Jump to content

Απόψεις για σύνθεση pc με κόστος 550€?

nikraven

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.

Παιδιά εαν μπορεί να μου δώσει την άποψη του για μια σύνθεση ενός pc ενός φίλου-(χωρίς οθόνη,χωρίς ποντίκι,χωρίς πληκτρολόγιο για οικιακή χρήση και όχι επαγγελματική)-με έναν προυπολογισμό γύρω στα 550€.

Μερικές παράμετροι γύρω απο την σύνθεση είναι:

O επεξεργαστής κατα προτίμηση να είναι σε intel και τεχνολογίας quad-(απο οσο γνωρίζω υπάρχουν σε σειρα 9ΧΧΧ και 8ΧΧΧ αλλά δεν γνωρίζω ποιά είναι η καλύτερη επιλογή)-ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε core2duo

Οι ram να είναι έως 4gb γιατί έχει σκοπό να εγκαταστήσει win-xp -(οπότε μνήμες σε τάξη άνω των 4gb θα πάνε άχρηστες)

Η κάρτα γραφικών να είναι κάπως αξιόπιστη και να σέβεται τον εαυτό της-(λόγω του ότι το συγκεκριμένο παλουκάρι είναι οπαδός των games)-και αν έχει ψηφιακή και αναλογική έξοδο οθόνης δεν μας πειράζει.

Να υπάρχουν δύο hd δίσκοι εντός της σύνθεσης και κατα προτίμηση sata και μαρκας western digital-(κατα προτίμηση άνω των 500gb).

Mια motherboard που τουλάχιστον να μην χρειαστεί να την πετάξει λόγω αναβάθμισης για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.Και αν έχει πάνω της και εξόδους 5.1 για ήχο,θύρα firewire,κλπ κλπ ακόμα καλύτερα.

Για κουτί ,τροφοδοτικό και dvd-drive δεν υπάρχει άποψη.

(Μπορεί να σας φανούν υπερβολικές όλες αυτές οι απαιτήσεις για ένα μέσο κόστος 550€ αλλά

αν δεν ρωτήσεις λέει ο λαός,δεν μαθαίνεις)

Σας ευχαριστώ

nikraven

μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα προηγούμενα θεματα εδω κάπου υπάρχουν αρκετές οικονομικές συνθέσεις.

μπορείς ακόμα να κοιτάξεις κ το πολυ καλο συνθεσεις του μηνα για να παρεις μια ιδεα.

ετσι οπως τα λες για 9χχχ η 8χχχ σειρα θέλεις να πας σε 775 πλατφόρμα που κατα την γνώμη μου δεν εχει 3-4 χρόνια ζωής οπως το θέτεις,

αν θέλεις να πάρεις κατι τώρα κ να σου μεινει 3-4 χρόνια με τα λ7 που διαθέτεις η σύνθεση σου θα πρέπει να κινηθείς σε κατι ακριβότερο 1366 ιντελ η ακόμα καλύτερα σε AMD για μενα, καλη η ιντελ δεν λεω αλλα αλλάζει τα σοκετ σαν τα πουκάμισα.

καλησπέρα σε όλους.

Παιδιά εαν μπορεί να μου δώσει την άποψη του για μια σύνθεση ενός pc ενός φίλου-(χωρίς οθόνη,χωρίς ποντίκι,χωρίς πληκτρολόγιο για οικιακή χρήση και όχι επαγγελματική)-με έναν προυπολογισμό γύρω στα 550€.

Μερικές παράμετροι γύρω απο την σύνθεση είναι:

O επεξεργαστής κατα προτίμηση να είναι σε intel και τεχνολογίας quad-(απο οσο γνωρίζω υπάρχουν σε σειρα 9ΧΧΧ και 8ΧΧΧ αλλά δεν γνωρίζω ποιά είναι η καλύτερη επιλογή)-ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε core2duo

Οι ram να είναι έως 4gb γιατί έχει σκοπό να εγκαταστήσει win-xp -(οπότε μνήμες σε τάξη άνω των 4gb θα πάνε άχρηστες)

Η κάρτα γραφικών να είναι κάπως αξιόπιστη και να σέβεται τον εαυτό της-(λόγω του ότι το συγκεκριμένο παλουκάρι είναι οπαδός των games)-και αν έχει ψηφιακή και αναλογική έξοδο οθόνης δεν μας πειράζει.

