόσο μεγαλη οθόνη.

Αρχική απάντηση από jogi

Πιάνω δουλειά στην Fujitsu services στην Αγγλία, αν θές μπορώ να ρωτήσω για διαθεσιμότητα.

Οσο για την φορητότητα, εχεις δεί ποτε 17άρη laptop? Γιατί μόνο φορητός δεν είναι. Παρε καλύτερα ενα barebone και μια οθονούλα αν θές ντε και καλα τόσο μεγαλη οθόνη.

Μα γι'αυτό έγραψα "φορητότητα". :p Για κάποιες μετακινήσεις μια φορά το μήνα που θα τον βγάζω από το γραφείο μια χαρά είναι. Ο Toshiba ειδικά πολύ μαζεμένος για 17άρης. Που να δεις το 19άρη που έχουν στο πλαίσιο...Ποιό εύκολα μεταφέρετε ο σταθερός μου που έχει και χερούλια στο κουτί...

Αν μπορείς να μάθεις για διαθεσιμότητα θα κερδίσεις το link σε φώτο του SLN. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.