Jump to content

Aναβάθμιση από 3800Χ2 σε ΟPTERON 165 = 3400MHZ

Dagalidis

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Πάμε για 100% Overclock στα μέσα της εβδομάδος με την βοήθεια Single Stage ενός φίλου.... :D

Αυτό θα είναι και το τελευταίο OC για την CPU μου, που θα πάει να αναπαυθεί σε Backup PC...:(

Wish me LUCK :T: :T: :clap:

(Ελπίζω να σηκώσει η DFI με λίγο κρύο το FSB που χρειάζεται....:tomato: )

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:14]

Oχι μη το κάνεις αυτό!:D

Δε μπορείς να βρεις κανά καλύτερο μομπο για τιμή των όπλων?

Βασικά φοβάμαι ότι θα σε κόψει το coldbug Πιο πολύ παρά το fsb..........

Kαλή τύχη πάντως!

Cold Bug Δεν έχει ο επεξεργαστής.... :clap: :worship:

Δοκιμάστηκε πάνω σε μία Gigabyte και έπαιξε κανονικά στα -25 περίπου αλλά δεν κάναμε καμμία πρόοδο λόγο μητρικής (του Κ@λου)....

Να δούμε τι θα κάνει η ΔΦΙ και εάν μπορέσει να ξεπεράσει το ΣΟΚ του FSB.....

Βλέπεις με 9 πολλαπλασιαστή θέλουμε πάνω από 400ΜΗΖ και το κόβω χλωμό να το πάρουμε.... :(

Στόχος μας είναι να μας δώσει από 3600 - 3700 ΜΗΖ ο επεξεργαστής.... :inlove:

Προς το παρόν τον έχω ΕΔΩ στο νεράκι μου να χαλαρώνει με χαμηλές τάσεις και σταθερό, μέχρι να πάει να φάει και πάλι τα κρύα..... :D

clip4tj0.jpg

ΥΓ... Οσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερη τάση μου ζητάει ρε παιδί μου....

Λέτε να αρχίζει να τα παίζει ? :(

Ηρθαν τα Χριστούγεννα μαζί με τα κρύα! :D

Αυτή είναι μια εξήγηση!

Δε μου λες, στη Gigabyte κάνατε καθόλου oc? Γιατί όσο ανεβαίνει το fsb τόσο φαίνεται το coldbug... :( Ελπίζω να μη σε γκατεμέψω!

Πάντως εμά τόσοι εκεί Πατρινοί δεν έχετε μια μόμπο που να πηγαίνει καλά?Για κάνε ένα συμβούλιο! :D

Πάντως αν πάνε όλα καλά,πας για γενικό ρεκόρ AmD x2,νομίζω γύρω στα 3,7 δεν έχουνε πάει οι καλύτεροι fx-60?

εδω ψαχνουν μητρικη να πλησιασει 400 ...θα πανε στα 3,7????(δλδ 411-412φσβ)

Μακαρι δλδ...

Παντως η dfi εχει δειξει οτι μπορει να πλησιασει στο περιπου το στοχο..

Για απολυτο νουμερο(σε mhz) ,παιξε με drv strngt,max async ,read preamble ,βαλε ο,τι χειροτερο υπαρχει δλδ και βαλε και 100 διαιρετη στις μνημες και ανεβαινε....

(re dag πουλα τον σε μενα να νιωσει επεξεργαστης:D)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 09:36]

(re dag πουλα τον σε μενα να νιωσει επεξεργαστης:D)

Βρε λοιπάμαι πραγματικά να τον πουλήσω...:(

Είναι ότι καλύτερο μου έτυχε από επεξεργαστές μέχρι τώρα και :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: αυτή την CPU...:D

Oσο για την κωλοGigabyte ... σκέτο μουλάρι βρε παιδί μου ..... πάνω από 320 με τίποτα δεν έλεγε να πάει.:TD:

Δοκιμάσαμε και με αέρα να δούμε μήπως είχαμε ColdBug αλλά τα ίδια... τα 320 ΜΑΧ οριακά σταθερό ότι Settings και να βάζαμε...:(

Τεσπά.... Τώρα που σας γράφω είμαι στα Γιάννενα στο Ξενοδοχείο EPIRUS PALACE γιατί έχω έρθει για δουλειά, και από Πέμπτη που θα γυρίσω ΠΑΤΡΑ θα ξαναδοκιμάσουμε με την DFI μου, και ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ....;)

ΝΑΙ είναι δύσκολο να βρώ μητρική που να αντέχει πάνω από 400 FSB :( αν έχει Χ10 multi είμαι σύγουρος ότι θα τα χτυπούσαμε τα 3600+....