Να υπάρχουν δύο hd δίσκοι εντός της σύνθεσης και κατα προτίμηση sata και μαρκας western digital-(κατα προτίμηση άνω των 500gb).

Mια motherboard που τουλάχιστον να μην χρειαστεί να την πετάξει λόγω αναβάθμισης για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.Και αν έχει πάνω της και εξόδους 5.1 για ήχο,θύρα firewire,κλπ κλπ ακόμα καλύτερα.

Για κουτί ,τροφοδοτικό και dvd-drive δεν υπάρχει άποψη.

(Μπορεί να σας φανούν υπερβολικές όλες αυτές οι απαιτήσεις για ένα μέσο κόστος 550€ αλλά

αν δεν ρωτήσεις λέει ο λαός,δεν μαθαίνεις)

Σας ευχαριστώ

Σε 3-4 χρονια δεν εχει νοημα η αναβαθμηση.Πας απο την αρχη σε εξολοκληρου καινουριο συστημα (cpu-mobo-ισως και ram).

Με budget τα 5,5 κατοσταρικα για ολοκληρο το συστημα,το οποιο θα παιζει και games αξιοπρεπως,η AMD ειναι ψιλο μονοδρομος γιατι οπως σωστα ειπε και ο απο πανω,το s775 δεν εχει πολυ χρονο ζωης ακομα.

Τι οθονη εχει ο φιλος σου?

2 δισκους για ποιον λογω θελεις?

Εκτως απο παιχνιδια τι αλλες ιδιαιτερες εργασιες θα κανει ο φιλος σου με το συστημα του?

Και κατι τελευταιο.Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θα παραμεινει σε XP?

Καποιο hardware που δεν εχει drivers για παραδειγμα?Γιατι αναγκαστικα αν οχι αμεσα,σε συντομο χρονικο διαστημα θα κανει τη μεταβαση σε πιο καινουριο λειτουργικο.Τα ΧΡ πλεον ειναι 2 γενιες πισω (αντε αν υπολογιζουμε τα sVista σαν μεταβατικο σταδιο,ειναι 1),οποτε εκ των πραγματων θα αναγκαστει να βαλλει 7αρια συντομα.

nikraven

μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα προηγούμενα θεματα εδω κάπου υπάρχουν αρκετές οικονομικές συνθέσεις.

μπορείς ακόμα να κοιτάξεις κ το πολυ καλο συνθεσεις του μηνα για να παρεις μια ιδεα.

ετσι οπως τα λες για 9χχχ η 8χχχ σειρα θέλεις να πας σε 775 πλατφόρμα που κατα την γνώμη μου δεν εχει 3-4 χρόνια ζωής οπως το θέτεις,

αν θέλεις να πάρεις κατι τώρα κ να σου μεινει 3-4 χρόνια με τα λ7 που διαθέτεις η σύνθεση σου θα πρέπει να κινηθείς σε κατι ακριβότερο 1366 ιντελ η ακόμα καλύτερα σε AMD για μενα, καλη η ιντελ δεν λεω αλλα αλλάζει τα σοκετ σαν τα πουκάμισα.

φιλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και θα ρίξω και μια ματιά στο forum.

oτι έγραψα στην αρχή του post ήταν η πρώτη συζήτηση που είχα με το φιλαράκι μου γιατί και εγώ απο το άθλημα των pc δεν κατέχω και πολλά πολλά.

Και για αυτό ανέφερα τον επεξεργαστή σε σειρά 9χχχ ή 8χχχ κλπ κλπ επειδή ο ίδιος μου το ζήτησε.

Οπότε αν υπάρχει καμμια άλλη πρόταση για κάποια σύνθεση με επεξεργαστή i5 η i7 θα είναι καλοδεχούμενη να του την μεταφέρω ασχέτως σε ποιά τιμή θα φτάσει η σύνθεση εφόσον αυτή έχει μέλλον.

