Jump to content

Aναβάθμιση από 3800Χ2 σε ΟPTERON 165 = 3400MHZ

Dagalidis

Recommended Posts

Ομαλή εννοούσα ότι το έβλεπα σα να δρομολογόταν καλύτερα η ροή,γλύφωντας περισσότερες επιφάνειες του εσωτερικού πριν βγεί από το άλλο ρακορ.

ΟΚ ρε Μιχάλη αφού λες και εσύ ότι είναι φτιαγμένο για εισρροή απο κεντρικό έτσι θα είναι

,εκτός και αν χωράει περεταίρω μελέτη του θέματος, όπου έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα κάτσω να το κοιτάξω.

Δυστηχώς τωρα δεν μπορώ να συγκρίνω αποδόσεις γιατί πρίν που το είχα στο κεντρικό ήμουν με 3700+ (μονοπύρηνος 2900MHz 1.5v) ενώ ακριβώς πριν βάλω τον οπτερον165(δυπήρινος με +20watt by default, 2900MHz 1.4v) άλλαξα την είσοδο. Σε θερμοκρασίες έχω γύρω στους 2-3 βαθμούς παραπάνω αλλά μάλλον φταίει ο opteron γιαυτό.

σε καμια 30αρια μέρες που θα τελιώσει κ η εξεταστική μου θα το δοκιμάσω πλεον στο ίδιο cpu και με τους δύο τρόπους να δούμε τι παίζει.

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Yπάρχουν και καλά και άσχημα νέα....

Τα καλά είναι ότι μάλλον θα σταθεροποιήσω στα 3200ΜΗΖ.....

Τα άσχημα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση για 100% Overclock αφού η μητρική σταματάει να ανταποκρίνεται στα 372 FSB (έχω προβλήματα πάνω από τα 360 FSB) και έχω προβλήματα με τα Mosfets σε LOAD πάνω από 1.47 Vcore (78C)... :eek: :bye:

Σας χρωστούσα ένα επίσημο validation στα 3.3 GHZ .....:D

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=117274

Θα σας δώσω και ένα στα 3350 σε λιγάκι

post-153-1416072758,4959_thumb.png

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Yπάρχουν και καλά και άσχημα νέα....

Τα καλά είναι ότι μάλλον θα σταθεροποιήσω στα 3200ΜΗΖ.....

Τα άσχημα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση για 100% Overclock αφού η μητρική σταματάει να ανταποκρίνεται στα 372 FSB (έχω προβλήματα πάνω από τα 360 FSB) και έχω προβλήματα με τα Mosfets σε LOAD πάνω από 1.47 Vcore (78C)... :eek: :bye:

’ρα πρέπει να βάλεις ένα tornado Πάνω στα mosfets,και να δοκιμάσεις άλλη μητρική κανενός φίλου εκεί στη Πάτρα!Δε μπορεί κάτι θα γίνεται! :D:D

Εγω δεν ξερω τιποτα...Αν δεν το πας στο 100% θα σε κανω αναφορα στο διαχειριστη για μεγαλες προσδοκιες....:p :P :p

Θα σου τραβηξουν ενα ban(σε εχουν και αχτι που εχεις φτασει τον 165 στο θεο..)

Λίγο πρίν μαυρίσει η οθόνη.....:D

Οσες φορές και εαν προσπάθησα στο Validation δε προλαβαίνω.....:(

Με το ίδιο FSB δεν μπουτάρει καθόλου ακόμη και εαν έχω ΗΤΤΧ1 - DDR 100.....Aααα βρε DFI και πίστευα ότι πεντακοσαρίζεις....:tomato:

Τεσπά αυτά είναι παίδες τα μέγιστα για τώρα μέχρι να βρεθούν λύσεις.....:D

Μιχάλη (Εleven) στηρίζω τις προσδοκίες μου στο BLOCK σου.... (Σε μία εβδομάσα που θα το βάλω πάνω) :T:

post-153-1416072758,8144_thumb.jpg

Μπορεί όντως η δική σου DFI να μη πάει τόσο πάνω αλλά 3 που έχουν περάσει από τα χέρια μου είχαν πάντα ευκολα 9x361 για 24/7 με /140 μνήμες και μέχρι 380 για bench, μετά δε είχε το μονοβάθμιο. Παίξε με χαλαρότερα max async και preamble εκτός αν τα παίζει ο imc εκεί πάνω και θετικές θερμοκρασίες. Πάντως σου έκατσε απίστευτη κομματάρα.

Oτι είναι κομματάρα δεν το συζητάω....

Είναι η καλύτερη CPU Που έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου και δείχνει να σηκώνει και άλλο overclock αλλά δεν έχω τα μέσα....