• 2 months later...

Καλησπέρα. Σήμερα απέκτησα έναν OPTERON 165 με stepping CCBBE 0617FPMW. Από εβδομάδα θα τον έχω στα χέρια μου! Εχω μητρική DFI LANPARTY NF4 SLi DR και μνήμες OCZ Platinium PC32000 Rev.2. Mε νερό είμαι. Πρέπει να είναι καλό σαν stepping. Υπάρχει κάποιο site με stepping OPTERON; Πόσο volt για κάθε μέρα είναι ασφαλές; Μου είπε το παιδί που τον πήρα ότι έχει τα 2800 με 1,35v και αέρα.

Αρχική απάντηση από STELIOSVIPER [Χθες, στις 23:52]

Καλησπέρα. Σήμερα απέκτησα έναν OPTERON 165 με stepping CCBBE 0617FPMW. Από εβδομάδα θα τον έχω στα χέρια μου! Εχω μητρική DFI LANPARTY NF4 SLi DR και μνήμες OCZ Platinium PC32000 Rev.2. Mε νερό είμαι. Πρέπει να είναι καλό σαν stepping. Υπάρχει κάποιο site με stepping OPTERON; Πόσο volt για κάθε μέρα είναι ασφαλές; Μου είπε το παιδί που τον πήρα ότι έχει τα 2800 με 1,35v και αέρα.

Το στεπιν ειναι πολυ καλο..(για περισσοτερες πληροφοριες περι στεπιν http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=96900 η google it..)

Απο που τον πηρες αν επιτρεπεται?

Aυτά τα STEPPING είναι από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ....:T:

Είμαι σχεδόν σύγουρος ότι με καλές θερμοκρασίες θα έχεις τα πολυπόθητα 3GHz σταθερά.... :T:

Βέβαια ελπίζω ο παλιός κάτοχος να έχει κάνει λογική χρήση του επεξεργαστή και να μη του πέταξε τα μάτια έξω..... :clap: ;)

GOOD LUCK + περιμένουμε νεώτερα....

Γιατί δεν έχω καλή ψύξη; 3πλό ψυγείο, L30, blok 11, τανκ δικό μου.

Ο 3800 χ2 που έχω με 1,6v στα 2850 δεν ξεπέρασε ποτέ τους 55 βαθμούς μετρημένο με Core Temp.

Θα δούμε μόλις τον πάρω στα χέρια μου. Εμένα μου φτάνουν τα 2,9-3g για κάθε μέρα...:o

Eκανα μερικές δοκιμές με stok air μέχρι να ξαναβάλω νεράκι.

Με stok vcore εφτασε σταθερά τα 2800! :D

cpu2806xr2.th.png

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=168045

Με vcore στο 1.5 από το Bios ήταν σταθερός στα 3000!!! :clap:

attachment.php?attachmentid=14553&stc=1&d=1171478277

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=168238

Και έφτασε μέχρι τα 3058 για 1Μ και AquaMark3 (δεν δοκίμασα κάτι άλλο) :worship:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=168246

Kαι τα 3100 για φώτο... :jump:

cpu3106gu3.jpg

Ξανά δοκιμές μόνο με νερό. Μην τον κάψω από τώρα!!! :innocent:

Σταθερός ευνοώ 3D Mark 01, 03, 05, 06, AquaMark3, 1Μ, 32Μ, CINEBENCH 9.5, Sandra Lite XI, S&M 1.8.2, στα 2,8g με stok vcore και 3D Mark 01, 03, 05, 06, AquaMark3, 1Μ, 32Μ, στα 3g με 1.5 vcore. Στα 3g δοκίμασα S&M 1.8.2 αλλά χτύπαγε 50άρε και σταμάτησα .

Είμαι ακόμα μόνο με αέρα και ανεβάζει θερμοκρασίες. Δεν θέλω να τον ζορίσω περισότερο ακόμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.