gdp77 Αύγουστος 27, 2006 #21 Αύγουστος 27, 2006 Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένεις λίγο καιρό μέχρι να βγουν οι νέες κάρτες που θα υποστηρίζουν directX10 και τότε θα δεις ποια είναι η πιο κατάλληλη πλατφόρμα για σένα.Υπονοείς κάτι σε αυτή την πρόταση?
g_0x Αύγουστος 27, 2006 Author #22 Αύγουστος 27, 2006 παιδες η αναβαθμιση μου είναι απο socket A σε οτιδηποτε νεο.ανεφερα γενικοτερα αν αξιζει να πας απο 939 σε ΑΜ2 και δε σημαινει οτι εχω 939 τωρα.Το θεμα είναι οτι σκεφτομαι 939?ΑΜ2? ή conroe?αυτό.κατα τα μεσα-τελη οκτωβριου μαλλον παω για αναβαθμιση.Θα αρχισουν οι βροχες, το κρυο, οποτε θα είναι καλα μια αναβαθμισουλα στο πισι...για SLI δε το σκεφτομαι αμεσα εκτος αν αξιζει κατι σε 2Χ7600 γιατι για τετοια καρτα θα παω αρχικα και αργοτερα ισως παρω αλλη μια.βασικα απειδη ειδα τις τιμες των Χ2 της ΑΜD κλεινω προς εκει αλλα και παλι αν ο conroe έχει επιδωσεις καλύτερες(δε μιλαμε για το ακριβο μοντελο) τοτε δε ξερω αν αξιζει.και μετα ερχεται και η μητρικη.ελα μου ντε τι να παρω?το μηχανημα θα κλοκαριστει αλλα οχι τρελα πραγματα.αρχικα με αερα και βλεπουμε.μια καλουτσικη μητρικη θα ήταν καλα.παλια είχα μια shuttle και με το που αλλαηα σε gigabyte Kai nforce2 ultra 400 ολα έγιναν καλυτερα.οποτε θα παρω κατι καλό απο την αρχη(αλλα οχι τρελα ακριβο).έχει κανεις κανα λινκ να συγκρινει κονροε με Χ2?
mariosalice Αύγουστος 27, 2006 #23 Αύγουστος 27, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 10:45] "Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένεις λίγο καιρό μέχρι να βγουν οι νέες κάρτες που θα υποστηρίζουν directX10 και τότε θα δεις ποια είναι η πιο κατάλληλη πλατφόρμα για σένα."Υπονοείς κάτι σε αυτή την πρόταση? Κάθε πρόταση έχει προεκτάσεις.Θα γράψω λοιπόν τον τρόπο που σκέφτομαι ως καταναλωτής μια και δεν έχω άλλη σχέση με τους υπολογιστές.Όταν με το καλό βγουν οι κάρτες με directX10, τα Windows Vista 64 bit και παιχνίδια που να το εκμεταλλεύονται, τότε πολλά θα έχουν αλλάξει και αυτά που κυκλοφορούν σήμερα ίσως να φαίνονται ξεπερασμένα.Κυρίως περιμένω μια πλατφόρμα που θα υποστηρίζει σωστή μνήμη.Ας πούμε DDR3 FB σειριακή που μηδενίζει τα σφάλματα, μια και οι υπάρχουσες μνήμες αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα αξιοπιστίας των υπολογιστών αυτή τη στιγμή.Βέβαια θάθελα να λειτουργούν σωστά και όλα τα υπόλοιπα όπως SLI, Raid, SATA 2 ή 3 μια και αυτά ήδη τα έχω και λειτουργούν άψογα εδώ και πολύ καιρό.Με τα σημερινά δεδομένα, ο Conroe, όχι μόνο δεν εισάγει κάτι σημαντικό, αλλά σε σχέση με το σύστημα που έχω (της υπογραφής) αποτελεί οπισθοδρόμηση.Αν ο Conroe είχε καλύτερη υποστήριξη από το chipset τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.Τα δεδομένα όμως που θα ισχύουν μετά από 6 μήνες οπότε υπολογίζω οτι θα έχει υλοποιηθεί το dirctX10 δεν τα γνωρίζω.Αν μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες ωριμάσει η πλατφόρμα της Intel - Conroe, θα αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για νέους υπολογιστές, αλλά όχι για αναβάθμιση.