Δεν περίμενα να πάει τόσο ψηλά η CPU όπως δεν περίμενα να με προδώσει η DFI...:(

Παλεύω να πάρω σταθερά τα 3200+ και σε αυτόν τον αγώνα θα με βοηθήσουν τα εξής πράγματα.....

1) Φθινόπωρο - Χειμώνας έρχεται και πέφτουν οι θερμοκρασίες....

2) Εγκατάστση του BLOCK του ELEVEN...

3) Aγορά νέου CASE μεγαλύτερου ώστε να εξασφαλίσω καλύτερο airflow....

4) Απλωμα Ceramique στο Chipset...

5) Fans επάνω σε MOSFETS - Μνήμες....

Πάντως συμβαίνει και το εξής κουλό....

Εαν βάλω S&M και τάση παραπάνω από 1.475 εκεί που όλα πάνε ρολόϊ ξαφνικά απότομα σβήνει εντελώς ο υπολογιστής λες και κάποιος κατέβασε δικόπτη.... :(

Είχα συζήτηση με διάφορα άτομα για αυτό το πρόβλημα και μάλλον αιτία είναι το Ξεβράκωμα σε σχέση με την πίεση επάνω στον κόρο και ίσως την κακή θέση του BLOCK....

To περίεργο είναι ότι η CPU ΠΟΤΕ μετά το ξεβράκωμα δεν ξεπέρασε τους 48C από το CoreTemp και τους 43C από το SMARTGUARDIAN....

Eφόσον λοιπόν μπορώ και μπουτάρω κανονικότατα στα WIndows με 3250ΜΗΖ θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον θα τα σταθεροποιήσω κάπου εκεί κοντά... :D

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τι θα γίνει απ'όλα αυτά.... :T:

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 09:31]

Πάντως συμβαίνει και το εξής κουλό....

Εαν βάλω S&M και τάση παραπάνω από 1.475 εκεί που όλα πάνε ρολόϊ ξαφνικά απότομα σβήνει εντελώς ο υπολογιστής λες και κάποιος κατέβασε δικόπτη.... :(

Γιατί έχω την εντύπωση ότι σε "κλείνει" το τροφοδοτικό σου από κάποια προστασία ρεύματος?........Για δοκίμασε να βγάλεις για δοκιμή κάτι από πάνω - καμιά κάρτα γραφικών ίσως - για να δείς τι γίνεται

.....ε ρε που κανταντήσαμε!......να βοηθάμε και τους AMD-άδες τώρα!.........ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ INTEL με το cold bug σου.......

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 09:26]

Ποτέ μη λές ποτέ...... ;)

Mε βρίσκεις σύμφωνο.... :T:

Εαν δε λυθεί το πρόβλημα με την δραματική πτώση τιμών τότε ίσως το ψάξω περισσότερο..;)

Προς το παρόν θα πέσω με τα μούτρα στο COD2 γιατί το εχω αφήσει εδώ και μέρες λόγο Ο/C και από εβδομάδα που θα έχω ότι χρειάζαμαι θα αρχίσω και πάλι τις δοκιμές....

Eυχαριστώ όλους σας για την υπομονή και το ενδιαφέρον που δείξατε για τον OPTERONάκο μου...

Σας εύχομαι μία από τα ίδια και σε εσάς ακόμη και εαν έχετε INTEL Conroe επεξεργαστή....:D;) :worship:

καλά dagalidh τρομερό το cpu σου!! Ένα απο τα θαύματα της πράσινης θεάς!

Απότι θυμάμαι έχουμε ίδιο στεπινγκ(ccbbe 0617fpmw) δεν μας λες και εμάς κανα τρικ μήπως ανέβουμε και εμείς λίγο ακόμα?? :)

Η κατάστασή μου μέχρι στιγμής έχει ως εξής

2880lm7.th.jpg

2925snmhr2.th.jpg

και max frequency

3060mhzbe0.th.jpg

το πρόβλημα είναι ότι δεν πολυακούει στο ρεύμα...

Aν πάρεις σα σημείο αναφοράς το ΜΑΧ SCREEN (3400MHZ) τότε μου λείπουν 200ΜΗΖ αφού το Default του Opteron 165 = 200X9 = 1800MHZ...:D

Aλλά ακόμη και εαν μπορούσε η CPU ..... Δεν μπορεί η DFI αφού ξεμείναμε από FSB.... :(

Καλά είμαστε και εδώ αρκεί να σταθεροποιήσω τα 3200+ :T:

χεχε προβληματα ε? δεν εισουν τυχερος φαινεται.

Οχι αλλο καρβουνοοοοοοοοοοο.... Τι να πουμε και εμεις που πολεμαμε για τα 3ghz και δεν τα εχουμε; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

btw: Δοκιμασες να βαλεις κανα φανακι πανω στα mosfets; Η να δωσεις στο chipset παραπανω ρευμα?(βλακειες λεω ε?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.