jobous Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2006 Όλοι που αγοράζουν καινούρια οθόνη πιστεύω ότι έχουν το νου τους αν είναι συμβατή με HDCP. Μια και που ανήκω και εγώ σε αυτήν την κατηγορία σκέφτηκα αν μπορεί να γίνει ένα μικρό ξεκαθάρισμα του τοπίου σχετικά με το θέμα. Αρχικά ερωτήματα (στην συνέχεια καθώς θα προχωράει το θέμα θα έχουμε περισσότερα) :1. Γιατί μια οθόνη πρέπει να είναι συμβατή με Hdcp?2. Στους υπολογιστές έχει σημασία η οθόνη να έχει hdcp? Στο μέλλον τι γίνεται? Με τα vista επίσης?3. Τι γίνεται με τον συνδευσμό "Οθόνες lcd, hd dvd ή bluray και vga κάρτες και hd video" στους υπολογιστές? 4. Θα ισχύει ότι και στα comsumer ηλεκτρονικά (πτώση ποιότητας εικόνας σε περίπτωση μη συμβατότας των συσκευών με hdcp?5. Υπάρχει πρόβλημα είτε μιλάμε για dvi ή hdmi σύνδεση στις οθόνες?Αυτά για αρχή και βλέπουμε πως πάει.
spc Αύγουστος 22, 2006 #2 Αύγουστος 22, 2006 Αρχική απάντηση από jobous [Σήμερα, στις 17:51] Όλοι που αγοράζουν καινούρια οθόνη πιστεύω ότι έχουν το νου τους αν είναι συμβατή με HDCP. Μια και που ανήκω και εγώ σε αυτήν την κατηγορία σκέφτηκα αν μπορεί να γίνει ένα μικρό ξεκαθάρισμα του τοπίου σχετικά με το θέμα. Αρχικά ερωτήματα (στην συνέχεια καθώς θα προχωράει το θέμα θα έχουμε περισσότερα) :1. Γιατί μια οθόνη πρέπει να είναι συμβατή με Hdcp?2. Στους υπολογιστές έχει σημασία η οθόνη να έχει hdcp? Στο μέλλον τι γίνεται? Με τα vista επίσης?3. Τι γίνεται με τον συνδευσμό "Οθόνες lcd, hd dvd ή bluray και vga κάρτες και hd video" στους υπολογιστές? 4. Θα ισχύει ότι και στα comsumer ηλεκτρονικά (πτώση ποιότητας εικόνας σε περίπτωση μη συμβατότας των συσκευών με hdcp?5. Υπάρχει πρόβλημα είτε μιλάμε για dvi ή hdmi σύνδεση στις οθόνες?Αυτά για αρχή και βλέπουμε πως πάει. 1. Θεωρητικά, για να μπορεί να δεχθεί ψηφιακό σήμα HD από BLU RAY / HD-DVD players.2. Για τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος.Κάτι έλεγε η MS ότι θα είναι απαιτούμενο και για τα VISTA αλλά δεν ξέρω τι απέγινε. Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ αν θα κάνει τέτοια χοντρή μαμακία.Όσον όμως αφορά το μέλλον και την θέαση BLU RAY / HD-DVD υλικού στο PC, δες παρακάτω.3. Αν εννοείς τι θα γίνεται σε περίπτωση που παίζεις BLU RAY / HD-DVD υλικό από drive στο PC, αυτό είναι και μία δική μου απορία.Απ΄ όσο ξέρω δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα (καθώς δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα τουλάχιστον) οι αντίστοιχοι sofware players (αν και βέβαια το μόνο HD-DVD desktop player που υπάρχει, στην ουσία είναι ένα PC!).Υπάρχει το WINDVD HD αλλά δεν κυκλοφορεί κανονικά μόνο προεγκαταστημένο σε Toshiba laptop HD-DVD drives (στα οποία σημειωτέον δεν έχουν καταγραφεί και οι καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς ποιότητας εικόνας (αν και το WINDVD HD είναι σε πρώιμη φάση και δεν κάνει προς το παρόν καθόλου χρήση της VGA για την αποκωδικοποίηση κλπ)).Θεωρητικά το κλείδωμα θα υπάρχει και εκεί (δλδ δεν θα μπορείς να δεις BLU RAY / HD-DVD υλικό στο PC αν η οθόνη σου δεν είναι συμβατή με HDCP) αλλά η όλη ιστορία έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργούν οι players, το τι κλειδώματα θα ενσωματώνουν και αν όντως κάνουν κάτι τέτοιο, πόσο εύκολη θα είναι η παράκαμψή τους (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για PC).Εννοείται ότι, θεωρητικά πάντα, και η VGA πρέπει να είναι συμβατή με HDCP για να είσαι και επισήμως ΟΚ. Τέτοιες VGA έχουν αρχίζει ήδη να εμφανίζονται. 4. Πάντα όσον αφορά τα BLU RAY / HD-DVD, θεωρητικά ναι (καθώς δεν υπάρχει διαφορά).5. Το HDCP, αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να εφαρμοστεί και στο DVI. Οπότε, ισχύουν τα παραπάνω.
jobous Αύγουστος 22, 2006 Author #3 Αύγουστος 22, 2006 Βασικά 2 είναι οι σημαντικές απορίες που έχω:Τι γίνεται με Vista?Και τι θα γίνει με hd στον υπολογιστή (blue ray και hd dvd) αφού δεν αλλάζουμε οθόνες κάθε μέρα (άντε μια κάρτα γραφικών αγοράζουμε) και μην την αγοράσουμε και την μας μείνει αμανάτι !!!
Sol Αύγουστος 22, 2006 #4 Αύγουστος 22, 2006 για τα vista premium (πιστοποίηση) αναφέρεται πως το PC (όχι η οθόνη) πρέπει να έχει: * Must have H.264 hardware decoding * Must have HDCP * Must support multi-monitor support * Must have HD audio * Must have HD audio jack presence detection * Must have Serial ATA 2.5 * Must have minimum of 50MB NV cache on hybrid HD's with at least 8MB/sec write 16MB/sec read (for mobile only) * Must support booting from USB flash drives * Must have Windows Vista Green Button on all remotes * Must have Green Driver Quality Rating (DQR) o Green score of 7 to 9 o Yellow score of 4 o 6 o Red score of 1 to 3http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2842
morfeas-dsl- Αύγουστος 22, 2006 #5 Αύγουστος 22, 2006 καταρχας πολυ καλο το νεο θεμα.καταδευτερον πολυ καλες οι απαντησεις που δοθηκαν.Να ρωτησω και εγω κατι?Ποια ειναι η καλυτερη 20αρα wide που να υποστηριζει και hdcp?Η nec και η viewsonic που κοιτουσα δεν υποστηριζουν. Η νεα dell υποστηριζει αλλα δεν εχει overdrive. Καποια καλυτερη?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.