gdp77 Αύγουστος 27, 2006 #24 Αύγουστος 27, 2006 παιδες η αναβαθμιση μου είναι απο socket A σε οτιδηποτε νεο.ανεφερα γενικοτερα αν αξιζει να πας απο 939 σε ΑΜ2 και δε σημαινει οτι εχω 939 τωρα.Το θεμα είναι οτι σκεφτομαι 939?ΑΜ2? ή conroe?αυτό.κατα τα μεσα-τελη οκτωβριου μαλλον παω για αναβαθμιση.Θα αρχισουν οι βροχες, το κρυο, οποτε θα είναι καλα μια αναβαθμισουλα στο πισι...για SLI δε το σκεφτομαι αμεσα εκτος αν αξιζει κατι σε 2Χ7600 γιατι για τετοια καρτα θα παω αρχικα και αργοτερα ισως παρω αλλη μια.βασικα απειδη ειδα τις τιμες των Χ2 της ΑΜD κλεινω προς εκει αλλα και παλι αν ο conroe έχει επιδωσεις καλύτερες(δε μιλαμε για το ακριβο μοντελο) τοτε δε ξερω αν αξιζει.και μετα ερχεται και η μητρικη.ελα μου ντε τι να παρω?το μηχανημα θα κλοκαριστει αλλα οχι τρελα πραγματα.αρχικα με αερα και βλεπουμε.μια καλουτσικη μητρικη θα ήταν καλα.παλια είχα μια shuttle και με το που αλλαηα σε gigabyte Kai nforce2 ultra 400 ολα έγιναν καλυτερα.οποτε θα παρω κατι καλό απο την αρχη(αλλα οχι τρελα ακριβο).έχει κανεις κανα λινκ να συγκρινει κονροε με Χ2?Όταν θα κάνεις αναβάθμιση οι C2D θα φαντάζουν ως η μοναδική λύση. Εγώ όμως δεν τη συνιστώ. Ναι θα είναι πιο γρήγοροι. Σου εγγυόμαι όμως, ότι μέχρι τα τέλη του 2007 θα ξαναλλάξεις πλατφόρμα. Οι AM2 (που όλοι τους βρίζετε) παρέχουν ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ upgrade path μέχρι τους Κ8L και τους 8x8. Τι θα πρότεινα εγώ? Φτηνός ΑΜ2 τώρα (3800 - 4600). Κάνεις τα πάντα τέλεια. Αναβάθμιση σε K8L με την ίδια μητρική (ΑM2 πάλι) και αν οι ανάγκες σου το απαιτούν 2xK8L για 8 cores
g_0x Αύγουστος 27, 2006 Author #25 Αύγουστος 27, 2006 καπως ετσι μαλλον.ΑΜ2 καλη μητρικη, καινουργιες μνημουλες καλουτσικες και εναν 3800+ Χ2 μαλλον.conroe παει πολυ μετα.οσο έχει η μητρικη με τον Χ2 έχει ο conroe μονος του.και του π...στη,ποσο ποιο γρηγορος θα είναι και ποσο θα χρειαστώ αυτη την επιπλεον ταχύτητα και πόσο θα μου φανεί η διαφορα...
