Jump to content

Raptor ή Raid για windows;

CaptainMilo

Recommended Posts

Αρνούμαι να δεχτώ ότι για να φορτώσεις λειτουργικό, να δουλέψεις word, να επεξεργαστείς μια εικόνα στο photoshop, να παίξεις κανά game, παίζει ρόλο μόνο το seek time που θα δώσει ένα αίσθημα πολύ γρήγορης απόκρισης. Δηλαδή πιο γρήγορα θα ανοίξει μια βαριά εικόνα το photoshop με ένα raptor απ 'ότι με 2x 72100.10 ? Αν είναι έτσι να τα πετάξουμε όλα τα Raid και να πάρουμε raptor.

Αρχική απάντηση από gdp77

Αρνούμαι να δεχτώ ότι για να φορτώσεις λειτουργικό, να δουλέψεις word, να επεξεργαστείς μια εικόνα στο photoshop, να παίξεις κανά game, παίζει ρόλο μόνο το seek time που θα δώσει ένα αίσθημα πολύ γρήγορης απόκρισης. Δηλαδή πιο γρήγορα θα ανοίξει μια βαριά εικόνα το photoshop με ένα raptor απ 'ότι με 2x 72100.10 ? Αν είναι έτσι να τα πετάξουμε όλα τα Raid και να πάρουμε raptor.

Τώρα μιλάς σωστά.

Αν ήσουν ταχυδρομικό γραφείο δε θα έπερνες αυτόν που θα μετέφερε περισσότερα γράμματα, αλλά αυτόν που μπορεί να βρεί πιο γρήγορα τη διεύθυνση του παραλήπτη, αν με εννοάς.

Καλό το παράδειγμά σου, αλλά όχι και τόσο αντιπροσωπευτικό. Γιατί αν ο raptor είναι 4ms πιο γρήγορος στο να βρει το αρχείο μου, αλλά το raid μου του ρίχνει 1 sec στο άνοιγμα του αρχείου, ε τότε φυσικά και θα προτιμήσω το 7200.10 raid.

Μιλάς θεωρητικά οπου το αρχείο είναι ένα κομμάτι και δε χρειάζεται να ψάξει και σε άλλα μέρη του δίσκου ε; (Κατακερματισμός)

Νομίζω όλοι μας κάνουμε defrag περιοδικά. Ακόμα και τα μεγάλα paκ αρχεία των παιχνιδιών (όταν φορτώνουν οι πίστες) ίδια περίπτωση είναι.

Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Χθες, στις 22:01]

Απ' ότι είδα , στην αγορά υπάρχουν 2 μοντέλα , το GD με 8 mb cache και το ADFD με 16

Που έριξα μια ματιά στον google , βρήκα ότι

Υπάρχει μήπως έκδοση του 74άρη η οποία να έχει 2 platters;

η GD εχει δυο 36αρια..

η ADFD εχει ενα 74αρι

Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Χθες, στις 22:01] Επίσης , επειδή γνωρίζω πως το έχεις ψάξει πολύ , πια η διαφορά μεταξύ ενός και δύο platter , όσων αφορά την επίδοση;

ακομα μικροτερο access time

ελαφρως υψηλοτερα STRs

χαμηλοτερος θορυβος

υποστηριξη NCQ αντι για TCQ (στους ADFD)

Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Χθες, στις 22:01]

Ο 150άρης ο raptor έχει 2 74άρια , και τον προωθούνε ως high end gaming προιόν

Δεν υπάρχει 150άρι platter ώστε να τον κάνουν μονό , ή μήπως έχει καλύτερη επίδοση με δύο;

ακομα δεν εχουν 150αρι...

οταν βγαλουν 150αρι

θα βγαλουν και 300αρη raptor

να σαι σιγουρος

Αρχική απάντηση από gdp77

Έχεις δουλέψει με Raptors να δεις πόσο σου δίνουν σε ταχύτητα στο σύστημα? Αν ναι, και επειδή εσύ εξαιτίας της δουλειάς σου (που απαιτεί μεγάλο tranfer rate) απογοητεύτηκες, το δέχομαι. Εκεί πράγματι οι Raptors υστερούν.

Όμως αν μου πεις ότι 1 ή ακόμα χειρότερα, 2 Raptors είναι πιο αργοί σε όλα (ειδικά στα παιχνίδια-λειτουργικό (και μην ακούσω για τα μεγάλα .pak αρχεία, αυτά γίνονται unpack και περιέχουν δεκάδες χιλιάδες μικρά αρχεία μέσα) τότε θα λες ψέματα.

Φιλικά πάντα

Αρχική απάντηση από gdp77 [27-08-2006 01:23]

Δηλαδή πιο γρήγορα θα ανοίξει μια βαριά εικόνα το photoshop με ένα raptor απ 'ότι με 2x 72100.10 ? Αν είναι έτσι να τα πετάξουμε όλα τα Raid και να πάρουμε raptor.

Διόλου κακή ιδέα, ειδικά εάν αναλογισθεί κανείς τί ακριβώς γίνεται, όταν ανοίγει μια βαρειά εικόνα με το PhotoShop.

Ήρθε λοιπόν ο 74άρης ADFD

ΚΑΜΜΙΑ σχέση από άποψη θορύβου με τον παλιό 36άρη GD μου

Ακούγεται βέβαια κατά την αναζήτηση αρχείων / φόρτωμα windows , αλλά τα επίπεδα είναι ίσως και το 1/3 του 36 GD

Προσωρινά τον κότσαρα πάνω στον JMicron JMB36X controller για bad sector test κτλ.

