Snips Αύγουστος 24, 2006 #21 Αύγουστος 24, 2006 Αρχική απάντηση από FrOsTΒεβαιώσου ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με το γυαλιστερό της οθόνης. ".........but if you dont mind the heavily reflective glossy screen"ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ πολύ θα έλεγα......και εννοείται μην ανάψεις καμιά λάμπα μπροστά της....
spc Αύγουστος 24, 2006 #22 Αύγουστος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Snips ".........but if you dont mind the heavily reflective glossy screen"ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ πολύ θα έλεγα......και εννοείται μην ανάψεις καμιά λάμπα μπροστά της.... Παιδιά, αυτή η ιστορία με το glossy έχει πάρει υπερβολικές διστάσεις νομίζω.Έχοντας δουλέψει με την αντίστοιχη 19αρα NEC θα έλεγα ότι είναι λίγο υπερβολικό αυτό το κλίμα φοβίας που έχει δημιουργηθεί.Ένας σωστός φωτισμός καταρχήν δεν προβλέπει ποτέ λάμπα που να κοιτάει την μπροστινή επιφάνεια της οθόνης. Αυτό ισχύει για όλες τις οθόνες (CRT, TFT, GLOSSY TFT κλπ). Αν λοιπόν τηρήσεις κάποιους βασικούς κανόνες σωστού φωτισμού του χώρου (κάτι το οποίο είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως τύπου οθόνης για σωστή και ξεκούραστη χρήση του υπολογιστή) δεν θα έχεις πρόβλημα.Εξάλλου τόσα χρόνια και οι CRT δεν είχαν τζαμούμπα; Εντάξει ήταν antireflective κλπ κλπ αλλά το τζάμι ήταν εκεί.Τα παραπάνω τα λέω μη όντας θερμός υποστηρικτής του glossy.Το βασικό κριτήριο της επιλογής glossy ή μη, κατά τη γνώμη μου, είναι τελικά πως ''σου κάθεται'' αυτή η γυαλάδα της οθόνης και των χρωμάτων και όχι το θέμα του φωτισμού.
Snips Αύγουστος 24, 2006 #23 Αύγουστος 24, 2006 Ναι βρε αλλά είμαι σίγουρος ότι σε μεγαλύτερο ποσοστό οι χρήστες έχουν το μονιτορ με την πλάτη στον τοίχο και άρα φάτσα με το φως του ταβανιού, παρά την καρέκλα τους ανάμεσα στον τοίχο και στο γραφείο-τραπέζι (λόγω χώρου). Οπότε αυτή η "τήρηση" πάει περίπατο...λόγω συνήθειας. Φαντάσου ότι εγώ με αυτή την (ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΠΙΑ) PHILIPS ...που δεν είναι glossy βαρέθηκα να γέρνω αριστερά και δεξιά ανάλογα με τί δεν βλέπω καλα .... Και μιλάμε για ημέρα. ΝΤαξ....την νύχτα κλείνεις το φως...ανάβεις ένα πορτατίφ...μια λάμπα γραφείου και είσαι οκ....
spc Αύγουστος 24, 2006 #24 Αύγουστος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 22:13] Ναι βρε αλλά είμαι σίγουρος ότι σε μεγαλύτερο ποσοστό οι χρήστες έχουν το μονιτορ με την πλάτη στον τοίχο και άρα φάτσα με το φως του ταβανιού, παρά την καρέκλα τους ανάμεσα στον τοίχο και στο γραφείο-τραπέζι (λόγω χώρου). Οπότε αυτή η "τήρηση" πάει περίπατο...λόγω συνήθειας. Φαντάσου ότι εγώ με αυτή την (ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΠΙΑ) PHILIPS ...που δεν είναι glossy βαρέθηκα να γέρνω αριστερά και δεξιά ανάλογα με τί δεν βλέπω καλα .... Και μιλάμε για ημέρα. ΝΤαξ....την νύχτα κλείνεις το φως...ανάβεις ένα πορτατίφ...μια λάμπα γραφείου και είσαι οκ.... Αν έχει σωστό φωτιστικό στο ταβάνι (και όχι πχ τίποτα σποτάκια να πυροβολάνε την οθόνη) δεν έχεις πρόβλημα. Ειδικά δε αναφορικά με το ταβάνι (όπου το σύστημα φωτισμού είναι το βασικότερο και πρέπει να είναι σωστό). Τα προβλήματα που αναφέρεις (ακόμα και το πορτατίφ το οποίο δεν θεωρείς πρόβλημα) είναι κλασικά παραδείγματα λάθος φωτισμού ενός χώρου. Γενικά το θέμα του φωτισμού και της θέσης εργασίας (το τελευταία πολύ σωστά και πρωτότυπα έθιξε κάποιος σε ένα thread) είναι από τα σημαντικότερα καθώς έχουν να κάνουν με την υγεία μας, αλλά δυστυχώς, από τα πιο παρεξηγημένα (όπως πχ η σημασία ενός καλού πληκτρολογίου και mouse).
eleven Αύγουστος 24, 2006 #25 Αύγουστος 24, 2006 Θα ηθελα να ρωτησω οσους ασχολουνται με cad-cam ktl και εχουν 20 wide ειναι ευχαριστημενοι με αυτην? Σου δινει "καλη¨" αισθηση του σχεδιου ,τι εντυπωσεις δημιουργει με την εργονομια της? Μηπως θα ηταν προτιμοτερη η αγορα 19αρας 4:3 και γιατι οχι ισως η συμπληρωση της με μια 17αρα?η 15αρα
.38-.45 Αύγουστος 24, 2006 #26 Αύγουστος 24, 2006 το wide με βολευει σε cad/cam (εχω τα μενου αριστερα-δεξια, οποτε τελικα εχω τον ωφελιμο χωρο που εψαχνα απο την αρχη), δε με βολευει ομως σε φωτογραφια. το 4:3 δινει μεγαλυτερο υψος στην ιδια διασταση. η 20αρα wide, εχει το ιδιο υψος με την 17αρα 4:3, απλα ειναι πιο φαρδια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.