Jump to content

E6400+DS4 @ ?

soki

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

ρε παιδια τελικα 4απινο η 8πινο στο 12αρι ποιο ειναι το καλυτερο? εβαλα και το 2ο 4αρι και μου εκανε κατι κουλα στην αρχη αλλα τωρα οκ.

ρε παιδια τελικα 4απινο η 8πινο στο 12αρι ποιο ειναι το καλυτερο? εβαλα και το 2ο 4αρι και

σαν να παρατηρω λιγο διαφορετικη συμπεριφορα. μπορει να ειναι και ιδεα μου.

Μπορεί και να έχει διαφορά... Στην badaxe που είχε adaptor για να βάλεις το 4άρι στο 8άρι, ο 6600 ανέβαινε πιό εύκολα. Στη DS4 που έχω συνδέσει μόνο τα 4, δυσκολεύεται.

Φυσικά αυτό μπορεί να έχει να κάνει με διάφορους άλλους παράγοντες...

Εγώ για να τον πάω 400fsb θέλω 1.50 και πάλι δεν είναι σταθερός :( Από τα 380 και πάνω, κάνει κουλά...

Στα 360 είμαι 24/7 με 1.45

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:50]

Εγώ για να τον πάω 400fsb θέλω 1.50 και πάλι δεν είναι σταθερός :( Από τα 380 και πάνω, κάνει κουλά...

Στα 360 είμαι 24/7 με 1.45

εμενα παλι στα 400 παιζει γιατι εκει τερματιζουν οι μνημες ειναι 667 με 1.49. αν κατεβω απο

τα 1.49 απλα δεν...

Έχω 800άρες μνήμες οπότε εκεί θα είναι στα νορμάλ τους...

Τι ρεύματα έχεις στα άλλα δύο? (MCH & FSB)

Εγώ τα έχω βάλει στο +0.30 και τα δύο. Δεν έχω παρατηρήσει ζέστη (αφή και μετρήσεις)

νομιζω στο mch εχω δωσει λιγο παραπανω. δεν θυμαμαι ομως πρεπει να το δω. απλα το

θεμα ειναι οτι ενω ολα λειτουργουν ρολοι εχω προβλημα στο reboot. πρεπει να ξαναμπω

μετα bios και να το ξαναβαλω στο 400 αλλιως μου το παει μονο του στα 266 επειδη δεν

μπουταρει.

• 3 weeks later...

Καλησπέρα και καλός σας βρήκα ...Είναι το πρώτο μου ποστ στο site και είμαι κάτοχος της DS-4 και ενός Ε6300

δουλεύω το αρχικό bios ..υπάρχει λόγος να το αναβαθμίσω ???? Πώς σας φαίνετε ??? οι μνήμες ειναι CORSAIR XMS2 6400 και δουλεύουν 1:1

post-5307-1416072857,5854_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Tsif [Χθες, στις 15:33]

Καλησπέρα και καλός σας βρήκα ...Είναι το πρώτο μου ποστ στο site και είμαι κάτοχος της DS-4 και ενός Ε6300

δουλεύω το αρχικό bios ..υπάρχει λόγος να το αναβαθμίσω ???? Πώς σας φαίνετε ??? οι μνήμες ειναι CORSAIR XMS2 6400 και δουλεύουν 1:1

Χάλια είναι φέρτα σε μένα.....................

ρε παιδιά όσοι έχετε supertalent gc4 πόσο τις φτάσει με την ds4?Εμένα δύσκολα 400ιζουν.....Έπαιξα με ρεύματα αλλα τίποτα.Παίζει να είναι μπανάνα η cpu(6400) αλλά να μην μπουτάρει ούτε και με 420χ7 ανεξαρτήτως vcore?bios τρέχω το f5c.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 20:44]

Τι ρεύμα δίνεις σε fsb & mch ?

Έχω δώσει μέχρι τέρμα αλλά τίποτα.Πριν λίγο δοκίμασα 420χ6 και πάλι το bios γυρνάει σε default.Μέχρι 360χ8 με 2.00 διαιρέτη τρέχω μέ default ρεύματα.Δεν μπορεί να κολλάει σε 415χ7....Και κάτι ocz gold ακριβώς την ίδια συμπεριφορά είχαν.....¨Εχω αρχίσει να υποπτεύομαι το mobo άσχημα....Είναι δυνατόν η cpu να μην ανεβάζει fsb?

