Jump to content

ποια καρτα ηχου???

o polonos

Recommended Posts

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
  • 4 weeks later...

Τα προβλήματα που εμφανίζουν οι creative με το irq sharing έχουν λυθεί; Γιατί σκεφτόμουν για μια x-fi, αλλά έχω διαβάσει πολλά για ασυμβατότητες και με τη μητρική μου (A8R32-MVP) γενικά με creative και το ψιλοφοβάμαι.....

• 1 month later...

ρε παιδια, εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τις καρτες ηχου. ενας φιλαρακος αποφασισε να πεταξει κατι παλιοηχεια που ειχε και αγορασε κατι μικρα και φθηνα ηχεια 5.1 γιατι βλεπει και καμια ταινια στον υπολογιστη, ε, να εχει και καπως καλυτερη αισθηση!! ολα καλα μεχρι εδω. οταν λοιπον πηγε να τα συνδεσει βρεθηκε μπροστα σε ενα προβλημα. η μητρικη του (asrock P4V88+) μονο μια εξοδο για ηχο ενω τα ηχεια εχουν 3 βυσματα για να συνδεθουν και να εχουν ηχο και τα 6. τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? υπαρχει καποιος ανταπτορας? η χρειαζεται καρτα ηχου για να δουλεψουν και τα 6?

υ.γ η μητρικη γραφει στο βιβλιο της οτι υποστηριζει ηχο 5.1.

Αρχική απάντηση από cabdik

ρε παιδια, εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τις καρτες ηχου. ενας φιλαρακος αποφασισε να πεταξει κατι παλιοηχεια που ειχε και αγορασε κατι μικρα και φθηνα ηχεια 5.1 γιατι βλεπει και καμια ταινια στον υπολογιστη, ε, να εχει και καπως καλυτερη αισθηση!! ολα καλα μεχρι εδω. οταν λοιπον πηγε να τα συνδεσει βρεθηκε μπροστα σε ενα προβλημα. η μητρικη του (asrock P4V88+) μονο μια εξοδο για ηχο ενω τα ηχεια εχουν 3 βυσματα για να συνδεθουν και να εχουν ηχο και τα 6. τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? υπαρχει καποιος ανταπτορας? η χρειαζεται καρτα ηχου για να δουλεψουν και τα 6?

υ.γ η μητρικη γραφει στο βιβλιο της οτι υποστηριζει ηχο 5.1.

Η έξοδος που έχει η μητρική του είναι ψηφιακή (spdif) που σημαίνει, ότι μπορεί να μεταφέρει πολυκαναλο ήχο πχ (5.1) στα ηχεία. Για να γίνει αυτό πρέπει μεταξύ του spdif και των ηχείων να <<βρεθεί>> ένας αποκωδικοποιητής που θα στείλει το κάθε κανάλι του 5.1 στο σωστό ηχείο. Σε ορισμένα ηχεία της αγοράς ο αποκωδικοποιητης βρίσκεται μέσα στο subwoofer, οπότε τα ηχεία συνδέονται μετά πάνω στις αναλογικές θύρες rca του sub και έτσι παίρνεις το 5.1 . Αν τα ηχεία σου δεν έχουν ,τότε αυτή τη μετατροπή μπορείς να την κάνεις η με μια άλλη κάρτα ήχου( πχ soundblaster που βγάζει κατευθείαν 3 αναλογικές εξόδους, μια για το κεντρικό, μια για τα μπροστά και μια για τα πίσω ηχεια) ή με εξωτερικό αποκωδικοποιητη (όπως ένας ενισχυτής home cinema) που θα πάρει το σήμα και θα το στείλει ο ιδιος στο κάθε ηχείο ξεχωριστά.

βρεθηκε η λυση! τελικα η μητρικη χρησιμοποιει και τις δυο εισοδους που εχει για να βγαλει 6καναλο ηχο!! χρησιμοποιει και το line in kai mic in!!! μου φανηκε παραξενο στην αρχη αλλα αφου το εγραφε στο site της εταιρειας, λεω ετσι θα ειναι! και οντως ετσι ειναι!!! το μονο που χρειαζεται ειναι να συνδεσεις σωστα τα καναλια και να μπεις στο προγραμματακι της καρτας ηχου και να αλλαξεις την ρυθμιση σε 2-4-6 καναλο ηχο. τοσο απλο!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.