g_0x Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2006 λοιπον παιδες αποτι διαβαζω γενικοτερα εδω μεσα και αλλου η πλατφόρμα ΑΜ2 οφελεί σε τιποτε τον τελικό χρήστη?Αξίζει να μεταβει καποιος απο 939 σε ΑΜ2 ή θα είναι τζάμπα λεφτα?ακομα μου εκανε εντύπωση που αναφερθηκε οτι υπάρχει και μείωση ακομα στις απιδώσεις.ισχύουν αυτά?σκεφτομαι για αναβαθμιση μεσα στο φθινοπορο και σκεφτομαι πολυ σοβαρα για να παω με τη βασιλισα...και να παρατησω τη λαϊκή AMD που τη πολυσυμπαθώ...για πείτε λοιπον.ΑΜ2 sux?
def Αύγουστος 26, 2006 #3 Αύγουστος 26, 2006 σιγουρα με τα λεφτα που σκεφτεσαι να δωσεις για AM2,θα εχεις πολυ μεγαλυτερεις επιδοσεις με conroe ακομα και με τον 6300:)
g_0x Αύγουστος 26, 2006 Author #4 Αύγουστος 26, 2006 γαμοτο η Intel είναι πανακριβη και το εχει ξεφτυλισει το θέμα με την υποστηριξει καθε λιγο και λιγακι των επεξεργαστων της...
Maximus Αύγουστος 26, 2006 #5 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από g_0x γαμοτο η Intel είναι πανακριβη Ίσως όχι τόσο πλέον...Έριξε αρκετά τις τιμές τελευταία.
steve_m Αύγουστος 26, 2006 #6 Αύγουστος 26, 2006 Θα αξιζει μονο αν πεσουν κι αλλο οι τιμες στο am2 ενω ταυτοχρονα ανεβασει αρκετα τις τιμες η intel πραγμα λιγακι δυσκολο.Αλλωστε σε κανα δυο μηνες ολοι conroe θα εχουμε...
Dagalidis Αύγουστος 26, 2006 #7 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 21:41] Αλλωστε σε κανα δυο μηνες ολοι conroe θα εχουμε... Dont be so sure about this.....
ARVAS Αύγουστος 26, 2006 #8 Αύγουστος 26, 2006 Για να λεμε την αληθεια και εμεισ οι φανμποι αυτη τη στιγμη το μονο που αξιζει στην ΑΜ2 ειναι αυτο:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=29992 Καλυτερα φτιαξε 939..
gdp77 Αύγουστος 26, 2006 #9 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από g_0x [Χθες, στις 16:38] λοιπον παιδες αποτι διαβαζω γενικοτερα εδω μεσα και αλλου η πλατφόρμα ΑΜ2 οφελεί σε τιποτε τον τελικό χρήστη?Αξίζει να μεταβει καποιος απο 939 σε ΑΜ2 ή θα είναι τζάμπα λεφτα?ακομα μου εκανε εντύπωση που αναφερθηκε οτι υπάρχει και μείωση ακομα στις απιδώσεις.ισχύουν αυτά?σκεφτομαι για αναβαθμιση μεσα στο φθινοπορο και σκεφτομαι πολυ σοβαρα για να παω με τη βασιλισα...και να παρατησω τη λαϊκή AMD που τη πολυσυμπαθώ...για πείτε λοιπον.ΑΜ2 sux? Καταρχήν πρέπει να μας πεις για ποιον λόγο αναβαθμίζεις. Γιατί να πας σε AM2 εφόσον έχεις 939? Όποιον επεξεργαστή θες, τον έχεις (εκτός από τον 5000+).Πάντως, ακόμα και για builds from scratch, προσωπικά προτείνω σε γνωστούς να αγοράσουν ΑΜ2 για συγκεκριμένο budget. Η μόνη περίπτωση που αξίζει να πας σε Conroe (imo πάντα) είναι η περίπτωση "δεν με απασχολούν τα χρήματα / bugs και θέλω το απολύτως ταχύτερο".
sofix Αύγουστος 26, 2006 #10 Αύγουστος 26, 2006 θα μπορουσες να μας αναφερεις απο τι αποτελειται το 939 συστημα σου και σε τι ακριβως δεν σε καλυπτει και σκεφτεσαι την αναβαθμιση?
astrolabos Αύγουστος 26, 2006 #11 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77 Καταρχήν πρέπει να μας πεις για ποιον λόγο αναβαθμίζεις. Γιατί να πας σε AM2 εφόσον έχεις 939? Όποιον επεξεργαστή θες, τον έχεις (εκτός από τον 5000+).Πάντως, ακόμα και για builds from scratch, προσωπικά προτείνω σε γνωστούς να αγοράσουν ΑΜ2 για συγκεκριμένο budget. Η μόνη περίπτωση που αξίζει να πας σε Conroe (imo πάντα) είναι η περίπτωση "δεν με απασχολούν τα χρήματα / bugs και θέλω το απολύτως ταχύτερο". Την περίπτωση Ε6400/Ε6300+asrock την έχεις σκεφτεί; Low BudgetΚαι αν δεν με απατά η μνήμη μου (κολόγερος γαρ) κυκλοφορεί και mobo με ddr1 υλοποίηση;
gdp77 Αύγουστος 26, 2006 #13 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από astrolabos [Σήμερα, στις 01:44] Την περίπτωση Ε6400/Ε6300+asrock την έχεις σκεφτεί; Low BudgetΚαι αν δεν με απατά η μνήμη μου (κολόγερος γαρ) κυκλοφορεί και mobo με ddr1 υλοποίηση; Όσες φορές μου έχει έρθει γνωστός και μου έχει πει "με τόσα θέλω pc για την χ χρήση", έχω προσπαθήσει πολύ TIMIA να βγάλω και σύνθεση με conroe. Πάντα το AM2 υπερτερούσε. Τέσπα, μη βγαίνουμε off-topic. Ας μας πει για ποιιο λόγο θέλει g_0x να αναβαθμίσει και συνεχίζουμε την κουβέντα μας.