Λεπόν

Η DS4 είναι απίστευτα στριφνή. Παρόμοια προβλήματα που είδα και στα υπόλοιπα threads.

- Απανωτά restarts (με 4 δευτερόλεπτα cool down time :p) στο post με το που την παρέλαβα. Τελικά μετά από πολλά βάλε βγάλε, μπαταρίες, F5 και προσωρινά λύθηκε. Το ξαναέκανε αλλά βγάζοντας τα πάντα πλην CPU έστρωσε. Μέχρι στιγμής δε το ξαναπαρουσίασε αλλά δε πιστεύω ότι λύθηκε.

-Ένας ολακαίνουριος seagate 320 7200.10 μας χαιρέτησε μετά από freeze στα Win και hard shutdown. Δουλεύει μεν αλλά πάρα μα πάρα πολύ αργά (detect IDE drives, boot, δεν άντεξα 4 ώρες να τον quick-formaro). Δε ξέρω αν φταίει η μητρική αλλά ήταν ολοκαίνουριος. RAID 0 δηλαδή απλά μου έφυγε η σκέψη επιτόπου. Eπιστρατεύθηκε ένας ATAκος Maxtor 120GB (master), slave το DVD. Win μια χαρά.

-Cold Boot, όταν είναι και ο seagate επάνω (SATA0 στο ICHR8, μέχρι και τελευταίο SATA στο controller της Giga) τα όνόματα - κωδικοί στο bios είναι όλα λάθος ή δε βρίσκει α΄λλοτε τον ένα άλλοτε το άλλο και δε μπουτάρει ούτε από τον Maxtor. Eκτός λοιπόν οριστικά ο seagate. Έλα μου όμως που και το DVD και τον ATA Maxtor τους δε τους βρίσκει ορισμένες φορές! Χειροκίνητο DETECT στο bios (5-10 φορές) και τον ανακαλύπτει ως δια μαγείας. Γενικά αν δε βρίσκει τον σκληρό, shutdown, βγάζω-ξαναβάζω το καλώδιο, μερικές φορές βγαίνει και το DVD και τον βρίσκει.

-Πρέπει να συνδεθούμε και στο internet με την καλή μας wireless pci κάρτα. Με το που βάζω pci επάνω (η κάρτα δοκιμασμένη) δε βρίσκει σκληρό με τίποτα. Δοκιμάζω στο άλλο slot, τα ίδια. Δοκιμάζω και με κάρτα ήχου (και αυτή οκ) πάλι τα ίδια. Τελικά μετά από μερικές προσπάθειες μπήκαμε win, εγκαταστήσαμε win και όλα καλά.

Πολύ περίεργο το κάτω μέρος της μητρικής δηλαδή :D. ΑΤΑ, SATA, PCI

Nα δούμε και το πανω, να παίξουμε και λίγο

Overclocking

6400 με stock cooler

Crucial ballistix 667 CL3

7900GT 512

Hiper 670

μετά από μια (κρύα) νύχτα με ημι-ανοιχτό παράθυρο, φρέσκο F6, ceramique παντού και ένα 8άρι να φυσάει προς τις ψύκτρες των vrms προέκυψαν τα εξής:

MAX fsb, με τάσεις FSB τέρμα και +0.35V mch = 515 Mhz

Mε χαμηλοτερο multi. Δε νομίζω να με κόβουν οι μνήμες εκεί (τώρα τις τεστάρω 1066 4-4-4-12 2.35V) αλλά θα το ψάξω και καλύτερα, ένα ένα τα parts μόλις βελτιώσω και ψύξη του CPU.

Θα προσπαθήσω να βγάλω το μαλ@κοκαπάκι της ψύκτρας του northbridge να βάλω ένα 4ρι να τη φυσάει

Απλά δεν έχω σκληρό τώρα, έπαιζε και μια p5b απλή για κοντρίτσα.... :(

post-4012-1416072875,0454_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.