mariosalice Αύγουστος 27, 2006 #26 Αύγουστος 27, 2006 Αρχική απάντηση από g_0x [Σήμερα, στις 11:41] παιδες η αναβαθμιση μου είναι απο socket A σε οτιδηποτε νεο.ανεφερα γενικοτερα αν αξιζει να πας απο 939 σε ΑΜ2 και δε σημαινει οτι εχω 939 τωρα.Το θεμα είναι οτι σκεφτομαι 939?ΑΜ2? ή conroe?αυτό.κατα τα μεσα-τελη οκτωβριου μαλλον παω για αναβαθμιση.Θα αρχισουν οι βροχες, το κρυο, οποτε θα είναι καλα μια αναβαθμισουλα στο πισι...για SLI δε το σκεφτομαι αμεσα εκτος αν αξιζει κατι σε 2Χ7600 γιατι για τετοια καρτα θα παω αρχικα και αργοτερα ισως παρω αλλη μια.βασικα απειδη ειδα τις τιμες των Χ2 της ΑΜD κλεινω προς εκει αλλα και παλι αν ο conroe έχει επιδωσεις καλύτερες(δε μιλαμε για το ακριβο μοντελο) τοτε δε ξερω αν αξιζει.και μετα ερχεται και η μητρικη.ελα μου ντε τι να παρω?το μηχανημα θα κλοκαριστει αλλα οχι τρελα πραγματα.αρχικα με αερα και βλεπουμε.μια καλουτσικη μητρικη θα ήταν καλα.παλια είχα μια shuttle και με το που αλλαηα σε gigabyte Kai nforce2 ultra 400 ολα έγιναν καλυτερα.οποτε θα παρω κατι καλό απο την αρχη(αλλα οχι τρελα ακριβο).έχει κανεις κανα λινκ να συγκρινει κονροε με Χ2? Δηλαδή το σύστημα που πρότεινα είναι έξω από τα οικονομικά σου?(Έδωσα τις τιμές που ισχύουν).Πάντως δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι μόνο τον επεξεργαστή αλλά τις δυνατότητες μιας πλατφόρμας ως σύνολο τόσο οικονομικά όσο και από θέμα επιδόσεων χοντρικά.Δεν μπορούμε να συζητάμε αυτή τη στιγμή για κάτι που θα αγοράσεις το Νοέμβριο.Τότε ίσως να υπάρχει νέο chipset από την Intel, οι 939 και οι κάρτες γραφικών που πρότιενα μπορεί να μην υπάρχουν καν στην αγορά και οι τιμές να έχουν αλλάξει εντελώς.Τη στιγμή λοιπόν που θα θέλεις να αγοράσεις, τότε ρώτα.Γενικά νομίζω οτι απο τη στιγμή που έχεις υπολογιστή socket A, δεν μου φαίνεται οτι είσαι από τους ανθρώπους που αναβαθμίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, οπότε αξίζει να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα (περίπου 6 μήνες), ώστε να έχουν κυκλοφορήσει τα Windows Vista.
g_0x Αύγουστος 27, 2006 Author #27 Αύγουστος 27, 2006 @mariosalice: έχεις ενα αρκετα μεγαλο δικαιο.τωρα ο λογος που δε γινεται συχνα αναβαθμιση είναι οικονομικης φυσεος και οχι αγαπης προς την πλατφορμα σοκετ Α... με μπερδεψες ομως ρε γμτ.....λες κανα μεταχειρισμενο 939 συστημα?
schumifer Αύγουστος 27, 2006 #28 Αύγουστος 27, 2006 Μάριε δε συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της φθηνής μητρικής. Έχουμε διαβάσει εδώ μέσα για πανάκριβες μητρικές να κάνουνε κόλπα. Προσωπικά αν δεν είχα όπτερον θα είχα μείνει με την ασροκ 939 dual sataII. Τώρα για το φίλο που πάει για αναβάθμιση, μέχρι Οκτώβριο μάλλον θα έχει στρώσει λίγο η κατάσταση με τις μητρικές για κονρόε οπότε εκεί θα πας αν αντέχει η τσέπη σου.Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν αξίζει κονρόε με μικρή μητρική.