μετά είναι δικό του θέμα τι θα αγοράσει.

Σε 3-4 χρονια δεν εχει νοημα η αναβαθμηση.Πας απο την αρχη σε εξολοκληρου καινουριο συστημα (cpu-mobo-ισως και ram).

Με budget τα 5,5 κατοσταρικα για ολοκληρο το συστημα,το οποιο θα παιζει και games αξιοπρεπως,η AMD ειναι ψιλο μονοδρομος γιατι οπως σωστα ειπε και ο απο πανω,το s775 δεν εχει πολυ χρονο ζωης ακομα.

Τι οθονη εχει ο φιλος σου?

2 δισκους για ποιον λογω θελεις?

Εκτως απο παιχνιδια τι αλλες ιδιαιτερες εργασιες θα κανει ο φιλος σου με το συστημα του?

Και κατι τελευταιο.Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θα παραμεινει σε XP?

Καποιο hardware που δεν εχει drivers για παραδειγμα?Γιατι αναγκαστικα αν οχι αμεσα,σε συντομο χρονικο διαστημα θα κανει τη μεταβαση σε πιο καινουριο λειτουργικο.Τα ΧΡ πλεον ειναι 2 γενιες πισω (αντε αν υπολογιζουμε τα sVista σαν μεταβατικο σταδιο,ειναι 1),οποτε εκ των πραγματων θα αναγκαστει να βαλλει 7αρια συντομα.

φιλε μου σε ευχαριστώ και σενα για τον χρόνο σου.

το budget των 550€ απο όσο καταλαβαίνω απο τα γραφόμενα σας και ειναι και λογικό να είναι περιοριστικό για ένα αξιοπρεπές μηχανάκι.

Οπως έγραψα και πιο πάνω στον alexisferos τα δεδομένα για αρχή ήταν τα 550€ με τα όσα ξέραμε εγώ και το φιλαράκι μου περί συνθέσεων pc.

αλλά τώρα κατάλαβα οτι μείναμε πίσω στην τεχνολογία.

Οπότε είναι καλοδεχούμενη κάποια άλλη προταση όπως έγραψα και στον alexisferos αρκεί να μην ξεφύγουμε πολύ σε κόστος.

η οθονη που έχει είναι μια samsung 20'' και τους δύο δίσκους τους θέλει γιατί τους τιγκάρει σε τραγούδια και ταινίες.

εκτός απο παιχνίδια κάνει επεηεργασία σε video σε φωτογραφίες κλπ κλπ σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οσον αφορά το λειτουργικό είναι κολλημένος με τα win-xp επειδή τα συνήθισε εδω και πολύ καιρό αλλα το ξέρει ότι κάποια στιγμή θα πρεπει να περάσει σε win-7

-----

απ οσο καταλαβαίνεις αυτα που ζητάς ειναι λιγο δύσκολα,

δυσκολεύτηκα να μην ξεπεράσω το οριο κ να κρατήσω την ποιότητα.

φιλε μου συγνώμη αν σε ζόρισα με το όριο της τιμής των 550€.

σε ευχαριστώ πολύ πάντως.

αν δεν βαριέσαι το ψάξιμο και έχεις χρόνο μπορεις να προτείνεις κάποια σύνθεση με intel i5 ή i7 που εννοείται ότι θα ανέβουμε σε τιμή.

Ωραια λοιπον,τοτε ριξε μια ματια στο λινκ που σου εδωσε ο Αλεξισφαιρος,καθως και τα λοιπα σχετικα νηματα και βλεποντας και κανοντας.

Ειναι πολυ δυσκολο να κανεις προταση συστηματος με "τυφλο" μπατζετ γιατι απλουστατα οι επιλογες ειναι αμετρητες.

Ωραια λοιπον,τοτε ριξε μια ματια στο λινκ που σου εδωσε ο Αλεξισφαιρος,καθως και τα λοιπα σχετικα νηματα και βλεποντας και κανοντας.