disssconected Αύγουστος 26, 2006 #14 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από steve_m.Αλλωστε σε κανα δυο μηνες ολοι conroe θα εχουμε... Κοίτα αν τύχει να πέσει στα χέρια μου κανένα 10ευρώ μέσα στους επόμενους κανα δυο μήνες λέω να το φυλάξω για του χρόνου....πρώτα ο θεός..... Πάντως αν ήτανε να προχωρήσω σε αναβάθμιση δεν θα το σκεφτόμουνα....ο χειρότερος conroe ο καλήτερος Am2 socket Amd....:devil:
steve_m Αύγουστος 26, 2006 #15 Αύγουστος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Χθες, στις 23:46] Dont be so sure about this..... Να τους ξεγελασω θελω,ωστε να τα σπρωξουν σε conroe Μετα θα βρω fx-60 με 250:devil:
ea6gka Αύγουστος 26, 2006 #16 Αύγουστος 26, 2006 gox πολυ ευκολη ερωτηση εκανες , conroe all the way με τα μπουνια δλδ .
gdp77 Αύγουστος 26, 2006 #17 Αύγουστος 26, 2006 να παω με τη βασιλισα...και να παρατησω τη λαϊκή AMD που τη πολυσυμπαθώ.. Πάντως αν θέλουμε να κάνουμε και μια κοινωνιολογική προέκταση (σημειολογικά πάντα) δε θα προέκυπτε από κανένα στοιχείο ότι η AMD είναι λαϊκή. Αντιθέτως η μαζικότητα της Intel την κάνει λαϊκή. Όπως π.χ. η παλιά panafon (λαϊκή γιατί την είχαν όλοι) ≠ telestet (την είχαν μόνο οι κουλτουριάρηδες των βορείων προαστείων) windows (για το λαό) ≠ Linux (για τους γνώστες / κουλτουριάρηδες techno freaks) intel (για το λαό) ≠ AMD (για τους λίγους) κτλ.
schumifer Αύγουστος 27, 2006 #18 Αύγουστος 27, 2006 Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα δεν αξίζει να πας σε κονρόε χωρίς μητρικάρα.
chroma Αύγουστος 27, 2006 #19 Αύγουστος 27, 2006 Αρχική απάντηση από schumifer Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα δεν αξίζει να πας σε κονρόε χωρίς μητρικάρα. Το οποίο είναι και το μόνο ατού του ΑΜ2 για την ώρα, βρίσκεις "ok" μητρική SLI λίγο πάνω από 100. Ενω για conroe δίνεις 50-100 παραπάνω για μια αξιοπρεπή μητρική αλλά παίζεις σε άλλη κατηγορία. Αν φυσικα πας για overclock, αλλιώς υπάρχουν μητρικές για conroe από 50.
mariosalice Αύγουστος 27, 2006 #20 Αύγουστος 27, 2006 Αυτή τη στιγμή με 939 4400+ στα 218 και δυο κάρτες γραφικών 7800gtx από το Πλαίσιο με 400 σε μια DFI μητρική, φτιάχνεις ένα σύστημα SLI που θα είναι σταθερό, γρήγορο και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Conroe λύσεις αντίστοιχης αξίας σε όλες τις περιπτώσεις.Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένεις λίγο καιρό μέχρι να βγουν οι νέες κάρτες που θα υποστηρίζουν directX10 και τότε θα δεις ποια είναι η πιο κατάλληλη πλατφόρμα για σένα.Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 06:08] Το οποίο είναι και το μόνο ατού του ΑΜ2 για την ώρα, βρίσκεις "ok" μητρική SLI λίγο πάνω από 100. Ενω για conroe δίνεις 50-100 παραπάνω για μια αξιοπρεπή μητρική αλλά παίζεις σε άλλη κατηγορία. Αν φυσικα πας για overclock, αλλιώς υπάρχουν μητρικές για conroe από 50. Είναι λάθος η λογική να θέλουμε καλή μητρική μόνο για υπερχρονισμό.Οι φθηνές μητρικές μας μένουν στο χέρι, έχουν bugs, δεν έχουν καλό εξοπλισμό και άλλα τέτοια.Η μητρική είναι η βάση ενός συστήματος που θα φιλοξενήσει όλα τα υποσυστήματα.Σε περίπτωση που θα σκάσει θα πάρει μαζί της και τον επεξεργαστή και τη μνήμη και ότι κάρτες έχουμε πάνω.Επίσης αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη μητρική όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, δύσκολα θα καταφέρουμε να το λύσουμε.Ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία στη μητρική, στην οθόνη και στο τροφοδοτικό.Καλύτερα να κάνουμε οικονομία στον επεξεργαστή ή στην κάρτα γραφικών ή στη μνήμη.Ας μην αγοράσουμε τη super duper μνήμη που κλοκάρει τρελλά.Ας πάρουμε dimmάκια της σειράς και ας τα τρέχουμε με διαιρέτη.Ας πάρουμε ένα επεξεργαστή μια κλάση φθηνότερο.Ας μη βάλουμε SLI από την αρχή και ας περιμένουμε λίγο μέχρι να πέσουν οι τιμές.Ας μην αγοράσουμε καινούργιο πληκτρολόγιο - ποντίκι. Τα πέρνουμε αργότερα αυτά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.