_$ment_ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 Εχω εναν σκληρο δισκο της seagate sata 80gb 8mb cache 7200 rpm και εχει απο τα πλαγια ενα αυτοκολλητακι που εχει τρυπηθει και κανει πολυ θορυβο επισης οταν τον συνδεω βγαζει error.Ο ηχος ειναι σαν να ακουγονται οι στροφες και απο εκει ρουφαει αερα.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αμα εχει χαλασει γιατι μου φαινεται οτι απο εκει ρουφαει αερα και μαλλον πηρε σκονη απο εκει. :X:
inertiacreep Αύγουστος 25, 2006 #3 Αύγουστος 25, 2006 Αρχική απάντηση από _$ment_μου φαινεται οτι απο εκει ρουφαει αερα και μαλλον πηρε σκονη απο εκει. :X: Μάλλον το βρήκες...δυστυχώς...κλείσε την τρύπα γρήγορα! Δεν είχε εκεί ενα αυτκολλητάκι με μια ένδειξη του ΄τυπου "warranty void if removed"? Πως έγινε αυτό?
_$ment_ Αύγουστος 25, 2006 Author #4 Αύγουστος 25, 2006 Λοιπον για ξεκαθαρισω τα πραγματα δεν ειναι δικος μου ο δισκος (ειναι ενος φιλου και μου τον εδωσε για format).Tωρα που τον εβαλα ξανα λεει:''DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER''.Τωρα εβγαλε αυτο νομιζω την προηγουμενη φορα εβγαλε κατι αλλα τεσπα...Κι εγω ετσι νομιζω φιλε inertiacreep.Αν εχει παρει πολυ σκονη γινεται καπως να καθαριστει? ή δεν αξιζει και χρειαζεται καινουριος?ΤΗΧ IN ADVANCE.
GeorgeVasil Αύγουστος 25, 2006 #5 Αύγουστος 25, 2006 Ειναι ο μονος σκληρος στο συστημα?Κοιταξες αν παιζει κατι με τις ρυθμισεις του BIOS?Boot Priority?
_$ment_ Αύγουστος 25, 2006 Author #6 Αύγουστος 25, 2006 Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [Σήμερα, στις 10:55] Ειναι ο μονος σκληρος στο συστημα?Κοιταξες αν παιζει κατι με τις ρυθμισεις του BIOS?Boot Priority? Oλα ειναι ενταξει απο θεμα ΒΙΟS το αν ειναι ο μονος σκληρος τι σχεση εχει ?
inertiacreep Αύγουστος 25, 2006 #7 Αύγουστος 25, 2006 To μήνυμα που παίρνεις δεν λέει οτι ο δίσκος δε δουλεύει, απλά οτι δεν έχει λειτουργικό (η λειτουργικό που να λειτουργεί εν πάσει περιπτώσει ) Είναι μόνος του πάνω στο σύστημα ή έχεις κι άλλον? Γι'αυτό ρωτάει ο $George Vasil$, αν σου δημιουργεί πρόβλημα με το boot του άλλου... Εφ'όσον στον έδωσαν για φορμάτ, φόρμαρέ τον ντέ! Και δοκίμασε να τρέξεις ένα διαγνωστικό της εταιρείας (το Seatools στην προκειμένη) για να δείς σε τί κατάσταση είναι. Ίσως και η τρύπα να μην παίζει ρόλο (έπαιζε ρόλο σε έναν παλιό WD που είχα, αλλά τεσπα).
gdp77 Αύγουστος 25, 2006 #8 Αύγουστος 25, 2006 1) Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει "τρυπήσει¨ο δίσκος, εκτός και αν ο φίλος σου τον άνοιξε.2) DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTERΑυτό το μύνημα σημαίνει ότι δεν υπάρχει boot disk ή ότι το MBR είναι κατεστραμένο στο σύστημά σου, δε σημαίνει ότι ο δίσκος είναι κατεστραμένος. Boot-άρε από το CD των Windows ή κάνε μια bootdisk από www.bootdisk.com και δοκίμασε να τον φορμάρεις.
_$ment_ Αύγουστος 25, 2006 Author #9 Αύγουστος 25, 2006 ΟΚ παιδες ΤΗΧ θα τον φορμαρω και θα σας πω τα αποτελεσματα.Ηδη ψαχνω το cd των Windows.Mακαρι να μην υπαρχει προβλημα με την τρυπα.:worship: Αλαχ Αλαχ edit:Βασικα την αλλη φορα που τον ειχα βαλει ελεγε κατι αλλο δεν θυμαμαι τι αλλα κατι αλλο γιαυτο το λεω error.Tεσπα...
GeorgeVasil Αύγουστος 25, 2006 #10 Αύγουστος 25, 2006 Αρχική απάντηση από _$ment_ [Σήμερα, στις 11:08] Oλα ειναι ενταξει απο θεμα ΒΙΟS το αν ειναι ο μονος σκληρος τι σχεση εχει ? 1)Αν ειναι ο μονος σκληρος τοτε ισως προσπαθει να μποοταρει απο αυτον.(αν ειναι ρυθμισμενο ετσι)..2)Aυτο το μυνυμα συνηθως το πεταει οταν δεν βλεπει τον σκληρο για να μποοταρει απο καπου που σημενει..:Οτι ο σκληρος ειναι χαλασμενος ή οτι δεν παταν τα βισματα τροφοδοσιας και Sata καλα ή οτι εχεις βαλλει καποιο DVD drive να μποοταρει πρωτο και δεν βρισκει κατι ή οτι εναι κατι λαθος ρυθμισμενο μεσα απο το BIOS.3)Δοκιμασε καποια διαγνωστικα εργαλεια που δινει η segeate για να τον ελεγξεις.
_$ment_ Αύγουστος 25, 2006 Author #11 Αύγουστος 25, 2006 ΟΚ φιλε $George Vasil$ ΤΗΧ για την βοηθεια σου και sry που σε αμφισβητησα(τι ειπα παλι).
GeorgeVasil Αύγουστος 25, 2006 #12 Αύγουστος 25, 2006 Αρχική απάντηση από _$ment_ [Σήμερα, στις 11:28] ΟΚ φιλε $George Vasil$ ΤΗΧ για την βοηθεια σου και sry που σε αμφισβητησα(τι ειπα παλι). Οχι μην το περνεις ετσι δεεν παιζει... Απλα ηθελα να σου δωσω να καταλαβεις τι γινετε...!!:flower:
JdCZT Αύγουστος 25, 2006 #14 Αύγουστος 25, 2006 Eχω και εγώ τον ίδιο σκληρό και άκου να δεις τι παίζει.Για να μου το διαβάσει κανονικά τον συνδέω μόνο του σε master.ΜΟΝΟ του.Μου το είχαν πει και άλλοι και δε το πίστευα μέχρι να το δοκιμάσω ο ίδιος.
_$ment_ Αύγουστος 26, 2006 Author #15 Αύγουστος 26, 2006 ok THX ουτος ή αλλος το προβλημα λυθηκε guys.
_$ment_ Αύγουστος 26, 2006 Author #16 Αύγουστος 26, 2006 Τελικά το προβλημα δεν λυθηκε ισα ισα δεν τον αναγνωρζει.Τωρα τι κανουμε?Γινεται να φτιαχτει καπως? ή να καθαριστει καπως???:cry:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.