Και ένα HD Tach

hdtachraptoradfh.jpg

ρε παιδια , εχω στο ενα μου πισι εναν 74ρη παλιο. στο ανωθεν προγραμμα μου βγαζει READ : 66.5 + BURST: 140

το RAID στο κατεβαστηρη μου με 128Κ βγαζει

READ : 110 + BURST : 344

και ερωτω , δεν ειναι πιο γρηγορο απο οποια πλευρα το Raid? τα νουμερα ειναι τρελα...

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 19:18]

ρε παιδια , εχω στο ενα μου πισι εναν 74ρη παλιο. στο ανωθεν προγραμμα μου βγαζει READ : 66.5 + BURST: 140

και ερωτω , δεν ειναι πιο γρηγορο απο οποια πλευρα το Raid? τα νουμερα ειναι τρελα...

Αλλο το ενα και αλλο το αλλο ρε Τζωρτζ

ο raptor εχει ~8.5 access time εναντι 13+ ενος μεσου sata raid0

αυτο εχει διαφορα εαν μιλαμε για εφαρμογες και λειτουργικο

αλλα τα 110 average του δευτερου setup εχουν πλεονεκτημα στη μεταφορα

(απο και προς τη συστοιχια) μεγαλων αρχειων

στο κατεβαστηρι πιο πολυ μετραει το ποσο γρηγορα θα παρεις ή θα τοποθετησεις ενα αρχειο 4gb παρα το ποσο γρηγορα θα bootαρει ή θα ανοιξει το photoshop

(που πιθανοτατα ουτε καν το εχεις εγκατεστημενο εκει)

τα χουμε ξαναπει για setup λειτουργικου & Apps

και εφοσον δεν μας ενδιαφερει η αξιοπιστια των δεδομενων

αλλα ουτε και το κοστος ιδιαιτερα

(μιας και οι διαφορες στα χρηματα ΔΕΝ ειναι αναλογες με την διαφορα σε επιδοσεις)

ισχυει οτι 2raptors raid0>1raptor>2xsataRaid0>sata single HDD

(ενδεχομενως και 3 & 4 σε raid να προσφερουν μεγαλυτερο πλεονεκτημα αναλογα με τη χρηση και το hardware)

για data storage- κατεβαστηρι

το σημαντικο σε πρωτη φαση ειναι η ασφαλεια των δεδομενων

οποτε το raid0 αποριπτεται

παμε πιθανοτατα σε raid 1,

και σε δευτερη φαση και αμα θες το κατι παραπανω και σε τρωει η τσεπη

πας σε raid 0/1, ή 5(εφοσον παιζει hardware controller)

η διαφορα θα γινει αισθητη κατα την μεταφορα αρχειων μεγαλου μεγεθους

και στη συμπεριφορα εφαρμογων που εξαρτωνται απο τη συγκεκριμενη συστοιχια

(πχ media player με library~500gb απευθειας απο το κατεβαστηρι)

2 μαξτορ 80δες σατα2 σε nf430, 410? καπως ετσι

untitled2ym2.jpg

μην σας τρομαζουν τα σκαμπανεβασματα , τρεχει πολυ πραμα απο πισω

Αρχική απάντηση από ea6gka

Είναι αυτό που είπε και ο Κοπρίτης ea6gka, το access/seek time παίζει τρομερό ρόλο σε Windows/Games/Apps. Σε ένα κατεβαστήρι, λόγω μεταφορών αρχείων το tranfer rate μετράει αλλά και πάλι δε θα ρίσκαρα να κάνω συστοιχία στο κατεβαστήρι :)

Αρχική απάντηση από THRESH [Σήμερα, στις 01:06]

@ea6gka,τι δισκάκια έχεις??

Μήπως είναι πολύ πεσμένα τα νούμερα μου?

οχι τα νουμερα αυτα δεν ειναι πεσμενα...

σιγουρα καταλαβαινεις οτι το access time ειναι σχεδον διπλασιο απο ενα raptor

αλλα το avgread ειναι στα επιπεδα 2χ36gb raptors...

γενικα παντως μην μπαινεις στην διαδικασια να κρινεις μια συστοιχια αποκλειστικα απο ενα hdtach

παιζουν πολυ μεγαλο ρολο παραγοντες οπως

φορμαρισμα ή οχι

stripe & cluster size

ελεγκτης

επιλογες οπως το NCQ & Write caching...

και εχε κατα νου οτι αυτο που μπορει να βγαζει τα καλυτερα αποτελεσματα στο HDTach ενδεχομενως να μην ειναι το συνιστωμενο για την χρηση που προοριζεται το raid...

καλυτερα λοιπον λιγο διαβασμα πρωτα σχετικα με cluster/stripe size

αναλογα με το τι θα φιλοξενησει η συστοιχια

και στη συνεχεια λιγο ψαξιμο με μια στανταρ σειρα benchmarks

(ΠΧ HDTach, HDTune, ATTO32, PCMark05)\

για να καταληξεις στην βελτιστη λυση για τις δικες σου αναγκες

Βασικά ρώτησα τον ea6gka γιατί το burst speed είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο.

Raid 0 έστησα για δοκιμή περισσότερο και είμαι ικανοποιημένος.

Ναι έχω διαβάσει περι RAID,και για αυτό ζήτησα απο τον ea6gka να δώσει καμιά πληροφορία

.Προσωπικά πάντως,64K είναι το cluster.Δεν υποστηρίζεται το Native Command Queing...:(

Thanks anyway

παντως σε μεταφορα μεγαλων αρχειων (που ητανε και το ζητουμενο) το σετακι αυτο δε παιζεται, αφου καθυστερει ο KS320 στην αναγνωση γιατι στελνει πιο πολλα ΜΒ απο οτι μπορει ο 320ης να γραψει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.