themis_ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2006 Μπορω να αγοράσω απο καπου πανελ γι'αυτη την δουλεια που το θέλω ή θα πρεπει να αυτοσχεδιάσω;Ευχαριστώ
schumifer Αύγουστος 27, 2006 #3 Αύγουστος 27, 2006 Αν εννοείς λάμπες τις συνδέεις σε σειρά και βάζεις ένα διακοπτάκι που το τοποθετείς τελικά κάπου στο κουτί που να το γουστάρεις. Αν εννοείς και τα λεντάκια ανεμιστήρων για παράδειγμα τότε ξέχνα το
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #4 Αύγουστος 27, 2006 Δεν εννοω τα ledakia των ανεμιστηρων αλλα τα σκετα. Μπορειτε να με βοηθήσετε καθολου γιατι ειμαι ασχετος σε αυτα!;
Spyrious Αύγουστος 27, 2006 #5 Αύγουστος 27, 2006 Εννοείς αυτά για το power και την δραστηριότητα των δίσκων που έχουν τα κουτια στο εμπρος μέρος;Αν αυτό εννοείς τότε παίρνεις ένα διακόπτη με 4 ακίδες (ποδαράκια) και συνδειες στο ένα ζευγαρι το ενα καλώδιο από τα δυο που έχει το ενα λεντ και το άλλο ζευγάρι στο άλλο.Στο κατεβαστήρι μου έχω συνδεσει σε ένα διακόπτη τις cc τα λεντ απο dvd rom ,power και hdd.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=331985&highlight=Fileserver#post331985
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #6 Αύγουστος 27, 2006 Πές οτι παιρνω 5 για το εσωτερικο του κουτιου. Αυτα θέλω να εχουν το δικο τους διακοπτη ξεχωριστα και οποτε θέλω να τα ανοιγω.Κατάλαβες/ετε? ή τα ειπα λιγο μπερδεμενά?
Spyrious Αύγουστος 27, 2006 #7 Αύγουστος 27, 2006 Τι 5;Αν εννοεις το καθε led να έχει το δικό του διακόπτη τότε θες διακοπτάκι με 2 ή 3 ποδαράκια.Ένα για το κάθε ένα λεντ.
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #8 Αύγουστος 27, 2006 5 ledakia εννοώ!Ξέρεις που μπορω να βρώ κανενα οδηγό για να τα φτιάξω?
disssconected Αύγουστος 27, 2006 #11 Αύγουστος 27, 2006 Φίλε Θέμη Θες να ανοιγοκλείνεις και να ρυθμίζεις την τάση των ανεμιστήρων του κουτιού σου καθώς και το πότε θα δουλέυει ποιος και ποιος όχι? (για να καταλάβω δλδ.... ).
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #12 Αύγουστος 27, 2006 Όχι φίλε disssconected , θέλω να παρω λαμπες leds που να φωτιζουν ξεχωριστά όποτε θέλω εγω να ενργοποιω / ανεργοποιω για να μην φωτιζουν ολη μέρα!Φιλε Spyrious όταν λέω leds εννοώ τέτοια 1 , 2 τα οποία θα τα ανοιγοκλείνω οποτε θέλω εγω , σε αυτα το ιδιο παράγμα θα κάνω οπως στο σχήμα σου?
LL_NEO Αύγουστος 27, 2006 #13 Αύγουστος 27, 2006 βρε χριστιανέ μου αφού βλέπεις ότι γράφει cold cathode γιατί ταλαιπωρείς τα παιδιά (και τον ευατό σου) και δεν λες εξαρχής αυτές τις δυο μαγικές λεξούλες;
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #14 Αύγουστος 27, 2006 Συγγνώμη , αλλα νομιζα πως λεγονται ετσι! Τεσπα ειναι ιδια η διαδικασια?
LL_NEO Αύγουστος 27, 2006 #15 Αύγουστος 27, 2006 κάθε ένα απο αυτά τα cc (cold cathode) έρχεται μαζί με το δικό του inverter και διακόπτη. Το να φτιάξεις ένα πάνελ για αυτά μου φαίνεται κάπως εύκολο αφού ουσιαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κόψεις τις σωστού μεγέθους τρύπες σε ένα απο τα καλύματα των 5 1/4 bays του κουτιού σου....
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #16 Αύγουστος 27, 2006 Σίγουρα το κάθε ενα εχει αυτα που λες? Αν ισχυει τοτε καταλαβα και εχεις δικιο ειναι καπως εύκολο! Ευχαριστώ πολύ για ολες τις απαντήσεις!
LL_NEO Αύγουστος 27, 2006 #17 Αύγουστος 27, 2006 για να το θέσω λίγο καλύτερα, τα cc παίρνουν ρεύμα απο το inverter. Στο 2ο λίνκ σου το κιτ περιέχει 2 cc αλλά ένα inverter. Οπότε χρησιμοποιώντας τον διακόπτη που περιέχεται στο πακέτο (για να καταλάβεις ο διακόπτης παρεμβάλεται ανάμεσα στο τροφοδοτικό και το inverter) θα κλείνουν και οι δυο cc. Αν αυτό δε σου κάνει υπάρχουν και λύσεις με ένα cc/inverter...
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #18 Αύγουστος 27, 2006 Ασφαλώς και μου κάνει!Μια τελευταία ερωτηση ξέρεις που μπορω να βρώ διακόπτες? , ξέρεις για να φαίνονται ωραίοι απ'εξω οταν τους βλέπεις γιατι αυτα που δίνουν αυτοι δεν μου αρεσουν απο εμφάνιση Ευχαριστώ
disssconected Αύγουστος 27, 2006 #19 Αύγουστος 27, 2006 κιόλας βρε Themis....cold cathode....και τελείωσες....διακόπτες...κοίτα στο e-shop αν βρεις κάτι σε style multibay θήκης 5.25''....πάντως μπορείς να κολησεις το διακοπτάκι των cahtode lights σε καμια χαραμάδα πίσω απο το κουτι (εκεί που βγαίνουν τα βύσματα των pci). Και τζάμπα και έυκολο...με μια ματια που έριξα στο e-shop δεν βρήκα τίποτα τέτοιο που θες....θα ψάξω όμως και σε άλλα site να σου πω....:daisy:
themis_ Αύγουστος 27, 2006 Author #20 Αύγουστος 27, 2006 Αν βρεις τπτ πες μου!Σκέφτομαι να βάλω τους διακόπτες......θα σου φανεί λιγο κουφό........στο πάνω μέρος του κουτιού αλλα δεν μου έχει έρθει η ιδέα ακόμη για το σχήμα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.