g_0x Αύγουστος 27, 2006 Author #29 Αύγουστος 27, 2006 βασικα ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα.δεν είναι το τι θα κανω με την αναβαθμιση αλλα θελω να δω μια γενικη αποψη για τις ΑΜ2 που εννοειται θα επηρρεασει την αποφαση μου για την αγορα.
mariosalice Αύγουστος 27, 2006 #30 Αύγουστος 27, 2006 @ schumifer Οι εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά σε γενικές γραμμές οι καλές μητρικές δεν έχουν σοβαρά προβλήματα, σε αντίθεση με τις φθηνιάρικες.Εμπιστεύομαι κάποιες μάρκες όπως η ASUS και η Intel από παλιά και δεν νομίζω να άλλαξαν και πολλά από τότε.’ντε να βάλω μέσα και τις DFI αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία.Για τα υπόλοιπα που γράφεις έχουμε ίδιες απόψεις.Μάλλον φαίνεται οτι ο Conroe θα αποκτήσει σωστή υποστήριξη στο σύντομο μέλλον.@ g_0x Δεν μιλάω για μεταχειρισμένα.Ποτέ δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένα.Αυτά που πρότεινα και οι τιμές τους είναι για καινούργια.Δεν νομίζω οτι αυτή τη στιγμή σε αυτά τα χρήματα θα βρεις κάτι καλύτερο.Ο λόγος τιμή / απόδοση είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή με διαφορά.Αν εξαιρέσουμε την υποστήριξη για directX10, δεν θα υστερεί σε τίποτα από οτιδήποτε τυχόν αγοράσεις μέσα στους επόμενους 6 μήνες στα ίδια λεφτά.Μόνο που θα πρέπει να βιαστείς να προλάβεις τις προσφορές του Πλαισίου για κάρτες γραφικών, γιατί δεν ξέρω αν θα ξανακάνουν τέτοιες προσφορές στο μέλλον.Να θυμίσω την πρόταση μου (Δες και τις τιμές στο Skroutz)Athlon 64 X2 4400+ στα 218 http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1275733Δυο κάρτες γραφικών Albatron 7800gtx από το Πλαίσιο με 199 η μία http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Product_Id=270220&Merchant_Id=1&sts_cid=3ASUS Premium μητρική SLI 120 http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1181929Μνήμες Kingston DDR400. 1GB 91 το κομμάτι (καλύτερα δύο αλλά αν δεν έχεις το προσθέτεις το δεύτερο μετά) http://www.skroutz.gr/redirect.php?id=1178445Σύνολο 827 με 1GB μνήμης και 918 με 2GB μνήμης.Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια τα έχεις από το παλιό μηχάνημα με εξαίρεση ίσως το τροφοδοτικό.Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις τους σκληρούς σου δίσκους σε SATA2.Σύγκριντε αυτό το σύστημα με ότι θέλετε στα ίδια λεφτά και αν υπάρχει κάτι καλύτερο γράψτε μου.
