ΤΑΦ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Έχω ένα πρόβλημα με ένα σκληρό δίσκο segate ST320423A . Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι το έξεις δεν των αναγνωρίζει το BIOS , των έχω βάλει σε 3 διαφορετικά συστήματα και κανένα δεν μπορεί να το βρει . Έχω ελένξει την τροφοδοσία , το καλώδια δεδομένων , τα jumpers , άλλα όλα είναι μια χαρά επίσης έχω ελένξει σε κάθε PC τις ρυθμίσεις στο BIOS . Το μόνο που είναι περιεγω είναι ότι κατά περιόδους ακούγεται ένα ββζζζ από των σκληρό δεν είναι μηχανικός ήχος άρα δεν είναι χτυπημένος , μάλλον επρόκειτο για κάποιο εξάρτημα από την πλακέτα . Εάν κάποιος έχει καμιά ιδέα για να κάνω καλύτερη διάγνωση και να αντιμετωπισω το πρόβλημα παρακαλώ να την πει . [ ΑΑ Εγώ έχω σκευτει κάτι άλλα δεν είμαι σίγουρος γιατί ( είμαι μόνο 17 χρόνων και δεν ξερό πολλά ) , νομίζω ότι μια λύση είναι να αντικαταστισο την παλκετα με μια αντίστοιχη άλλα νομίζω ότι είναι αρκετά επικινδύνο .] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Αύγουστος 23, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2006 Καλώς ήρθες!Μάλλον, αφού δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα με το δίσκο, μπορεί να μην κάθεται καλά στις βίδες κ στην ανάγνωση να ''παίζει''. Δοκίμασε να σφίξεις τις βίδες περισσότερο ή να βάλεις αντικραδασμικό στις βίδες (ή κάτι πλαστικό τέλος πάντων). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΑΦ Αύγουστος 23, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2006 ο σκλήρος έχει πλαστηκό περίβλημα απο την μάνα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Αύγουστος 23, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2006 Mηπως τα επαιξε ο σκληρος? Βλεπω οτι ειναι 20 gb αρα αρκετα παλιος.... Κοιταξε αν κατα λαθος εχει γρατσουνιστει η φυγει καποιο ηλεκτρινικο εξαρτημα απο κατω και αν μπορεις να το διορθωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Αύγουστος 23, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2006 Εμένα και οι τρεις δίσκοι που έχουν χτυπήσει κατά καιρούς δεν έκαναν κανένα θόρυβο απλά δε τους αναγνώριζε ή κολλούσε κατά την αναγνώριση τους το biosΓια την ακρίβεια έμειναν νεκροί.. δεν αισθανόμουν ούτε καν τους ελαφρούς κραδασμούς που κάνει το μοτέρ του δίσκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΑΦ Αύγουστος 23, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2006 Δεν νομιζω να εχει χτυπηθει γιατι ακουγεται που ανοιγει και δουλευει , αρα οι κεφαλες δεν ακουμπανε ( εαν ακουμπουσαν πως θα το καταλαβενα ; οεο ; ) και επισης μεσα ειναι μια πτυχιακη γι' αυτο και προσπαθω να βγαλω καποια ακρη ! βοηθεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Αύγουστος 23, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2006 Θα ακουστεί άσχετο άλλαξε θέσεις στο jumperaki βάλε το master/slave /cable select (άσχετα με το τι είναι κανονικά άφηνε τον μονό του τον δίσκο σε ένα καλώδιο ide για τις δοκιμές)Είχα κι εγω έναν αντίστοιχο 20αρη wd που μετά από βραχυκύκλωμα από απερισκεψία μου στο κάτω μέρος της κλακέτας δούλευε μονό ως cs.Στη κλακέτα να βάλεις χέρι μονό όταν είσαι 100% πεπεισμένος ότι έχεις χάσει τα δεδομένα σου. και πάλι θα πρέπει να βρεις μια από έναν ίδιο ακριβώς δίσκο. φέξε μου και γλίστρησα.Για κοιλημένους δίσκους θυμάμαι κάτι tips απελπισίας που τα έχω δοκιμάσει σ αντίστοιχες περιπτώσεις χωρίς επιτυχία όμως Όπως πτώση σε χαλί από 20-30cm και γενικά ταρακουνήματα στριφογυρίσματα.Επίσης ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες κατάψυξης για να προκαλέσεις συστολή του μηχανισμού του δίσκου και να ξεκολλήσει (και αυτό όμως είναι επικίνδυνο για μόνιμη απώλεια δεδομένων όταν ο δίσκος θερμανθεί ξανά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Αύγουστος 24, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 01:07] Θα ακουστεί άσχετο άλλαξε θέσεις στο jumperaki βάλε το master/slave /cable select (άσχετα με το τι είναι κανονικά άφηνε τον μονό του τον δίσκο σε ένα καλώδιο ide για τις δοκιμές)Είχα κι εγω έναν αντίστοιχο 20αρη wd που μετά από βραχυκύκλωμα από απερισκεψία μου στο κάτω μέρος της κλακέτας δούλευε μονό ως cs.Στη κλακέτα να βάλεις χέρι μονό όταν είσαι 100% πεπεισμένος ότι έχεις χάσει τα δεδομένα σου. και πάλι θα πρέπει να βρεις μια από έναν ίδιο ακριβώς δίσκο. φέξε μου και γλίστρησα.Για κοιλημένους δίσκους θυμάμαι κάτι tips απελπισίας που τα έχω δοκιμάσει σ αντίστοιχες περιπτώσεις χωρίς επιτυχία όμως Όπως πτώση σε χαλί από 20-30cm και γενικά ταρακουνήματα στριφογυρίσματα.Επίσης ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες κατάψυξης για να προκαλέσεις συστολή του μηχανισμού του δίσκου και να ξεκολλήσει (και αυτό όμως είναι επικίνδυνο για μόνιμη απώλεια δεδομένων όταν ο δίσκος θερμανθεί ξανά) Αυτα τα tips απελπισιας δεν δουλευουν, πιο πιθανο ειναι να ξαναδουλεψει απο μονος του παρα μετα απο αυτα τα "μαρτυρια". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΑΦ Αύγουστος 24, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Έχω δοκιμαστή το master και το slave άλλα όχι το cable select . Εσύ των έχεις ακόμη των σκληρό ;Την ψύξη σκληρού την έχω πραγματοποιήσει παλιότερα σε ένα σκληρό της IBM DALA-3540 και δούλεψε για κάποια ώρα ίσα ίσα για να πάρω buck up από τα αρχεία μου . Όμως είχα πάρει πολλά μετρά για στατικό ηλεκτρισμοί και για την υγρασία που θα δημιουργούνταν στην πλακέτα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΑΦ Αύγουστος 24, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 τεληκα δοκιμασα και cable select αλλα τοποτα αν ρωτησω κανα μηχανικο λετε να μπορει να κανει κατι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Αύγουστος 25, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 Μηχανικό ?( ) Πάντως αν υπάρχουν τόσο πολύτιμα δεδομένα στο δίσκο μπορεις να απευθυνθείς στο μαγαζί που τον αγόρασες ή όπου αλλού μπορούν να σε φέρουν σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία (ή ότι άλλο εχει η segate στην Ελλάδα) Υπάρχουν τρόποι να ανακτήσουν δεδομένα ακόμα και από χτυπημένους δίσκους (με το αζημίωτο εννοείται) αλλά δεν είναι κάτι που το κάνει κάποιος στο χέρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΤΑΦ Αύγουστος 25, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 ευχαριστω μαλλον σε αυτο θα κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.