Ειναι πολυ δυσκολο να κανεις προταση συστηματος με "τυφλο" μπατζετ γιατι απλουστατα οι επιλογες ειναι αμετρητες.

φιλε μου crazy ant μόλις μπήκα και χαζεύω στο forum για το τι επιλογές υπάρχουν.

θα επανέρθω σύντομα.

σε ευχαριστώ πολύ.

εκτός απο την πρόταση του φίλου alexisferos που τον ευχαριστώ και πάλι στις συνθέσεις του μήνα είδα υπάρχει μια σύνθεση με την ονομασία outofspecs pc και συνολική ενδεικτική τιμή 1126€.

Αν υποθέσουμε ότι αφαιρούμε κάποια κομμάτια και κρατάμε τα εξής:

case:coolermaster haf 932

psu : pc power cooling 750w

optical drive:lg

mobo:asus p7p55 pro

cpu:intel core i5-750

ram:corsair 4gb ddr3-1333

hdd:wd caviar green 1 tb

vga:ati 4890

μας δίνει την ενδεικτική τιμή στα 850€ περίπου.

ξέρω ότι ξεφεύγει απο το αρχικό budget που έγραψα αλλά σε αυτά τα λεφτά των 850€ το εν λόγω μηχανάκι είναι καλό?

εκτός αν κάποιο κομμάτι μπορεί να αλλάξει και να χαμηλώσει η τιμή.

Εκει ηθελα να καταληξω οταν σου ειπα να ριξεις μια ματια στο εν λογω θεμα.

Καταρχην μιας και θελουμε να κρατησουμε οσο το δυνατον χαμηλοτερα το μπατζετ,σιγουρα ενα κουτι των 110 ευρω δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Οπως καταλαβαινεις,αμα παιξουμε λιγακι με τις δυνατες επιλογες,μπορει να γινει πολυ καλη δουλεια με 7-8 κατοσταρικα.

Απλα για να εχουμε εναν μπουσουλα,προσπαθησε να μας πεις περιπου το μπατζετ που θα διαθεσει ο φιλος σου.Στο περιπου +/- 50-100 ευρω.

Λοιπόν τα νεώτερα έχουν ως εξής:

μετέφερα στο φιλαράκι μου τηλεφωνικά πριν απο λίγο τα νέα δεδομένα περί της σύνθεσης του pc και το ανώτερο ποσό που μπορεί να διαθέσει είναι 650-700€ για ένα μηχανάκι πιο σόι απο αυτό που σας έγραψα στην αρχή του post.

Να ζητήσω και μια συγνώμη που σας ταλαιπωρώ όλους

Δισκο βαλε αυτον:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Sata-640Gb-Western-16Mb-7200-Rpm-WD6400AAKS.htm

Ο green ειναι χαμηλης καταναλωσης και δεν εχει καλες επιδοσεις για να βαλεις το os.

Μοbo κι αυτη ειναι καλη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-Ud3R-1156-P55-Ddr3-9MP55UD3R.htm

Επισης psu αυτο που λες ειναι παρα πολυ καλο αλλα μπορεις να βαλεις πιο μικρο

Κουτι βαλε ενα coolermaster των 30-40e

με την αυξηση του budget τα πραγματα γινονται πιο ευκολα.

εγω θα προτεινα κατι τετοιο:

[ATTACH]6456[/ATTACH]

+G.SKILL F3-10666CL7D-4GBRH 4GB (2X2GB) DDR3 PC3-10666 1333MHZ RIPJAWS DUAL CHANNEL KIT

ή

OCZ OCZ3G1600LV4GK 4GB (2X2GB) PC3-12800 GOLD XTC DUAL CHANNEL KIT - 99.00 €

Επισης, αντι της μητρικης που εχω βαλει μπορεις να επιλεξεις την Gigabyte P55-UD3R που ειναι στα ιδια χρηματα.

Δυσκολευτηκα πολυ στην επιλογη του τροφοδοτικου, αν εχει δει καποιος κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα ας μας φωτισει. :)

post-543-1414343339,7764_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.