schumifer Αύγουστος 27, 2006 #31 Αύγουστος 27, 2006 Γιατί τον ακριβότατο 4400+ και όχι ένα λίγο μικρότερο και πολύ φθηνότερο Χ2? Και τότε θα βάλει και το δεύτερο γίγα (δεν πιστεύω να εννοούσες να μείνει με ένα μόνο ντιμάκι μνήμης μέχρι να βάλει το επόμενο έτσι?Και 2 7800ΓΤΧ??? Ουάου
aliendna51 Αύγουστος 27, 2006 #32 Αύγουστος 27, 2006 Κι εγώ είμαι σε παρόμοια θέση με το φίλο g_0x (έχω μείνει κι εγώ σε socket A..) και θέλω να κάνω αναβάθμιση μέσα στο Σεπτέμβρη. Για να μην ανοίγω νέο thread είπα να ποστάρω εδώ και να ζητήσω τη γνώμη σας.Τα χρήματα που θα μπορώ να διαθέσω θα είναι (με γονεϊκή επιδότηση + πώληση παλαιού hardware..) <=1000.Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για multimedia σκοπούς (αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών, δημιουργία+επεξεργασία μουσικής/video/εικόνας) και θα μπούν πάνω winXP και Ubuntu (ίσως και Vista αλλά ευελπιστώ μέχρι να βγούν, να έχω πει το τελικό αντίο στην MS - θα κάνω τα παρθενικά μου βήματα στο linux με το Ubuntu)Αρχικά σκεφτόμουν να πάω σε conroe, μια και αυτή τη στιγμή είναι ότι δυνατότερο υπάρχει, αλλά μετά άλλαξα γνώμη για 2 λόγους:1) πιστεύω ότι όταν έρθει ο Κ8L θα αντιστραφούν ξανά οι όροι (just a hunch..) και θέλω να κάνω αναβάθμιση με το μικρότερο δυνατό κόστος. ’λλωστε θέλω να φτιάξω σύστημα που θα μου κρατήσει αρκετά. Το να κάνω συνέχεια αναβαθμίσεις είναι και ασύμφορο και κουραστικό..2) 64 bit: μέχρι τώρα ότι εφαρμογές/λειτουργικά έχω δει και είναι 64bit-optimized αναφέρονται στην πλειοψηφία τους σε AMD64 τεχνολογία (ειδικά στο linux.) Θέλω να μπορώ να χρησιμοποιώ τα πλεονεκτήματα του 64bit optimization (που και να μην ήθελα θα αναγκαζόμουν στο μέλλον..) και αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα δε θέλω να είμαι χαμένος..Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν σκέφτομαι τον παρακάτω συνδυασμό:CPU: Athlon 64 X2 3800+ (αν βρω και τον ΕΕ θα είναι ακόμα καλύτερα..)ΜοΒο: Asus M2N32-SLI Deluxe ή DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2RΜνήμη: GEIL ULTRA DIMM 2GB DDR2-800 KITVGA: GIGABYTE RADEON X1600XT (αξιόλογο AM2 Mobo με crossfire υπάρχει?)HDD: Raptor 74GB (16MB cache)Τι λέτε?(θα πουληθούν:Barton 2500+,Lanparty NFII Ultra B,2x512MB Kingston DDR1 PC3200 (cpu, mobo, memory θα πουληθούν και σαν σετ)M-Audio Revolution 7.1 (θα αλλαχτεί με την 1010lt για ηχογραφήσεις)Lian-Li V1000Plus (τέλειο είναι το κουτί, απλά θέλω να φτιάξω ένα δικό μου - θα ανοίξω σχετικό θέμα για βοήθεια..)θα κρατηθούν:τροφοδοτικό, οθόνη, dvd-rw, δίσκοι (θα αλλαχτούν αργότερα με 3χ320GB Seagate SataII NCQ) και περιφερειακά)
schumifer Αύγουστος 27, 2006 #33 Αύγουστος 27, 2006 Σε 64μπιτο λίνουξ μειώνονται σαφώς οι διαφορές ΑΜ2 και κονρόε. Πήγαινε σε nvidia κάρτα μιας και ψήνεσαι να βάλεις κάποια στιγμή 2 από δαύτες.Μην πετάξεις πολλά λεφτά σε μνήμες. Μέχρι 200~230. Ο ΙΜC θα κάνει τα υπόλοιπα. Τι ακριβώς εννοείς με το 3800+ ΕΕ?Αντί για 1 ράπτορα πάρε 2 μικρούς και βάλτους σε ρέιντ 0. Κερδισμένος θα είσαι και στα ίδια χρήματα
