Jump to content

Ερώτηση για τις CRT!!

Saber_Rider

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξέρουμε ότι αν σε μία οθόνη CRT προβάλλεται επί ώρα η ίδια στατική εικόνα τότε προκαλείται ζημιά στην οθόνη (μερικοί το λένε κάψιμο) με αποτέλεσμα και αν αλλάξει η εικόνα τα ίχνη της προηγουμένης να υπάρχουν ακόμη και να αναφαίνεται από πίσω. Γι' αυτό υπάρχουν και τα screensavers. Η ερώτηση μου λοιπόν: Αν επί πολλές ώρες προβάλλουμε ταινίες DVD σε αναλογία κάδρου 16:9 σε οθόνη CRT (που έχει αναλογίες κάδρου 4:3) πάνω και κάτω από την εικόνα θα εμφανίζονται δύο μαύρα πλαίσια για να επιτευχθεί η προβολή σε 16:9, είναι δυνατόν αυτό το επί πολλή ώρα στατικό μαύρο χρώμα να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη μετά από καιρό και στα σημεία πάνω και κάτω να μην προβάλλονται σωστά τα χρώματα. ’κουσα ότι το μαύρο χρώμα είναι ουδέτερο και δεν προκαλεί ζημιά στην CRT οθόνη, αληθεύει αυτό;; Αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ!!

Οι τελευταίας γεννιάς CRT (οι τελευταίες πριν αποσυρθούν δηλαδή) δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για το μαύρο που περιγράφεις (ξέρω τι εννοείς το έχω και εγώ). Ακόμα και αν υπήρχε κίνδυνος, θα υπήρχε με κάποιο έντονο και φωτεινό χρώμα και όχι το μαύρο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.