Jump to content

Ποση Ταση?

_$ment_

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω εναν επεξεργαστη ΑΜD στα 3200+ με 200 FSB και 10 Multi/ier

τον εχω ανεβασει στα 230 χ 10. Ποση ταση ειναι καλο να δωσω?

Πρεπει να το δω μονος μου ή υπαρχουν καποια στανταρτ?

Γιατι τωρα η ταση δεν ειναι καθολου σταθερη ετσι φοβαμαι τυχων προβληματα.

1)Το πιο πιθανό, στα 2300 να μην χρειάζεται τάση.

2)Δοκίμασε πρώτα με default, δες πόσο φτάνει σταθερά, και μετά ανέβασε και δες αν αξίζει το κέρδος.

3)Μέχρι και 1.55V γενικά θεωρείται ασφαλές, αλλά δεν χρειάζεται να φτάσεις κι εκεί, αν δεν είναι απαραίτητο-δεν έχεις κέρδος σε OC. Και σε συνδιασμό με τη θερμοκρασία, να μην ξεπερνά πολύ τους 50 βαθμούς σε φορτίο.

4)Τι εννοείς την έχεις να ανεβαίνει αυτόματα;

1) Λαθος αυτο για το αυτοματα.Ηδη το αλλαξα.

2)Κι εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεται να την αλλαξω αλλα το λεω επειδη παρακολουθω την ταση και καπως παιζει δηλαδη απο 1,42 παει 1,41, 1,39 ,1,40 κλπ.Βεβαια οχι τοσο γρηγορα αλλα δεν ξερω μηπως αυτο δημιουργησει προβλημα.

3)αυτο που ειπες μεχρι 1,55 ειναι ασφαλες βεβαια κοιτοντας και την θερμοκρασια εισαι σιγουρος?Αμα την αλλαξω ποσο περιπου να την παω?

4)Απο βαθμους δεν πιστευω οτι εχω προβλημα γιατι full load ειμαι γυρω στους 44.

Μην σε ανησυχεί που "παίζει" λίγο η τάση. Αυτό συμβαίνει σε πολλές μητρικές, και θεωρείται φυσιολογικό. Παρεπιπτόντως, τι μητρική - τροφοδοτικό έχεις; Μνήμες;

Όσο για το 1.55 που έγραψα, θεώρησέ το ως ένα άνω όριο, μιας και είσαι με αερόψυξη. Συνήθως αρκετά πιο κάτω, διαπιστώνει κανείς, ότι η αύξηση της τάσης, δεν έχει σημαντικό αποτέλεσμα. Και να ξέρεις, οι 44 που λές τώρα, άνετα θα πάνε 50+ με επιπλέον OC και τάση, οπότε προσοχή.

Το που θα την πας εσύ, εξαρτάται από τη cpu σου. Βρες πρώτα μέχρι που δουλεύει σταθερά με default τάση, άστο εκεί λίγο καιρό να σιγουρευτείς, (τρέχοντας prime95 για ώρες, games κλπ) και μετά με μικρα βήματα ανεβάζεις τάση, και βλέπεις αν βοηθάει και πόσο. Αν ας πούμε δώσεις 0.025 και πάρεις μόνο 10mhz, δεν αξίζει.

Φρόντισε μόνο αρχικά να έχεις διαιρέτη στις μνήμες, για να ξέρεις ότι δεν σε "κόβουν" αυτές.

Γενικά, έχει πολλά threads και οδηγούς για το θέμα σου, διάβασε πρώτα και μετά προχώρα με μικρά και σταθερά βήματα, μην βιαστείς, και κατόπιν αν χρειαστεί, ρωτάς πιο συγκεκριμένα πράγματα στο τελικό fine tunning, που θα έχουν να κάνουν με εξειδικευμένες ρυθμίσεις της μητρικής σου, της μνήμης σου κλπ.

Η μητρικη ειναι η ASUS A8N-SLI το τροφοδοτικο ειναι της OCZ 520w και οι μνημες ειναι η μια twinmos 512 DDR400 3200 και η αλλη ειναι παλι 512 αλλα ψιλοασχετη δεν πρεπει να ειναι καλη.Παλια την ειχαν στον server στην δουλεια του μπαμπα μου κι εγω την πηρα αν εχω προβλημα απο hard θα ειναι μαλλον απο μνημες.

ΤΗΧ για τα υπολοιπα που μου εγραψες τα ειχα στο νου μου ουτος η αλλος αφου τα ηξερα

αλλα δεν πειραζει μου τα ξαναθυμησες.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.