mariosalice Αύγουστος 27, 2006 #34 Αύγουστος 27, 2006 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 17:06] Γιατί τον ακριβότατο 4400+ και όχι ένα λίγο μικρότερο και πολύ φθηνότερο Χ2? Και τότε θα βάλει και το δεύτερο γίγα (δεν πιστεύω να εννοούσες να μείνει με ένα μόνο ντιμάκι μνήμης μέχρι να βάλει το επόμενο έτσι?Και 2 7800ΓΤΧ??? Ουάου Φυσικά και το εννοώ να μείνει με ένα dimm.Δεν χάλασε ο κόσμος αν κάνει την αναβάθμιση σε 2 μήνες όταν θα έχει τα λεφτά.Στο κάτω κάτω της γραφής δεν χάνει πολλά από επιδόσεις.Όσο για τον επεξεργαστή και τη μητρική νομίζω οτι είναι θέμα ψαξίματος τιμών περισσότερο παρά οτιδήποτε άλλο.Συμφωνώ οτι θα πρέπει να προτιμήσει κανείς την πλατφόρμα ΑΜ2 από 939 και μάλιστα τον 3800+ θα τον βρει με 100 είτε για AM2 είτε για 939, όπως είδα μετά από την πρόταση που έκανες και δεν βρίσκω δικαιολογημένο το διπλάσιο κόστος του 4400.Με λίγα λόγια έκανα λάθος στην πρόταση μου για 939 μια και φαίνεται οτι η πρόταση που έκανες για AM2 με τον 3800 είναι καλύτερη.Το παράδειγμα βέβαια που έδωσα ήταν σχετικό και δεν το έψαξα και πολύ.Το βασικό όμως σκεπτικό είναι να πάρει Nvidia chipset (που είναι δοκιμασμένο), με μια καλή ASUS μητρική, για την πλατφόρμα AMD, ώστε να υλοποιήσει εδώ και τώρα το SLI με τις δύο "φθηνές" αλλά πανίσχυρες κάρτες γραφικών.Σπάνια τυχαίνουν τέτοιες ευκαιρίες.Μιλάμε για 2 κάρτες 7800GTX με 400 ...Δείτε αυτή τη σελίδα. Θα βοηθήσει στην επιλογή επεξεργαστή.http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/Default.aspx
aliendna51 Αύγουστος 27, 2006 #35 Αύγουστος 27, 2006 Αυτόν εννοώ φίλε schumifer όταν λέω ΕΕ=Εnergy efficient. Καίει τα μισά και συμφέρει..Για τον raptor τώρα έχω ακούσει ότι ο 74GB με τα 16ΜΒ cache ότι είναι πιό αξιόπιστος και πιό αθόρυβος από τους μικρούς. Επίσης εφόσον έχει ένα platter η διαφορά από τους μικρούς σε raid 0 είναι αμελητέα.. Εξάλου μπορώ πάντα να βάλω άλλον ένα 74άρη αργότερα..Για τις μνήμες χρειάζομαι απαραίτητα 2GB. Εξάλλου οι συγκεκριμένες έρχονται στα 236..Όσο για τη VGA δε με ενδιαφέρουν παιχνίδια, περισσότερο με ενδιαφέρει η επίδοσή της στα multimedia και για αυτό προτιμώ τη 1600ΧΤ. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το AVIVO.. Γιαυτό βασικά ρώτησα και για crossfire μητρική αν αξίζει καμία.. Όταν σκεφτόμουν για Conroe σκεφτόμουν την Asus P5W DH και τον Ε6600..Ευχαριστώ γιά την απάντηση. Περιμένω κι άλλες γνώμες
aliendna51 Αύγουστος 28, 2006 #37 Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 14:42] 2X36 raptors@ raid 0 < 1 74raptor?Link? Όχι βρε.. Δεν είπα ότι ο ένας 74άρης είναι καλύτερος από τους 2 μικρους σε raid.. Απλά ότι η διαφορά δεν είναι μεγάλη (μιλάμε πάντα για τον 74άρη με τα 16MB cache / 1 platter..)Όπως επίσης και ότι μπορώ αργότερα να βάλω άλλον ένα 74άρη σε raid..Μόλις είδα και αυτό το θέμα. Δες τι λέει ο φίλος Κοπρίτης..Επίσης, γνώμες λέμε και ότι έχει ακούσει ο καθένας.. Δεν επιμένω σε τίποτα.. Σε πολλά πράγματα μπορεί να κάνω λάθος.. Γιαυτό θέλω να ακούω πολλές διαφορετικές γνώμες, για να έχω μια πιό σφαιρική άποψη (άρα και πιό κοντινή στην πραγματικότητα)Για τη VGA γνώμη? Για multimedia χρήση ποιά θα με ικανοποιήσει περισσότερο? Σκέφτηκα σωστά?
anubis Αύγουστος 28, 2006 #38 Αύγουστος 28, 2006 Είναι λάθος η λογική να θέλουμε καλή μητρική μόνο για υπερχρονισμό.Οι φθηνές μητρικές μας μένουν στο χέρι, έχουν bugs, δεν έχουν καλό εξοπλισμό και άλλα τέτοια.Η μητρική είναι η βάση ενός συστήματος που θα φιλοξενήσει όλα τα υποσυστήματα.Σε περίπτωση που θα σκάσει θα πάρει μαζί της και τον επεξεργαστή και τη μνήμη και ότι κάρτες έχουμε πάνω.Επίσης αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη μητρική όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, δύσκολα θα καταφέρουμε να το λύσουμε.Ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία στη μητρική, στην οθόνη και στο τροφοδοτικό.Καλύτερα να κάνουμε οικονομία στον επεξεργαστή ή στην κάρτα γραφικών ή στη μνήμη.Ας μην αγοράσουμε τη super duper μνήμη που κλοκάρει τρελλά.Ας πάρουμε dimmάκια της σειράς και ας τα τρέχουμε με διαιρέτη.Ας πάρουμε ένα επεξεργαστή μια κλάση φθηνότερο.Ας μη βάλουμε SLI από την αρχή και ας περιμένουμε λίγο μέχρι να πέσουν οι τιμές.Ας μην αγοράσουμε καινούργιο πληκτρολόγιο - ποντίκι. Τα πέρνουμε αργότερα αυτά. Απο τις ορθοτερες αποψεις που εχω διαβασει εδω μεσα τα τελευταια 2μισυ χρονια που ειμαι σ' αυτο το forum. Ευγε! Πολυ λιγοι καταλαβαινουν οτι η "καρδια" ενος συστηματος ειναι η μητρικη και ΟΧΙ ο επεξεργαστης. Επεξεργαστη μπορουν να εχουν 100 ατομα τον ιδιο, αλλα τη διαφορα σε αποδοση-επιδοσεις-ΠΟΙΟΤΗΤΑ, την κανουν οι διαφορετικες μητρικες που ισως να εχουν αυτοι οι ανθρωποι μεταξυ τους. Εγω δηλαδη που πηρα P4@2.8 οταν ο ταχυτερος ηταν ο P4@3.2, μ@μ@κας ημουν? Απλα επελεξα να τα χωσω στη μητρικη τοτε, και ετσι πηρα την καλυτερηκ-ακριβοτερη-πληρεστερη της εταιρειας που επελεξα.
aliendna51 Αύγουστος 29, 2006 #39 Αύγουστος 29, 2006 Συμφωνώ απόλυτα..Ερώτηση: η Asus M2N32 WS Pro αξίζει τα ~70 διαφορά από την M2N32-SLI Deluxe ή όχι?Ή να περιμένω να φέρει κάποιος την DFI LANParty UT NF590 SLI-M2R?Ή μήπως...να πάω σε chip 570 Ultra με τα μισά λεφτά, αφού δε με ενδιαφέρει το SLI..Ξέρει κανείς, η μόνη διαφορά του 570 με το 590 είναι οι δυνατότητες του 2ου για SLI, ή έχουν κι άλλες διαφορές?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.